Şimdi Ara

Yeni Ceed, i30 ve Golf 6 karşılaştırması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

golf bunları hiç bir şekilde geçemez. Geçtiğini düşünen ya fanatiktir, ya da öyle görmek istiyordur. Bakış açısı kısıtlıdır. Ama golf yine de çok başarılı, çıkalı 5-6 sene olduğu halde rakiplerinden çok bir zayıf noktası yok.
    Bu alaman oto kuruluşları da saçmalıktan başka bir şey değil. Bunları kaale alan da onların saçmalığına ortak oluyor demektir. Golf 66bin dizel fiyatıyla, o donanımıyla bu araçlarla nasıl başedecek? Sırf fiyatı yüzünden 10 puan geriden gelmesi lazım gülfün.

Çıkalı 5-6 sene mi oldu? hocam siz çok yanlış gelmişsiniz ya

kaç sene oldu?

40 yillik arabaya 5-6 yil diyor hala yorum yapiyor

golf 6 dan bahsediyorum ya siz de neresinden anlıyorsunuz? Golf 1 le i30 u kıyaslayacak halimiz yok.

Golf 6 3 yillik bir araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

golf bunları hiç bir şekilde geçemez. Geçtiğini düşünen ya fanatiktir, ya da öyle görmek istiyordur. Bakış açısı kısıtlıdır. Ama golf yine de çok başarılı, çıkalı 5-6 sene olduğu halde rakiplerinden çok bir zayıf noktası yok.
    Bu alaman oto kuruluşları da saçmalıktan başka bir şey değil. Bunları kaale alan da onların saçmalığına ortak oluyor demektir. Golf 66bin dizel fiyatıyla, o donanımıyla bu araçlarla nasıl başedecek? Sırf fiyatı yüzünden 10 puan geriden gelmesi lazım gülfün.

kaç sene oldu?

golf 6 dan bahsediyorum ya siz de neresinden anlıyorsunuz? Golf 1 le i30 u kıyaslayacak halimiz yok.

2008'de çıkmış, 4 yılını doldurmuş sayarsak 5 yıllık bir araç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kaç sene oldu?

74'ten beri yollarda yavrus. Başka bişey yazıyordum kusura bakmayın cevap gecikti . Ama boşuna demiyoruz golf vosvosun pırlantasıdır diye. Mesela scirocco'da çok eski bir aracın yeniden üretimi.Eski hali de harikaydı bu arada

O kadarını biliyorum, golfün tarihine lafım yok. Ben golf 6 dan bahsediyordum i30 la kıyaslarken. Yanlış anlaşılma olmuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kaç sene oldu?

Biraz oku ya

2009 cikti araba

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf

• quote:

Orijinalden alıntı: Anti-vw

Bu kadar olur... vw bu adamlara ne kadar para veriyor merak ediyorum.

Bütün teknik veriler i30 ve yeni ceed lehine...Hatta periyodik bakımının ucuzluğu bile avantajken, adamlar Golfü birinci seçecek bahane bulamayıp, sürüş keyfi kriteriyle yine Golf birinci çıkmış.

Resmen komedi....

http://www.autoexpress.co.uk/kia/ceed/40900/new-kia-ceed-vs-rivals-specifications

http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/14535/new-kia-ceed-vs-rivals

hadi bunlara para verdilerde birinci seçtiler peki sana kim para verdi sen neyin telaşındasın neyi kanıtlama yada çürütme peşindesin.bırak kim hangi arabayı alırsa alsın neyi kıskanırsınız bu kadar anlamam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kaç sene oldu?

Biraz oku ya

2009 cikti araba

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf

Sen söyleyince wikiden bakıp yazdım. Burada da 2008 yazıyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf#Golf_Mk6_.28A6.2FTyp_5K.2C_2008.E2.80.932012.29

• quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

quote:

Bütün teknik veriler i30 ve yeni ceed lehine...Hatta periyodik bakımının ucuzluğu bile avantajken, adamlar Golfü birinci seçecek bahane bulamayıp, sürüş keyfi kriteriyle yine Golf birinci çıkmış.

