Şimdi Ara

Yeni BMW 420d ilk izlenim yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni BMW 420d ilk izlenim yazısı

BMW model ailesinde radikal bir karara giderek, 3 Serisi Coupe ve Cabriolet modellerini artık 4 Serisi model numaralandırması altında konumlandırması herkesin aklında soru işareti oluşturmuştu diyebiliriz. Bir yandan 3 Serisi ile bağlarını koruyan bir otomobilin olacağı konuşulurken bir yandan da M3 efsanesinin artık M4 adı altında devam edecek olması bir çok otomobil severi üzen bir haber oldu. Ancak otomobilin resmen tanıtılmasıyla bizim tarafımızda bu düşüncelerin yerini merak almıştı. Evet, 3 Serisi’yle bir çok tasarım öğesini paylaşıyordu ancak direksiyon başına geçtiğimizde bizi gerçekten etkileyebilecek miydi? Yeni BMW 4 Serisi ailesinden giriş modeli 420d’yi Borusan Oto’nun gerçekleştirdiği basın lansmanında kullanma fırsatı bulduk ve bu yazımızda izlenimlerimizi paylaşmaya çalışacağız.

Test etme fırsatı bulduğumuz 4 Serisi, Buzul Gri renge ve M Sport pakete sahip 420d modeliydi. Dış tasarımda ilk göze çarpan noktalar geniş hava girişlerine sahip M Sport tamponlar oluyor. 3 Serisi ve yavaş yavaş BMW’nin diğer otomobillerinde de görmeye alıştığımız ön ızgaralara doğru uzantılara sahip farlar ve LED gündüz farları dikkati çekerken, ön ızgaraların da 4 Serisi’nde 3 Serisi’ne göre genişlediğini ve büyüdüğünü farkediyoruz. Ayrıca burun tasarımı karşıdan bakıldığında 3 Serisi ile benzer gibi gözüksede yandan baktığınızda daha agresif bir burun tasarımına sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Dış tasarımda 3 Serisi ve 4 Serisi’ndeki ortak tek parça ise kaput.

Alıntı:http://yarimdebriyaj.com/test/ilk-surus-yeni-bmw-4-serisi-coupe/

• Test edemedim ama fuarda içine binip inceleme şansı buldum. Şahsen ben pek beğenmedim aracı. E92 kasanın çok daha güzel göründüğünü düşünüyorum ayrıca fiyatları çok yüksek ve arka koltukta tavan mesafesi çok alçak geldi bana.

BMW'nin son yıllardaki tasarımlarının Mercedes ve Audi ye göre bşr hayli sönük kaldığını düşünüyorum.
  • İç tasarım konusunda 3 ile aynı konsolu paylaşması üzücü hakikaten.

Coupe olarak Audi ve Merc'den çok daha iyi bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum sizin aksinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmshn -- 23 Ekim 2013; 19:57:02 >
  • 3 serisi ile ayni konsol olmasi kotu olmus ama genel olarak iyi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel araç ona lafım yok da 3 serisinin üstünde dünyanın parasını ver aynı tasarımı al hayatta o paralar verilmez buna
  • Araci test etme imkanim oldu. Performansa denecek yok ancak ic tasarimi ve dis arka tasarimi beni cezbetmedi...

• Bende inceledim araci fakat kullanmadim , ici f30 ile birebir ayni ama eminim surusu cok daha zevklidir.
    Aracin M paketi yikliyor,tek kelime ile kusursuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Guzel ama cok pahalı 3 serısı ıle aynı konsolu paylasmasıda kotu olmus

• 211ps lik E coupe 197 bin tl,E diyosun yani,bunlar kafayı sıyırmışlar.
  • 3 Serisinden 2-3000 TL pahalı olsa aynı motor ve donanımda hani belki satar ama maalesef ölü doğmuş bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmshn

İç tasarım konusunda 3 ile aynı konsolu paylaşması üzücü hakikaten.

Coupe olarak Audi ve Merc'den çok daha iyi bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum sizin aksinize.

Tasarım kişiye göre değişir tabii ama M paket olmayan bir 4 serisi bence hem A5'den hem de E-Coupe'den kötü duruyor. BMW'de artık M-paket zaruri gibi birşey oldu. 1-3-4-5 serileri farketmeksizin yolda ne zaman beğendiğim bir BMW görsem kesin M-Paket oluyor. Bence bu ciddi bir dezavantaj çünkü M-paket hem fiyatı artıran hem de konforu azaltan bir unsur.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    e coupe, c üzerine geliştirilip, kabinini e'den alan bir araç. ama bu durumda bile 4'ün karşısında çok daha mantıklı bir araç gerçekten de.

bu arada, e90 ile e92 arasındaki belirgin fark, f30 3 ile f32 4 arasında neredeyse yok gibi.

edit: virgül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 23 Ekim 2013; 22:54:11 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    ben de bunu diyorum ya. 3'ten farklı bir şey sunmuyor bence. 3'e yakın fiyatlandırılsa, aradaki küçük farklar değerlendirilebilir ama bu kadar fiyat farkı varken, kimse düşünmez ne kadar farklı diye. yoksa çok güzel araç, buna lafım yok zaten.
  • O garabet konsol ile keyif icin zevk.icin alinabilecek bir arac degil bence..

Sedan ile aradaki fiyat farkinin neye verilecegini bilemiyoum..igrenc ic tasarim ve konsol ,ayni motor ve teknolojisi, bire bir 3 serisi dis tasarimi ve kotu bir arka...!

Bu arac bence bir fiyasko olmustur..butun modelleri birbirnin kopyasi yaparlarsa boyle olacagi da belliydi zaten..

E92 E90 dan fersah fersah tasarim olarak farkliydi..ve her haliyle cok daha karakterli ruhu olan bir coupe yeni 4 serisine gore..

Bence M4 de bunun sadece steroidle aisirilmis halinden baska birseye benzemeyecek

Ama yine de E Mercedesin o kotu konsolundan daha iyi..en azindan efsane klasik sade stil sahibi kadranlari var..

E serisinin ic konsolu mekani kadranlari tek kelime ile facia..

Keza c serisinin o igreti duran uc kurusluk cin isi derme takma ekranindan da iyidir bmw deki ekran oda bir gercek)

• Tıpkı A ve Cla gibi.

Ufak tefek farklılıklar var ama aradaki fiyat farkı hayli uçuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: conquête

2.el olarak düşmüş bile
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-hacibey-auto-dan-bmw-4.20-d-ic-dis-m-paket-beyaz-borusan-141410241/detay

Su beyaz hastaligi ne kadar daha devam.edecek bilmiyorum.

Turk insani ne kadar merakliymis arkadS beyaza siyaha 7-8 yil oldu millet arabasindan bir senede bikiyor milletce beyazdan bikan olmadi....

• quote:

Orijinalden alıntı: conquête

2.el olarak düşmüş bile
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-hacibey-auto-dan-bmw-4.20-d-ic-dis-m-paket-beyaz-borusan-141410241/detay

Gaziantep/Şehitkamil?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.