Tarcanların videosuna bakın, orada boya olduğu söyleniyor, ayrıca bizde de beyaz üzerine mavi tavanlı c3 var, hiç folyo gibi durmuyor, mesela arka c sutununda boya geçiş yeri belli olmasın diye orta kısmı açık olan ve mavi rengin göründüğü siyah bir folyo var. akşam foto atabilirim. Ayrıca folyo olsa bile bir şekilde fabrikasyon hata var, gidermeleri gerekir. |
YENİ Citroën C3 ANA KONU (C3 III) 2021 MAKYAJLI KASA ÇIKTI (99. sayfa)

-
-
Videodaki araba C5 ac . C5’inki boya, c3’ünkü kaplama olabilir mi ? Hata ve giderilmesi gerektiği konusunda ben de hem fikirim.
C3 ile C5 arasında bir fark olabilir. Sorun boyada ise, bence güzel şeffaf bir folyo ile sorun ortadan kalkar. He evet para benim cebimden çıkar belki ama en azından hem araç bendeyken, hem de satarken bir kaygım olmaz. Bu sebeple daha aracı teslim almadan kendimce “çözüm” bulma amacı içerisine girdim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence de boya, sorumluluğu üzerlerinden atabilmek için yanlış bilgi verdiklerini düşünüyorum. Zaten problemin ana sebebi de boya üzerine boya attıkları için ikinci kat boyanın tutmaması..
Her türlü üretici kaynaklı bir problem olmasına rağmen bu özgüven, nasılsa bize bir şey olmaz, ne haliniz varsa görün, bizi ilgilendiren bir durum yok tavırları hiç hoş değil..
Sıfır araç satın alıp gelen aracın C sütununda dekoratif çıkartmanın olmadığını farkeden bir alıcı vardı, fotoğrafını paylaşmıştı. O fotoğrafta da o çıkartmanın altındaki kısımda boya geçişi görünüyordu..
Arabadan boyadan anlayan birileri zaten boya mı kaplama mı olduğunu anlar tavanın bence, siz aracı alır almaz şeffaf kaplama yaptırın derim, yapacak kişi uygun değilse uyaracaktır zaten. Biz aldığımızda c3lerde bu problem henüz bu kadar yaygın değildi başımıza geleceğini düşünemedik açıkçası, yoksa kaplama yaptırma yoluna giderdik ki şimdi bile büyümesinler en azından böyle kalsın diye düşünüyorum ama o da masraf işte durduk yere 😒
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
Bu renk paketi de çok iyi 👍🏻 İşin ilginç tarafı da hep siyah tavanlarda sıkıntı olması, diğer renklerde şimdiye kadar problem yaşayan görmedim..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet genelde siyahlarda daha çok sorun çıkıyormuş, ama diğer renklerde de nadiren görülüyormuş, ben hiç kontrol etmedim, insan yaşlandıkça artık arabaya değer vermez oluyor, aralık başında almıştık, sanırım daha 5 kez bile yıkanmamıştır, geçenlerde de kızım garajdan çıkarken sol çamurluğu sürtmüş, umurumda bile olmadı, nazar boncuğu olsun dedim, öylece duruyor.
-
Boya ise arabayı alır almaz daha yıkama görmeden şeffaf folyo çektirir kardeşime öyle teslim ederim arabayı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde bu siyah tavan ekstra ama TR deki tum C3 lerde 2 li renk paketi var sanirsamquote:
Orijinalden alıntı: earbc
Bu renk paketi de çok iyi 👍🏻 İşin ilginç tarafı da hep siyah tavanlarda sıkıntı olması, diğer renklerde şimdiye kadar problem yaşayan görmedim..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Camurluk plastik allahtan birsey olmaz :)quote:
Orijinalden alıntı: kir-piEvet genelde siyahlarda daha çok sorun çıkıyormuş, ama diğer renklerde de nadiren görülüyormuş, ben hiç kontrol etmedim, insan yaşlandıkça artık arabaya değer vermez oluyor, aralık başında almıştık, sanırım daha 5 kez bile yıkanmamıştır, geçenlerde de kızım garajdan çıkarken sol çamurluğu sürtmüş, umurumda bile olmadı, nazar boncuğu olsun dedim, öylece duruyor.
Bu arabanin ev bence sevimli tarafi her tarafinin plastik olmasi airbumb camurluk vs zaten Paris sokaklarinda insanlar ufak ufak carpip ciktigi icin park yerlerinden yapmislar.
Hocam ilginçtir C3 de çamurluk plastik değil.
-
-
Evet haklısınız. Sizin araç kaç modeldi ?
