Şimdi Ara

Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
597
Cevap
19
Favori
211.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci el Clio 4 almayı düşünüyorum. Tüketim açısından 0.9'u mu yoksa LPG takılmış bir 1.2'yi mi tavsiye edersiniz ???...
  • FoxHound kullanıcısına yanıt
    0,9 TCe. Lpg takılmış 1.2 baya hantal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sal2003

quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

quote:

Orijinalden alıntı: Sal2003

quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

quote:

Orijinalden alıntı: Akinc75

bugün itibari ile 0.9 benzinlinin ortalama yakıt tüketimi 9.2 lt ...
    alacak olanların dikkatine,seçiminizi bu verilere göre yapın benim gibi pişman olmayın

hocam her ne kadar mais sizi bir problem yok diye göndermiş ise de bence araçta başka bir problem var. eco mod'da vites değiştirme uyarılarına uyuyor musunuz? benim araç daha 200 km'de vites değitirme uyarılarına uyarak 6.8'e kadar düşürdüm, hız sabitleyici kullansam eminim daha da düşecekti.

ortalama hızınız nedir hocam??yol bilgisayarında yazan..

Benim hizi sorduysaniz 29.3

O zaman normal 6.8 olması...ortalama hız bende 18 km..yani dur kalk çok fazla..malum kış ,daha 8.5 lt altını görmedim..yazın 7 litre olursa öpüp başıma koyucam:)

yaklaşık 5 aydır ortalamam sabit 5.9-6.0-6.1 lt civarlarında üstelik aracı agresif kullanırım ağırlık şehir içi ve abart egsozda var ki yakıtı arttıran bir etken

• Merhaba,

Bende de 0,9 TCE icon var. 2013 model 36,000.-TL'ye aldım yeni. Önceden 2012 model 1,2 nigh&day vardı.

Önceki araç ile kıyaslama yaparsam;

Öncekinde arka camları kilitleme tuşuna basınca kapılarda kilitleniyordu, bunda manuel çocuk kilidi.
    Önceki araçta cd çalar vardı, bunda navigasyon var.
    Önceki araçta bluetooth çok kullanışlıydı, direksiyon altından tek tuş ile kayıtlı kişiyi sesli olarak arayabiliyordum, bu araçta ekrandan seçmem lazım.
    Önceki araçta kontağı kapatıp inerken selektör yapınca refakatçi ışığı yanıyordu, bu araçta böyle bir fonksiyon ya yok yada ben bulamadım :)
    Önceki aracın performansı bence vasattı, basınca gitmiyordu hızlanmada problem yaşıyordum (araç geçerken vs)
    bu araçta turbonun da etkisiyle performans açısından hiçbir eksiklik göremedim, yokuşta gitmiyor değil ivmelenme bile yapıyor (eco kapalı iken)
    Önceki araçta dikiz aynalar manuel idi bunda otomatik tek tuş ile katlanıyor.
    Önceki araçta anahtarsız çalıştırma, start-stop, stop-start yoktu bunda var.
    Önceki araçta arka yolcu bölümünde ışık yoktu, bunda da yok :)

Önceki aracım ile son benzin zammıyla 240.-TL'lik dolum ile 750 km (şehir içi)
    Bu araç ile 198.-TL dolum ile 700 km (şehir içi) yol yapıyorum.
    Aracı pek sakin kullanamam, yavaş yavaş gitmek hoşuma gitmiyor açıkcası.
    Her gün Ümraniye-Samandıra ve Samandıra-Beylerbeyi-Ümraniye arası yol yapıyorum.

Ve bence bu performansa bu yakıt değeri (6,4 yazıyor ekranda) gayet başarılı.

Ufak bir sorum olacak birde sizlere dikiz aynaları buğu çözücü özelliğe sahip dediler ama ben onun nerden aktif edildiğini bulamadım.
    Birde anahtarda ışık işareti var refakatçi ışığını bu tuşa ayarlama yapabiliyor muyuz?

• bykaranlik B kullanıcısına yanıt
    bykaranlik kardeşim merhaba,

Aracım şehiriçi yakıt ortalaması 6,5 lt ler de geziyor diye yazmıştım, aracı 1 aydır şehir içi kullanıyorum en fazla 500 km olmuştur. Ortalamam 8,4 lt. Bence aracında sorun yok 1,2 75 bg lik araç şehir için hiç idare eder cinsten değil, tam bir uzun yol aracı maalesef.
  • Aracim 1.2 touch manuel. Ortalama hiz 20 iken yakit tukatimim 7.5, 25 iken 7, 30 iken 6.5 lt.

