Şimdi Ara

Yeni Corallla'da tıkırtı problemi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
10.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben protesto için warım kardeşim Yavuz Sİpahi.. ben illalah ettim bu tıkırtıdan..okuduysan yazılarımı..
    ben warım gerekirse yakarım..sana tamamen katılıorum 40,00 ytl weripte 6-7 ayda ses gelen araba benim için hak etmiodur o parayı..bu Japon bile olsa..acaba passat veya jettalar nasıl ?_ bilgisi olan warmı ben onuda düşünüyodum bunu almadan önce ama diesel çok pahalıydı..
  • Armani_ ;

    Jetta ve Passat ı olan arkadaşlarımdan tıkırtı konusunda şikayet duymadım ancak Jetta daki plastik aksamın daha 20 bin km civarlarında yer yer aşınmaya başladığını ve alt takımda rot başlarının kolay aşındığını söyleyebilirim,sanırım 2008 modellerde bu problemi çözdüler.

    Yeni Passat larda ise nadiren torpido kapağından ve ön akslardan sert kullanımda ses geliyor,2004 te aldığımız kasada ise sadece havalandırma kanallarından bir ses geliyordu halada geliyor.

    Büromdaki bluetooth cihazımı bulamadığım içim Würth ün gıcırtı önleyici spreyinin resmini koyamadım;benim aracımda başlarda orta konsolda ses vardı ama şu an tek ses ön direk dibinden geliyor,orta konsolda,kapılarda ya da depoda ses yok.
  • arkadaşlar ben henüz 2 aydır toyota kullanıyorum ve bende tıkırtı yok...ama bu yorumları okudukça allah allah diyorum kulak kabartıyorum..acaba bu mu şu mu diyorum ama beni rahatsız edecek boyutta ses yok...tıkırtı yok...şase yollarda biraz birde çakıl kum gibi bişeyin üstünden geçerken çamurluklardan içeri alıyor ama torpido teyp yada ön konsolda daha henüz ses duyamadım...
  • 2 ay olduysa az kalmış bi kaç haftaya kadar duyarsın. Sana da geçmiş olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gur76

    arkadaşlar ben henüz 2 aydır toyota kullanıyorum ve bende tıkırtı yok...ama bu yorumları okudukça allah allah diyorum kulak kabartıyorum..acaba bu mu şu mu diyorum ama beni rahatsız edecek boyutta ses yok...tıkırtı yok...şase yollarda biraz birde çakıl kum gibi bişeyin üstünden geçerken çamurluklardan içeri alıyor ama torpido teyp yada ön konsolda daha henüz ses duyamadım...


    Umarım sonradanda duymazsın ama bu araçların gevşek bir yapısı yok; tıkırtı varsa ilk günden beri duyuluyor ve devam ediyor yoksa sonradanda eklenmiyor.

    Bende ön cam dibinden ve orta konsolda vardı,orta konsoldaki ses kesildi ama diğeri aynen duruyor,araç 18 bine yaklaştı başka eklenen ses yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 21 Şubat 2008; 1:15:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: esmerce

    Armani_ ;

    Jetta ve Passat ı olan arkadaşlarımdan tıkırtı konusunda şikayet duymadım ancak Jetta daki plastik aksamın daha 20 bin km civarlarında yer yer aşınmaya başladığını ve alt takımda rot başlarının kolay aşındığını söyleyebilirim,sanırım 2008 modellerde bu problemi çözdüler.

    Yeni Passat larda ise nadiren torpido kapağından ve ön akslardan sert kullanımda ses geliyor,2004 te aldığımız kasada ise sadece havalandırma kanallarından bir ses geliyordu halada geliyor.

    Büromdaki bluetooth cihazımı bulamadığım içim Würth ün gıcırtı önleyici spreyinin resmini koyamadım;benim aracımda başlarda orta konsolda ses vardı ama şu an tek ses ön direk dibinden geliyor,orta konsolda,kapılarda ya da depoda ses yok.





    anladım esmerce ..gerçi servisteki formende hemen hemen aynı şeyleri söylemişti ,ben kızdım test sürüşünde keşke passat ya da jetta alsaydım dedim,hiç olmazsa daha sağlam olurdu dedim..inanın bir müşterimin ark.nda warmış passat dedi o da keşke toyota alsaydım demiş komik:=)passat ın bakımları ağır ve pahalı olur dedi adam ,neyse bakalım umarım birdaha duymayz bu garip sesleri..bu arada dediğin ürünü ses artarsa kullanıcam ,eski bir würth çalışanı olarak ürün pahalı ama hakkını werir ;) ben ahşap bölümündeydim otomotivde başka ark.lar wardı..ama würth e güwenin ark.lar..almanlar sağlam mal yapıor ;)
    bugünlerde direksiyon pedal göğüs koltuk kemer tokası anlayamadığım bi yerden cızırtı gelior ?? nasıl anlatsam sanki elektrik sesi gibi hani + ile - yi birleştirince cızzz diee bi ses çıkar öyle tiz bir cızırtı zaman zaman gelioo ama çözemedim hala nerden anahtar we anahtarlık dahil heryeri dinledim..test e dewam ;)




