Şimdi Ara

Yeni DOBLO (179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.038
Cevap
14
Favori
582.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elefer

quote:

Orijinalden alıntı: bjkneasy1903

bak birazdan cevap atacak..." abi bende onu diyorum aynı şeyi söylüyoruz bizim araçta var diyecek" görün bak:) düşmeyince düşmüyor arkadaş fazla zorlamamak lazım:) bu arada melrock abi ellerine sağlık, kalemine kuvvet diyorum:)

gelelim soruma:) yakınlarda serviste aksesuar taktıran oldu mu arkadaşlar? sadece ön panjur aksesuarını taktırmak istiyorum aracıma. sitedeki fiyat 210 tl servise henüz sormadım ama taktırıpta kararan ya da bi tarafından kalkan var mı? yan sanayide de vardır diye düşünüyorum ama kararmasından korkuyorum. bir fikrinizi almak istedim şimdiden teşekkürler...

Benim araçta takılı sitedeki liste fiyatına takılma serviste pazarlık yapınca indirim yapıyorlar. Bir de tavsiyem hazır ön panjuru takacan ön sis nikelajını da taktır çok güzel takım oluyorlar. (Tabi aracında sis lambası varsa.)

teşekkürler elefer:) bakalım müsait olduğum bir zaman uğrayacağım...aracım premio versiyon.bende tavsiye ettiğiniz gibi düşünüyorum full nikelaj takımı hoşuma gitmiyor sdc ön panjur ve sisleri taktırayım diyorum birkaç araçta gördüm sade ve şık durmuş...uygun fiyat alırsam taktırırım inş...

• quote:

bak birazdan cevap atacak..." abi bende onu diyorum aynı şeyi söylüyoruz bizim araçta var diyecek" görün bak:) düşmeyince düşmüyor arkadaş fazla zorlamamak lazım:) bu arada melrock abi ellerine sağlık, kalemine kuvvet diyorum:)

gelelim soruma:) yakınlarda serviste aksesuar taktıran oldu mu arkadaşlar? sadece ön panjur aksesuarını taktırmak istiyorum aracıma. sitedeki fiyat 210 tl servise henüz sormadım ama taktırıpta kararan ya da bi tarafından kalkan var mı? yan sanayide de vardır diye düşünüyorum ama kararmasından korkuyorum. bir fikrinizi almak istedim şimdiden teşekkürler...

kardeşim 41bin tl ye alınmış esp asr vs. o saydıklarının olmadığı bir zenit pack bulabilir misin bana ???. Türkiye cumhuriyetinde yaşayıpta 41.bin tl verdiği halde esp siz asr siz. hill holdersiz bir zenit pack var mı? varsa buyrun kanıtlayın ben türkiyedeki bütün zenit pack lerde asr asp ve hillholder olduğundan eminim. neymiş 41bin tl vereceği bir araçta güvenlik paketi opsiyonelmiş. mevzu şu anlayana. aksesuarsız bi araç istersen 30bin e kadar iniyor fiyatlar. yok 41.bin tl ye kadar çıkıyorsa fiyat opsiyonel diye birşey yok 41bin tl verip üzerine parayla güvenlik paketi park paketi asr,esp,hillholder ekletmen gibi birşey yok. 41 bin tl verdiğin bir tepede bütün özellikler mevcut. umuyorum ki artık anlamışsınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: wordstoxic

quote:

kardeşim 41bin tl ye alınmış esp asr vs. o saydıklarının olmadığı bir zenit pack bulabilir misin bana ???. Türkiye cumhuriyetinde yaşayıpta 41.bin tl verdiği halde esp siz asr siz. hill holdersiz bir zenit pack var mı? varsa buyrun kanıtlayın ben türkiyedeki bütün zenit pack lerde asr asp ve hillholder olduğundan eminim. neymiş 41bin tl vereceği bir araçta güvenlik paketi opsiyonelmiş. mevzu şu anlayana. aksesuarsız bi araç istersen 30bin e kadar iniyor fiyatlar. yok 41.bin tl ye kadar çıkıyorsa fiyat opsiyonel diye birşey yok 41bin tl verip üzerine parayla güvenlik paketi park paketi asr,esp,hillholder ekletmen gibi birşey yok. 41 bin tl verdiğin bir tepede bütün özellikler mevcut. umuyorum ki artık anlamışsınızdır.

