Şimdi Ara

*DAİKİN NDJ D2CND024* Kullanıcıları (324. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.924
Cevap
105
Favori
508.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanal sıcaklık bana bıraz fazla geldi! Benim 23 derece bu arada evim petekli bide termostat 21.5 çok düşük bu yüzden sanırım fazla çalışır.
    Ot 23 yapın ve karışmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Laros55 L kullanıcısına yanıt

Bu kumanda kombiye fabrikadan monteli geliyor. Akıllı kumandası ayrıca satılıyor mu ben göremedim...

• yolcum kullanıcısına yanıt
    Şöyle bizim kombilerede lan kartı takılıyor kendi üretimleri acaba onu alıp taksak üretilen yeni ot uyum sağlarmı

• Hybetisk kullanıcısına yanıt

Oda termostat i yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdulvekil A kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç olarak ot görevi görüyor modülasyonlu ot deniliyor

• Hybetisk kullanıcısına yanıt

Sanırım yanlış biliyorsunuz Lan kartı ayrı, OT ayrı şey. Modülasyonlu OT'yi kombi ile bağlantısı için için LAN kartını kullanıyorsunuz.

WIFI üzerinden akıllı uygulama ile kontrol imkanı.

Kombiye uzaktan erişim sağlamak için DOTROOMTHEAA Daikin Modülasyonlu Termostat ve DRGATEWAYAA Lan Adaptör birlikte alınmalıdr.

Montaj Bilgisi: Ücretsiz ( 5 metre kablolama dahil )

www.kombi.com
    DAİKİN Lan Adaptörü
    https://www.kombi.com/daikin-lan-adaptoru-11856.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 4 Aralık 2022; 18:0:52 >
    https://www.youtube.com/watch?v=TEgcggL-bzM&feature=youtu.be

Aynı şeyi anlatmaya çalıştım bende. Yrni çıkan akıllı kumandayı bizim kombilerde kullanabilmek için lan kartı alınırsa nasıl olur demek istediğim. Tabi eğer Şuan ki kumanın tek satışı var ise.

• Yeni kombiyle gelen ot fabrikanin markasi amlemi ile geliyor.Satiş politikasindan dolayi koymuşlar satiyolar göz doyurmaya calişiyolar.Gelen ot hassasiyeti vs önemli özelikler bi katki bi tasarruf saglamaz.Sonuc da modulasyonlu ot değil on of ot.Bu kombiyi hem marka hem 1:8 var diye almiştim bunun içinde modulasyonlu ot kullandikmi tasarruf saglariz dedik ama kendi markasinda kablolu var başka markalar da on off var.İkisi arasinda fark oluşurmu tartişmalari oldu ama öyle yüksel tasarruf olmadigini söylediler.Şuan piyasa da bulunabilecek iki marka Netatmo ve honeywell t3r önerdiler kullananlar cok memnun iki marka arasinda yari fiyat var.Ögrenme modundna dolayi ev isisi sabit diyolar bence mantikli almak istiyen t3r alsin yada gecenler de forumda bi arkadaşimiz t4r modulasyonlu oldugunu söylemişti kullaniyor da ikisi arasinda gidip gelin derim dhs vs ugraşmayin ot alin baglayin ev isisini ayarlayip arkaniza yaslanin.

• Arkadaşlar benim kombi de hem dhs hemen netatmo on of ot var bu kiş ilk kullanımız olacak. Yaklaşık 2 aydır kullanmaya başladık ısıtmayı, ev dublex 155 mt tüm petekler açık toplamda 8+havkupan var. Bulunduğum bölge Marmara kış çetin geçiyor deniz kenarı. İlk 15 günlük faturam 270 tl 2 gün önce gelen faturam 550 tl.

Kombi sanal sıcaklık = 23°
    Termostat = sabah 06.30 ile 10.30 arası 23.5°
    10.30 ile 17.00 arası 22.5°
    17.00 ile 00.00 arası 23.5°
    00.00 ile 06.30 22.5°

Tüm hafta bu şekilde çalışıyor.

Anlıyacağınız şuana kadar çok memnunum.

Bu arada ilk defa kombi kullanmıyorum yaklaşık 15 yıldır doğal gaz kullanın biri olarak geçmişteki kullandığım 3 kombiye göre bence efsane... :)

• hangi model kombi ve termostadı sonradan mı aldınız link verebilirmisiniz.. bende bu gün daikin ndj yeni çıkan siyah modeline baktım termostadı üzerinde geliyormuş

• kayabrt kullanıcısına yanıt
    Ndj 28 kw beyaz olan. Termostat netatmo marka ve dhs sensörü aldım internet.

• kayabrt kullanıcısına yanıt

Termostat istiyorsan bütçe meselesi tabi,1. T3r on off 2. Netatmo 3. T4r modulasyonluymuş kulllanan biri var sayfada 3 secenekten başka modelere yaklaşima

• Arkadaşlar 1-2 haftadır telden dh uygulamaya giremiyorum sizdede varmı sorun

• venessa V kullanıcısına yanıt
    Bir sorun görmedim şimdiye kadar.

• Herkese merhaba honeywell t4r opentherm olarak bağlı 1 aylık tecrübelerim
    termostat dhs yok
    6:00 9:00 Arası 23
    9:00 16:00 arası 22.5
    16:00 00:00 arası 23
    00:00 6:00 arası 22

Gündüz 15 -18 derece
    Gece 4-10 derece
    1 aylık tüketim 135 mküp
    Havalar biraz daha soğuduğunda bakalım ne olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bezer hava şartlarında (Tekirdağ) 7. Kat , iki cephesi açık deniz gören daire;
    Gündüz 09-17 arası ve 23-06 arası 22 derece
    17-23 ve 06-09 arası 23 derece Honeywell Y87RFC2090 ile kullanıyorum , tüm hafta böyle programlı.
    Bu ay (Kasım 7-Aralık 7) total 24 m3 yaktı.
    Evin yalıtımı mükemmel seviyede , ısı kaybım hiç yok sayılır.
    Aralık 7 -16 arası da şu an havalar güzel gibi, yaktığı 08 m3.

Yalıtımda bir sorun yoksa bu havalar için 135 m3 bana biraz fazla gibi geldi sanki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 16 Aralık 2022; 13:52:32 >
    Maşallah çok iyi sizin değerler ev güney kuzey dış cephe yalıtım yok camlar çift cam sizin bu termostat opentherme mi bağlı yoksa on off mu

Alırken Opentherm özellikli OT almıştım ama Honeywell'den bir mühendis arkadaş arayıp, opentherm özelliği kombideki yeni yazılım nedeni ile geçen sene üretilen NDJ'lerde çalışmıyor diye termostatımı değiştirtmişti. Burada yazdım:

https://forum.donanimhaber.com/yeni-daikin-kombi-yuksek-modulasyon-orani-1-8--123861034-301

Sonra Honeywell Y87RFC2090 On-Off modelini aldım. Şuanki durumu bilemiyorum, belki kombideki yazılıma uygun bir yazılım geliştirip openthermli OT çıkarmışlardır ama ben alırken çalışmıyordu.

Dış cephe mantolamasının olmaması size biraz fazla yaktırır..

Peki kardeşim termostad ayarlarında bir değişiklik yaptınmı Bende bu ay on off deneyeyim bağlantı değiştirip bakalım ne olacak

Hayır , kombi de termostatta nasıl geldiyse öyle kuruldu. Sadece derece ayarlarını yaptım. Termostatı haftalık üstte yazdığım gibi programladım. Kombi yakma sıcaklığım 50. Öyle duruyorlar..

• 
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.