Şimdi Ara

Yeni BMW 1.16 D testim ve incelemem (ARABA MÜKEMMEL OLMUŞ ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
11.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

BMW 1, Audi A3, Mercedes A arasında en kalitelisi Audi A3'tür.

Yalıtım, malzeme kalitesi, işçilik gibi konularda hiçbir C segment yanına yaklaşamaz.

Audi gerçekten uğraşmış.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xperia007 X kullanıcısına yanıt
    Full cc 115 bin.

• Lan bmw diye millet nasıl hipnotize oluyor arkadaş.

Arabanın içi ayrı dışı ayrı çirkin.

Çirkin araba yapıp, daha az çirkin hale gelsin diye bi de üste em paket, kem paket ayağına 10 bin daha istiyorlar.

Mercedes a serisinin yanından geçemez. Hele Passat. Bu araba ve Passat yan yana yazılır mı ya. Gir Passatın içine gözün gönlün açılsın.

Ha bir de arabanın süspansiyon yımşakmış ama yol tutuşu pek bi süpermiş. Hep hipnotizeden oluyor bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: xperia007

Passatla 116d arasinda kaldim bilmiyorum segment farkli ama 110 bin butce;)

Hocam cc al o vakit.

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Lan bmw diye millet nasıl hipnotize oluyor arkadaş.

Arabanın içi ayrı dışı ayrı çirkin.

Çirkin araba yapıp, daha az çirkin hale gelsin diye bi de üste em paket, kem paket ayağına 10 bin daha istiyorlar.

Mercedes a serisinin yanından geçemez. Hele Passat. Bu araba ve Passat yan yana yazılır mı ya. Gir Passatın içine gözün gönlün açılsın.

Ha bir de arabanın süspansiyon yımşakmış ama yol tutuşu pek bi süpermiş. Hep hipnotizeden oluyor bunlar.

Millet avuç içi kadar arabalara bu parayı bayılıyor üstat :) BMW merco olsun küçük olsun

Yakıt sorun değilse ben o paraya 15.000'i geçmeyen 316i alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de bunun d ED versiyonu resmen yakıt üretiyor yahu. Bu 1.5 dizel de sanırım pugla ortak yapım ama co2de herifler pugu da geçip 89a inmişler ya. Üstelik nerdeyse 1.4 ton ağırlıktaki araçla.
    0-100e bakınca daha da dumur oluyor insan. manuel 115lik 1.6 b-hdi motorlu 1160 kiloluk 308den sadece 0.2 sn yavaş. 1.16 =>10,4 308=>10,2

Aklımın almadığı arada 235 kg boş ağırlık farkına rağmen manuel 1.16nın manuel 308'den bariz daha verimli olması. Muhtemelen araçlar 4 kişi bagaj ful duruma geçtiğinde 308 lehine döner ibre ama yine de büyük iş. Olay sadece 0,1lik hacim farkıyla açıklanamaz heralde. Hakkaten helal olsun BMWye.

İş bu karşılaştırma iki modelin seçimiyle ilgili olmayıp sadece manuel şanzımanlarla küçük hacimli iki dizel motorun verimlilik değerlerini içermektedir. İsteyen istediği aracı almakta özgürdür.
  • eczman2000 kullanıcısına yanıt
    Abi sen nerelerdesin ya? Bayadır görmüyorum seni?
  • Cihan para mı verdiler lan doğru söyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Cihan para mı verdiler lan doğru söyle?

Kim

• quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Yakıt sorun değilse ben o paraya 15.000'i geçmeyen 316i alırdım.

