Şimdi Ara

Yeni Çamaşır Makinesi mi Yoksa Tamir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 10 yıl önce aldığımız Siemens WXL 1062 çamaşır makinesi çok gürültülü çalışıyor.
    Alttaki videosunu izleyebilirsiniz.
    Ayrıca içindeki kazan ara sıra makinenin sağına soluna vurup tak tak ses çıkarıyordu.
    Pompa kısmına baktım birşeyler sıkışmış mı diye ama yoktu.
    Tamirci pompa motorunun ve amortisörlerinin değişmesi gerektiğini 200 TL masrafı olacağını söyledi.
    Daha önceden amortisörleri değiştirmiştim ama yine aynı problem çıktı.

Sizce tamir mi ettirmeliyim yoksa yeni makine mi almalıyım?

Makine olarak ne tavsiye edersiniz?
    Önem sırasına göre:
    - 8-9 kg
    - Dayanıklı ve iyi yıkayan(su jeti ve deterjanla suyu karıştırıp veren makineler daha iyi sanırım),
    - İnverter motorlu (forumdan anladığım kadarıyla daha iyi) ve tasarruflu bir makine olabilir alacak olursak.
    - Tül programı, yüke göre kendisinin suyu vs. otomatik ayarlaması, çalışma saatini erteleme gibi özellikleri kullanışlı olur.

Fiyat olarak 2000e kadar çıkabilirim ama hiç kullanmayacağımız özelliklere de boşuna para vermek istemiyorum.çünkü 10 yıllık makinenin üzerindeki tuşların bir kısmının ne işe yaradığını bile bilmiyoruz.

Forumda bu konunun uzmanı olarak gördüğüm arkadaşlarımız tarafından en çok tavsiye edilen bazı makinelerden hangisi bu saydıklarıma uyar (özellikle dayanıklılık)?

Bosch WAW28560TR = Siemens WM14W560TR
    Electrolux EWF1497CDW2
    Profilo CMG140DTR
    AEG Lavamat L87494EFL
    Electrolux EWF1286LEW

Fiyatları 1200den başlayıp 2100e kadar gidiyor.
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtolgae

Selamlar. 10 yıl önce aldığımız Siemens WXL 1062 çamaşır makinesi çok gürültülü çalışıyor.
    Alttaki videosunu izleyebilirsiniz.
    Ayrıca içindeki kazan ara sıra makinenin sağına soluna vurup tak tak ses çıkarıyordu.
    Pompa kısmına baktım birşeyler sıkışmış mı diye ama yoktu.
    Tamirci pompa motorunun ve amortisörlerinin değişmesi gerektiğini 200 TL masrafı olacağını söyledi.
    Daha önceden amortisörleri değiştirmiştim ama yine aynı problem çıktı.

Sizce tamir mi ettirmeliyim yoksa yeni makine mi almalıyım?

Makine olarak ne tavsiye edersiniz?
    Önem sırasına göre:
    - 8-9 kg
    - Dayanıklı ve iyi yıkayan(su jeti ve deterjanla suyu karıştırıp veren makineler daha iyi sanırım),
    - İnverter motorlu (forumdan anladığım kadarıyla daha iyi) ve tasarruflu bir makine olabilir alacak olursak.
    - Tül programı, yüke göre kendisinin suyu vs. otomatik ayarlaması, çalışma saatini erteleme gibi özellikleri kullanışlı olur.

Fiyat olarak 2000e kadar çıkabilirim ama hiç kullanmayacağımız özelliklere de boşuna para vermek istemiyorum.çünkü 10 yıllık makinenin üzerindeki tuşların bir kısmının ne işe yaradığını bile bilmiyoruz.

Forumda bu konunun uzmanı olarak gördüğüm arkadaşlarımız tarafından en çok tavsiye edilen bazı makinelerden hangisi bu saydıklarıma uyar (özellikle dayanıklılık)?

Bosch WAW28560TR = Siemens WM14W560TR
    Electrolux EWF1497CDW2
    Profilo CMG140DTR
    AEG Lavamat L87494EFL
    Electrolux EWF1286LEW

Fiyatları 1200den başlayıp 2100e kadar gidiyor.
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle makinenizi tamir etmenizi/ettirmenizi Israrla öneririm. Makinenizin ana parçaları sağlam çünkü. Amortisör ve pompa ise çok kolay ve ucuz yollu değişebilen Parçalar.

Makinenizi değiştirmenizi önermem ama sadece bilgi olarak söyleyeyim Verdiğiniz listede en iyi modeller waw28560 ve 14w560 modelleridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabınız için teşekkür ederim. Tamir ettireceğim, umarım tekrar arıza çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtolgae

Cevabınız için teşekkür ederim. Tamir ettireceğim, umarım tekrar arıza çıkarmaz.

Pompa ve amortisör mekanik parça olduğu için beklenmedik bir arıza çıkarmaz merak etmeyin :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.