Şimdi Ara

Yeni DOBLO (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.038
Cevap
14
Favori
584.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @teknosasa ...bide panelvan olursa 1. köprüden geçebilirmiyiz.

hayır geçemeyiz.
  • zaten panelvan ile kapalı kasa kamyonet aynı şey degilmiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfaydin

quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

olurmu öyle şeh. emniyet kemerleri takılı olmasa bile özellikle şöför tarafı kesinlikle açılması lazım. aracın şöförsüz ilerleme ihtimali olmadığı düşünülürse bu böyledir.
    madem kemer takılmassa açılmayacak niye acaba sağ hava yastığını iptal etmek için sistem kurmuşlar.
    her halükarda kemerler takılı olmasa dahi hava yastıkları belirli bir hızdan sonra sensörler darbeyi hissedince açılır.

Aracı aldığım zaman yolcu airbagini kapatacam demiştim. Emniyet kemerini takmazsanız airbagler açılmaz demişlerdi. Emniyet kemeri ve hava yastığının amacı alınabilecek darbeyi en asgari düzeye indirmektir. Bana göre 70-80 km hızla alınacak darbede (Allah Korusun) emniyet kemeri takılı olmadan hava yastığıda açılsa o şiddetle ne işe yarar ki.

dediğin gibi o hızlardan sonra kemer takılı olmadıktan sonra airbag bir işe yaramaz. ama benim bildiğim airbag kemer takılı olsada olmasada açılır.
    ama yinede ısrar etmek istemem. belki bilmediğimiz birşeyler vardır

• quote:

quote:

quote:

olurmu öyle şeh. emniyet kemerleri takılı olmasa bile özellikle şöför tarafı kesinlikle açılması lazım. aracın şöförsüz ilerleme ihtimali olmadığı düşünülürse bu böyledir.
    madem kemer takılmassa açılmayacak niye acaba sağ hava yastığını iptal etmek için sistem kurmuşlar.
    her halükarda kemerler takılı olmasa dahi hava yastıkları belirli bir hızdan sonra sensörler darbeyi hissedince açılır.

Aracı aldığım zaman yolcu airbagini kapatacam demiştim. Emniyet kemerini takmazsanız airbagler açılmaz demişlerdi. Emniyet kemeri ve hava yastığının amacı alınabilecek darbeyi en asgari düzeye indirmektir. Bana göre 70-80 km hızla alınacak darbede (Allah Korusun) emniyet kemeri takılı olmadan hava yastığıda açılsa o şiddetle ne işe yarar ki.

dediğin gibi o hızlardan sonra kemer takılı olmadıktan sonra airbag bir işe yaramaz. ama benim bildiğim airbag kemer takılı olsada olmasada açılır.
    ama yinede ısrar etmek istemem. belki bilmediğimiz birşeyler vardır

Herkese selam,

2005 ve 2009 yıllarında 2 tane ciddi kaza yaşadım. İlkinde Nissan aracıma arkadan biri çarptı ve aracı refüjün üzerinden bölünmüş yolun diğer tarafına attı, aynı yönde hareket halindeydik ve kemer takılı değildi. Darbe arkadan olduğu için havayastığı açılmadı ve kemer takılı olmadığı için yüzümü direksiyona vurdum, bilincim gidip geldiği için kazayı ve ondan sonrasını net hatırlamıyorum. Araç tamir edildi.

İkinci kaza da kullandığım palio ile, afedersiniz ama dangalak bir adamın kullandığı starex ile kafa kafaya oldu. Kemerim takılıydı ve havayastığı açıldı. Araçlar pert oldu zaten bu kazada. Göğüs kafesime -sanırım- havayastığı çarptı ve bu birkaç gün ağrıdı, birkaç küçük sıyrık ve eziği saymazsak kazanın boyutuna göre basit atlattım diyebilirim.

