daha önce 1.6 105 beygirlik motorlu panaroma aldığımızı söylemiştim. Arabayı çok fazla kullanma şansımız olmadığından 1 ayda sadece 600 - 700 km yol yapabildik. Aracı teslim alırken depoda 10 litre kadar yakıt olduğunu söylediler bize, bizde galeriden çıkıp 50 litre daha yakıt aldık ve 625 km kadar yol katettik.
İlk teslimde depoda ne kadar yakıt oluyor bilen var mı? Birde 625 km tama yakın depo ile biraz düşük değil mi? siz ne düşünüyorsunuz?
iyi forumlar herkese
valla ben galeriden çıktım benzinliğe girdim depoyu fulle dedim tam 58,5 litre mazot aldı.
deponun içinde 10 litre mazot olmasi imkansiz gibi birşey
quote:
Orijinalden alıntı: celikcantxxl
arkadaşlar merhaba;
daha önce 1.6 105 beygirlik motorlu panaroma aldığımızı söylemiştim. Arabayı çok fazla kullanma şansımız olmadığından 1 ayda sadece 600 - 700 km yol yapabildik. Aracı teslim alırken depoda 10 litre kadar yakıt olduğunu söylediler bize, bizde galeriden çıkıp 50 litre daha yakıt aldık ve 625 km kadar yol katettik.
İlk teslimde depoda ne kadar yakıt oluyor bilen var mı? Birde 625 km tama yakın depo ile biraz düşük değil mi? siz ne düşünüyorsunuz?
iyi forumlar herkese
Teslim ederken 1-3 litre arası yakıt oluyor diye biliyorum.
bizde aracımızı teslim alınca depo da tahmini 2-3 lt kadar birşey vardı.ozaman depoyu full doldurmamıştım ama benzin ibresi kırmızı noktaya gelip lamba yandığında bir keresinde doldurduk ozaman 52 lt mazot almıştı. ilk aldığımızda benzin göstergesi en alt seviyedeydi.araç çalışır çalışmaz yakıt dolumu gerekiyor uyarısı veriyordu.
Dün şansıma paçalık taktırmış doblo rastgeldi. Hemen resimlerini çektim. Sahibi 25 TL ye yaptırmış.
quote:
Orijinalden alıntı: bucali3510
Bugün aradım bayii yine aracım geldimi diye hala gelmedi 15 i 20 si demişlerdi şimdi 29 30 u diyorlar sinir katsayım yükseliyo sonunda gidip sözleşmeyi iptal edicem o olacak
Abi acele etme geç olsun Temiz sağlam olsun. ben tam 30 gün bekledim. Arabaya bindiginde beklediğime değdi diyeceksin :)
yok yaw o kadar da değil teknosasa. basamaklar falan da olunca daha iyi durmazmı? araba yerinden oynasa basamakların üstü çamur doluyor, bana tek çözüm paçalık gibi geliyor.
bugün servisteyken araç teslim ediyorlardı kulak misafiri oldum "15km anca gidersin ilerideki opetten mutlaka mazot al" dedi eleman. bu fiyatlarla 3lt falan koyarlarmı dersiniz
spoyler cok hos durmus acikcasi,ben de dusunebilirim ama rengi tutturabilirler mi acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: mfaydin
Dün şansıma paçalık taktırmış doblo rastgeldi. Hemen resimlerini çektim. Sahibi 25 TL ye yaptırmış.
merhaba arkadaşlar...bende paçalık düşünüyorum ama gider gitmez mi derken tam belli olmasa da nette bu aracı buldum...
basamaklarla birlikte biraz daha hoş durmuş sanırım sizin görüşleriniz nelerdir?ne biçim çamurluk yapmışlar anlamadım ufak bir sudan geç hemen kapılar çamur oluyor arkdaş yaa!
quote:
Orijinalden alıntı: gitaryadeller
quote:
Orijinalden alıntı: ekrem.kolu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ediz18
hayırlı olsun allah kaza bela vermsin aldığınız araç 1.6 2.0 ?
Önceden kullandığım fiorinomla arasında dünya kadar fark var fioyla 3. vitesle zorlanarak çıktığım yokuşu dobloyla 5. vitesle rahatlıkla çıkıyorum özellikle cruse kontrolle bile hiç kasılmıyor fiodan önce 2007 opel vectram vardı1,6 benzinli 105 ps onunla bile bu kadar rahat çıkamıyordum düşünen arkadaşlara tavsiye ederim 2.0 hiç gerek yok bile derim saygılar aynı yokuşu 110 luk connectle kapıştırdım o bile doblo gibi rahat çıkamadı ben bastım o bastı ama ben kökledikçe hızlandım ama connect belirli bi devirden sora yükselemedi zirveye yaklaşırken açık ara farkı yedi özellikle start&stop almalısınız diyorum bence çok dur kalk olayı yapıyorsanız gerçekten çok işe yaryor saygılar bu arada araçla 200 km ye ulaştım
diyorsun ama bende caddy vardı sattım 1.6 doblo kullandım hiçde sri atak değil yavaş yavaş bastıkca hızlanıyor sadece 110 luk konceti sen birz yalarsın anaca
quote:
Orijinalden alıntı: mfaydin
quote:
Orijinalden alıntı: bucali3510
Bugün aradım bayii yine aracım geldimi diye hala gelmedi 15 i 20 si demişlerdi şimdi 29 30 u diyorlar sinir katsayım yükseliyo sonunda gidip sözleşmeyi iptal edicem o olacak
Abi acele etme geç olsun Temiz sağlam olsun. ben tam 30 gün bekledim. Arabaya bindiginde beklediğime değdi diyeceksin :)
öyle tabiiide ben aracı 19 aralıkda sipariş verdim bekliyoruz bakalım ilk arabam deil ama aldıgım ilk 0 araba büyük bi heyecanla beklemek bi yana arabasızlıktan kudurdm eve tıkılıp kaldım :(
arakadaşlar paçalık işini bende çok istiyordum.burda bazı arkadaşlar yan basamaklar çamurlanıyor diye istemişler.paçalık aslıkda bu araçlarda fabrika çıkışı olması gerekir.
