Bildirim
Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (122. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: LokmanHekim
quote:
Orijinalden alıntı: osban
arkadaslar sizde oldu mu bilmiyorum?
birkeresinde bluetooth telefon baglarken ortadaki ekranda cihaz etkinlestirme yazisi sabit kalmisti. araci komple kapatip beklememe ragmen tekrar actigimda yazinin kaldigini gordum. baska telefon etkinlestirmek istedim ve bilmedende olsa ekrani duzeltmis oldum.
gecenlerde ise gostergelerin arasindaki ekranda cocuk kilidi arizasi verdi ve servis uyarisi verdi. sabah tekrar calistirdigimda herseyin normal oldugunu gordum.
simdi hersey normal gozukuyor ama en kisa zamanda servise gitsem iyi olacak galiba. kasimda yillik servisi var gerci ama yinede baktirsam diyorum??
Üç hafta önce çocuk kilidi arıza uyarısını bende de verdi.Kontağı kapattım tekrar çalıştırdığımda uyarı kayboldu.O günden sonra bir daha tekrarlamadı.Yanlız geçen hafta otomobilim anahtarın uzaktan kumandasına yanıt vermedi.Yani kapılar açılmadı.Hiç bir yanıt vermedi.Ben de manuel anahtarı ile açtım.Servise gösterdim bir sorun olmadığını anahtarın cep telefonuna yakın durduysa bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.Bu durum da bir daha tekrarlamadı.Çok fazla elektronik olunca böyle sürprizler de kaçınılmaz oluyor galiba.
Benim başıma daha garibi geldi. Bir ay önce "Çocuk kilidi arızalı" uyarısı geldi kontagı kapayınca yazı gitti. Aradan bi hafta gecti yazı yine geldi hem de gitmedi onu dene bunu dene derken ekrana "Ford key aracta bulunamadı" uyarısı cıktı. Halbuki anahtar cebimde idi. Bu yazı arabayı kitledi. ne powere bastırıyo ne camı actırıyo. Mecburen Ford yol yardımı aradım Onlar servise yönlendirdi. "Servise gel bakalım" dediler ben gelemediğim icin onlar çekici yolladı neticede 2 gün arac serviste kaldı sorun giderildi deyip aracımı geri verdiler Oysaki sadece yazılımı tekrar yükleyip aküyü şarja baglamışlar. Ne kadar elektronik o kadar sorun
-
Bugün Citroen C4 Picasso baktım. Elektronik aksam benide korkuttu. Neticede elektronik aksam bozulmaya en müsait kısım. Yarında fırsat bulursam Cmax'ı incelemeye gideceğim. -
Sayın Arkadaşlar geçen hafta aracımı Otokoç'a götürdüm ve yazılım güncellemesi yaptırdım.Elektronik sistem için ayrı,motor çalışma programı için ayrı güncelleme yapıldı.
Daha önceden benimde ara sıra yaşadığım çocuk kilidi arızası,direksiyon kutusu arızası tarzı geçici hatalardan eser kalmadı.
Size tavsiyem en yakın yetkili servise giderek yazılım güncellemesi yaptırmanız.Motorun beyni yeniden programlanınca motor soğukken yaşanan sarsıntılı vites geçişi ve yığılmadan eser kalmadı.Ayrıca aracın çekişinde de artış olduğu kanaatindeyim.Antalya'dan İzmir' e klima açık,ortalama 120 km hızla yarım depo yakıtla geldim.Aracımı daha çok seviyorum artık
-
Eskiden yazılım mı vardı. Şimdi herşey yazılım olmuş. Konsol alıyorsun yazılım güncelleme, TV alıyorsun aynı şekilde. Şimdide araç için yazılım güncelleme çıktı. İyi mi -
quote:
Orijinalden alıntı: theraptorx
Bugün Citroen C4 Picasso baktım. Elektronik aksam benide korkuttu. Neticede elektronik aksam bozulmaya en müsait kısım. Yarında fırsat bulursam Cmax'ı incelemeye gideceğim.
SELAM...
CİTROEN İ NASIL BULDUN TEST SÜRÜŞÜ YAPABİLDİNMİ?
GÖRÜŞLERİNİ YAZARMISIN? -
quote:
Orijinalden alıntı: AZİZCENGAVER
quote:
Orijinalden alıntı: theraptorx
Bugün Citroen C4 Picasso baktım. Elektronik aksam benide korkuttu. Neticede elektronik aksam bozulmaya en müsait kısım. Yarında fırsat bulursam Cmax'ı incelemeye gideceğim.