Hocam yakıt hepimizin sorunu. Hoş bizim kendi istasyonumuz var hepsini geliş fiyatına lmış olacam ama misal dize olsa 3.5 a gelecek litresi.
    Şimdi benim sormak istediğim şudur: 3.16i nin ve 1.16d nin kilometrede kaç kuruş yakıt yaktığını nasıl karşılaştırırız?
    Teşekkürler
    1.16d'yi kullandım ve benim için açıkçası şu anda dizel olarak performans-yakıt-hacim dengesinde iki motor öne çıkıyor biri Peugeot 1.6 motor diğeri Renault 1.5 motor malumunuz 116d'de Peugeot motor var ona kefilim ancak yenilerde 1.5 motor var o motor hakkında bilgim olmamakla birlikte biraz zorlayınca çok yaktığı konusunda yorumlar okudum. 3.16i için bir bilgim yok ancak otopark'ta sizden gelenlerde bir inceleme vardı yanlış hatırlamıyorsam normal kullanımda şehir içi 7-8 demişti. Ben yinede link paylaşayım bir izleyin, kanaatiniz oluşması açısından önemli. Ancak şu da bir gerçek 1 ve 3 farklı gözle görülüyor yakıt gerçekten sorun değilse 3 tercih edilir, ha ben tercih etmem orası ayrı. her halükarda manuel vites şarttır bana .
    http://www.otopark.com/2015/04/18/bmw-f30-316i-test-surusu/

• Ben bu segmentte audi a3 ten yanayım. Gerçekten kalite olarak hem 1 serisinin hem de a serisinin önünde. Hem de motoru da bildiğimiz motorlar. Tasarım da kişiden kişiye değişir ama bi s-line a3 çok güzel duruyor bence.

• seat dan sonra s class gibi gelmistir tabi

• Adieu kullanıcısına yanıt
    1.16d otomatikle 3.16i baz paket arasındaki makas sadece 10bin(105 bin-115bin borusan esenboğa) Bir de şöyle bir sıkıntı var ki 3 kasa yakında makyajlanacak. sıfır aldığınız bir aracın 3 ay sonra "eskidiğini" görmek ve piyasa değerinin düşmesi sıkıntı. Konudan alakasız ama aynı fiyatlara volvo s60 almak da var bu üçünden birini seçmeye çalışıyorum.
    Yorum ve link için teşekkürler
    yıllık ortalama km niz 20bin den çok ise dizel alın yoksa gerek yok bence.

bütçe 90 ise
    A180 mg
    bütçe 100 ise
    makyajlı 118 veya makyajsız 2014 116 m paket bakın
    bütçe 110+ ise
    CLA 200 amg bakabilirsiniz.

F30 yani 316 alınmaz şuanda 3ay sonra değer kaybedecek.
  • BMW fanlarının yeni konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Abi sen nerelerdesin ya? Bayadır görmüyorum seni?

Merhaba
    Çok girmiyorum foruma , ara sıra bakıyorum. Ama eskisi gibi gecemiz-gündüzümüz değil.Çok da gerek yokmuş açıkcası.
    Selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

1.16d'yi kullandım ve benim için açıkçası şu anda dizel olarak performans-yakıt-hacim dengesinde iki motor öne çıkıyor biri Peugeot 1.6 motor diğeri Renault 1.5 motor malumunuz 116d'de Peugeot motor var ona kefilim ancak yenilerde 1.5 motor var o motor hakkında bilgim olmamakla birlikte biraz zorlayınca çok yaktığı konusunda yorumlar okudum. 3.16i için bir bilgim yok ancak otopark'ta sizden gelenlerde bir inceleme vardı yanlış hatırlamıyorsam normal kullanımda şehir içi 7-8 demişti. Ben yinede link paylaşayım bir izleyin, kanaatiniz oluşması açısından önemli. Ancak şu da bir gerçek 1 ve 3 farklı gözle görülüyor yakıt gerçekten sorun değilse 3 tercih edilir, ha ben tercih etmem orası ayrı. her halükarda manuel vites şarttır bana .
    http://www.otopark.com/2015/04/18/bmw-f30-316i-test-surusu/

Makyajsiz 116d lerde pejo motoru falan yok bmw nin kendi motoru, hatta 2.0 lt dizdl ile ayni blok kullaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 22 Haziran 2015; 13:58:34 >

• Duzeltme blok farkli.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.