Taktın 41 bin TL'ya. Arkadaşım Zenit PACK'de OPSİYONEL işte. İster 41 ister 31 olsun farketmiyor. Size dahil fiyat vermişlerse bu donanımın standart olduğu anlamına gelmez. Hem insanları cahillikle suçluyorsunuz. Hem de kendi verdiğiniz link ile kendi kendinizi rezil ediyorsunuz. Sonra çıkmış 41bin diyorsunuz. Allah aşkına sizin akıl sağlığınız yerinde mi?

• Arkadaşlar, aracımla bugün Bolu'ya gidip geldim. Total km: 2000km oldu. Dönüş yoluna çıkmadan yakıt aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım. Hem 90km hızla giderken hemde 110km hızla giderken, aracı uzun süre test ettim. Klima kapalı, yolun rampa ve düzlük oluşuna göre; 90km sabit hızda 3.0lt-3.5lt/100km ve 110km sabit hızda 4.0lt-4.5lt/100km yakıt sarfiyatı bilgisi verdi. Bolu'dan İstanbul'a otobandan 3 saatte girdim. (Yol bilgisayarının bildirdiği süre)...
    Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Tabii ki yorum yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DalyaNTurguT

Arkadaşlar, aracımla bugün Bolu'ya gidip geldim. Total km: 2000km oldu. Dönüş yoluna çıkmadan yakıt aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım. Hem 90km hızla giderken hemde 110km hızla giderken, aracı uzun süre test ettim. Klima kapalı, yolun rampa ve düzlük oluşuna göre; 90km sabit hızda 3.0lt-3.5lt/100km ve 110km sabit hızda 4.0lt-4.5lt/100km yakıt sarfiyatı bilgisi verdi. Bolu'dan İstanbul'a otobandan 3 saatte girdim. (Yol bilgisayarının bildirdiği süre)...

Bu yazdıkların anlık değerler herhalde.. Anlık değerler ise ölçüm için bakmak doğru olmaz bence en güzel ölçüm bir depo yakıt ile kaç km gittiğindir. Yanılmıyorsam bir depo yakıt ile 1250 km yapmıştım.

• günaydın arkadaşlar..
    şu pejo cu arkadaşla ilgilenmeyi bırakın bence. bildiği yanıldığına yetmiyor. burda bütün arkadaşları tartışmaya itiyor. ne yazarsa yazsın takmayın..
    biz paylaşımlarımıza bakalım.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar, aracımla bugün Bolu'ya gidip geldim. Total km: 2000km oldu. Dönüş yoluna çıkmadan yakıt aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım. Hem 90km hızla giderken hemde 110km hızla giderken, aracı uzun süre test ettim. Klima kapalı, yolun rampa ve düzlük oluşuna göre; 90km sabit hızda 3.0lt-3.5lt/100km ve 110km sabit hızda 4.0lt-4.5lt/100km yakıt sarfiyatı bilgisi verdi. Bolu'dan İstanbul'a otobandan 3 saatte girdim. (Yol bilgisayarının bildirdiği süre)...

Bu yazdıkların anlık değerler herhalde.. Anlık değerler ise ölçüm için bakmak doğru olmaz bence en güzel ölçüm bir depo yakıt ile kaç km gittiğindir. Yanılmıyorsam bir depo yakıt ile 1250 km yapmıştım.

Anlık değerler değil, ortalama değerlerden bahsediyorum. Dediğiniz gibi full depo ile ölçülmesi daha doğru olur ama, fulleme imkanım olmadı. Ve gösterge tam yarım depo iken, yola çıktım 250km yol bitiminde, gösterge çeyreğe inmemişti. Sizin değerinize göre, benim araç fazla yakıyor gibi görünüyor ki; daha 2000km yeni doldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: EyezBerg

quote:

Orijinalden alıntı: GozgurS

quote:

Orijinalden alıntı: EyezBerg

quote:

Orijinalden alıntı: Akineton

ilk defa duydum, debriyaj pedalı benim bildiğim gayet sessiz ve hareketsizdir. serviste dikkatle inceletmenizi tavsiye ederim.

