Şimdi Ara

yeni buzdolabım iyi soğutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık Bir çalışma odam için ay önce Hotpoint/Ariston (TFA1 TK- HA) marka büro tipi küçük bir buzdolabı aldım. Lakin buzdolabından soğutma yönünden hiç verim alamadım. Dolap 4 kademeli soğutma ayarına sahip ama ne 2, ne 3 , ne de 4. Kademede dolap ısısı 6 ila 6.5 C’ derecenin altına düşmedi.
    Servise başvurdum, termostatını değiştirdiler ama sonuç değişmeyince ürünü yenisi ile değiştirdiler. Ancak ürün değişti ama sorun değişmedi dolapta yeterli soğutma olmuyor. Dün akşam termostat ayar düğmesini 4. Kademeye yani en yükseğe aldım 7-8 saat kapısını hiç açmadım daha sonra baktığımda ısı 7.5 C’ idi. Bir dolapta olması gereken ortalama 4 yada 5 C’ dereceyi bu iki dolapta da göremedim.
    Dolabın Derin dondurucu bölümü sorunsuz çalışıyor ve ayrıca dolap gerektiği gibi periyodik olarak durup tekrar çalışarak normalmiş gibi görünüyor. Dolabın içi yarı dolu,güneş almıyor ve hava akışı olan bir yerde çalışıyor.

Şimdi sorum şu her iki dolabın da iyi soğutmaması şansız bir tesadüf mü? Yoksa bu markanın bu modelinde bir üretim problemi mi var?

Bu durumda sorun nereden kaynaklanırsa kaynaklansın bu problemin çaresi nedir öğrenmek ve çözmek istiyorum, yardım için şimdiden teşekkür ederim.

osman

• eger forumu takip etseydiniz hiç tavsiye edilmeyen ürün oldugunu görürdünüz.

Ariston hiç bir beyaz eşyası tavsiye edilmez, arada 1-2 tane iyi ürünü çıkar ona denk gelende çevresine al der o alanlar ayvalara gelirler.

• Ariston almak zaten büyük bir hata.Acaba hava kanallarının önünü kapatıyor olabilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünün arkasını duvara cok yakın bırakmıs olabilirsiniz
  • dolabın arkası ile duvar arası 25 cm. üstü tam açık. kenarlarında da yani yanlarda üçer cm. aralık (boşluk var) mesafe var.
    hava kanallarını kapatma konusuna gelince.hava kanalları nerededir bunu bilemediğim için kapalı olup olmadığı konusunda birşey söyleyemeyeceğim.
  • büro tiplerinde hava kanalı olmaz no frostlarda olur o bilgi yanlıs
  • ARİSTON OLDUGU İÇİNDİR.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arçelik klimalar ile kış geçti
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir de belirtmekte fayda olabilir dolap 6 dakika çalışıp 20 dakika duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

ARİSTON OLDUGU İÇİNDİR.

• Bence tekrar rapor tutturup iade edin gitsin. Yerine 4 yıldızlı derin dondurucuya sahip Altus alabilirsiniz.
  • Bilmediğim için soruyorum raporu hangi merciye/kuruluşa tutturacağım ve ürünü iade edip bedelini tahsil etmek üzere kime? Yani satıcı firma carrefour'a mı, yoksa üretici firma ariston'a mı başvuracağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmar

Bilmediğim için soruyorum raporu hangi merciye/kuruluşa tutturacağım ve ürünü iade edip bedelini tahsil etmek üzere kime? Yani satıcı firma carrefour'a mı, yoksa üretici firma ariston'a mı başvuracağım?

Raporunuzu servis düzenler. Ürünün arızalı olduğunu ve sorunun çözülemediğini belirten bir rapor hazırlatın servise, ardından Carrefour'a götürüp paranızı iade alın. Ürün değişimine yanaşmayın, iade yasal hakkınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.