Şimdi Ara

Yeni Corallla'da tıkırtı problemi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
10.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: esmerce

    Armani neden herkes gibi sende direksiyon mafsalını değiştiriyorsun?

    Bu problem sadece dizele mi özgü yoksa benim mi gözümden kaçtı,problem tam olarak nedir anlamadım; bende benzinli var direksiyonun boşluk hissi yok ama park esnasında direksiyonu çok hızlı çevirirsem çok derinden bir hırıltı geliyor ki bundan şikateyci değilim,diğer araçlarımdada oluyor ve açıkcası direksiyona nasıl abandığımı hatırlatıyor!

    Acaba bendede problem varda ben mi farketmedim ondan sordum..?




    hayır esmerce ben fark etmedim bile problem olduğunu yazımdada öyle yazdım hatta..ama dediğim gibi test sürüşüne çıktık formen le tıkırtı için ,direksiyon mafsalınıda değiştirelim dedi neden benim problemim şikayetim yok dedim..bahsettiğin gibi hırıltı war dedi..yine yazımd ayazdığım gibi servisler TOYOTA dan istedikleri parça karşılığı ücret alıolar kendileri değiştiriyor parçayı genel müd.e gönderior..bunu bana müşt.hizm.deki bayan söledi..laf aramızda felan dedi ama herkeisn haberi olsun ticari tutum kazanç başka bişey değil..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunberber


    quote:

    Orjinalden alıntı: armani_


    quote:

    Orjinalden alıntı: aya027

    Arkadaşlar fren balatalarından gelen ses artık beni bu gece çıldırttı. varmı böylke bir şey ya son model bir araba yolda gittiği yerde fren yapınca ötüyor kaldırımda yürüyen insanlarda dönüp arabaya bakıyorlar BU SES NE SESİ DİYE. Ne kadar gülünç bir durum. Yarın arabayı TOYAN'a götürecem direksiyon mafsalı değişecek arabanın garantiden ağzıma geleni sayacam orada çok sinirliyim çok. Bu arabayı çok ama çok sevmeme ve bu arabayla ilgili özel bir durumum olmasına rağmen sattıracaklar en sonunda BANA.



    bende toyandan aldım :=) we her gittiğimde çemkiriyorum kapıda karşılıyorlar artık :=) özgür usta war orada formen onu bul genç ve saygılı biri anlattıkları biraz olsun rahatlatıyor adamı..tabii 7 ayda A4 kağıdına sığacak kadar sorunları nasıl yaşadım bir ben bilirim birde TOYAN :P
    gelelim çıtırtıya göğüs söküldü izolasyoın edildi bu sferde teyibin hemen üzerindeki esmercenin würth slikonize madde sürdüğü yerden geliyor sanırım bende alıp sürücem en kısa zamanda.. bu arada havaların biraz daha ısınmasını beklemek sanırım mantıklı soğuk havalarda daha çok yapıyor bu tıkırtıyı,mesela 1.viteste araba soğukken gaza biraz fazla basınca BASS-TOK bir ses geliyor göğüsün tam ortasının (teyibin üstü) titrediğini hisediorum..diesel motor war onunda etkisi wardır tabi..bu arada bahsettiğim formen özgür de benim için direksiyon mafsalı sipariş werdi ve gelmiş parça gidip yenilicem 1-2 güne kadar neden istediniz ustam dedim benim direksiyondan bi problemim yoktu dedim ; >> tam sap-sol yapınca (biraz hızlı) tur atınca yanii ses yapıor deid değiştirelim dedi peki dedim..parça başına TOYOTA dan para alıyorlar tabi,herkes ticaretin peşinde kimse memnuniyetten bahsetmior..neyse belki karçılaşır sohbet etme şansımız olur toyanda arkadaşım..(arkadaşım diyorumm 30 yaşındayım yaşını bilmiorum büyüksen saygılar küçüksen sewgiler ) çarşamba ya da perçşembe randevu almayı düşünüyorum senin içinde müsaitse uzun uzun konuşuruz benim imzamdaki aracımla aynı seninki..
    sewgiler herekese emniyetli sürüşler...