En güvenli araç kemer taktığınız araç. Yine burada yazılanlar paralelinde havayastığı da ancak kemer takılıyken fayda sağlayabiliyor. Aksi durumda başka sorunlara yol açabildiği için kemer takılıyken açılması marka ve modele göre farklılık gösterebiliyormuş. Havayastığı için kemerin takılı olmasının zorunlu olduğu araçlar olduğu gibi olmayan araçlar da varmış. Doblo da durum nedir malesef onu öğrenemedim. Benim fikrim polemiğe girmeden kemer takmak yönünde

http://www.medosotomotiv.com.tr/egitimler/91/80-kms-hizla-duvara-carpma-sonucu-olanlar/

• benim gibi 1 km bile yol alsanız kemer takmak en mantıklısı. birde yanımıza binenlere taktırabilirsek çok güzel olacak. ben aracıma binenlerin tümüne takmalarını söylüyorum. çogundada taktırıyorum.
  • zaten sesli uyarı çoğu insanı takmaya zorluyor.
  • ehliyetimin yeni olduğunu söyleyince kemerler takılmak zorunda kalınıyor :)
  • Malesef sesi dinlemeyi tercih eden tanıdıklarım var. Hatta arabasına bindiğimde kemer takınca yüzüme bakan arkadaşlarım bile var. Hani bana güvenmiyormusun der gibi. Yahu bu kadar dengesiz sürücü! varken trafikte neyi kontrol edebilirsin ki?

Garip bir "delikanlıyım ben, korkmam öyle" tavrı. İçten samimi olarak etrafımda ki herkese söylediğim şey aynen şu; inşallah kemerin önemini idrak etmek için direksiyonla kucaklaşman gerekmez.

Bir de yakın mesafe ne olacak denir ya! Benim yaşadığım kazalar evime 0-2 km arası mesafe de oldu.

Şunu anladım ne kadar söylense de bu konular insanoğlu yaşamadan anlayamıyor.

Bu konuda sevdiğim insanlar için yapabildiğim her türlü despotluğu yapıyorum.
  • DuyguEmre çok çok geçmiş olsun.
    Her ne olursa olsun emniyet kemerinin mutlaka takılması taraftarıyım. Hakikaten emniyet kemeri takanlara farklı gözle bakanları yadırgıyorum. Allah'a şükür başımıza gelmedi. inşallah da gelmez. Bende Arabama binenleri uyarıyorum takmaları hususunda. Sesli uyarının olması da daha mecbur bırakıyor. Ona rağmen 5 - 10 TL verip kemer ucu alıp sesi susturanlar aslında kendi ve sevdiklerinin hayatını susturuyorlar.
  • quote:

DuyguEmre çok çok geçmiş olsun.
    Her ne olursa olsun emniyet kemerinin mutlaka takılması taraftarıyım. Hakikaten emniyet kemeri takanlara farklı gözle bakanları yadırgıyorum. Allah'a şükür başımıza gelmedi. inşallah da gelmez. Bende Arabama binenleri uyarıyorum takmaları hususunda. Sesli uyarının olması da daha mecbur bırakıyor. Ona rağmen 5 - 10 TL verip kemer ucu alıp sesi susturanlar aslında kendi ve sevdiklerinin hayatını susturuyorlar.

@mfaydin

Çok saol.

Yazdıklarının altına aynen imzamı atıyorum.
  • o kemer susturucularını satanlara ceza yazılması gerekiyor
  • Beyler yıL basından sonra fiyat aLan oLdumu merak ettim fiyatlarda artış falan oldumu ki acaba ?
  • merhaba arkadaşlar,
    aracımla ilk uzun yolumu yaptım...iş nedeniyle çok gezemiyorum hala aracım 800km'de ama gittikçe aracıma ısınmaya başladım:)şu an ortalama 7.1 lt yakıyor motor açıldıkça düşer inş...
    sizlere danışmak istediğim bir şey var arkadaşlar...şehir içi EDS'lerde bizim hız sınırımız kaç?Bursa'da ki EDS'lerde otomobil 70 kamyonet 50 yazıyor genelde 50yle geçmeye gayret ediyorum ama 2 vites düşürmek gerekiyor EDS'nin olduğu yerlerde buda can sıkıyor...
    bir diğer sorum ufak bir su birikintisinden geçsek bile çamurluklardan hemen kapılara su ve çamur sıçrıyor paçalıklardan alayım dedim ön ve arkaya ama kullanan var mı faydası ne kadar?
    çok sordum ama son sorum:)Follow me özelliği var diyor kitapçıkta ama ayarlayamadım ben bilen arkadaş var mı?
    çok teşekkür ederim ilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkneasy1903

