Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (528. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıldan fazla yakıt ortalamasını hiç sıfırlamadım aracım grand c-max ve ortalama 5.9
  • Benim araç daha 1000km olmadı bile. Bakalım ilkdefa hafta sonu uzun yol yapacağım. Tüketimimi paylaşırım o zaman...
  • facebook grubumuzda yayınlamıştım ama burada da yayınlamak istedim 7 koltuklu kaşkay+2 ve bizim c-max

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aob_hatay -- 21 Şubat 2014; 21:45:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @NTARES

Aracımı Ocak ayı başında aldım. TDCI . Ancak tüketim ortalamam 8.3 lerde. zamanla düşecektir diyorum ama can sıkıcı bir durum.

5000 den sonra farkeder.Bende öyle oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aob_hatay

facebook grubumuzda yayınlamıştım ama burada da yayınlamak istedim 7 koltuklu kaşkay+2 ve bizim c-max

Bizimki QQ+2 nin yanında böyleyse, Grandı düşünemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: vs-fb

quote:

Aracımı Ocak ayı başında aldım. TDCI . Ancak tüketim ortalamam 8.3 lerde. zamanla düşecektir diyorum ama can sıkıcı bir durum.

5000 den sonra farkeder.Bende öyle oldu.

Umarım dediğiniz gibi olur benimkide. Cevap için teşekkürler...
  • quote:

quote:

facebook grubumuzda yayınlamıştım ama burada da yayınlamak istedim 7 koltuklu kaşkay+2 ve bizim c-max

benim aracım grand, bende geçenlerde s-maxla yanyana geldim benim aracım onun yanında oyuncak gibi kaldı :) grand c-maxı alırken aklım hep s-maxtaydı ancak 1.6 dizel motor seçeneğinin olmaması beni grand c-maxa yöneltti

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

quote:

quote:

benim aracım grand, bende geçenlerde s-maxla yanyana geldim benim aracım onun yanında oyuncak gibi kaldı :) grand c-maxı alırken aklım hep s-maxtaydı ancak 1.6 dizel motor seçeneğinin olmaması beni grand c-maxa yöneltti

Hocam s-max in hakkı 2.0 dır bence. Kasa granddanda büyük. Benimde aklım ondaydı. Malum motor vergisi yüzünden 1.6 yı aşamıyoruz maalesef.

• vs-fb kullanıcısına yanıt
    ortalama hızınız 17-19 civarı yokuşlu bir küçük kasabada kullanıyorsanız 8.3 değil 10-11 lt leri bulabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

Cevaplar için teşekkürler @migokce @@NTARES @fearless_X

12-13 lt çok yüksek :S
    Tüp takılsa bile 35 krş civarı yakar gözüküyor.
    Sıfır araba alıp tük taktırmak da rodajı yapmadan motora oldukça zarar verir gibime geliyor.

Aracımı(125 HP benzin) almadan önce okuduğum yorumlar 12-13 civarıydı fakat tüketim 8.3 litre yol bilgisayarının gösterdiği değer ve %90 kocaeli şehiriçi kullanım.LPG takılı kullanıyorum km 30 kuruş civarı tüketimi var.Uzun yolda 5.4 litreye kadar yol bilgisayarı verisi düştü 90 km sabit hızda.110-120 civarı uzun yol tüketimi 6,5-7 litre arası değişecektir.LPG değerleri için bu değerleri 1.2 ile çarpınız.

• ford etis de aracımla ilgili yazılım görünüyordu,bu gün fırsatım oldu,izkar a götürdüm ,yazılım güncellemesi yapılmasını istedim,22.202 olan eeprom 26.202 oldu,araçta ne gibi bi değişiklik oldu farketmedim ,pek uzun kullanmadım,sadece yol bilgisayarı bilgileri sıfırlanmıştı,tüketimim,menzilim vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeSKazaLy

ford etis de aracımla ilgili yazılım görünüyordu,bu gün fırsatım oldu,izkar a götürdüm ,yazılım güncellemesi yapılmasını istedim,22.202 olan eeprom 26.202 oldu,araçta ne gibi bi değişiklik oldu farketmedim ,pek uzun kullanmadım,sadece yol bilgisayarı bilgileri sıfırlanmıştı,tüketimim,menzilim vs.

2012 model eeprom güncellemesi 19.202. İki ay önce serviste güncelleme yaptırdım. Eeprom numarası değişmemiş. Onun güncellemeside ayrı oluyormuş. Doğrusu bana hala çok ilginç geliyor. Şunun güncellemesi bunun güncellemesimi olur? Güncelleme yapılınca herşeyi kapsamalı diye düşünüyorum. Sanki burada bir yanlışlık var gibi geliyor. Bu yazılımın bir eksiğimi? Servisin bir eksiğimi? Yoksa böylemi olması geliyor? Bilemiyorum

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    aracı ilk aldığımda eeprom 19.202 idi,ilk güncellemeyi termostad kontrolü için gittiğimde yaptırmıştım,termostad da sorun yokmuş,malumunuz araçlarımız uzun rampa inişlerinde hararet düşmesi oluyor,araçlarımıza has bi durummuş,hararet göstergesi düşüyor ama motor suyu hemen soğumuyor,hızla düşen hararet ibresi kaygı uyandırıyor,bu güncellemede bi değişiklik olmamıştı,3-4 ay sonra fethiye helvacıoğlun da yaptırdığım güncellemede 19.202 olan eeprom 22.202 olmuştu,bu güncellemeden sonrada,yanılmıyosam 2-3 güncelleme daha yaptırdım,en son 3 gün evvel yapılan güncelleme ilede eeprom 26.202 oldu.
  • C maxlarda yakın zamanda makyaj varmi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: mert yüksek

C maxlarda yakın zamanda makyaj varmi acaba?