    bisi sorcam arkadasim sokulum izole edilince ses azaldimi arttimi :)

    banda demislerde sokturtmedim kendiliğinden gecti



    ses ewet kesildi ama tamamen değil maalesef arkadaşım yazımda yazdığım gibi teyibin üzerindeki plastik aksamdan (gri tonlardaki kaplamalar) yine ses gelior..yani bence elletme daha iyi..bence soğuktan yapıoo havalar ısınana kadar idare et test et derim ..yine yaparsa o zaman kronik olmaması içten değil..ben aracıma sizler gibi gözüm gibi bakarım belki sizden daha hassasım :P :=) çukurlarda yavaşlar öyle geçerim hız kasislerden paldır oanas geçmem 2500-3000 dewirde vites değiştiririm çalıştırmadan 1-2 dk.ısıtırım kontağı kapatmadan 1-2 dk.turbo nun soğumasını beklerim..110 km.yi acil işim olmadığı sürece geçmem..yakıt ortalamam 5,0 şuan..ama gel gelki şu tıkırtı olayo beni sinir edior başka sorunlar yaşarsam direk ist.u arıcam ve aracı değiştirmelerini isticem daha 1 sene olmadan ellenmedik yeri kalamdı çünki :P
    esmerce ve ben çoğu ark.dan daha dürüstüz cesuruz kanımca ..hangi konuda >> problemlerin sizlere yansıltılması ve paylaşımın artması için,ortak fikirleri alıp problemin kronik olup olmadığını anlamak amaç.esmerce yi renault megane forumlarındanda tanırım..41.sayfa meşhurdur yanlış hatırlamıosam..kendisini tebrik ederim yaşadığı bütün problemleri herkesle tüm içtenliğiyle paylaştı..saygılar..
    herkesten aynı duyarlılığı bekliorum..o nazar boncuğu olsun bu böyle olsunla olmuoo arkadaşlar ,benim için tıkırtı nazar boncuğu değildir helede bu kadar soft araba kullanmama rağmen..40,000 ytl nin karşılığını başta güwenlik donanım estet,k için werdim ewet ama benim kızdığım nokta neden bu kadar erken ..neden 1-2 sene sonra başlamadı bu tıkırtılar kaliper değişmeleri frene basınca uğultular bla bla....
    herkese emniyetli sürüşler...

    paylaşımlarınızı bekliorum ark.lar..




  • @ armani;

    Hakkımdaki pozitif görüşlerin için çok teşekkür ederim.

    Aslında şuda dikkat çekici;daha önce kullandığım araçlarda km arttıkca tıkırtı artardı,Corolla da ise ilk günden beri nadiren çok hafif bir çıtırtı geliyor ancak araç 20.000km ye gelmesine rağmen bu çıtırtı artmadı,başka seslerde eklenmedi.Yani böyle kalsa bence ilk başta tıkırtısız olupta sonradan envayi çeşit yerlerinden tıkırtı yapmasından çok daha iyidir değil mi?

    @ yataylimit;

    Sorunu yeni gördüm kusura bakma. Kullandığım Würth spreyi Bosch Car Service noktalarından temin ediyorum. Unutmazsam yarın resmini buraya kayacağım.
  • tıkırtıların kronik olduğu belli. benimki de biraz bozuk yolda tıkırdıyor, göğüs kısmına direksiyonun solundan ileri doğru bastırıyorum kesiliyor. ama bir süre sonra tekrar tıkırdıyor. Açıkçası kesin çözüm olmadıkça göğüsü söktürüp izolasyon olayına girmek istemiyorum. 10000km bakımı gelince servise söylerim deyip duymazlıktan geliyorum şimdilik.
  • İşin psikolojik boyutuna girersek;

    Araca önemli bir işinizi halletmek üzere bindiğinizde hiçbir zaman tıkırtıları farketmiyorsunuz ve bunu birkaç kez yapabilirseniz tıkırtı diye bir detayla uğraşmayı unutuyorsunuz

    Ben son 2 aydır o kadar çok sağa sola koşturdum ki inanın araç 2 aydır hiç tıkırdamıyordu!
  • ben bazen kafa dinlemek amaçlı müziği kapatıp sadece motor ve yol sesi ile gitmeyi tercih ediyorum bu zamanlarda, tıkırtı sinir bozucu olabiliyor. Focusta ön takım tıkırtılarına alıştığımdan çok önemsemiyorum ama sıfır corollada bu tip seslerin kronik arızalar haline gelmesi can sıkıcı, fabrika bunu çoktan farketmiş ve çözmüş olmalıydı.
  • Bunlar dikkat ederseniz herkesin ortak şikayetleri,yani yeni kasanın çocukluk problemleri denilebilir.Aslında markası ne olursa olsun piyasaya yeni çıkmış bir model almak bu tür riskler taşır genelde.