Yurt dışında durum nasıl acaba ? Gördüğüm kadarıyla C5 ac’da çok daha fazla bu durum. Belli ki herhangi bir segment ayrımı olmaksızın “genel” bir durum bu. Hatta bugün işten eve dönerken trafikte yine çift renk captur denk geldi. Merak ettim, baktım durum orada nedir diye. Benzer şeyler yaşayanlar orada da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 28 Eylül 2021; 20:57:42 >
2020 Kasım sonu aldık kasim 20 de falan ülkeye girmişti sanirim, zaten bu tür çift renklerde önce ana rengin boyandigi, sonra ikinci rengin atıldığı yazılıp çiziliyor, ilk boya tam kurumamissa bu tür sorunlar oluyormus
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Entresan..quote:
Orijinalden alıntı: kir-piHocam ilginçtir C3 de çamurluk plastik değil.
Ondeki bumblar olunca plastik demistim ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 29 Eylül 2021; 0:3:15 >
Araçta en büyük eksikliği kol dayama olmamasından yaşıyorum. Orjinali satılıyor mu acaba bayilerde vs?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ksk_kaanAraçta en büyük eksikliği kol dayama olmamasından yaşıyorum. Orjinali satılıyor mu acaba bayilerde vs?
2020 c3 makyajlı kasalarda kol dayama var. Özellikle uzun yolda büyük konformuş gerçekten.
-
araç gümrüğe giriş yaptı, faturası kesildi. bayiden mutlaka yaptır dediğiniz bi şey var mı kaplama vs gibi?
-
Biraz düşününce kaplama konusunda benim soru işaretlerim oldu. Eğer tavandaki boya hassas ise herhangi bir sebeple kaplamanın sökülmesi esnasında boyaya zarar gelebilir ( folyo kaynaklı degil, boya kaynaklı ) . bu sefer tek suçlu yine kullanıcının tercihine bağlı olarak uygulanmış folyo olabilir. Folyo icin ben biraz durumu izleyeceğim galiba. Zaten seramik kaplama ile gelecek araç. C3’lerde de her aracta çıkmıyormuş galiba bu olay.
Zaten kaplama , seramik , cam filmi gibi şeyleri ben bayide yapılması taraftarı hiç değilim. Ancak el mahkum seramik kaplamayı çoğu kişiye olduğu gibi bize de “itelediler” .
quote:
Orijinalden alıntı: 17ScorpionBiraz düşününce kaplama konusunda benim soru işaretlerim oldu. Eğer tavandaki boya hassas ise herhangi bir sebeple kaplamanın sökülmesi esnasında boyaya zarar gelebilir ( folyo kaynaklı degil, boya kaynaklı ) . bu sefer tek suçlu yine kullanıcının tercihine bağlı olarak uygulanmış folyo olabilir. Folyo icin ben biraz durumu izleyeceğim galiba. Zaten seramik kaplama ile gelecek araç. C3’lerde de her aracta çıkmıyormuş galiba bu olay.
Zaten kaplama , seramik , cam filmi gibi şeyleri ben bayide yapılması taraftarı hiç değilim. Ancak el mahkum seramik kaplamayı çoğu kişiye olduğu gibi bize de “itelediler” .
bende seramik kaplama yok. hiç konuşmadık bu tür ekstraları ya. o yüzden bir sorsam mı acaba diyorum. şu an bayi aracı hazırlarken bir yandan kasko sigorta vermeye çalışıyor onu görüşüyoruz. ama araya sıkıştırabilir miyim acaba bir kaplama falan diye düşünmüyor değilim. seramik kaplama mutlaka gerekli bişey mi?
edit: bu arada tavan boya sorunu için ben de sizin gibi düşünüyorum. ilerde daha sıkıntı yaratabilir o folyo işi. ben de sanırım bekleyeceğim ve duruma bakacağım. olur da aniden başlarsa sorun o zaman bi şeyler düşüneceğiz artık. bir de araç fransadan yeni geldi, belki son partide biraz düzelme vardır bu tavan boyası konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spielberg -- 29 Eylül 2021; 15:55:11 >
-
Seramik kaplama olmazsa olmaz bir şey degil. Araba boyasının üzerinde çok ince bir katman oluşturuyor ve boyayı belli bir süre dış etkilerden koruyor. Ama tabi burada uygulamayı yapan kişinin el becerisi, sabrı ve kullandığı malzeme de önemli.
Benim araba da yeni gelen partiden. Gecen hafta gümrükteydi. Bu hafta bayiye gelmesini bekliyoruz. Bakalım süreç nasıl işleyecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X