Şimdi Ara

Yeni bir Tartışma[Önemli]!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana iyi şöför kaza yapandır lafını açıklasın biri
  • quote:

Orjinalden alıntı: **Lonely**

quote:

Orjinalden alıntı: YunTi

en iyi sofor tabiki hic kaza yapmayandir, cok iyi oldugu icin tehlikeleri onceden farkedebiliyor. kaza yapiyorsa demekki bi yerde hata yapiyordur. sen baskasina carp veya baskasi sana carpsin farketmez, iyi bi sofor olsaydi baskasinin sana carpmasinida izin vermezdin.

ama ozaman kadınlarda en iyi şöför oluyor bende arabamı alırım en sağdan yavaş yavaş giderim buda iyi şöförlük olur ama istanbul trafiği yada başka bişey bence kaza yapan yaptığı kazadan ders alan ve bilinçlenen şöför daha iyidir...

Bu mantıkla kadınların devamlı kaza yapanları da iyi şoför oluyor...

Trafikte kaza riskini en aza indirecek şekilde hareket ederen, trafik kurallarına uyan ve diğer sürücülere saygılı dayranan şöför en iyi şöfördür.

İyi şöförlüğün kaza yapmakla ne alakası var. Bunu özenilecek bişeymiş gibi yazanları kınıyorum. Bu forumu okuyan çocuklar, yeni şöför adayları var kötü örnek olmayalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilsam -- 19 Nisan 2007; 12:20:33 >

• Arkadaslar bu konu hakkında sıze bır ornek vereyım belkı konu ıcın acıklayıcı olur...

Benım amcam bır Hollanda fırmasında tır şoförudur.Yıllardır tır kullanıyor ama bızım bıldıgımız kamyoncu tırcı dehsetıne sahıp değildır.Inanınkı oyle bır arac kullanıyorkı yanında veremden olmemek mumkun değil hemen ornek vereyım.Kesınlıkle 30 km hız lımıtı olan yerde 30 km bır gıdım gecmez.Sehır ıcınde kesınlıkle 50 km hızı gecmez.Gecen yaz pıknıge gıttık etrafımızda bır arabayı bırakın canlı gormek zor orda bıle sınyal verır.Kesınlıkle sollama yaparken karsıdan gelen arabayı dıkkatle olcer bıcer garantıye almadıkca sollama yapmaz.Arac ıcınde cep telefonu kullanmaz ve en onemlısı her 3 saatde bır yarım saat dınlenır.Amcam boyle bır sofor ama dıceksınız kı bu adam kaza yapmaz.Hayır yaptı bılıyorum hemde tır paramparca oldu allahtan canına zarar gelmedı.Kaza sebebı ıse bolu geredede tuzlama yapmayan karayolları.Sımdı amcam kaza yaptıgı ıcın ıyı sofor yoksa kuraallara uydugu ıcın mı?Arkadaslar adamlar cukur acıyor ve uyarı tabelası koymuyor.Bunun adı kaza ısteyrek yapmıyorsun.O zaman hepımız bılerek kaza yapalım sofor olalım...

Bence en ıyı sofor kendısının ve cewresındekılerın saglıgına ve yasama hakkına saygı duyan kurallara uyan kısıdır

• saçma bir konuya saçma bir cevapta benden:

düz mantıktan yola çıkarak vericem

en iyi şöför kaza yapansa eğer daha çok kaza yaptıkça dereceside artmalı o halde.Mesela sen arkadaşım bu konuyu açan birgün seni yolda giderken çiğnediğimi farzet ozaman şöförlük katsayımımı artış olacağım bana kızma.

en iyi şöför adam gibi araba kullanan trafikte 2-3 adım sonrasında kendisiyle beraber diğerlerininde hesaba katarak şerit değiştiren gerektiği yerde durup yol vermesini bilen asla acele etmeyen gözü sürekli aynalarda olan herşeyden önce İNSANİ VASIFLARINI KAYBETMEMİŞ BAŞKALARININDA YAŞAM VE YOL HAKKINA SAYGILI olabilen insan iyi şöfördür.

kaza kaçınılmazsa kazayı bile ustalıkla yapan işte en iyi şöfördür olay budur

• quote:

Orjinalden alıntı: ilsam

Tartışma konusuna bak??

