Daikin Premix NDJ D2CND024 Kombi için https://ev.honeywellhome.com.tr sitesinde özellikle tavsiye etmesi üzerine Honeywell Y87RF2008 Modülasyonlu Kablosuz Oda Termostatı siparişi verdim ve ürün geldi. ![]() Honeywell desteğe mail yazıp, bu termostatın kombiye bağlantısı için servis istediğimde Honeywell Destek'ten şöyle bir cevap maili aldım. ![]() Mailime bu cevabı verdikten sonra sitelerinden de Daikin Premix NDJ Kombi için 2008 modelini uyumlu termostat listesinden çıkarmışlar. ![]() Valla şaka gibi.. Aldığım yerle görüştüm durumu anlattım, şimdi 2008 modelini iade edeceğim. Uğraş dur.... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 11 Ekim 2021; 18:25:42 > |
*DAİKİN NDJ D2CND024* Kullanıcıları (301. sayfa)



-
-
Gercekten cok saçma,halbuki caliştigina dair kullanicilar var diye biliyodum yada öyle duydum ,iki cihaz arasinda ne gibi fark var mrk ettim neyse hayirlisi olsun yapicak birşey yok hocam allah sabir versin.Belki bu ürün gercekten anlamda daha verimli olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende almak üzereydim ve baktım uyumlu gözüküyordu özellikle opentherm kısmıni da yazıyordu yeni ndj lerde ne değişti acaba alıp kullananlar vardi cidden hem saçma olmuş hemde üzüldüm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendi termostati modulasyonlu mu yoksa on off şeklinde mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendi kablolusu modulasyonlu ot
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Modülasyon yapıyor. Bunun yanısıra kombinin başına gitmeden birçok ileri ayarlar yapılabiliyor ve parametreler okunabiliyor. Aynı termostatı farklı markalar için de gördüm, sanırım her marka kendi özelleştirmesini yapıyor. Ayrıca kendi lan kartı, termostat varsa çalışıyor. Daikinin mobil appı ile uzaktan erişim, proglamlama vs yapılabiliyor, google asistan gibi yapay zeka yazılımlarına entegre edilebiliyor.
-
Sanırım yeni üretilen Daikin NDJ kombilerde yazılım güncellemesi yapıldı ve Honeywell'in bu ürünü yeni modellerde uyumsuzluk sorunu çıkardı. Bende bugün Y87RFC2008'i aldığım yere kargo ile iade ettim.
Aslında kombinin kendi markası olan Daikin'ın oda termostatını almak isterdim ama el ünitesinin kablolu olması, hatta kombiye takılan lan adaptörünü wifiye çevirmek için adaptöre kablo ile internet çekilmesi, evimde kablolardan dolayı kötü bir görüntüye sebep olacak, bunu istemiyorum.
Teknolojik olarak böyle iyi ve üst özelliklere sahip bir kombi üreten Daikin'in, kablosuz OT ve wifi ile bağlanan lan ünitesi yapmaması, kablolu OT ile kalması bence ayrı bir saçmalık...
Diğer markaları da inceliyorum. Telefonla dışardayken de kontrol edebilen, evin içinde kablosuz bağlantısı olan bir OT istiyorum. İade işlemi tamamlansın, sanırım yine Honeyvwell'in Y87RFC2090 modelini alacağım.
Edit:
Honeywell TR.'den bir mühendis arkadaş aradı, yaşanan aksaklığı ve konuyu görüştük. Tahmin ettiğim gibi Daikin bu seneden itibaren yazılımsal değişikliğe gittiği için, yeni ürettiği kombilerde, Daikin'in kendi oda termostatı dışında kalan modellerin operntherm özelliği yeni üretilen bu kombiler ile uyumsuzmuş ve sorun çıkarıyormuş.
