Şimdi Ara

Yeni DotA cıya yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DotA'ya dün başladım ama uzun süre LoL oynadığım için oyunlarda fazla ezilmiyorum. 10/5 yada benzer skorlarla bitiriyorum genelde, şuan yeni olduğumdan benim gibi yeni başlayanlarla kapışıyorum dolayısıyla meta tam yerine oturmamış, herkes kafasına göre dolanıyor ama biri bana DotA metasının 1-1-3 olduğunu söylemişti. Bot'ta taki 1 kişi cs leri çekermiş diğeri saldırı yaparmış diğeride support olurmuş jungle falan yokmuş. Bana bu metayı ayrıntılarıyla anlatırsanız çok sevinirim.

Oyundaki adım: Karıncayiyen Yiyen Adam
    EDIT3:
    Oynadığım inanılmaz oyun.
    EDIT:
    Demin oynadığım oyun. Takım kötü olmasa bu kadar bile ölmezdim belki. DotA'daki 5. yada 6. oyunum, Bloodseeker ile ilk oyunum.

EDIT2:
    Yeni resimler geliyor. Gelişimimi sizinle paylaşıcam. Şuan yeni başlayanlarla kapıştığım için önerilen itemlerden item seçiyorum ama ileride kendi itemimi kendim seçmem gerekecek, Bloodseeker için build önerilerinizi bekliyorum. Birde skilleri ilk 3 lvl 1'er puan veriyorum geldikçe R ye veriyorum onun dışında ilk Q sonra W sonra E fullüyorum doğrumu yapıyorum acaba? yoksa W-E-Q mu yapmam lazım.

RESİMLER

Resim 1 - TIKLA Aynı zamanda düzenlenerek çok güzel bir arkaplan resmide yapılabilir.
    Resim 2 - TIKLA
    Resim 3 - TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 11 Kasım 2013; 22:51:37 >

• 1 kişi offlane gider(dire bot, radiant top), para değil, olabildiğince exp almaya çalışır, çünkü büyük olasılıkla 3 kişinin karşısında olacaktır. offlane giden heroların genelde işe yaramak için iteme ihtiyacı olmaz. eğer xp bile alamıyorsa yapabiliyorsa jungle gidebilir veya haritayı dolaşarak gank arar.
    3 kişi safe lane gider(trilane), Dire'da top, radiant'ta bot, 1 carry 2 support olur. eğer carry lane'de rahatsa yalnız bırakılır, tüm last hitleri ve xp'i alması sağlanır. bu sırada 2 supportlar şunları yapabilir; 1 support lane'deki offlaner'ı harasslayarak xp range'inden uzak tutar, diğer support jungle'da stack ve pull yaparak hem carry'sini güvene alır, hem de kendine biraz para ve xp kasar. pull bittikten sonra eğer yapabiliyorsa roam yapıp başka lane'lere gank atabilir.
    aynı zamanda karşı trilane'i durdurmak için aggresive trilane yapabilir, offlane'in gittiği yere trilane yapılır, aynı zamanda offlaner rahatça kasabilir. işe yarayabileceği gibi aynı zamanda çok tehlikelidir, o lane'i kaybedersen oyunu da kaybedersin.
    kısaca böyle, sorun varsa sorabilirsin. şu an oynadığın seviyede yapmazlar, sakın yaptırmaya da çalışma, daha çok batırıyorlar. şimdilik 2-1-2 iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nintendo. -- 10 Kasım 2013; 13:35:28 >

• Ben bir oyun botlarla oynadım kafama kafama vurdular :D Lol'den sonra çok karışık geldi oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nintendo.

1 kişi offlane gider(dire bot, radiant top), para değil, olabildiğince exp almaya çalışır, çünkü büyük olasılıkla 3 kişinin karşısında olacaktır. offlane giden heroların genelde işe yaramak için iteme ihtiyacı olmaz. eğer xp bile alamıyorsa yapabiliyorsa jungle gidebilir veya haritayı dolaşarak gank arar.
    3 kişi safe lane gider(trilane), Dire'da top, radiant'ta bot, 1 carry 2 support olur. eğer carry lane'de rahatsa yalnız bırakılır, tüm last hitleri ve xp'i alması sağlanır. bu sırada 2 supportlar şunları yapabilir; 1 support lane'deki offlaner'ı harasslayarak xp range'inden uzak tutar, diğer support jungle'da stack ve pull yaparak hem carry'sini güvene alır, hem de kendine biraz para ve xp kasar. pull bittikten sonra eğer yapabiliyorsa roam yapıp başka lane'lere gank atabilir.
    aynı zamanda karşı trilane'i durdurmak için aggresive trilane yapabilir, offlane'in gittiği yere trilane yapılır, aynı zamanda offlaner rahatça kasabilir. işe yarayabileceği gibi aynı zamanda çok tehlikelidir, o lane'i kaybedersen oyunu da kaybedersin.
    kısaca böyle, sorun varsa sorabilirsin. şu an oynadığın seviyede yapmazlar, sakın yaptırmaya da çalışma, daha çok batırıyorlar. şimdilik 2-1-2 iyidir.

