Şimdi Ara

Yeni DOBLO (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.038
Cevap
14
Favori
582.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atitrend

http://img819.imageshack.us/i/15022011234.jpg/

bu linkte aracın jantlı resimleri var. zaten eski üye arkadaşlarımız aracı biliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

arkadaşlar 1.3 siyah elegance diamont alaşım jantlı aracım satlıktır. 27000 de ve boya yok. ekranlı park sensörüde var. zaman zaman uzun yola gittiğimden ve bana büyük geldiğinden dolayı satlıktır. 3 kişilik bir aile olduğumdan büyük geliyor. düşünen arkadaşlar mesaj da atabilir tlf da arayabilir. 29500 tl istiyorum jantlarıyla. kapaklı jant ıstenirse 29000 tl.

atitrend abi ben aracımı senin ve diğer arkadaşların yorumlarıyla aldım şimdi senin satıyor olmana gerçekten çok üzüldüm...inş istediğin fiyatlara satar ve istediğin aracı alırsın hayırlısıyla...
    1.3 motor cidden uzun yolda 110u geçersen hem baş ağrısı yapıyor hemde yakıt sarfiyatı artıyor dediğin gibi...alırken nasıl olsa radar var basamıcaz düşüncesiyle 1.3 aldık 2bin tl kar edelim dedik şimdi hep sabah erken saat ve gece yola çıktığım için sürekli basarak gittiğimden yakıttan fazlasıyla zarar ettik zati...cidden eğer benim gibi 100le gitmeye tahammül edemeyen,uykusu gelen,canı sıkılan arkadaşlar varsa ve de gücü yetiyorsa 1.6 alsın mutlaka... her zaman dediğim gibi yine de seviyorum seni doblom...

• yakıt tüketimiyle ilgili bir kaç deneyimimi paylaşmak istiyorum arkadaşlar;

araç 6.500 km de aldığım günden beridir 2000- 3000 devir aralığında vites değiştiriyorum ve 8.2 litre yakıyordu yani km de 30 kuruş civarı fabrika değeri 6.7 iken böyle olması biraz canımı sıkıyordu

biraz geç kalmışım ama 40 tl yakıt aldım ve 1500 - 2500 (maksimum) devir arası vites değiştirdim sabit viteste giderken 1.600 - 1.700 devirlerde sürdüm ve genelde yüksek vitese geçmeye çalıştım bir andaki yakıt düşsün diye

sonuç olarak

şehir içi 8.2 lt yakan araç

6.7 lt ye düşmüş ( ki fabrika değeri ile aynı)

km de tüketim tl olarak 25 kuruşa düştü 5 kuruş km de çok güzel bir rakam

1 lt mazotla 12.2 km gidebilirken;

1 lt mazotla 14.88 km ye çıktı

bu değerler üzerinden konuştuğumuzda maksimum tork devrinin ne kadar önemli olduğu ve yakıta ne kadar büyük etki ettiğini görebiliyoruz.

ki 1-2 noktada da iyi asıldım araca tamamen bu şekilde sürmüş olsam daha da düşebilir belki de.

• 1.6 motorlu araç sahibi olan arkadaşlar, araçlarımızın kullanımında motorumuzu iyi tanımamız menfaatimizedir.

Motorumuz, 1500-2000 devir aralığında kullanılırsa, en ekonomik verimi sağlayacaktır. Vites değişimi için, 2500 devir yeterlidir. Yalnız belirteyim tabii ki bu normal şartlarda aile arabası kullanım şartlarında geçerlidir. 2500 devirden sonraki gazlamalarda, pek fazla bir beygir gücü artışı olmayacağı gibi, tork gücüde zayıflamaktadır. Dolayısıyla bu hareketi, gereksiz bir yakıt sarfiyatı olarak değerlendiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DalyaNTurguT -- 26 Eylül 2011; 1:51:55 >

• Arkadaşlar kaput:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portiwashere -- 26 Eylül 2011; 9:21:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Arkadaşlar kaput:

Geçmiş olsun.. Allah daha büyüğünden korusun...

Ne düştü üstüne??
  • GÜNAYDIN ARKADAŞLAR
    ARANIZA YENİ KATILDIM
  • @elefer
    Teşekkür ederim. PVC kapı düşmüş üzerine. Adam dükkanı kapatıp gitmiş Allahtan yoktu yoksa üzücü olaylar olabilirdi. Şimdi sakinleştim biraz önce aracı servise verdim kaputu değiştireceğim. İşlem görülse dahi ilerde sıkıntılar olacağını belirttiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elefer

quote:

Arkadaşlar kaput:

Geçmiş olsun.. Allah daha büyüğünden korusun...

Ne düştü üstüne??

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
  • @ringcep teşekkür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar kaput:

Geçmiş olsun, benim kaputta da ufak bir bombe var. Artık servistemi oldu, sokakta park halindeyken birisimi dayandı bilmiyorum. Dikkatli bakarsan, boyadaki yansımanın kırılmasından dolayı belli oluyor ama, ben işlem yaptırmaya gerek görmedim. Bu da nazarı olsun ne yapalım. :(
  • @portiwashere , @DalyaNTurguT çok geçmiş olsun. bu tür şeyler insanın keyfini kaçırıyor bilirim :(
  • @melrock tesekkurler
  • Arkadaşlar mevcut sistemi bozmadan hoparlörleri daha kalitelisi ile değiştirmek istiyorum. Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olanların önerisini bekliyorum. Kullanılan hoparlörlerin çaplarını bilen varmı?
  • @kurbagaprens aylar once burada o işi yapacak arkadaş vardı ama sonuç ne oldu bilmiyorum.
  • Günaydın arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ringcep

Günaydın arkadaşlar

Günaydın...
  • [simage]

Uploaded with ImageShack.us[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ringcep -- 27 Eylül 2011; 14:50:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ringcep

[simage][/simage][simage][/simage]http://imageshack.us/photo/my-images/687/bisiklettayc.png/

Ben, begenmedim. Biraz fazla prosedürü varmış gibi duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.