  • Sözkonusu tıkıtılar Aurislerdede varmı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78

    Sözkonusu tıkıtılar Aurislerdede varmı ?


    sorunun cevabını bilmiyorum ama eğer yoksa biz yabancılardan daha iyi üretiyoruz anlamına gelir bu
  • abartiyorsunuz her aracta diye birsey yok herkezin sehri ayni değil.

    toyotasa bunu dikkate almiyor diyede birsey oldugunu sanmam arac cikali daaha yeni 1 sene oldu.
  • bakınız lütfen burdaki forum üyeleri çok iyi niyetli ve polyannacılık oynuyor adamlar resmen protesto için araba yakalım felan diyolar..ben bunu istiyorum işte böyle olsun herkes warsa bir sorun nazar boncuğu olmasın delikanlılıkla söylensin kimden neyi saklayıosunuz anlamıyporum..we eminim hepinizin aracında war bu tıkırtılar ..bunlar artık kronik ark.larım kiminin arabasında war kimininkinde yok değil yani üretim basit malzemeden yapılmış kapish?

    http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showtopic=3138
    http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showtopic=3138
    http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showtopic=3138



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _atik_ -- 21 Şubat 2008; 16:56:15 >




  • ALINTI"DIR...
    SAYIN:AHMET YÜZER

    Bu foruma çok fazla yazmasam da hergün mumtazaman takip etmekteyim.Özellikle de 2008 Toyota ile ilgili başlıkları dikkatle takip etmekteyim.Bunun en büyük nedeni acaba benim yaşadığım sorunları başkaları da yaşıyor mu diye.Görüyorum ki arabayı aldığım 3 aydan beri yaşadığım sorunları tek yaşayan ben değilim.Sıfır km.bir araç alıyorsunuz;istemediğiniz ve beklemediğiniz sorunlarla karşılaşıyorsunuz.Bu benim moralimi inanın çok bozuyor.Milyarlarca lira para bağladığımız araç gözünüze batmaya başlıyor.Ben dahil kimsenin parası değersiz değil ve tarladan kaldırmıyoruz.Hepimiz bu paraları ne zorluklarla kazanıyoruz.Sadece bir problemim için 6 kere sevise gittim(gösterge panelinden gelen ses).daha bir sürü sorunlar var.Maddelersek;
    1)Gösterge palelinden gelen ses
    2)Emniyet kemerinden gelen ses(oynak bir parça olduğundan tamiri yokmuş)
    3)Bozuk yolda arabanın içinden gelen tıkırtı sesleri
    4)Frene bastığında balatalardan gelen uğultu sesi
    5)Ön takımlardan gelen sesler(servisin dediğine göre ön takımların salınım sesiymiş süspansiyonların sert olmasından kaynaklanıyormuş)
    6)Aşırı hızlıyken kapılardan gelen rüzgar sesi.
    Bazı arkadaşlar geri viteslerinde de sorun yaşıyorlarmış.
    Daha 3 aylık bir arabada ben bu sorunları yaşıyorum.Forumu takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaş ta aynı dertlerin sahibi.Uzun lafın kısası,benim söylemek istediğim birlik olup birşeyler yapalım.Eğer uygun görürseniz ve kulak arkası etmezseniz Toyota müşteri hizmetlerini e-mail ve telefon yağmuruna tutalım.Bir çözüm bulsunlar.En azından bizlerden sonra alacak arkadaşlar aynı sorunları yaşamasınlar.Çünkü,servislerden hayır yok.İlginize şimdiden teşekkür ederim.




  • bizim megane içinde aynı sesler olduğunu söyluyolar dinledim bişey duymadım. zaetn müziğin sesinden motorun sesini bile duymuyorumki.
    yaslanın koltuğa basın gaza açın sesi dinleyin müziği. yerim tıkırtıları!!!
  • arkadasim ne polyannacilik oynamasi cevremden dolayi enval ceşit araca biniyorum.

    kuzenimin 207 sindende. enistemin c4 ündende , arkadasimin 2007 vectrasindada , arkadaslarimdan. 160 milyarlik 335i bmw sindede, civic 2008 modelindende , jettasindada, megandanda, bazi yerlerinden citirti geliyor bozuk yolda.

    bunlarin en düsüğü 35 milyarlik araba ve yukari doğru giden rakamlar...

    ses gelmeyen arac istiosan mercedese bincen. okadar soylüyorum.( bmw ) bile değil.

    bizim yollarimizda sorun ses cikarmicak araç zor bulursun. bunlar boyle kemerden v.s.den gelen sesler oldguna dua etmeli bence.

    bak nedicem bir arkadasim 520 d aldi 2007 model bir tümsekten gectik dtc hatasi verdi. stop ettik çalistirdik sondu. sonra baska birsey cikti onumuze abs devreye girmedi. servise gitti sensor bozulmus garantiden değisti daha 10.000 km deydi. sonra bir ara bagaj kapaği acilmaz oldu servise gittti vs vs. ayrica kapi ici perdeleri ses yapiyordu arka taraftaki. onun icinde servise gitti