Almayı düşündüğüm Y87RFC2090 oda termostatı hakkında da bilgi verdi ve sorunsuz çalıştığını söyledi. İlgilenmeleri ve bilgi vermeleri güzel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 12 Ekim 2021; 15:12:47 >
-
Neye elimi atacak olsam kuruyor resmen daikin kurnazlık yapmış resmen kendi malını satmaya çalışıyor. Kendi ot modeme kabloyla bağlayıp ordan da tekrar kombiye o aparatı kabloyla mi bağlanıyor sadece ot kablosuz yani öyle mi ben mi anlayamadım modulasyonlu başka hangi marka modelde var ki uyumlu olan diyecem ama yazılımla kapattılarsa hiç biri çalışmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendi ot kablolu,lan adaptör diye birşey var kombi kisma baglaniliyor.O adaptör wifi işini görüyor cepden mudahale edebiliyorsun..Ot kablolu sabit yani o yüzden kendi ot avantaji modulasyon ama önmeli olan konforlu tasarruflu isinma o yüzden o kadar tantanaya gerek yok,honeywell yada netatmo iş görürher türlü 55-60 ayarlandigi sürece rahat isinir tasarruf sağlarsin ,modulasyonlu ile normal ot arada ucurum farki olmaz herhalde,yalniz birşey dikkatimi cekti,daikin kendi ot kablolu cihazi x2m herhalde o kisma baglaniliyor honeywell 2009 modeli de x2m baglaniliyor..Şahsi düşüncem bu cihazda modulasyonlu olabilir yada modulasyon otun özelliğimi bilmem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 13 Ekim 2021; 3:34:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış hatırlamıyorsam eski serilerde de honeywell için sıkıntılı durumlar vardı, termostat bağlandığında kontrol ekranı donuyordu. Ben netatmo kullanıyorum gayet de memnunum, gözüm keserse dhs de bağlayacağım tekrardan ama vaktim olmadı henüz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnternetteki kurulum videolarında yanlış görmediysem; Daikin kombiye takılan Lan adaptörünün wifi olarak çalışması için Lan adaptörüne kablo ile internet hattı getirmeniz lazım. Evin modeminden kombideki Lan adaptörüne internet kablosu ile hat çekip bağlıyorsun, ondan sonra adaptörü wifi olarak kullanabiliyorsun.
Benim modem salonda , kombim de mutfakta. Telefonla kontrol ettikten sonra el adaptörünün kablolu olmasını bir yere kadar kabul edebilirim ama salondan mutfaktaki kombiye kadar evin içinde internet kablosu gezdirip kombiye internet hattı çekmek çok saçma geldiği için bu modelden vazgeçtim. Honeywell'in 2008 modeli modülasyonlu ama yeni çıkan NDJ serisi kombilerle uyumsuz dediler.
Dediğiniz gibi ya Netatmo yada Honeywell Y87RFC2090 termostatlarından birini alacağım herhalde....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 13 Ekim 2021; 11:3:53 > -
Aslında access point ile kablo işini çözebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet bu yöntem ile kullanılabilir, youtube da bunu da gördüm ama böyle çözümleri sizin yada benim değil Daikin'in düşünmesi ve diğer markaların termostatları gibi, router seçenekli bir model de sunması lazım. Sonuçta ektsra bir masraf ve uğraşı gerektiriyor.
OT el ünitesi kablolu / kablosuz olabilir tamam da , madem kombiyi telefon uygulaması ile kontrol edecek uygulamayı yapıyorsun, Lan adaptörüne kablo ile internet hattı çekmek nedir ya, kutuya koysana bir router...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 13 Ekim 2021; 11:12:34 > -
Powerline Adaptör kullanarak data kablosu çekmeden yapabilirsin fakat bu kadar masrafa değer mi tartışılır.