Yaklasik 1000 kmlik gozlemim boyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_3406

bykaranlik kardeşim merhaba,

Aracım şehiriçi yakıt ortalaması 6,5 lt ler de geziyor diye yazmıştım, aracı 1 aydır şehir içi kullanıyorum en fazla 500 km olmuştur. Ortalamam 8,4 lt. Bence aracında sorun yok 1,2 75 bg lik araç şehir için hiç idare eder cinsten değil, tam bir uzun yol aracı maalesef.

Kardeşimyakit öyleymiş yalnız bi sorum olacak size bugün 0.9 start stop kullandım araba sessizdi kendi aracıma bindiğim zaman 1.2 sesi çok geldi 5000 de aracim sizce sesi zamanla azalirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aracı bayram dönüşünde denedim ses konusunda 3000 devirden sonra ses artmaya başlıyor 5000 e geldiğindeki ses (benim çok hoşuma gidiyor) gayet yüksek. 0.9 kullanmadım hiç ama bizim aracın sesi 5000 devirde bayağı yüksek.
  • Bugun gidis gelis toplam 600 km yol yaptim. Kislik lastiklerle ortalama 5.3 yakti. 1.2 75 hp

• quote:

Aracı bayram dönüşünde denedim ses konusunda 3000 devirden sonra ses artmaya başlıyor 5000 e geldiğindeki ses (benim çok hoşuma gidiyor) gayet yüksek. 0.9 kullanmadım hiç ama bizim aracın sesi 5000 devirde bayağı yüksek.

Kardeş valla bi çözemedim sesi gün geçtikçe artıyor. Sabah ilke çalıştırdığımda kasis den fln geçiyorum arabanın amartisörlerinden fena ses geliyor

Ses olayına serviste bir şey diyemiyorsa bende bilemiyorum. Yaşadığın yerde başka 1.2 motor kullanan birini bulup rica etsen, durumu anlatıp bir gezintiye çıksanız kıyaslamayı o zaman daha rahat yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykaranlik

quote:

Kardeş valla bi çözemedim sesi gün geçtikçe artıyor. Sabah ilke çalıştırdığımda kasis den fln geçiyorum arabanın amartisörlerinden fena ses geliyor

O ses benim aracta da geliyor. Kasislerden gecerken. Viraj demir lastiklerinden geliyormus

• Servis e götürdün heralde ne yaptilar ? Çok kötü bi ses geliyo ilk kasislerden fln geçince bilmiyorum ne yapicaz walla

• quote:

Servis e götürdün heralde ne yaptilar ? Çok kötü bi ses geliyo ilk kasislerden fln geçince bilmiyorum ne yapicaz walla

Yok servise goturmedim. Clio forumunda ana konuda gecende bir arkadas yazmisti. Musait bi zamanda servise gitmeyi planliyorum

• Aralık ayının sonuna doğru benim aracin bakimida war orada söylerim bakarlar da arabanın yakıtı halen düşmedi ort. 8.5 :D

• quote:

Aralık ayının sonuna doğru benim aracin bakimida war orada söylerim bakarlar da arabanın yakıtı halen düşmedi ort. 8.5 :D

Araci calistirdiktan sonra ilk kez 40 km hiza gelince gaz pedalindan bir ses ve hafif bir itme geliyor mu? Ben de boyle bir problem var
  • Walla benmkinde hiç olması öyle bişey sadece ilk çalıştırdığımda kasislerden fln geçerken ses geliyor

• 1.2 benzinli aldim.sehirici kullandim surekli yakit 48 kurus civari hesapladim.74.4 lt tuketim 740 km yol yaptim.diger kullanan arkadaslar durum sizdede boylemiydi?suphelenmeye basliyorum aractan.

• formvell kullanıcısına yanıt
    Ya senin değerlerde bir sorun yok bence bu motor şehir içi inanılmaz tüketim yapıyor. Şehir dışı dizele yakın ama şehir içi dizelin iki katı gibi. benimde bu hafta sonu şehir için değerim 6.9
  • Anladim dostum cevap icin tesekkurler..

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.