SELAM...
CİTROEN İ NASIL BULDUN TEST SÜRÜŞÜ YAPABİLDİNMİ?
GÖRÜŞLERİNİ YAZARMISIN?
Maalesef yapamadım. Zamanım yoktu. -
quote:
Orijinalden alıntı: efekan07
Sayın Arkadaşlar geçen hafta aracımı Otokoç'a götürdüm ve yazılım güncellemesi yaptırdım.Elektronik sistem için ayrı,motor çalışma programı için ayrı güncelleme yapıldı.
Daha önceden benimde ara sıra yaşadığım çocuk kilidi arızası,direksiyon kutusu arızası tarzı geçici hatalardan eser kalmadı.
Size tavsiyem en yakın yetkili servise giderek yazılım güncellemesi yaptırmanız.Motorun beyni yeniden programlanınca motor soğukken yaşanan sarsıntılı vites geçişi ve yığılmadan eser kalmadı.Ayrıca aracın çekişinde de artış olduğu kanaatindeyim.Antalya'dan İzmir' e klima açık,ortalama 120 km hızla yarım depo yakıtla geldim.Aracımı daha çok seviyorum artık
Sayın efkan07 yazılım güncellemesi için herhangi bir ücret ödediniz mi?
-
arkadaslar tavan perdesine bir iki damla su sıcradı ve günesten kuruyunca yumurta kadar bir daire su lekesi kaldı.sizce bu lekeyi yok etme
nin bir yolu varmıdır?bezle silmeyi denemedim.hem perde ince ve hassas hem de leke büyüyebilir -
quote:
Orijinalden alıntı: e-dadaş
quote:
Orijinalden alıntı: efekan07
Sayın efkan07 yazılım güncellemesi için herhangi bir ücret ödediniz mi?
araçlar garanti kapsamında olduğu sürece herhangi bir ücret talep etmezler
-
quote:
Orijinalden alıntı: bege
arkadaslar tavan perdesine bir iki damla su sıcradı ve günesten kuruyunca yumurta kadar bir daire su lekesi kaldı.sizce bu lekeyi yok etme
nin bir yolu varmıdır?bezle silmeyi denemedim.hem perde ince ve hassas hem de leke büyüyebilir
sonax'ın araç döşeme temizleyicisi var.pahalı değil 6-7 lira olması lazım.onu sıkıp hafifçe silin sonuç alırsınız -
Arkadaşlar grand c-max'im var tdci.Klima otomatik modda iken(22 derecede) araça kalkarken titreme yapıyor.Yani klima açıkken araba yeterince çekiş sağlamıyor.Sizde de var mı bu sorun?
Teşekkürler... -
quote:
Orijinalden alıntı: omddogan
Arkadaşlar grand c-max'im var tdci.Klima otomatik modda iken(22 derecede) araça kalkarken titreme yapıyor.Yani klima açıkken araba yeterince çekiş sağlamıyor.Sizde de var mı bu sorun?
Teşekkürler...
Normal ya.
Benim eski Focus TDCi aracımda da bazen oluyordu. Hele ki çok az bir yokuş varsa... -
Selamlar
Yakıtla ilgili bir şey farkettim aslında eski c-max'imde de aynı şey oluyordu sizinle paylaşayım. Sürekli aracın fazla yaktığından bahsediyoruz. Bugün depoyu neredeyse sonuna kadar bitirdim. Işık yandı ve gideceği km olarak 50 gösteriyordu. Yakıt göstergesi de kırmızı çizgideydi. depoyu doldurttum aldığı yakıt 40 lt. Bizim depo bildiğim kadarıyla 53 lt. Dolayısıyla aslında içinde 13 lt daha olması gerekir. Dediğim gibi eski c-max'imde de aynı şeyi farketmiştim. Bu bir önlem mi mi arıca mı anlayamadım. Gerçi göstergesi bozuk bütün c-max'ler bana mı den geliyor onu da bilemiyorum. Bunu hiç deneyeniniz oldu mu. Ben bir depoyla yaklaşık 650-700 km gidiyorum ama eğer ben bitti diye düşündüğümde hala 13 lt varsa bu aşağı yukarı 200 km daha gider demektir. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
İkinci bir sorum daha olacak