Vakti geldi.Muhtemelen önümüzdeki sene olur.Zira Bu yıl 4.yıl dolacak, lansman tarihinden sonra.

• 2013 Ford C-Max aracımda güncelleme olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    ford etisten bakabilirsiniz.önce kayıt olun sonra aracınızın vin numarasını girin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

ford etisten bakabilirsiniz.önce kayıt olun sonra aracınızın vin numarasını girin.

Teşekkürler
  • yakın bir zamanda ikinci el 2012 1.6TDI C-MAX aldım.
    bu itibarla araçla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
    aracla ilk etapta 1200 km. civarında yola çıkacaktım. yol bilgisayarında yakıt tüketimi 6.1 gösteriyordu . depoyu full yaptım . yakıtla 850 KM. civarı yol gidebileceğim gözüktü. yolda hızlanmasına , kontrole v.s. zaten arac kendini göstiriyor. arabaya alıştıktan hemen sonra keyfe değer bir hız yapayım dedim daha 110 u geçmeden anlık yakıt aldı başını 11lere, nerdeyse musluktan su doldurur gibi yakıt tükencek korkusuyla tekrar gazdan ayağımı çekerek adeta rolantiye yakın sürüşe devam etmek zorunda kaldım. o anda hemen hevesim kırıldı içimden baya söylendim tabi. 1500 devir civarı yol aldığımdan yakıt tüketimim her yüz kilometrede bir yarım birim düşerek 800 km, sonuna doğru 5.5 e kadar ancak düşebildi. ve yakıt da bitmek üzere tekrar full yaptım . bu sefer depoyla 1000 km. daha yol yapabileceğim görünüyordu. gösterge kaçı gösterirse göstersin hevesim kırıldı bi kere. her zaman nerde bulacağım düz yolu gaza basmadan gitmeye.
    ilave olarak aracın ön görüş açısı bana yeterli gelmedi. yani her iki ön köşeleri rahatlıkla göremiyorum. ülkemiz şartlarında kullanmak zorunda olduğumuz aracla hafif bozuk yollarda boş da olsa yüklü de olsa çok dikkatli veya hiç gitmemek gerektiğini de yeni öğrenmiş bulundum. ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelir. yakına varınca tokmağın vuruş sesini de duyarsın anlıyacağın :D

• quote:

Orijinalden alıntı: my-heart

yakın bir zamanda ikinci el 2012 1.6TDI C-MAX aldım.
    bu itibarla araçla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
    aracla ilk etapta 1200 km. civarında yola çıkacaktım. yol bilgisayarında yakıt tüketimi 6.1 gösteriyordu . depoyu full yaptım . yakıtla 850 KM. civarı yol gidebileceğim gözüktü. yolda hızlanmasına , kontrole v.s. zaten arac kendini göstiriyor. arabaya alıştıktan hemen sonra keyfe değer bir hız yapayım dedim daha 110 u geçmeden anlık yakıt aldı başını 11lere, nerdeyse musluktan su doldurur gibi yakıt tükencek korkusuyla tekrar gazdan ayağımı çekerek adeta rolantiye yakın sürüşe devam etmek zorunda kaldım. o anda hemen hevesim kırıldı içimden baya söylendim tabi. 1500 devir civarı yol aldığımdan yakıt tüketimim her yüz kilometrede bir yarım birim düşerek 800 km, sonuna doğru 5.5 e kadar ancak düşebildi. ve yakıt da bitmek üzere tekrar full yaptım . bu sefer depoyla 1000 km. daha yol yapabileceğim görünüyordu. gösterge kaçı gösterirse göstersin hevesim kırıldı bi kere. her zaman nerde bulacağım düz yolu gaza basmadan gitmeye.
    ilave olarak aracın ön görüş açısı bana yeterli gelmedi. yani her iki ön köşeleri rahatlıkla göremiyorum. ülkemiz şartlarında kullanmak zorunda olduğumuz aracla hafif bozuk yollarda boş da olsa yüklü de olsa çok dikkatli veya hiç gitmemek gerektiğini de yeni öğrenmiş bulundum. ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelir. yakına varınca tokmağın vuruş sesini de duyarsın anlıyacağın :D

Şu sıralar ist. İçi orta mesafe yol yapıyorum.Sırf sizin için değerlerime dikkat ettim. Ort hız:37 km.
    Yapılan yol 12.8 km.
    Ort yakıt: 4.0 lt.

Aracim 2012 Cmax tit.tdci.22300 km deyim.
    1500 devirde düz yolda hem 4.vites hem de 5.viteste denedim anlık yakıt 4 lt nin altında hatta 3.5 lt nin bile altında.
    Şimdi aynı yolu donucem.Bakalım ne olacak yine bilgilendiririm.

• 
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.