Resmen komedi....

http://www.autoexpress.co.uk/kia/ceed/40900/new-kia-ceed-vs-rivals-specifications

hadi bunlara para verdilerde birinci seçtiler peki sana kim para verdi sen neyin telaşındasın neyi kanıtlama yada çürütme peşindesin.bırak kim hangi arabayı alırsa alsın neyi kıskanırsınız bu kadar anlamam

Oto dergilerinin yanlı ve almanların elinde olduğunu kanıtlama peşindeyim. Bunun için para almadım, hangi dergiyi alırsanız alın, dergi test sonuçarına güvenmeyin demeyi, vatandaşlık görevi addettim. Forumda dergi abonesi olan arkadaşlar var. Oto karşılaştırmalarında, Alman yanlı olduklarına uyandırmak istedim bu arkadaşları. Uyanmamış olanlar vardır diye...

Bırak kim hangi arabayı alırsa alsın derken, vw alacağım diyenlere engel olacak bir mesajımla mı karşılaştınız? Kıskanılacak nesi var da, neyi kıskanmışım? Teknik veriler i30 ve ceed lehine iken, fren mesafesi uzun, çok yakan, rakiplerine oranla güçsüz ve hantal, hızlanma zayıf, iç mekan rakiplerine oranla küçük, servis bakımları ve fiyatı, sunduklarına oranla pahalı bir aracın 1. inci seçilmesini foruma sunmuşum.

Asıl ben sorayım, sizi bu kadar rahatsız eden olay nedir? Rahatsız olunacak bir durum mu var? Sahibi olduğunuz aracın satışlarını düşürüyorum da, kazancınızı mı engelliyorum?

• Kia için liste fiyatını baz almayın. Geçtiğimiz hafta ceed i incelemek için gittiğimde tüm modeller için liste fiyatının 4000TL altına verdiklerini söylediler. Almaya niyetlenip pazarlığa otursanız 5000 kesin iner. Premium paket 58-59 bin arasına geldiğini varsayarsak, Golf higline a ek tüm opsiyonlarıyla bile premium Ceed'den eksik kalıyor...

Hangi arabayı istersin diye sorsanız Golf derim ama o rakamları kesinlikle haketmiyor. 54000 e concept plus ceed varken... (benim gözümde bu versiyon bile highline Golf'den daha donanımlı sayılır)
  • quote:

quote:

quote:

Resmen komedi....

Oto dergilerinin yanlı ve almanların elinde olduğunu kanıtlama peşindeyim. Bunun için para almadım, hangi dergiyi alırsanız alın, dergi test sonuçarına güvenmeyin demeyi, vatandaşlık görevi addettim. Forumda dergi abonesi olan arkadaşlar var. Oto karşılaştırmalarında, Alman yanlı olduklarına uyandırmak istedim bu arkadaşları. Uyanmamış olanlar vardır diye...

Bırak kim hangi arabayı alırsa alsın derken, vw alacağım diyenlere engel olacak bir mesajımla mı karşılaştınız? Kıskanılacak nesi var da, neyi kıskanmışım? Teknik veriler i30 ve ceed lehine iken, fren mesafesi uzun, çok yakan, rakiplerine oranla güçsüz ve hantal, hızlanma zayıf, iç mekan rakiplerine oranla küçük, servis bakımları ve fiyatı, sunduklarına oranla pahalı bir aracın 1. inci seçilmesini foruma sunmuşum.

Asıl ben sorayım, sizi bu kadar rahatsız eden olay nedir? Rahatsız olunacak bir durum mu var? Sahibi olduğunuz aracın satışlarını düşürüyorum da, kazancınızı mı engelliyorum?

benim araç vosvogen değilki be dostum.bir a3 üm birde dandik bi meganım var hani fransız diye yaftalanan.benim demek istediğim gülelim eğlenelim şu forumda niye herkes kendi arabasını yüceltme diğerlerini karalama peşinde onu çözemiyorum bir türlü.siz böyle başlık açınca benimde aklıma şu soru geliyor normal olarak ulan bu golf bu kadar iyimiki herkes kendi aracını golfle kıyaslıyo.ne golfmüş arkadaş helal vosvogene diyorum.bende bunu diyorum işte ve herkeste bunu düşünüyo ister istemez.bırak bütün testlerde golf birinci gelsin boşver.sen kendi arabandan memnunsan arabam süper diyorsan gerisi teferruattır.ha ama benim arabam süper hemde en süper sizinkileri döver diye çıkıp gelirsen buraya o kabak tadı verir ki forumun hali ortada görüyosun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Resmen komedi....

benim araç vosvogen değilki be dostum.bir a3 üm birde dandik bi meganım var hani fransız diye yaftalanan.benim demek istediğim gülelim eğlenelim şu forumda niye herkes kendi arabasını yüceltme diğerlerini karalama peşinde onu çözemiyorum bir türlü.siz böyle başlık açınca benimde aklıma şu soru geliyor normal olarak ulan bu golf bu kadar iyimiki herkes kendi aracını golfle kıyaslıyo.ne golfmüş arkadaş helal vosvogene diyorum.bende bunu diyorum işte ve herkeste bunu düşünüyo ister istemez.bırak bütün testlerde golf birinci gelsin boşver.sen kendi arabandan memnunsan arabam süper diyorsan gerisi teferruattır.ha ama benim arabam süper hemde en süper sizinkileri döver diye çıkıp gelirsen buraya o kabak tadı verir ki forumun hali ortada görüyosun.

