Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
201.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar size bir sorum olacak.2006 yılında 2 yıllık üniversiteden ayrıldım ve bir daha hiç askerlik şubesine gitmedim 1988 doğumluyum. Bu yıl açık öğretimi yazdım benden askerlik belgesi istediler. Askerlik şubesine gittiğimde sen muayene kaçağısın tecil hakkın bitmiş dediler. Borçlarımdan dolayı askere gidemiyorum. Bu çıkan yeni yasada polisler gbt aramasında yoklama ve bakaya kaçakları yakalanacağını duydum. Bunla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan gitarist

selam arkadaşlar size bir sorum olacak.2006 yılında 2 yıllık üniversiteden ayrıldım ve bir daha hiç askerlik şubesine gitmedim 1988 doğumluyum. Bu yıl açık öğretimi yazdım benden askerlik belgesi istediler. Askerlik şubesine gittiğimde sen muayene kaçağısın tecil hakkın bitmiş dediler. Borçlarımdan dolayı askere gidemiyorum. Bu çıkan yeni yasada polisler gbt aramasında yoklama ve bakaya kaçakları yakalanacağını duydum. Bunla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim

8 yıl ne yaptınız hocam
  • quote:

selam arkadaşlar size bir sorum olacak.2006 yılında 2 yıllık üniversiteden ayrıldım ve bir daha hiç askerlik şubesine gitmedim 1988 doğumluyum. Bu yıl açık öğretimi yazdım benden askerlik belgesi istediler. Askerlik şubesine gittiğimde sen muayene kaçağısın tecil hakkın bitmiş dediler. Borçlarımdan dolayı askere gidemiyorum. Bu çıkan yeni yasada polisler gbt aramasında yoklama ve bakaya kaçakları yakalanacağını duydum. Bunla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim

normalde ben bakaya kaçağıydım ama 29 yaş kanunu çıktıgı zaman açıkögretimde okuyordum benim tecil ettirme şansım varmı yardımcı olun lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de 2014 haziran'a kadar tecilliyim. TEcili geçen sene aldım. Her sene yoklama yaptırmak lazım falan diyorlar. Bildiğim kadarıyla kalktı o ama şubeyi aradım emin olmak için. Açmıyorlar. Elimdeki belgede 2014 hazirana kadar askerlik hizmeti ertelenmiştir diyor ama bir sorayım dedim bakaya kalmayalım şimdi bir de...
  • arkadaşlar bu konulara yabancıyım ve sanırım geç kaldım ve hep yüksek lisans tecil ediyordu askerliğimi fakat şimdi oda bitti. kasım celbi için rapor alma zamanı geçti mi?
  • Evet dediğim gibi harcımı yatırmadığım için asker kaçağı gözüküyordum,öncelikle okula gidip durumu anlatsatma anlaşıladım ve harcımı yatırtmadılar,yinede askerlik şubesi için kağıt hazırlayıp verdiler. Aldığım kağıtta "öğrencilik statüsü devam etmektedir 2013-2014 yılı harç borcu vardır"yazıyordu askerlik şubesine gittim ve askerliğimin bu şekilde tecil edlimiyceğini öğrendim. Yapmam gereken ise mutlaka harcı yatırmamdı.

Tekrar okulula gidip mutlaka harcı yatırmam gerektğini söyledim,onlarda yatır ozaman dediler 45 gün geçmesine rağmen. Harcı yatırdıktan sonra tekrardan askerlik şubesi için kağıt düzenlendi.

Tekrar askerlik şubesine gidip durumu anlattım ve kağıdı verdim,tamam dediler şimdi oldu bu yıl için askerliğin tecil edilcek dediler. Okulu bititirsem gelmem gerektiğini söylediler,eğer bitiremezsemde okul harcını yatırdıktan sonra yine aynı işlemlerin yapılması gerektiğini söylediler,eğer okul yollamazsa tabi yollarsa problem yok.

Yönetmelikte yazan şey ise, okul harcını yatırdığım müddetçe 29 yaşına askerlik sorunum yokmuş,herkez için geçerli bu durum tabi önemli olan okul harcını yatırmakmış.

Bu olayıda böylece çözmüş oldum. Umarım yardımcı olur yazdıklarım,ben araştırdım bulamadım benim durumuma benzer bir durum.

Yardım olan arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar benim durum da tam olarak şudur

yaşım 28, yüksek lisansın 3.yılını tamamladım.(2010 girişliyim) daha önceden 2014 ocak ayına kadar tecilli olduğumu düşünürken kasım ayı celbine gitmediğim için bakaya durumuna düşmüşüm. enstitü bana haber vermeksiizn 3 yıl içinde tezi vermedğim gerekçesiyle askerlik şubesine 6 haziranda yazı göndermiş ve öğrencilikle ilişiğimi kesmiş. askeriyenin sisteminde 2014 e kadar tecilli olduğum bilgisi var fakat öğrenci görünmediğim için bir şey yapılmayor. sorularım

1-enstütünün yaptığı işi dava etsem nasıl bir sonuç çıkar

2- askerliği 1 yıl ya da en azından 6 ay ertleyebilmek adına ne yapmalıyım.

tezimi ocak ayında vermeyi planlıyorum. okulum bitmiş olacak ve 1 yıllık ertleme hakkım doağacak..bu süreci nasıl geçiştirmeliyim.. şayet şubeye gidip bakayalıkla ilgili ifademi verirsem hem bakayamın kaldırılması hem de ertleme yapmam mümkün olur mu ? sevgi ve saygılarımla..