Daikin Modülasyonlu Termostat (DOTROOMTHEAA) 750 TL
Daikin Lan Adaptör (DRGATEWAYAA) 950 TL
Powerline Adaptör 400 TL
Honeywell çalışanının size uyumlu diye önerdiği Y87RFC2090 modeli zaten On-Off bir termostat. Bu fiyatlara çıkıyorsanız Netatmo Termostat tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushicho -- 13 Ekim 2021; 11:49:39 > -
Bana göre en efektif çözüm, kartın üzerinde hem bir kablolu hem de kablosuz adaptörün olması. Çünkü WiFi sinyalinin hiç ulaşmadığı ya da çok az ulaştığı yere de kombiler kurulabiliyor. Bence asıl sorun, hadi eski evleri geçtik onlara bu konularda pek yapılacak bir şey yok, yeni yapılan tüm evlerin nasıl elektrik su altyapısı varsa, bir data alt yapısının da olması gerek. Daireye (fiber-coaxiel-cat vs.) kablo nereden girecek, nerede bir routere bağlanacak, bu routerden odalara tıpkı elektrik prizleri gibi nasıl bir dağıtım yapılacak projelendirilmesi gerek. Dolayısıyla kombinin konacağı yere su ve elektrik bağlantılarının getirildiği gibi data bağlantısının da getirilmesi şart. Şu anda IoT'li cihazların ülkemizde çok yaygın kullanımı yok çünkü maliyetlere yansıyor ve herkesin haklı olarak üç kuruşu hesap ettiği yerde, bu tarz cihazlar rekabetçi olamıyor. Bence IoT'li cihazların asıl akıllı ev uygulamalarına uyumlu olması lazım. O zaman tüm evin kontrolü elimizin altında olur. Gerçi Dakin cihazlarını Google Asistan'a entegre edebiliyorsunuz. Bu sayede Google Home uygulamasında kullanılabilyor.
Bir diğer konu da markanın generic ürünlerle olan uyumu, her marka haklı olarak uyumsuzları önlemek ve en verimli şekilde cihazını çalıştırmak için kendi ekosistemini kurmak ister. Dolayısıyla Daikinin de farklı marka genişleme ürünlerine özellikle de ağ ürünlerine destek vermemesi anlaşılabilir. Hele de takılan cihazlardaki güvenlik açıklarıyla kombiye erişip istenmeyen sonuçların ortaya çıkabilme ihtimalinin olması düşünülürse. IoT'li chazların DDos saldırıları için kullanılması sık görülen bir şey. Marka kendi ekosistemindeki ürünlerinde güvenlik açıklarını yamayabilecekken generic cihazlarda bu imkan olmaz.
-
Acik ve net söylemek gerekirse modulasyonlu veya modulasyonsuz otlarin tasarrufu ne kadar.? Aradaki farka değer mi.? Cok tantanali iş kafa yormaya gerek yok,daikin kablosuz cikarticakti öyle söylentiler vardi ama ses seda olmadigi için netatmo veya honeywell iş görür amaç tasarruflu isinmak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Netatmo ve honeywell arasindaki gözle görülür fark nedir.?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben Netatmo Termostat kullanıyorum. Honeywell tecrübem olmadığı için bir şey söyleyemem. Netatmo kullanıp da memnun olmayanı henüz görmedim.
Ayrıca bende Netatmo Hava İstasyonu da var. Bununla beraber dış havayı da anlık izlediği için daha stabil çalışıyor.
İşin sonunda ben sabaha kadar da anlatsam Netatmo şöyle güzel Honeywell böyle iyi, ne yaparsak yapalım evin konumu, fiziksel durumu, ısıtma altyapısı vs. her şeyi değiştiriyor. Ben memnunumdur sen değilsindir. O yüzden kimsenin %100 memnun kalması zor. Herkes kendisi tecrübe ederek görecek neyin iyi olduğunu.
Çok kafada karıştırmaya gerek yok. Birisini seçip bir yerden başlamak gerek. Bu tip kendini kanıtlamış büyük markaların pişman edeceğini düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushicho -- 13 Ekim 2021; 16:22:49 > -
Netatmo bilindik piyasa da en kaliteli ot biri bnmde daikin ndj kullaniyorum,evim cephesi kuzey isitmada bazen zorluk cekiyorum isi kaybi var gibi bi kaç odaya termostatik vana taktirdim bu sene isi ile ilgili olumsuz yönler olmazsa netatmo alabilirim o yüzden araştirmak kullanicilardn bilgi almak mantikli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X