Birkaç yorum daha alabilir miyim sizlerde nasıl durum? Boşta ya da viteste araç giderken farketmiyor, pedala biraz basınca iç gıdıklayıcı bir hareket hissediyorum.

Öğlen servise gideceğim, sizin sorun ile ilgili tatmin edici bir cevap alırsam yazarım.

GozgurS arkadaşım sorabildin mi acaba? Haftaya cumartesi servisten randevu aldım göstericem bakalım.

Sordum ama mantıklı bir açıklama yapmadılar. Öncelikle arabayı test ettikten sonra sorun varsa müdahalede bulunabileceklerini, debriyaj sisteminin hidrolik olduğunu belirttiler. Size önerim, mutlaka test sürüşüne servis yetkilisiyle birlikte çıkıp sorununuzu göstermeniz olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Benim araçta takılı sitedeki liste fiyatına takılma serviste pazarlık yapınca indirim yapıyorlar. Bir de tavsiyem hazır ön panjuru takacan ön sis nikelajını da taktır çok güzel takım oluyorlar. (Tabi aracında sis lambası varsa.)

teşekkürler elefer:) bakalım müsait olduğum bir zaman uğrayacağım...aracım premio versiyon.bende tavsiye ettiğiniz gibi düşünüyorum full nikelaj takımı hoşuma gitmiyor sdc ön panjur ve sisleri taktırayım diyorum birkaç araçta gördüm sade ve şık durmuş...uygun fiyat alırsam taktırırım inş...

Benim araçta ön sis farı, panjur ve bagaj kapısında ki aksesuarlar var. Sade ve şık oldu. 4 aydan beri kullanıyorum herhangi bir kararma olmadı.

• quote:

quote:

1250 km çok iyi. Benim araçla şehir içi full depoyla 950 km yapıyorum. Araç km'si daha 3800 km.

• quote:

Orijinalden alıntı: GozgurS

quote:

quote:

1250 km çok iyi. Benim araçla şehir içi full depoyla 950 km yapıyorum. Araç km'si daha 3800 km.

Benim bahsettiğim şehirler arası idi. Şehir içi tam ölçüm yapamadım ama 800 ile 900 arası...

• abi maşallah sizin değerler gayet güzel...ben çok mu yaktırıyorum acaba aracıma???geçen gün ç.kale-bursa 6.8 litre yaktı 250 km..ortalama hızım 103'tü ve aracım 1.3 premio...snrm motor küçük olduğu için kendini çok kasıyor...bazen 2000 fazla verip 1.6 alaydım diyorum hem yakıt hem içeriye gelen motor sesi yüzünden:( ama yine de seviyorum seni DOBLO'M:)şehir içi bursa trafiğinde 875km de ışık yandı rekorum bu sadece:)keşke yapabilsem ama 90la gidemiyorum uykum geliyor:)
  • quote:

abi maşallah sizin değerler gayet güzel...ben çok mu yaktırıyorum acaba aracıma???geçen gün ç.kale-bursa 6.8 litre yaktı 250 km..ortalama hızım 103'tü ve aracım 1.3 premio...snrm motor küçük olduğu için kendini çok kasıyor...bazen 2000 fazla verip 1.6 alaydım diyorum hem yakıt hem içeriye gelen motor sesi yüzünden:( ama yine de seviyorum seni DOBLO'M:)şehir içi bursa trafiğinde 875km de ışık yandı rekorum bu sadece:)keşke yapabilsem ama 90la gidemiyorum uykum geliyor:)

Bir depo ile 1250 km yol yapmış olmak demek 4,8lt/100km ortalama demek. Bu araçla ne kadar kasarsan kas sürekli iniş olmadığı sürece 4,8'den fazla yakar. Arkadaşların hataları olduğuna düşünüyorum. 60Lt'lik bir deponun 1250km yol yapması demek ortalama tüketimin 4,8 lt olması demektir. Ben Samsun Didim gittim 90-120 arası hızla tam 6.0 lt yakıt tüketimim oldu. Bunu çok çok düşürsem 5,5-5,7 arasına düşürürüm. 4,8 bana hiç gerçekçi gelmedi açıkcası.