Aracınızın audi olduğunun farkındayım. Ben de sizin, grubu koruma amaçlı yazdığınızı düşündüm.

Benim aracım da bir fransız. Marka belirtmek istemiyorum. Ancak ceed beğendiğim bir araç. Golften bariz şekilde üstün iken, karşısındaki Golf diye haksızlığa uğraması da bir o kadar abesle iştigal. Bu başlığı bu nedenle açtım. Bu yanlı dergilere değil abone olmak, sitelerini bile ziyaret etmemek lazım. DS5 gibi bir aracı bile Golf karşısında hezimete uğratırlar. Medyaya zaten güvenmem de, oto dergileri tam bir faciaymış, bunu da öğrenmiş oldum bu karşılaştırma sayesinde.

Golfün her karşılaştırmada 1. inci olması çok umrumda değil. Kendi aralarında at gözlüğü takıp eğlenmek onların da hakkı. Ancak abartı da bir yere kadar...

• Bizim forum bu paçavra araba yayınlarını ciddiye almamayı ne zaman öğrenecek ben cidden çok merak ediyorum.
    Burada 3 araç hakkında da tek yorum yapmayacağım.
    Üçüne de haksızlık olur çünkü.
    Yapacağım tek yorum şudur:
    Paçavra birinciyi aldığı reklama göre seçer.
    nokta.
  • Golf VI 2008 yılının eylülünde tanıtıldı, 2008 Kasım gibi Türkiye'de 2009 model yılı olarak satıldı.

Normalde piyasaya gecikmeli girmesi beklenirken, Avrupa'daki durgunluk ve şişkin VW stoklları sayesinde, neredeyse Almanya ile aynı tarihlerde Golf satışı başladı.

Hatırladığım, 1.6 Trend lansman fiyatının 36.000 küsur olmasıydı. O zamanlar DSG farkı da 3.500-4.000 civarıydı. Golf, daha sonrasında hızlı bir fiyat rallisine girdi ve hiçbir zaan bu fiyatlara satılmadı.

Nerden biliyorsun derseniz, o dönemde 1998 model aracımı değiştirme için araştırma aşamasındaydım. Beklemedikleri bir anda ellerinde Golf VI stoğu bulan Doğuşun elinde Golf V stokları patlamıştı. Aylarca satamadılar Golf V'leri.

Ancak ÖTV indirimi döneminde, ÖTV indiriminin ilk günü, Golv V 140 BG Comfortline (bugünkü highline eksi RCD eksi led stop) 6-ileri DSG Opak renk için 40.000, Golf V 122 BG Midline (bugünkü comfortline eksi koldayama artı klimatronik) 7-ileri DSG metalik renk için 37.000 TL fiyat almıştım. Sonrasında gayrimenkul alımı nedeniyle vazgeçtim. ÖTV indirimnde satabildiler kalan Golf V'leri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 20 Eylül 2012; 8:47:51 >

• Bütün mesele bir tanesinin Alman, diğer 2 sinin Kore üretimi olması...Alman araçlarının hepsi kendilerini kanıtlamış, senelerdir bu piyasada yer edinmişlerdir. Koreliler ise Almanların ve Japonların ardından piyasaya girebilmek için kaliteyi düşürüp ucuz araç üretmişlerdir. Bu sebeptendir ki şimdi çok iyi araçlar üretiyor olmalarına rağmen, geçmiş yılların alışkanlığıyla tü kaka oluyorlar... Almanlarda "biz bu işte birinciyiz" in vermiş olduğu şımarıklıkla araçlarını pahalı satıyorlar. Buna bir de fırsatçı Doğuş eklendiğinde Vw parasının çok daha üstünde satılan bir araç haline geliyor.

