Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (237. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.579
Cevap
82
Favori
1.043.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zafer.bilir

Arkadaşlar Merhaba,

Aracıma ipohone tanıttım sorunsuz çalışıyor fakat Rehberi sesli komut ile çağıramıyorum Rehberden ara dediğim zaman Dizin boş uyarısı veriyor Manuel tuşlarla baktığımda rehberde kişiler mevcut ama sesli komutla rehberden arama işlemini bi türlü beceremedim sizde durum nedir?

Birde Ankarada olan arkadaşlar hangi servisi öneriyorlar hangisi daha uzman ve dürüs

bu şekilde rehber oluşturabilirsiniz.

• bu şekilde de arayabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: da777

Arkadaşlar aracının egzos tapasını değiştirenler içerisinde performansının değiştiğini hisseden veya tespit eden oldumu. Ben de sanki öyle gibi.tabi psikolojik değilse.

Dostum bende değiştirdim egsoz tapasını ama performansla ilgili bir fark göremedim.
    Bence seninki tamamen psikolojik
    HTC HD Mini
  • Herkese slm bende 2 gün önce full + full grand c-max aytoğu grisi aldım suan keyifle biniyorum ama aklima birşey takıldı internetten ozelliklerine baktigimda özellikle tr sayfasindan anaktarsiz giriş alarm geri görüş kamerasi var diyor ama bnmki ful olmasına karşın bu özellikler yok sonradan aksesuar olarakmi takiliyor bu yüzden mi yok yoksa piyasadaki her marka gibi türkiyeyi hor gördüklerinden mi yok anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cumhur50

Herkese slm bende 2 gün önce full + full grand c-max aytoğu grisi aldım suan keyifle biniyorum ama aklima birşey takıldı internetten ozelliklerine baktigimda özellikle tr sayfasindan anaktarsiz giriş alarm geri görüş kamerasi var diyor ama bnmki ful olmasına karşın bu özellikler yok sonradan aksesuar olarakmi takiliyor bu yüzden mi yok yoksa piyasadaki her marka gibi türkiyeyi hor gördüklerinden mi yok anlamadim

cumhur bey;öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun...kazasız belasız sürüşler dilerim...
    araçlarımız renk dahil aynı özelliklere sahip:)bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz özellikler
    avrupa için üretilen araçlarda mevcut.sonradan taktırmaya çalışan arkadaşlar oluyor
    ama son durum nedir bilmiyorum.hatta forumda ''ah bir de içerisinde navigasyon olsaydı''
    şeklindeki yorumları çok okuduk:)ama sanırım bazı şeyler zaman istiyor...

• Cevap için teşekkürler turkiyede yaşamanın cezası demekki :) ama üzmüyor alıştık telefon alıyoruz araştırıyoruz amerikan yapımı olması gerekirken çin yapimi herşeyi dandik bazı insanların cebine 3 kuruş daha fazla girsin diye. navigasyon sormadım sebebini öğrendim anlaşma yaptıkları şirket sadece amerika ve avrupa haritalarını düzenliyomus bunun içi geri kalan ülkelerde Sony navigasyon desteği olmayan teyip üretmiş bak adamlar bize özel üretiyor aslında güzel birşey aynı mali verip navigasyon ülkenizde calismiyor da diyebililerdi bu daha fazla can yazardi :)
    Bu aralar almış olanlarınız var ise veya fiyat almış olanlar da olabilir , Grand C-Max X-Titanyum 1.6 TDCI
    paketi için nasıl bir fiyat aldınız acaba ? Veya tahmini şu kadar alırsın da diyebilirsiniz.
    Az kullanılmış bir 2011 veya 2012 almak ile sıfır 2012 almak arasındayım,kredi çekeceğim
    için sıfır almak daha mantıklı gibi şu anda.Bir de gözümden kaçtı mı bilmiyorum ama sony teyp
    haricinde bir farklılık var mı 2011-2012 arasında?

Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için.

Orijinalden alıntı: Purael

Merhabalar , yakın zamanda bir Grand C-Max almayı düşünüyorum,forumun tamamını okudum bu arada.
    Herkese paylaşımları için teşekkür etmek lazım bu kadar deneyimi aracı 10 yıl 500.000 km yapsak
    edinmemiz yine de zor görünürken daha almadan bir çok şeyi biliyoruz sayenizde :)
    Bu aralar almış olanlarınız var ise veya fiyat almış olanlar da olabilir , Grand C-Max X-Titanyum 1.6 TDCI
    paketi için nasıl bir fiyat aldınız acaba ? Veya tahmini şu kadar alırsın da diyebilirsiniz.
    Az kullanılmış bir 2011 veya 2012 almak ile sıfır 2012 almak arasındayım,kredi çekeceğim
    için sıfır almak daha mantıklı gibi şu anda.Bir de gözümden kaçtı mı bilmiyorum ama sony teyp
    haricinde bir farklılık var mı 2011-2012 arasında?

Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için.

Suan ki fiyat olarak bilgim yok ama hangi bayiye gidersen git aynı fiyatlari veriyorlar fiyatlar sitede güncel olarak yazıyor az kullanılmış temiz 2012 model bulursan kaçırma derim en az 5 bin tl daha uygun alırsın sıfır düşünüyorsanız bayileri dolaş bazı bayiler satış kotaların dolduramadiklari için 3-4 bin kendi karlarindan düşüyor diğer türlü ağzınla kuş yakalaşan farketmiyor izmirdeki tüm bayileri dolaştım kotayı dolduramayan bayi buldum sansima 4 bin ucuza aldım

• benden 2 almazsa ayıp olur.nedenlerine gelince halil hocamın da bahsettiği gibi aracın sağından solundan tıkırtılar geliyor.misal gösterge panelinin üstünden ( yeni focuslarda oldukça sık görülüyormuş) , kolçağın kendisinden,arabanın arkasından fermuar sesine benzer rahatsız edici bir ses ve sağından solundan arada gelen çatırtılar.çok memnun olan arkadaşlar , benim arabam da otoban vb.iyi yollarda çok sessiz ama çok iyi olmayan yollarda bu sesleri duyacaksınız bence.benim bu araç aklıma yatmadı kimse kusura bakmasın,140 bindeki corolla'mdan bu sesleri duymuyorum ben.ford kalitesi!!!

Orijinalden alıntı: airturkey

benden 2 almazsa ayıp olur.nedenlerine gelince halil hocamın da bahsettiği gibi aracın sağından solundan tıkırtılar geliyor.misal gösterge panelinin üstünden ( yeni focuslarda oldukça sık görülüyormuş) , kolçağın kendisinden,arabanın arkasından fermuar sesine benzer rahatsız edici bir ses ve sağından solundan arada gelen çatırtılar.çok memnun olan arkadaşlar , benim arabam da otoban vb.iyi yollarda çok sessiz ama çok iyi olmayan yollarda bu sesleri duyacaksınız bence.benim bu araç aklıma yatmadı kimse kusura bakmasın,140 bindeki corolla'mdan bu sesleri duymuyorum ben.ford kalitesi!!!

her türlü yolda gittim dediğiniz seslerin birini dahi duymadım
    bu kadar şikayetçi iseniz bence daha fazla km olmadan ilan verin.
    samimi söylüyorum insan o kadar para verdikten sonra bunlarla uğraşması hiç hoş olmaz eminim
    bence satarsanız scenic düşünebilirsiniz aynı sınıftan bir araç düşünüyorsanız.
    ben scenic i beğeniyorum dci motorlarda oldukça övülüyor tüketim konusunda
    yalnız scenic koltuğuna otururken dizlerim hep direksiyona çarptı.eşimde hayret etti
    gayet normal boyutlarda biri olmama rağmen dizlerimi çok rahatsız etti
    ama bu sizi yanıltmasın muhakkak bir ayarı vardır.
    gerçi ben direksiyonu kendime doğru çektim en yukarı aldım ama mutlaka dizlerime değiyordu her seferinde.
    özellikle aracın şoför koltuğuna otururken bu rahatsızlığı yaşadım.
    megane oturdum aynır rahatsızlığı yaşadım.boyum 180 bile değil
    ama her deneğimde fordlar çok hoşuma gitmişti.neyse sizin adınıza üzüldüm
    dediğim gibi sıfırına 65-70 vermek istemeyenler az km li 2010-2011 model araç arayanlar epey var
    siz bence sahibinden.com ve arabam.com da ilan verin çok azda olsa zararı görmeyin içinize sinen bir araç alın

• Arkadaşlar dün servisten çağırdılar. tapa değişimi için değişim yapıldı. daha sonra versiyonu sordum daha gerek yok ilk bakımda yaparız dediler ama yinede istedim iyikide istemişim. 1. vitesdeki ökseleme gitti.(bu kesin). performans pek değişmedi. vitesler arasındaki geçişler daha yumuşak oldu gibi geldi bana. yakıt tüketimi biraz azaldı gibi geldi(psikolojik olabilir, daha sonra anlaşılır.)
    aracımdan pek ses duymuyorum. ama bozuk yollarda bazen ses duyuyordum onu söyledim. kenarlardaki çıtaları açıp dolgu yapabiliriz dediler baya uzun sürüyormuş o yüzden yaptırmadım ayın 25 ine randevu aldım. sesi çok nadir duyuyorum acaba yaptırmasam mı? siz ne dersiniz?
    birde yüksek baslı seslerde kapıdan çıtırdama oluyor herzaman değil bunu söyledim bakalım dediler. yaptırayım mı? yoksa aracımı hiç ellettirmeyeyim mi. çünkü baya parça sökülecek. kararsız kaldım onun için ileri bir tarihe aldım randevuyu. sizin tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: saimbaba