neden derseniz bilhassa yağmurlu havalarda dikkat edin araka kapının alt tarafındaki rraylı sistemin ve içindeki rulmanların çamur ve su yüzünden ömrü çok azalıcak gibi duruyor.özellikle kapıların bu kısımlarında oluşan kir çok kötü bir görüntüde oluşturuyor. aslında bu duruma paçalık ta kesin çözüm değil ama en azından ön lastikten bu kısma gelen çamurları engeller diye düşünüyorum.
ben bu konu ahkkında servis e başvurdum.tofaş sadece arka çamurluklara uygun orjinal paçalık üretiyor dediler ama biz sizin isteğiniz üzere ön tarafa da takmayı deneriz dediler.aracı teslim almaya gittiğimde sadece arkalara paçalık taktıklarını gördüm.sonra servis görevlisi öne paçalık takmak için ön çamurluğun saç kısmını delmek gerektiğini buda aracın kaportasına zarar verceğini ve zamanla oradan erken korozyon yapma olasılığının olduğu söyledi.
dışarıda ön de de paçalık olan doblo araçlar gördüm.benim tahminim bunlarda araca zarar vericek şekilde takılmıştır diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: enx
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ekrem.kolu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ediz18
hayırlı olsun allah kaza bela vermsin aldığınız araç 1.6 2.0 ?
Önceden kullandığım fiorinomla arasında dünya kadar fark var fioyla 3. vitesle zorlanarak çıktığım yokuşu dobloyla 5. vitesle rahatlıkla çıkıyorum özellikle cruse kontrolle bile hiç kasılmıyor fiodan önce 2007 opel vectram vardı1,6 benzinli 105 ps onunla bile bu kadar rahat çıkamıyordum düşünen arkadaşlara tavsiye ederim 2.0 hiç gerek yok bile derim saygılar aynı yokuşu 110 luk connectle kapıştırdım o bile doblo gibi rahat çıkamadı ben bastım o bastı ama ben kökledikçe hızlandım ama connect belirli bi devirden sora yükselemedi zirveye yaklaşırken açık ara farkı yedi özellikle start&stop almalısınız diyorum bence çok dur kalk olayı yapıyorsanız gerçekten çok işe yaryor saygılar bu arada araçla 200 km ye ulaştım
diyorsun ama bende caddy vardı sattım 1.6 doblo kullandım hiçde sri atak değil yavaş yavaş bastıkca hızlanıyor sadece 110 luk konceti sen birz yalarsın anaca
Vay Be Ne Doblolar Varmış Hemde 110 luk Connecti Tokatlamış Hemde Yokuş Yukarı Helalllll
cevaplar için sağolun arkadaşlar
ilk başta 2 litre yakıt olduğunu varsayarsak, 50 litrede biz aldık, 52/625 = 0,08 lt/km yani km de 25 kr gibi bir sarfiyat var. sizlerdede durum böyle mi? ilgilenenlere şimdiden teşekkürler
kapı kilidim gelince paçalık konusunu birde serviste araştırayım. @bjkneasy tam aradığım şeyi bulmuş, yazı falan da yok paçalıkta basamakla gayet uyumlu görünüyor. @vmtx arka paçalığı da aynı şekilde sac vidayla monte etmedilermi acaba? dün servisteyken birşey dikkatimi çekti; adama safeline arabasını teslim ederken plaka altlıklarını monte ederken bastı sac vidasını, orjinal deliklere denk gelmiyormuş aslı varsa... muhtemelen benimkine de aynı şekilde taktılar
aynen benim aracada aynı şekilde takmışlar. sorsalardı kesinlikle o şekilde taktırmazdım ama sormaya gerek bile duymuyorlar nedense. sanki babasının malı arkadaşın.
arkadaşlar bence bu araçlara paçalık hiç yakışmıyor. belki işe yarıyordur ama görünüm olarak çok kötü oluyor. hani toyatalarda filan olan kısa orjinal duran bir parça olsa neyse ama bunlar leyland lara takılan paçalıklara benziyor.
Arkadaşlar google arama yaparken çok huşuma giden bir resim gördüm. Hatırlar mısınız bilmiyorum OPEL in FIAT la yaptığı anlaşma sonucu FIAT Bursa da OPEL e ticari araç üretecek diye (Yeni COMBO). Bu hususta paylaşımlar olmuş ve bir arkadaş photoshop ile FIAT DOBLO'yu OPEL'e uyarlamış. Jantları çok hoşuma gitti. Acaba Dobloya uyan böyle bir jant var mıdır?
atitrend kardeş haklısın çokta şık durmuyor ama bıktım yaw çamurdan geç araba batıyor deli oluyorum:) bi şekilde yan basamakları taktırırken paçalık işinide halletmeye çalşacağğım yoksa basamakların üstü çamur dolacak temelli kötü! akineton kardeş adamı arayıp abi nerde taktırdın diye sorasım var:) bu arada bizim araca uyarlanan comboda photoshopta olsa gayet şık olmuş yaw ön panjur bizimkinden çok hoş!
jantçılarda buna benzer istemediğin kadar jant var.çin sayesinde lastikçiler artık jantçılığa dönüyor. ben önceki sayfalarda göstrdiğim jantı aldım 30000 bakımından sonra taktırıcam.üzerine 205 55 16 lastik takacağımm bakalım nasıl olaccak