• Arkadaşlar, hız alçaltıp, yükseltirseniz ve hızlanmalarda aceleci davranırsanız. Elbetteki fazla yakarsınız, ben Abant'a başka bir forumun İstanbul,İzmit ve Ankara üyeleriyle buluşmak için gittim. Ailecek görüştük yemek yedik gezdik falan... Tabiiki İstanbul ekibiyle beraber gittik, haliyle otobanda sürat kaçınılmaz oldu. Gündüz, klima kapalı hızımız 130-180km arası idi ve ani hız yükseltmeler yaptık. Ortalama 6.9lt-7.0lt/100km gösterdi. Yakıt sarfiyatında gidilen mesafenin coğrafyası ve gündüz-gece yolculuğu, büyük etken oluyor, bunuda hesaba katmak lazım... Dediğim gibi Bolu'dan yola çıkarken, yakıt aldım ve daha düzgün bilgi vermesi için, yol bilgisayarını resetledim (sıfırladım). İlk olarak 90km hıza sabitledim ve uzun süre test ettim(3.0lt-3.5lt/100km). Sonra 110km hıza sabitledim ve uzun süre gittim(4.0lt-4.5lt/100km). En sonda 120km hıza sabitledim uzun süre gittim(4.6lt-4.8/100km). Ve en son olarak hızımı 110km'ye düşürdüm(4.4lt/100km). Hiç bir zaman, arkadan biri selektör yaptı diye gazlamadım, sakince şerit değiştirerek yol verdim ki; zaten genelde orta şeritten gittim. Yakıt göstergesi 120km'den 110km hıza düştüğümde de 4.8lt'den, 4.4lt'ye düştü. İstanbul'a bu şekilde girdim. Ha şöyle bir durum var, yokuş tırmanışlarda 0.1lt yakıt sarfiyatım hep arttı ama, yazdığım değerlerin üstüne çıkmadı. Test amaçlı 120km'den 110km'ye yavaşlamamda da göstergede düşüş olmasıda kafamda soru işareti bırakmadı(Demekki ters giden birşeyler yok).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DalyaNTurguT -- 20 Eylül 2011; 2:07:46 >

• quote:

Arkadaşlar, hız alçaltıp, yükseltirseniz ve hızlanmalarda aceleci davranırsanız. Elbetteki fazla yakarsınız, ben Abant'a başka bir forumun İstanbul,İzmit ve Ankara üyeleriyle buluşmak için gittim. Ailecek görüştük yemek yedik gezdik falan... Tabiiki İstanbul ekibiyle beraber gittik, haliyle otobanda sürat kaçınılmaz oldu. Gündüz, klima kapalı hızımız 130-180km arası idi ve ani hız yükseltmeler yaptık. Ortalama 6.9lt-7.0lt/100km gösterdi. Yakıt sarfiyatında gidilen mesafenin coğrafyası ve gündüz-gece yolculuğu, büyük etken oluyor, bunuda hesaba katmak lazım... Dediğim gibi Bolu'dan yola çıkarken, yakıt aldım ve daha düzgün bilgi vermesi için, yol bilgisayarını resetledim (sıfırladım). İlk olarak 90km hıza sabitledim ve uzun süre test ettim(3.0lt-3.5lt/100km). Sonra 110km hıza sabitledim ve uzun süre gittim(4.0lt-4.5lt/100km). En sonda 120km hıza sabitledim uzun süre gittim(4.6lt-4.8/100km). Ve en son olarak hızımı 110km'ye düşürdüm(4.4lt/100km). Hiç bir zaman, arkadan biri selektör yaptı diye gazlamadım, sakince şerit değiştirerek yol verdim ki; zaten genelde orta şeritten gittim. Yakıt göstergesi 120km'den 110km hıza düştüğümde de 4.8lt'den, 4.4lt'ye düştü. İstanbul'a bu şekilde girdim. Ha şöyle bir durum var, yokuş tırmanışlarda 0.1lt yakıt sarfiyatım hep arttı ama, yazdığım değerlerin üstüne çıkmadı. Test amaçlı 120km'den 110km'ye yavaşlamamda da göstergede düşüş olmasıda kafamda soru işareti bırakmadı(Demekki ters giden birşeyler yok).