    125 milyarlik araç bu sen 40 milyarlik araç ta olurmu diyorsun bide.
    diğer kuzen corsa aldi daha az tikirdio ama direksiyon kutusu değisti, atesleme bujisi değisti vs vs.

    daha az tikirti istiosan japon araci almican gitcen baska araç alcan sonra bunu opcen basina koycanozaman değerini daha cok bilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 21 Şubat 2008; 17:35:47 >




  • Benim freelanderdan gelen tıkırtıları duysanız kafayı yersiniz heralde
  • mrh arkdaşlar gerçekten bu sesler insanın kafasını sıkıyor bende fiat amrea var 98 model ve 40.000 km de arabamda ses yok şu ana inanın yok ve arabayı kulandığım yeri görseniz yollar çok kötü.ama arkdaşlarımın megan larında ve toyatasında bu sesler çok aşırı geliyor yani size allah sabır versin o akdar para veriyosnuz ve bu sesleri duyuyorsunuz gerçekten çok üsücü bir durum . İNŞ sorununuza bir çare bulunur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78

    Benim freelanderdan gelen tıkırtıları duysanız kafayı yersiniz heralde


    100 milyarlik santafeye bindim sonra yol lastik motor sesi alan sonra yarisi optum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 21 Şubat 2008; 17:40:21 >
  • canceylan;

    2 Haziran 2000 de aldığım Brava yı çok sevmeme rağmen 2003 te satmamın yegane sebebi aşırı zayıf-boş su şişesinin darbesiyle bile göçen çamurlukları ve envai çeşit ses yapan ama güzel tasarımlı ön konsoluydu.

    Sizdeki Marea İtalyan ise belki durum biraz daha iyidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: esmerce

    canceylan;

    2 Haziran 2000 de aldığım Brava yı çok sevmeme rağmen 2003 te satmamın yegane sebebi aşırı zayıf-boş su şişesinin darbesiyle bile göçen çamurlukları ve envai çeşit ses yapan ama güzel tasarımlı ön konsoluydu.

    Sizdeki Marea İtalyan ise belki durum biraz daha iyidir.


    su şişesi plastik değildir inşallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 1drader


    quote:

    Orjinalden alıntı: esmerce

    canceylan;

    2 Haziran 2000 de aldığım Brava yı çok sevmeme rağmen 2003 te satmamın yegane sebebi aşırı zayıf-boş su şişesinin darbesiyle bile göçen çamurlukları ve envai çeşit ses yapan ama güzel tasarımlı ön konsoluydu.

    Sizdeki Marea İtalyan ise belki durum biraz daha iyidir.


    su şişesi plastik değildir inşallah


    Toyota resimleri başlığında işyerimin garajında duran 156 nın yerinde o zamanlar Brava duruyordu,yoldan geçerken yerde boş bir 250ml lik plastik su şişesi gördüm ve arabanın olduğu yere doğru attım ki dönünce çöpe atayım,ama şişe gitti Brava nın sol ön çamurluğuna vurdu,birde baktım resmen fındık kadar içeri çökmüş çamurluk! O zamanda deli dolu anlarım o hışımla aracı o sıralar yeni çıkan Laguna II ile takaslamıştım!




  • arada frenlerde tiz ses oluyor,mıcırlı yollarda çamurluklardan içeri ses alıyor....ve düz asfalt yoldan sonra mıcırlı yolda içeri gelen ses (yolun) artıyor...(ki önceki arabama göre daha az) dahada bir ses varsa (henüz 750km yol yaptım)ben HENÜZ duymadım..başka bir ses farketmedim...ses yoksa var mı dememiz gerekiyor.?? toyota club com tr ye girdim dehşete kapıldım...oraya bakınca biz evet polyannacı kalıyoruz...eğer arabamdan ses gelirse geliyor derim ve de gösterilecek bir tepki olursa bende elbette bunun içinde olurum...42.000 ytl verdim ve hiçbirimiz bu parayı yolda BULMUYORUZ... frenlerden gelen seside ilk fırsatta serviste dile getiricem zaten....ama 42.000 ytl verdiğim aracın böyle sorunlu olmasından bahsedilmesi benide gerdi..eski aracımı değiştirmeye karar vermemdeki en baş sebep seslerdi...şimdi bekliyorum benim aracımda acaba ne zaman ses çıkıcak???......
    Orjinalden alıntı: armani_

    bakınız lütfen burdaki forum üyeleri çok iyi niyetli ve polyannacılık oynuyor adamlar resmen protesto için araba yakalım felan diyolar..ben bunu istiyorum işte böyle olsun herkes warsa bir sorun nazar boncuğu olmasın delikanlılıkla söylensin kimden neyi saklayıosunuz anlamıyporum..we eminim hepinizin aracında war bu tıkırtılar ..bunlar artık kronik ark.larım kiminin arabasında war kimininkinde yok değil yani üretim basit malzemeden yapılmış kapish?

    http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showtopic=3138
    http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showtopic=3138
    http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.php?showtopic=3138




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.