    Muhtemelen bir ya da sene iki içerisinde sessiz sedasız düzeltilir,ya da şikayetler bizimle sınırlı kalırsa ilk makyaja kadar böyle devam eder.Metalurji eğitimi alan bir arkadaşım Toyota nın her sene gözle görülemeyecek kadar küçük olsada araçlarında mutlaka bir değişim-gelişim yaptığından bahsetmişti.


    Ama hiçbir yerinden ses gelmeyen bir araçta insana ayrı bir haz verir,üzerine sorunsuzluğuda eklendi mi akıllarda ve gönüllerde "taş gibi" kalır!




  • esmerce
    demek senin corollada uyduruk hee :)
  • Sabahlarıçok soğuk havalarda (<3 derece) çok bozukyola girdiğimde yarisin sol göğüslük tarafından bazende sağ kolondan çok hafif çıt çıt diye ses geliyor,düzgün yolda bu sesler yok, 4 derece üzerinde bozuk yolda olsa o çıtırdı gelmiyor. Anladığım kadarıyla minimum bi büzülme genleşme oluyor, yazın ne olur onu bilemem.
    Geçenlerdede direksiyonun altından tuhaf sesler gelmeye başladı meğerse Toyotanın verdiği anahtarlıktanmış yani sirkülasyondan (salınım) ses yapabiliyor tutunca birden ses gitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Monk -- 20 Şubat 2008; 15:10:24 >
  • Okyay sen buralara bakar mıydın bundan sonra ona göre yazayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Monk

    Sabahlarıçok soğuk havalarda (<3 derece) çok bozukyola girdiğimde yarisin sol göğüslük tarafından bazende sağ kolondan çok hafif çıt çıt diye ses geliyor,düzgün yolda bu sesler yok, 4 derece üzerinde bozuk yolda olsa o çıtırdı gelmiyor. Anladığım kadarıyla minimum bi büzülme genleşme oluyor, yazın ne olur onu bilemem.
    Geçenlerdede direksiyonun altından tuhaf sesler gelmeye başladı meğerse kontak anahtarından mış yani anahtar da bazen sirkülasyondan (salınım) ses yapabiliyor tutunca birden ses gitti



    bu sabah izmir -3 dereceydi bizim su aralar yolar cok bozuk müziği acmadim beni bir çitirti orkestrasi sardi sonra aksam üstü 6 derece oldu hava donuste herhangi bir sese rastlamadim

    plastik malzeme cok sert yaristeki büzülme genleşme cok fazla o yuzden




  • Bizim corolla bile 2 hafta önce -8 i gördü tıkırdıyodu ufak tefek. Şimdi ses yok. Arabanın içinde sesi bende sevmem. Eğer çok tıkırdı olursa, müziğin sesini açarım ses gider
  • 2007 corollo nun ön göğüs arka kısım emniyet kemer mekanızmaları dahil müthiş sesler geliyor .balıkesir altan agittim yapar bu yollarda dediler.otobana çıkarıp yapmadığını gösterdiler.şirket her servisten sonra servis memnuniyetini soruyor kardeşim mal defolu servis ne yapsın ben internete baktım yüzlerce mağdur var. mağdurlar derneği kuracağım .desteklermisiniz.sonuç alamaz isem medyayı toplayıp yakacağım .destek bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz Sipahi

    2007 corollo nun ön göğüs arka kısım emniyet kemer mekanızmaları dahil müthiş sesler geliyor .balıkesir altan agittim yapar bu yollarda dediler.otobana çıkarıp yapmadığını gösterdiler.şirket her servisten sonra servis memnuniyetini soruyor kardeşim mal defolu servis ne yapsın ben internete baktım yüzlerce mağdur var. mağdurlar derneği kuracağım .desteklermisiniz.sonuç alamaz isem medyayı toplayıp yakacağım .destek bekliyorum.