Turgut kardeşim o zaman bizler farklı bir araç kullanıyoruz. Çünkü ne kadar sabitlersen sabitle sürekli bir iniş söz konusu değilse Ki Bolu İstanbul yolu bildiğim kadarı ile böyle bir yol değil. Ortalama Tüketim 4,8 lere düşmez. Aynen anlattığın çerçevede Ankara-Denizli arası gördüğüm en düşük değer klima kapalı 5,8lt. Ki özellikle performanslı kullanmadım. Yolu bilenler bilir büyük bir kısmı aşağı eğimli bir yol ve kaymak gibidir. Bizim araçlarımızda 1 deponun en fazla 1050 km gibi gitmesi gerekli ki sen 1250 km demişsin. 200 km fark azımsanmayacak kadar büyük bir fark zira %18-20 yapar. Ha şunu da belirteyim göstergede istersen ortalama tüketimi 2.5 da gösterebilrim :) Yanlış anlama yalan söylüyorsun demiyorum ama bu gerçekten benim aklımın almayacağı bir durum.

• Değerli arkadaşım, ben 1250km gittim falan demedim, onu başka bir arkadaş dedi. Konuyu tekrardan oku lütfen ama, bu anlattığım olayı daha pazar günü yaşadım. Şimdiye kadar 2 defa sehirler arası yola çıktım. İlkinde araç 550km civarlarında iken Gelibolu tarafına gittim. Şimdi de; 1550km'lerde iken Boluya gittim. Her iki yolculuğumda gündüz gittim, gece döndüm. Giderken ki yakıt sarfiyatımla, dönerken ki yakıt sarfiyatım inanılmaz farklı idi ve tabii ki ilk yolculuğumda daha fazla yakmıştım. Bunu bende tam olarak açıklayamam. Ama yaşadıklarım budur, Kurban Bayramı'nda memlekete gitmeyi düşünüyoruz. Eğer bir aksilik olmazsa, o zaman fulleyip test edeceğim ve büyük ihtimal gece yolculuğu yapacağım. İlk durağım İzmir olacak, Karşıyaka Şemiklere girip, ertesi gün Muğla-Dalyan'a devam etmeyi düşünüyorum. O zaman detayları tekrar sizlerle paylaşırım, çok sık aracımı kullanmıyorum. Eğer daha öncesinde, uzun yolculuğum olursa, yine sizlerle paylaşırım... Saygılarımla...

Aracım budur içindeki de, dünya tatlısı kızımdır. :) Vites değiştirmemi bile taklit ediyor. :) Yalnız orjinal üstünde gelen lastiklerimizden, şahsen çok şikayetçiyim. Kullanım amacıma uygun olmadığı için, yol tutuşu ve fren mesafesi güven vermiyor. Ses yapması ve sertliği de ayrı bir sorun...
    Değişim zamanı geldiği zaman, otomobil sınıfı olan 55 yanaklı ve mevcut jantlarımıza uygun olabilecek, en geniş tabanlı yumuşak bir lastik almayı düşünüyorum. Marka tavsiyelerinize açığım, şahsen yerli malı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DalyaNTurguT -- 20 Eylül 2011; 14:44:04 >