Teşekkürler. Ben zaten solo top yapmayı düşünüyorum ileride ama yinede öğrenmekte fayda var bunlarıda. Sorum olursa PM atarım teşekkürler. Bu arada oyunda arkadaş eklesem seni bişey olursa ordan sorsam olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

quote:

1 kişi offlane gider(dire bot, radiant top), para değil, olabildiğince exp almaya çalışır, çünkü büyük olasılıkla 3 kişinin karşısında olacaktır. offlane giden heroların genelde işe yaramak için iteme ihtiyacı olmaz. eğer xp bile alamıyorsa yapabiliyorsa jungle gidebilir veya haritayı dolaşarak gank arar.

Teşekkürler. Ben zaten solo top yapmayı düşünüyorum ileride ama yinede öğrenmekte fayda var bunlarıda. Sorum olursa PM atarım teşekkürler. Bu arada oyunda arkadaş eklesem seni bişey olursa ordan sorsam olurmu?

tabi, imzamdan ekleyebilirsin.

• Arkadaşlar bana heroların antilerini öğrenebileceğim bir site söylermisiniz?
  • quote:

Arkadaşlar bana heroların antilerini öğrenebileceğim bir site söylermisiniz?

www.dotaedge.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bana heroların antilerini öğrenebileceğim bir site söylermisiniz?

www.dotaedge.com

Teşekkürler.
  • q fullenmesi duruma göre olabilir sadece karşında sürekli silence atman gereken puck gibi herolar varsa uygundur ama genelde tercih edilmez.bir de hangi lanede oynuyorsun bloodı eğer midse q yu karşıdaki adama atarsan tüm creepleri alır ve deny atar dolayısıyla creep kestikçe can doldurma skiline de az vermiş olacağın için ezilirsin.önerim bir tane q ver sonra can dolduran skilli(evet adını unuttum üşendiğim için bakmıyorum) fulle tabii ultiyi zaten biliyorsun daha sonra da thirst verirsin.item olarak ben de radi çıkarım yanına bir de urn çıkarsan adama atak yapmadan kesiyorsun.tabii kolay counterlanabilen bir hero seni gören adam tp atarsa base e yapacak bir şeyin yok mkb,eul,bash çıkman lazım onun için de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

q fullenmesi duruma göre olabilir sadece karşında sürekli silence atman gereken puck gibi herolar varsa uygundur ama genelde tercih edilmez.bir de hangi lanede oynuyorsun bloodı eğer midse q yu karşıdaki adama atarsan tüm creepleri alır ve deny atar dolayısıyla creep kestikçe can doldurma skiline de az vermiş olacağın için ezilirsin.önerim bir tane q ver sonra can dolduran skilli(evet adını unuttum üşendiğim için bakmıyorum) fulle tabii ultiyi zaten biliyorsun daha sonra da thirst verirsin.item olarak ben de radi çıkarım yanına bir de urn çıkarsan adama atak yapmadan kesiyorsun.tabii kolay counterlanabilen bir hero seni gören adam tp atarsa base e yapacak bir şeyin yok mkb,eul,bash çıkman lazım onun için de.

Peki puck ne oluyor?
    Ağır cahilim vurmayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

q fullenmesi duruma göre olabilir sadece karşında sürekli silence atman gereken puck gibi herolar varsa uygundur ama genelde tercih edilmez.bir de hangi lanede oynuyorsun bloodı eğer midse q yu karşıdaki adama atarsan tüm creepleri alır ve deny atar dolayısıyla creep kestikçe can doldurma skiline de az vermiş olacağın için ezilirsin.önerim bir tane q ver sonra can dolduran skilli(evet adını unuttum üşendiğim için bakmıyorum) fulle tabii ultiyi zaten biliyorsun daha sonra da thirst verirsin.item olarak ben de radi çıkarım yanına bir de urn çıkarsan adama atak yapmadan kesiyorsun.tabii kolay counterlanabilen bir hero seni gören adam tp atarsa base e yapacak bir şeyin yok mkb,eul,bash çıkman lazım onun için de.

Peki puck ne oluyor?
    Ağır cahilim vurmayın.

puck 4 tane aktif skilli olan bir hero olduğu için onu örnek verdim,kolaylıkla teamfighta girip çıktığı için q atarsan bunu engellersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.