    tikirti yüzünden arac yakmak ? demekki ecu , baski balata gibi seyleri k garanti disi birakan opel yada vw sahibi olsan neler yapican korkulur senden
  • Aman arkadaşlar, tek sıkıntınız tıkırtı olsun. Tamam, o kadar para verilerek alınmış son model teknoloji harikası arabalar, tabi ki tıkırtı sesi duymak insanı sinir eder. En önemlisi motor veya yürüyen aksam sorunu yok. Şimdiye dek kime baksam tıkırtı veya benzin çalaklanma sesinden şikayetçi. Haydi tıkırtı yok diyelim, kesin torpido gözünde ki bir eşyadan veya kapı ceplerine konulan başka bir şeyden ses gelebilir. Keyfini sürün arabalarınızın.
    Yıllar önce bir sloganı vardı Corolla'nın. OTOMOBİLİN YARINI COROLLA!
  • dün kontak anahtarı demişim anahtarlık olacakti, yani çok dinlenirse o bile yeri gelince salınımdan ses yapabiliyor. Yaris lerdeki çıtırdı tamamen genleşme ve büzülmeden meydana geliyor, Corolla' larda durum nedir bilmiyorum. Bugün sabah 2007 model Hyundai' ye (hepsi öyle olmayabilir tabii) bindim bırakın çıtırdıyı ön panelden tıkır tıkır tıkırtılar ve alt takımdan lok lok sesler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunberber


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Monk

    Sabahlarıçok soğuk havalarda (<3 derece) çok bozukyola girdiğimde yarisin sol göğüslük tarafından bazende sağ kolondan çok hafif çıt çıt diye ses geliyor,düzgün yolda bu sesler yok, 4 derece üzerinde bozuk yolda olsa o çıtırdı gelmiyor. Anladığım kadarıyla minimum bi büzülme genleşme oluyor, yazın ne olur onu bilemem.
    Geçenlerdede direksiyonun altından tuhaf sesler gelmeye başladı meğerse kontak anahtarından mış yani anahtar da bazen sirkülasyondan (salınım) ses yapabiliyor tutunca birden ses gitti



    bu sabah izmir -3 dereceydi bizim su aralar yolar cok bozuk müziği acmadim beni bir çitirti orkestrasi sardi sonra aksam üstü 6 derece oldu hava donuste herhangi bir sese rastlamadim

    plastik malzeme cok sert yaristeki büzülme genleşme cok fazla o yuzden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Monk -- 20 Şubat 2008; 15:04:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunberber


    quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz Sipahi

    2007 corollo nun ön göğüs arka kısım emniyet kemer mekanızmaları dahil müthiş sesler geliyor .balıkesir altan agittim yapar bu yollarda dediler.otobana çıkarıp yapmadığını gösterdiler.şirket her servisten sonra servis memnuniyetini soruyor kardeşim mal defolu servis ne yapsın ben internete baktım yüzlerce mağdur var. mağdurlar derneği kuracağım .desteklermisiniz.sonuç alamaz isem medyayı toplayıp yakacağım .destek bekliyorum.



    tikirti yüzünden arac yakmak ? demekki ecu , baski balata gibi seyleri k garanti disi birakan opel yada vw sahibi olsan neler yapican korkulur senden


    türkiye yi yakar heralde




  • 0 Arabanın her yerinden orkestrada gibi sesler gelirse ve o kadar para verdikten sonra insana çok koyuyo. Hem de her seferde servise çağırıyorlar. ben edremitte oturuyorum Servis 90 km uzakta balıkesir merkezde. +benzin parası yani
    2006 da 0 aldım araba güzel kasa güzel değildi, ben de sadece kasa değişmiştir diye aldım. Bazı kriterler yükselmiş, ama arabayı çin de ürettiler galiba çok adi geldi bana. Ve sersiste veya mekezden sıcak asfaltta yapmıyor diyor. Bendende Toyotaya tavsiye corollayı ve yarisi türkiyeye satıpta kalitesini düşürmesin. Çünkü yolların çoğu ses yapan yol.
    2.side kış soğuğundan değil. Çünkü yazında aynı problem var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz Sipahi -- 20 Şubat 2008; 13:24:44 >
  • Totota sahipleri takacak sorunu olmadığından tıkırtılarla uğraş buluyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okis

    Totota sahipleri takacak sorunu olmadığından tıkırtılarla uğraş buluyoruz


    Senin 2002 Corollon var bu sorun 2006 ya kadar yoktu. yeni kasada ortaya çıktı. ve bunu toyotaSA anlamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.