kenarlardaki çıtaları açıp dolgu yapabiliriz dediler baya uzun sürüyormuş o yüzden yaptırmadım ayın 25 ine randevu aldım. sesi çok nadir duyuyorum acaba yaptırmasam mı? siz ne dersiniz?
    birde yüksek baslı seslerde kapıdan çıtırdama oluyor herzaman değil bunu söyledim bakalım dediler. yaptırayım mı?

Anlamadım, nasıl ve tam anlamıyla nereye dolgu yapıyorlarmış. Hangi malzemeyi kullanıyorlarmışç

Orijinalden alıntı: aob_hatay

quote:

benden 2 almazsa ayıp olur.nedenlerine gelince halil hocamın da bahsettiği gibi aracın sağından solundan tıkırtılar geliyor.misal gösterge panelinin üstünden ( yeni focuslarda oldukça sık görülüyormuş) , kolçağın kendisinden,arabanın arkasından fermuar sesine benzer rahatsız edici bir ses ve sağından solundan arada gelen çatırtılar.çok memnun olan arkadaşlar , benim arabam da otoban vb.iyi yollarda çok sessiz ama çok iyi olmayan yollarda bu sesleri duyacaksınız bence.benim bu araç aklıma yatmadı kimse kusura bakmasın,140 bindeki corolla'mdan bu sesleri duymuyorum ben.ford kalitesi!!!

her türlü yolda gittim dediğiniz seslerin birini dahi duymadım
    bu kadar şikayetçi iseniz bence daha fazla km olmadan ilan verin.
    samimi söylüyorum insan o kadar para verdikten sonra bunlarla uğraşması hiç hoş olmaz eminim
    bence satarsanız scenic düşünebilirsiniz aynı sınıftan bir araç düşünüyorsanız.
    ben scenic i beğeniyorum dci motorlarda oldukça övülüyor tüketim konusunda
    yalnız scenic koltuğuna otururken dizlerim hep direksiyona çarptı.eşimde hayret etti
    gayet normal boyutlarda biri olmama rağmen dizlerimi çok rahatsız etti
    ama bu sizi yanıltmasın muhakkak bir ayarı vardır.
    gerçi ben direksiyonu kendime doğru çektim en yukarı aldım ama mutlaka dizlerime değiyordu her seferinde.
    özellikle aracın şoför koltuğuna otururken bu rahatsızlığı yaşadım.
    megane oturdum aynır rahatsızlığı yaşadım.boyum 180 bile değil
    ama her deneğimde fordlar çok hoşuma gitmişti.neyse sizin adınıza üzüldüm
    dediğim gibi sıfırına 65-70 vermek istemeyenler az km li 2010-2011 model araç arayanlar epey var
    siz bence sahibinden.com ve arabam.com da ilan verin çok azda olsa zararı görmeyin içinize sinen bir araç alın

şans yok hocam zaten bende.o yüzden şaşırmıyorum .aracı zaten maximum 5-6 ay sonra satmam gerekecek.hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: armo07

quote:

kenarlardaki çıtaları açıp dolgu yapabiliriz dediler baya uzun sürüyormuş o yüzden yaptırmadım ayın 25 ine randevu aldım. sesi çok nadir duyuyorum acaba yaptırmasam mı? siz ne dersiniz?
    birde yüksek baslı seslerde kapıdan çıtırdama oluyor herzaman değil bunu söyledim bakalım dediler. yaptırayım mı?

Anlamadım, nasıl ve tam anlamıyla nereye dolgu yapıyorlarmış. Hangi malzemeyi kullanıyorlarmışç

yapışkanlı sünger gibi birşey

Valla hocam bnm arabam da ses falan duymuyorum aslında günümüzde çin arabaları dışında kötü araba olduğunda inanmiyorum cmax si geçmeden önce her firmadan arabaları denedim performans yol tutumları aynı gibiydi pek bir fark yoktu sesle hepsi aynı izolasyonu sahipti hiçbirinde tıkırtılar dahi duymadım önceki arabam polo classic tı 99 yılında almıştık hatırlarım fabrikasyon hataları vardı 2 de bir gönen servise gidip geliyorduk ama iyi arabay mis ki 13 yıl boyunca bir kere yolda bırakmadı ama sadece araba değil bizdedir görev arabayı hiç uzmedik bir kere olsun servisini kacirmadik oda bizi üzmedi yani araban da fabrika hatası vardır suan benim görüşüm kia da alsan nisanda alsan ford da alsan aralarında göruntuden başka fark yok sorunun en kısa sürede cozulmesi dileğiyle iyi günler