test moda geçip göstergeleri kurcalarken A/D input menüsünde sağ ya da sol tuşa basınca değerler değişiyor. Bende kaçtı hatırlamıyorum ama 36 150 gibi değerler çıkıyor. Bu değerleri değiştirdim mi yoksa bunlar test değerleri mi emin olamadım. Bu A/D input nedir ve değiştirdiysem kaç olması gerekir? Ah bu merakın gözü kör olsun. Bu arada test modda dijital hız göstergesi var araç çalışırken buna alırsanız ortadaki dijital göstergede hızı anlık görebiliyorsunuz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drayuksel -- 20 Ağustos 2011; 15:44:49 >
-
Geçen gün bir tanıdığa gitmiştik aracımızı sokağa bıraktık.Sonra bir ara camdan bakarken bir saktım sol ayna açılmış.Biri kalkıp eliyle artık zorladımı ne yaptı aynayı açmış.İndim aracın yanına aracın kilidini açtım.Sonra bir daha kitledim kat küt ses çıkara çıkara kapandı ayna.Anlamıyorumki bir insanın kapalı bir aynayla ne zoru olabilir onu açtında eline ne geçti
Ayrıca aracı aldığımız bayi yanılmıyorsam 3000-5000 arası tam emin değildi kontrol için getirin dedi doğrumudur bu ? Birde bayi bize yangın tüpü ve araçın faturasını kargolıycağını söylemişti ama nerdeyse bir ay oldu.Aradığımızda sürekli yarın bugün falan.Bayiye en kısa sürede gidicez.Eğer fatura vs yine bir sorun olursa şikayet olarak ne gibi bir hakkımız olabilir ? -
Benide listeye ekleye bilirmisiniz. Nasipse bu hafta aracımı teslim alıcam.
2011 c-max 1.6 tdci aytozu. Araç tesliminde nelere dikkat etmeli tecrübeli arkadaşlar bilgi
verirse sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: drayuksel
Selamlar
Yakıtla ilgili bir şey farkettim aslında eski c-max'imde de aynı şey oluyordu sizinle paylaşayım. Sürekli aracın fazla yaktığından bahsediyoruz. Bugün depoyu neredeyse sonuna kadar bitirdim. Işık yandı ve gideceği km olarak 50 gösteriyordu. Yakıt göstergesi de kırmızı çizgideydi. depoyu doldurttum aldığı yakıt 40 lt. Bizim depo bildiğim kadarıyla 53 lt. Dolayısıyla aslında içinde 13 lt daha olması gerekir. Dediğim gibi eski c-max'imde de aynı şeyi farketmiştim. Bu bir önlem mi mi arıca mı anlayamadım. Gerçi göstergesi bozuk bütün c-max'ler bana mı den geliyor onu da bilemiyorum. Bunu hiç deneyeniniz oldu mu. Ben bir depoyla yaklaşık 650-700 km gidiyorum ama eğer ben bitti diye düşündüğümde hala 13 lt varsa bu aşağı yukarı 200 km daha gider demektir. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
İkinci bir sorum daha olacak
test moda geçip göstergeleri kurcalarken A/D input menüsünde sağ ya da sol tuşa basınca değerler değişiyor. Bende kaçtı hatırlamıyorum ama 36 150 gibi değerler çıkıyor. Bu değerleri değiştirdim mi yoksa bunlar test değerleri mi emin olamadım. Bu A/D input nedir ve değiştirdiysem kaç olması gerekir? Ah bu merakın gözü kör olsun. Bu arada test modda dijital hız göstergesi var araç çalışırken buna alırsanız ortadaki dijital göstergede hızı anlık görebiliyorsunuz :)
yok mu bu konuyla ilgili fikri olan kimse?
-
Hızı anlık olarak görebiliyoruz derken test modundan çıktığımızda bile mi? -
hayır test modundan çıkarsanız ne yazık ki eski haline dönüyor -
Selamlar, mevcut aracımı satmak üzere anlaştım, bu hafta inşallah bir G.c-max alacağım. Yalnız uygun fiyata bulabildiğim araç Ecoboost, yani benzinli.
Halen dizel bir araç kullanıyorum ve ortalama 6,4 lt. ( yol bilgisayarı verilerine göre ) mazot yakıyorum. C-max ise katalog üzerinde 9.2 lt. görünüyor. Elbette kullanım farklı olur ama mevcut fiyatlar bir hesap yapabilir misiniz, 1 yılda ya da 1 ayda sarfiyat farkımız ne olur?
Teşekkürler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X