merhaba arkadaşlar,
    aracımla ilk uzun yolumu yaptım...iş nedeniyle çok gezemiyorum hala aracım 800km'de ama gittikçe aracıma ısınmaya başladım:)şu an ortalama 7.1 lt yakıyor motor açıldıkça düşer inş...
    sizlere danışmak istediğim bir şey var arkadaşlar...şehir içi EDS'lerde bizim hız sınırımız kaç?Bursa'da ki EDS'lerde otomobil 70 kamyonet 50 yazıyor genelde 50yle geçmeye gayret ediyorum ama 2 vites düşürmek gerekiyor EDS'nin olduğu yerlerde buda can sıkıyor...
    bir diğer sorum ufak bir su birikintisinden geçsek bile çamurluklardan hemen kapılara su ve çamur sıçrıyor paçalıklardan alayım dedim ön ve arkaya ama kullanan var mı faydası ne kadar?
    çok sordum ama son sorum:)Follow me özelliği var diyor kitapçıkta ama ayarlayamadım ben bilen arkadaş var mı?
    çok teşekkür ederim ilginize...

Paçalıkların nasıl göründüğü hakkında birşey diyemeceğim ama çok güzel duracağını pek tahmin etmiyorum. "Follow Me" özelliği karanlıkta arabanızdan inerken sinyal kolunu selektör yapar gibi tam çekip bırakıyorsunuz. Kapıları kilitleyince ön farlar bir süre yanarak yolunuzu aydınlattıktan sonra kapanıyor.

• Bu gece -2 derecede tali yoldan ana yola çıkarken, su birikintisinin asfaltta oluşturduğu buzlanmada çok hızlı olmama rağmen ESP devreye girdi. Gerçekten kontrolü sağlamanıza yardımcı oluyor, Bir o kadar da güzel duygu :)
  • ben bu esp sistemi hakkındaki videolarda abartılıyor sanıyordum ama gerçektende çok faydası var.bundan sonra ne marka araç alırsam alayım donanım paketinde mutlaka esp olucak.
  • Aşağıda ki adreste ki 841543 kodlu bagaj havuzu orjinal Fiat aksesuarı değil sanırım? Bunu kullanan var mı?

www.hepsiburada.com
    ModaCar Fiat Doblo 2010 Bagaj Havuzu Paspası 841543 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=26021&productid=otm841543

Fiat orjinal olarak bagaj havuzu çıkarıyor mu?

• Fiat Doblo bugün teslim alacağız
    ama kaskoda 940 tl fiyat çıkarmışlar
    800 tl ya kasko yapıldığını okumuştum burda
    bu 800 tl lık kaskolar hangi şirketlerin acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhandavid

Fiat Doblo bugün teslim alacağız
    ama kaskoda 940 tl fiyat çıkarmışlar
    800 tl ya kasko yapıldığını okumuştum burda
    bu 800 tl lık kaskolar hangi şirketlerin acaba...

ben 650 tlye yaptırdım ama benimki 1.3 elegance ve mersine yaşıyorum.
    ankara siğortadan yaptırdım. bütün firmalara bir sor derim.
  • bizim ki 1,3 premio
    anahtar teslim fiyatı 31000 TL

sizce full kasko fiyatları ne kadar olmalı

araç babamın üzerine 60 yaşında ama kazası hiç yok 30 senelik de şöför
    istanbul plakalı ama aile için kullanıcağız yani fazla km yapmayız...
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.