Memnuniyetle

Bir musibet bin nasihatten iyidir.
  • ozaman geçen hafta okul gezisinde 35 öğrenciyi pisi pisine katleden ahmak otobüs şöförüne bir madalya takmak lazım.

akıllı şöför hatta genel bir ifadeyle akıllı insan başına musibet gelmeden bunu kendisine verilmiş olan akıl gücü muhakeme yeteneği ve idrak süzgecinden geçirerek olayların nereye varabileceğini önceden kestirip buna göre önlemini alan gerisini Allaha bırakan insandır.İyi şöför olana kadar 10 adam ezip 20 araba parçalamışsa neye yaradı onun artık iyi şöför olması o hale gelene kadar çok zarar ziyan verdi acılar çekti ve çektirdi işte aradaki ufak nüans püf noktası bu,konuyu açan arkadaşım işin bu noktasını ıskalıyor.
    araba sürmek dayak yiye yiye sonunda dayak atmasını öğrenmek gibi birşey değildir arabanın koltuğuna oturduğunda yaptığın bir ahmaklığın senin/sevdiklerinin ve başka insanlarının ölümüne sebep olabileceği acı çekebilecği aklına bile gelmiyorsa buyur sen daha istediğin herşeyi tartışa dur boşa anlamsız sözler sıralanır kendinizi uyutmaktan öte gidemezsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

quote:

Orjinalden alıntı: ilsam

Tartışma konusuna bak??

Memnuniyetle

Bir musibet bin nasihatten iyidir.

Mantığa göre o musibet (yani kaza) ne kadar çoğalırsa o kadar iyi şöför oluyoruz bunun açıklamasını sormuştum

• quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

arkadaşım bence en mantıklı cevap en iyi şöför dikkatli ve trafiğe uyugun hareket eden aynı zamanda kuralları ihlal etmeyen şöfördür

+99999
  • quote:

Orjinalden alıntı: **Lonely**

quote:

Orjinalden alıntı: YunTi

en iyi sofor tabiki hic kaza yapmayandir, cok iyi oldugu icin tehlikeleri onceden farkedebiliyor. kaza yapiyorsa demekki bi yerde hata yapiyordur. sen baskasina carp veya baskasi sana carpsin farketmez, iyi bi sofor olsaydi baskasinin sana carpmasinida izin vermezdin.

ama ozaman kadınlarda en iyi şöför oluyor bende arabamı alırım en sağdan yavaş yavaş giderim buda iyi şöförlük olur ama istanbul trafiği yada başka bişey bence kaza yapan yaptığı kazadan ders alan ve bilinçlenen şöför daha iyidir...

kadinlar erkeklerden daha fazla kaza yapiyor. kazasi buyuk yada kucuk olabilir, arabayi bi yere surtmede bi kaza sayilir sonucta. kazayi hizli giderken deil yawas giderkende yapilabilcegini unutmayin lutfen. agir agir gitsenizde dar yollardan donerken arabayi surtebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

ben sanıyorum..
    pardon kaç kaza yaptıgını düşünerek yazıyorum bunu ..ömrü billah kaza yapmamış adam bence ya araba kullanmamıştır yada türkiyede yaşamamıştır
    yoksa bir kereden birşey olmaz

5 yillik sofor hemde arabayi deli gibi kullandigi halde kaza yapmamis adam taniyorum.

• kaza kriteriniz nedir ? ve arkadaşınızın kaza kriteri ?

veya arkadaşınız arabayı kullanırken sizmi tutuyordunuz .. )
    vites kolunu ..
    ya arkadaşınız yapıpta söylemiyorsa .. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 19 Nisan 2007; 15:33:03 >
  • Emniyet şeridini zorunlu haller dışında kullanmayan sürücü iyi sürücüdür hak yemez.
    en çok bu olaya sinir oluyorum
    herhangi bir yerde sıraya giriyorsun araya biri girince kızıyorsun geç sıraya diyorsun
    bre mel-un trafikte neden sıranı beklemiyorsun
    bir de kavşağa gelirsin yola gireceksindir
    sen gireme diye inadına gibi önündekinin kıçına yapıştırır arabayı
  • ben gene kaza yapmayan sofor iyi sofordur diyorum, simdi sole farzedelim, adam hayatinda hic kaza yapmamis, kaza yapmadigina gore tecrubeli, tecrubeli ki kaza yapmiyor (yavas gitmekle alakasi yoktur, yavas gitsende kaza yaparsin). kaza yapan adam, kazadan sonra daha az kaza yapmaya baslar cunku tecrube kazanmistir, kazadan ders almistir ama kazadan sonra tecrubeli oluyor. iyi sofor ise dogustan tecrubeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

kaza kriteriniz nedir ? ve arkadaşınızın kaza kriteri ?