• dralbansexi kullanıcısına yanıt
    iyidi güzeldi :) valla bu kanun çıkmasaydı yine pek umursamıcaktım ama mecbur kaldım artık
  • quote:

iyidi güzeldi :) valla bu kanun çıkmasaydı yine pek umursamıcaktım ama mecbur kaldım artık

bir şey olmaz hocam biri sizi ihbar etmedikten sonra
  • eyvallah sağ ol hocam :)gbtden çıkıyor muyum bilmiyorum tabı :)
  • quote:

eyvallah sağ ol hocam :)gbtden çıkıyor muyum bilmiyorum tabı :)

hocam gbt den çıkacakmış ama hayatında kaç kez gbt sorgun yapıldı yani şans işi denk gelmen lazım sokaktan her geçene sorgu yapılmaz birde polisine göre değişebilir görmezden gelebilir bu durumu yada şubeye git der bırakır öyle geçişir gider yani tamamen bahtına
  • Arkadaşlar Nisan 2013 tarihinden beri bakaya durumdayım. Şu anda üniversitemin yüksek lisans bölümüne karar verdim, bahar dönemi için kayıt alıyorlar. Okula kayıt için askerlik durumu isteyecekler. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce askerlik şubesi tarafından problem doğar mı?
  • selam arkadaşlar,

4 yıllık üni mezunuyum ve şu an bakaya kalmış durumdayım ama şubat döneminde gitmek istiyorum. sorum şu: aralık ayındaki sevk öncesi işlemleri yaptırana kadar yakalanırsam veya öncesinde şubeye kendim başvurursam(mesela 1-2 hafta içinde) direk paket yapıp askere mi alıyorlar yoksa bir sonraki celp dönemi mi alıyorlar?
  • Bende 4 yıllık mezunum ortalama 15 aydır bakaya durumunu yaşıyorum.Üst tarafta arkadaşımızın sorusu benim içinde geçerli şubeye gidip başvursak hemen mi alacaklar bende şubat celbinde askere gitmek istiyorum.
  • Taze bilgi

www.dha.com.tr
    İşte asker kaçağı tarifesi - YURT
    http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=545841

• Bu habere göre yani artık bakaya olanlar GBT aramasında çıkacak mı?
  • Sanırım sadece yol araması evlere gelmezler sanırım.Artık şehirler arası giderken trenle gitme zamanı geldi : )
  • Bakaya olanlar GBT'ye çıkacak ve GBT sorgulamaları daha da sıklaşacak. GBT'de bakaya durumunda olanlar polis eşliğinde askeriyeye sevk edilecek. Polis GBT sorgusunda bakaya birisini yakaladığında işlem yapmak zorundaymış. Allah yardımcımız olsun.
  • Beni merak ettiren evlere kadar gelecekler mi ? uzun yola giderken tren yolculuğu yapsak bir sıkıntı olacağını düşünümüyorum şubat celbine kadar yakalanmazsam sıkıntı yok o zaman zaten kendim başvuru yapacağım.Bunlar iyice işin suyunu çıkardı.Bizi vatan hayini gibi lanse ediyor 2 çocuğuda askerlik yapmamış birisinin o lafları kullanmasıda bir garip düpe düz keriz yerine konuyoz.
  • Yanlız nedense bana pek inandırıcı gelmiyor çünkü GBT ye işlemelerini Emniyet 2 kere reddetmişti cok fazla kacak ve bakaya oldugu için.Emniyet ve polis arıyacak diyor haberde ancak zaten yoklama kacaklarını polis arıyordu.Polis gelip bakaya olana senin muaynen gözükmüyor git muayneneni yaptır kagıt getir diye söylediğini gördüm.ARkadas aslnda tecil ettireli olmuştu 2 sene.Tecil zamanı malum muayne olup yoklama yaptırmış oluyorsun.Oda içerden 2011 yılında tecil ettirdiği kagıdı gösterdi orada ilk yoklama mayıs 2011 yazıyordu tamam bana bu lazım dı dedi Aldı kagıdı gıttı bıdahada aramadı..GBT de falanda cıkmıyordu bu arada GBT kontrolune girmişliği vardı.Demek istediğim GBT de cıkmak yerine bu tarz bi evrak karakola gıttgınde evi arıyor olabilir mi?Aslında görüldüğü gibi muayne 2011 olup 2013 te gelip muaynen yok demeleride 2 sene sonra anca anlıyolar durumuda ortaya cıkarıyor oda ayrı..İyice kafa karıstı valla Ancak bu basın yoluyla erken terhislerde cok acık olacak dıyen Askerinde gazını almak olabilir böle haberler yapılarak mılletı askere getırerek sorunu cozmeyı dusunuyoda olabilirler.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.