• Birde beyler versiyon olayını merak ettim nereden bakiyoruz versiyona son versiyon kaç olmalı
  • Geçenlerde servise gittim ve "lastik basınç kontrol sistemi"nin nasıl çalıştığını sordum. Daha önce yazmıştım patlak lastikle jant üstünde yol yaptım uyarı vermemişti bunu sordum. Bizim arabalardaki lastik basınç kontrolü öyle değilmiş sadece lastiklerden biri patlarsa yada havasın inerse denge sağlıyormuş. Bana hiç inandırıcı gelmedi bir arkadaş uyarı veriyor diye yazmıştı. Servis elemanları bilmiyorsa kime sorabiliriz belkide aracımda arıza var ama bilemiyorum. Bana yardım eder misiniz?

Orijinalden alıntı: aydın79

Geçenlerde servise gittim ve "lastik basınç kontrol sistemi"nin nasıl çalıştığını sordum. Daha önce yazmıştım patlak lastikle jant üstünde yol yaptım uyarı vermemişti bunu sordum. Bizim arabalardaki lastik basınç kontrolü öyle değilmiş sadece lastiklerden biri patlarsa yada havasın inerse denge sağlıyormuş. Bana hiç inandırıcı gelmedi bir arkadaş uyarı veriyor diye yazmıştı. Servis elemanları bilmiyorsa kime sorabiliriz belkide aracımda arıza var ama bilemiyorum. Bana yardım eder misiniz?

Arkadaşım size servisten yanlış bilgi vermişler. Lastik basınç izleme sistemi sadece düşük lastik basıncını algılar. Bunu da tekerleklerin yuvarlanma dairesini tespit eden ABS. algılayıcıları marifetiyle yapar. Lastikteki yuvarlanma dairesi değişikliği lastiklerden birindeki basınç değişikliğinden olur. Bu durumda araçtaki bilgi mesajı göstergesi yanar ve ekranda hatırladığım kadarıyla ''düşük lastik basıncı '' yazısı çıkar. Ancak bunun gerçekleşmesi için lastik havalarını normal basınçlarına ayarladıktan sonra, araç bilgisayarından ilgili menüsünden sıfırlayıp kaydetmeniz gerekir. Bu işlemi araç hareket halindeyken değil park halindeyken yapmanız gerekir. Ancak sistem 1-2 psi.'lik çok küçük düşüklükleri her zaman algılamıyor 3-4 psi.'den sonrasını hemen algılıyor. Patlak lastikle sizinkini anlamamasının sebebi araç bilgisayarından sıfırlayıp kaydetmemenizden kaynaklanmıştır. Bu konu daha önce dile getirilmişti ama gözden kaçırdınız sanırım.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• quote:

Arkadaşlar dün servisten çağırdılar. tapa değişimi için değişim yapıldı. daha sonra versiyonu sordum daha gerek yok ilk bakımda yaparız dediler ama yinede istedim iyikide istemişim. 1. vitesdeki ökseleme gitti.(bu kesin). performans pek değişmedi. vitesler arasındaki geçişler daha yumuşak oldu gibi geldi bana. yakıt tüketimi biraz azaldı gibi geldi(psikolojik olabilir, daha sonra anlaşılır.)
    aracımdan pek ses duymuyorum. ama bozuk yollarda bazen ses duyuyordum onu söyledim. kenarlardaki çıtaları açıp dolgu yapabiliriz dediler baya uzun sürüyormuş o yüzden yaptırmadım ayın 25 ine randevu aldım. sesi çok nadir duyuyorum acaba yaptırmasam mı? siz ne dersiniz?
    birde yüksek baslı seslerde kapıdan çıtırdama oluyor herzaman değil bunu söyledim bakalım dediler. yaptırayım mı? yoksa aracımı hiç ellettirmeyeyim mi. çünkü baya parça sökülecek. kararsız kaldım onun için ileri bir tarihe aldım randevuyu. sizin tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler...

Tapa haricinde yazılım yükseltmesi mi yaptırdınız? Öyleyse versiyon kaç oldu acaba?
    Bendeki (19.202) son versiyon biliyorum, teyit edelim en azından

Yüksek bas seslerde, benim de kapılardan ve arkadan ses geliyor. Ancak ben servisten ziyade bu işten anlayan oto müzik sistemcisine bunu göstermek niyetindeyim.
    Servistekilerin bu işlerden anladıklarını pek zannetmiyorum. Gene de tercih sizin tabii...
    HTC HD Mini

• 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.