Her alanda olduğu gibi bu alanda da güvenilirlik ön plana çıkıyor, insanlar halen o kadar paraya araba alırken Korelilere guvenemiyorlar. SKODA bile herşeyiyle Vw olmasına rağmen, birtürlü düzeltemediği bir ismi var...Halen insanlar octavia yerine gidip Jetta alıyorlar hemde kuyrukda...2 side aynı neredeyse...

Onun içindirki Vw dışındaki araçlar ne yaparlarsa yapsınlar bu markanın önüne kısa sürede geçemeyeceklerdir. Gidişat onu gösteriyor malesef...

i30'u test ettim hayran kaldım,
    alırmıyım?
    1 atımlık kurşunum var, çok istesem de alamam...

....

• Bu kadar heyecan yapmaya gerek yok.

Alman dergilerinin tutup da Kore araçlarını birinci seçmelerini beklemeyin.

Bu dergilerle Alman otomotiv şirketleri arasındaki Finans - Reklam ilişkilerini Haluk 23 arkadaşımız detaylıca açıklamıştı zaten.
  • bu üçü arasında en alınası i30 gibi duruyor.golfte ihtişam yok,ceed ve i30 ihtişamlı,ama burun farkıyla da olsa i30 derim.
  • Sabah evden çıkınca ,arabaya yürürken ve içine oturunca ''Yahu ne güzel araba almışım'' demek isteyen Kore'lileri seçer. Bence Ceed'i...Golf işini iyi yapmıyor mu? Yapıyor....Ama bir banyo sabunu kadar gibi görünüyor.

Amaçları insanları yüksek fiyata alıştırmak olduğu için yapmıyorlar ama...Golf Trendline ayarında bir donanım getirmeliler bence...50 000 liralık arabada dijital klima ,alaşım jant var yalnız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: automovil

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

Golf 6 , Ceed'i ve i30'u mundar etmiş.

Golf 7 napar artık siz düşünün.

Golf 6 ile Golf 7 arasındaki farkı söyler misiniz bana?

Donanımın bariz bir farkla artması olabilirmi .

Videonun 24 saniyesinde durdur ve bak . Donanımlara .

Doğuş, arabanın ucuz görünmesi için, bu donanımların ne kadarını makaslayacak?

Forumda 66.000 e highline jetta alan var. Golf 7 ye o kadar donanımla kaç para isterler?

Siz adınıza hitap etmeye devam edin . Fiyat listesi çıkar çıkmadan yorum yapmayalım . Siz gidin bir soğuk su için .

Hyundai i30 full donanımlısı : 60 bin tl

Kia Ceed full donanımlısı : 57.500 bin tl

Golf 6 full donanımlısı : 66.500

Kaliteli Donanım ve kullanışlı donanım olsun önemli olan bu .

Yeni Ceed, i30 ve Golf 6 karşılaştırması

Burada Golf 7 nin donanımı artmış dedik biz golf 6 donanım fakiri doğrudur .Ama sen nerdesin artık .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anro -- 20 Eylül 2012; 11:20:30 >

• golf 6 i30u mundar etmişse golf 7 ile birlikte hyundai türkiye pazarından çekilir herhalde
  • Boşuna tartışmaya gerek yok Golf motor olsun yol tutuş olsun teknoloji olsun diğerlerinin bir 5-10 yıl kadar ilerisinde. Hyundai veya diğerler i30 plus çıkartsa yada plus plus çıkartsa bile imkan yok Golf'e yetişemez. Zaten Wv Golf üretirken hiç bir markanın erişemeyeceği bir teknoloji ile üretiyor, amaç zaten o yani. Bence Golf 7 çıkmasada olurdu, mevcut Golf ü diğerlerinin yakalaması bir 5 yıl süreceği için hala tedavülde tutabilirdi. Golf7 ile şimdi arayı 10 yıla çıkardı bu durumda diğerlerine havlu atmak kaldı. Boşuna Golf ile kıyaslamanın anlamı yok yarışmanın sonucu belli zaten.
  • Bakıyorum vw fanatigi güzide arkadaslarımız konuyu baltalamıs yine :)

O golf 6 bu aracları nasıl eziyor onu anlamıyorum.

Donanim olarak mı. Eger öyleyse golf , bu aracların yanina yaklasamaz.

Surus dinamigi mi. Yeni i30. 3 farkli surus modu var. Sec sec kullan.

Dayanıklılık mı. Bu konu da golf önde olabilir. Yeni hyundai ve kia lar da malzeme kalitesi iyilesti fakat kac sene saglam kalır bekleyip görücez.

Yani , bu kadar göklere cıkarmaya gerek yok golf u. Biraz asagılara inin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.