• Arkadaşlar, bende yakıt tüketimi ve yol bilgisayarı konusundaki bir gözlemimi aktarayım sizlere. benim gördüğüm kadarıyla (en azından kendi aracımda) fiili yakıt tüketimi yol bilgisayarının gösterdiğinden yaklaşık 0.3lt fazla çıkıyor. yani örneğin bilgisayarın 5.6-5.7 lt gösterdiği ort tüketimin (şehir içi), fiilen araca koyduğum mazot ile hesapladığımda ort. 6 lt olduğunu görüyorum. bunu defalarca denedim. her seferinde böyle çıktı.
    sizin bu konudaki gözlemleriniz nedir acaba ?
    bu arada yine gördüğüm kadarıyla araç trafiğin olmadığı düz yolda oldukça düşük yakarken (3.5-4.0 lt arası) yokuş yukarı yollarda eğimine ve hıza göre tüketim oldukça artıyor (6-10 lt arası) bu da haliyle yol boyunca yapılan toplam ortalama tüketimi yukarı çıkartıyor.
  • Arkadaşlar bende daha önce yapmış olduğum yolculukta tüketim değerlerini yazmıştım. Elazığdan Bursaya giderken depoyu (58 Lt) fullemiştim. Birecik Bozüyük'te lamba yanmıştı (1060 Km). Ortalama 90-110 hızla kullanmıştım. Ortalam tüketim değeri 5.6 lt'nin altına pek düşmüyor. 1 hafta kadar önce de 100 TL'lik yakıtla şehir içi net 400 km yaptım.
  • quote:

Değerli arkadaşım, ben 1250km gittim falan demedim, onu başka bir arkadaş dedi. Konuyu tekrardan oku lütfen ama, bu anlattığım olayı daha pazar günü yaşadım. Şimdiye kadar 2 defa sehirler arası yola çıktım. İlkinde araç 550km civarlarında iken Gelibolu tarafına gittim. Şimdi de; 1550km'lerde iken Boluya gittim. Her iki yolculuğumda gündüz gittim, gece döndüm. Giderken ki yakıt sarfiyatımla, dönerken ki yakıt sarfiyatım inanılmaz farklı idi ve tabii ki ilk yolculuğumda daha fazla yakmıştım. Bunu bende tam olarak açıklayamam. Ama yaşadıklarım budur, Kurban Bayramı'nda memlekete gitmeyi düşünüyoruz. Eğer bir aksilik olmazsa, o zaman fulleyip test edeceğim ve büyük ihtimal gece yolculuğu yapacağım. İlk durağım İzmir olacak, Karşıyaka Şemiklere girip, ertesi gün Muğla-Dalyan'a devam etmeyi düşünüyorum. O zaman detayları tekrar sizlerle paylaşırım, çok sık aracımı kullanmıyorum. Eğer daha öncesinde, uzun yolculuğum olursa, yine sizlerle paylaşırım... Saygılarımla...

Aracım budur içindeki de, dünya tatlısı kızımdır. :) Yalnız orjinal üstünde gelen lastiklerimizden, şahsen çok şikayetçiyim. Kullanım amacıma uygun olmadığı için, yol tutuşu ve fren mesafesi güven vermiyor. Ses yapması ve sertliği de ayrı bir sorun...
    Değişim zamanı geldiği zaman, otomobil sınıfı olan 55 yanaklı ve mevcut jantlarımıza uygun olabilecek, en geniş tabanlı yumuşak bir lastik almayı düşünüyorum. Marka tavsiyelerinize açığım, şahsen yerli malı düşünüyorum...

Pardon ben konunun üzerine yazdığınız için 1250 savının sizin olduğunu sanmıştım. Bu aradada kızınız gerçekten dünya tatlısı. Allah ağzınızın tadını bozmadan seyahatler nasip etsin. Sağlıcakla.

• Samsun - Ordu arası düz yol. Yasal hız sınırlarını geçmediğim taktirde yol bilgisayarı 4.4 ile 4.8 arasında ortalama tüketim gösterdi. Ancak yokuşlarda tüketim makul olmayacak şekilde artıyor. Bizim tek sıkıntımız yokuşlar, TCK'ya şikayet edelim düzlesinler hepsini :)
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.