Şimdi Ara

YENİ CPU TAKILMA WIN KURAMAMA -(ÇÖZÜLDÜ)-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunsuz çalışan bilgisayarımın İşlemcisini yeni işlemciyle değiştirdikten sonra doğal olarak windows sorun çıkartmaya başladı. Windows ya açılmadan, ya da açıldıktan birkaç dakika sonra donup kalıyordu (mouse hareket etmiyor vs...)

-Format atmam gerektiğini düşündüm ancak windows kurulumu sırasında yine takılma yaptı. Pek çok kez denedim sürekli aynı noktada donup kalıyor. Aygıtlar ayarlanıyor 37 dakika kaldı dediği noktada bilgisayar donuyor.

-Isınma sorunlarına karşı kontrol yaptım işlemci 25 derece sistem 33 derece. Isınma sorunu yok

-Anakartı sökerken SATA fişlerini çekmiştim. Buna bağlı olabilir diyerek SATA fişlerinin soketlerini değiştirdim (HDD SATA 0, DVD SATA 1) İki türlü de düzelme olmadı

-CMOS sıfırlama gerekiyor olabilir diye düşünerek hem pili çıkartarak hem de pinler üzerinden CMOS sıfırladım sonuç değişmedi

-İşlemci fanını çok mu sıkı taktım (Zerotherm NV120) diye düşünerek vidalarını biraz gevşettim. Sorun düzelmedi.

Aklıma gelen diğer ihtimal de Windows CD'sinin arızalı olması ama windows kurmadan önce de bu takılma vardı. Bu da kafa karıştırıyor biraz. Sizce windows cd'si dışında bir neden olabilir mi? Aklınıza gelen bir neden var mı? Sistem özelliklerim resmimin altında. Yardımcı olup fikir belirten arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

EK 1: Şu an kurulum ekranında kurulum yapmadan tutuyorum. 15 dakika bekleyip donma olup olmadığını göreceğim. 5 dakikadır donmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 16 Nisan 2010; 23:59:31 >

• Eski işlemcinizi takıp format atmayı yeniden denediniz mi?

Sorunun tam nedeninin işlemci olup olmadığını anlamak gerekir sonuçta hayat bu öyle bir şansınız vardır ki işlemcinizi değiştirdiğinizde eş zamanlı olarak ramlerinizde veya hdd nizde bir sorun oluşmuş ise bu tür sorunlara neden olabilir...
  • çok uzun zaman önce buna benzer bi sorun yaşamıştım windows kurulumunda bile bilgisayar donuyodu
    ramlerimden kaynaklı bi sorundu ramleri değiştirince geçmişti
    tam hatırlamıyorum ama işlemci değişikliğinden formatlamak istiyodum sanımırım ama dediğim gibi çok uzun zaman önceydi lisedeydim o ara
    lise biteli 5 sene oldu
    umarım yardımcı olur
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Eski işlemcinizi takıp format atmayı yeniden denediniz mi?

Sorunun tam nedeninin işlemci olup olmadığını anlamak gerekir sonuçta hayat bu öyle bir şansınız vardır ki işlemcinizi değiştirdiğinizde eş zamanlı olarak ramlerinizde veya hdd nizde bir sorun oluşmuş ise bu tür sorunlara neden olabilir...

Hayır eski işlemciyi takıp denemedim. Ram sorunlarına karşı memtest yapacağım. HDD'de bir sorun olmuş olması ihtimali aklımdan geçti. Yedek HDD ile deneme yapacağım. Şu an Windows CD'sini klonlamayı deniyorum. Bu işe yaramazsa diğer adımları deneyeceğim. Tavsiyeler için teşekkürler.
  • Dostum bios guncellemen lazım anakartın biosu işlemciyi tanımıyor olabilir anakart modelin ve yeni işlemci yazarmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmaN345 -- 16 Nisan 2010; 17:51:21 >
  • Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Jant!'inin tavsiyesi üzerine 2 ramimden birini sökmek sorunu çözdü. kurulum sorunsuz devam ediyor. Çözüm için Jant!'ye, ilgisi için Makedon'a ve UzmaN345'e teşekkürler. Benzer sorunları olanlar ram sökmeyi denemeyi ihmal etmesinler. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 17 Nisan 2010; 0:00:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.