veya arkadaşınız arabayı kullanırken sizmi tutuyordunuz .. )
    vites kolunu ..
    ya arkadaşınız yapıpta söylemiyorsa .. ?

yakin bir arkadasim, arabayi kullanirken en ufak bir surtmesi bile yoktur, kaza yapipta solememesinin bi nedenini goremiyorum. yada yalan solemesine hic gerek yoktur. arabasi ilk gunku gibi piril piril. eger ufak cakil tastan dolayi kaputta gocuk veya cizik olusturdugunu kaza sayiyorsan kaza yapti.
  • En iyi şoför nedir bilmeme ama, iyi bir şoför aynı zamanda medyum olandır.

İyi şoför, seyir halindeyken bir hamle sonrasını görebilen ve ona göre araç kullanandır. Bu haslete sahip olanlar ne demek istediğimi bilir.
  • quote:

Başkasının sana çarpmasına nasıl izin vermeyeceksin tam anlayamadığım için soruyorum. Kırmızı ışıkta durmuşsun, hem önünde hem sağında hem de solunda da aynı şekilde arabalar durmuş. Arkadan uykusunu alamamış bir adam hızla yaklaşıyor. Şimdi sen bu durumda kanat takıp uçacak mısın? Anlamadığım için soruyorum yani başkasının sana çarpmamasına nasıl izin vermezdin, mesela ne yapardın da bu durumu bertaraf ederdin? Bu tip örneklerin ne kadar çoğaltılabileğinin farkındasın değil mi?

Kaza olabilir önemli olan kazalardan ders almaktır. Ayrıca hala şoför ve sürücü arasındaki farkı bilmiyoruz bunu da ifade edeyim. Bizler sürücüyüz tabi aramızda şoförde olabilir. Şoför ticari araç kullananlar için kullanılan bir ibaredir. Şoförlerin ticari araç kullanma belgeleri olur ve hatta şimdi biliyorsunuz SRC belgesi edinecekler.

• iyi sürücü .. şöfor demek istemiyorum ..iyi sürücü olası kazayı engelleyendir de aynı zamanda ..
    bir gece mersine gidiyoruz bir arkadaşla(uzun yol ) .. bana dediki ya hocam neden karşıdan gelenler bize ne çok selektör yapıyor dedi.. uzunlarmı yanıyor dedi..
    yoo dedim ben konvoy şeklinde gelen arabalara veya karşıdan gelen arabanın arkasında burnunu çıkartan bir araba varsa selektör yapıyorum dedim ..selektörümü karşılamazsa arabayı biraz kenara çekiyorum dedim ..
    uzaktan görürsemde bir arabayı ..aslında o yüzden gece seyahat ediyorum genelde .. uzaktan gördüm diyelim .. bir selektör yapıyorum .. karşılıgı gelirse sorun yok ..karşılıgı gelmezse yaklaşınca 1 km filan kala bir daha yapıyorum alırsa yine sorun yok .. ama 2 sinede cevap vermezse pür dikkat yana kaçıyor ve geçmesini bekliorum ..
    bunu abartısız söylüyorum karşıdan gelen arabanın gelişi hoşuma gitmezse yolda uygunsa kenara çeker dururum geçmesini beklerim arka tekerini görürüm sonra yoluma devam ederim .. ne düşünürse düşünsün ..bir kamyonun veya acemi bir sürücünün hatasına kurban gitmek istemem ..kendime emeğim var sorumluluğumda olan insanlar var ..

• quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

quote:

Başkasının sana çarpmasına nasıl izin vermeyeceksin tam anlayamadığım için soruyorum. Kırmızı ışıkta durmuşsun, hem önünde hem sağında hem de solunda da aynı şekilde arabalar durmuş. Arkadan uykusunu alamamış bir adam hızla yaklaşıyor. Şimdi sen bu durumda kanat takıp uçacak mısın? Anlamadığım için soruyorum yani başkasının sana çarpmamasına nasıl izin vermezdin, mesela ne yapardın da bu durumu bertaraf ederdin? Bu tip örneklerin ne kadar çoğaltılabileğinin farkındasın değil mi?

Kaza olabilir önemli olan kazalardan ders almaktır. Ayrıca hala şoför ve sürücü arasındaki farkı bilmiyoruz bunu da ifade edeyim. Bizler sürücüyüz tabi aramızda şoförde olabilir. Şoför ticari araç kullananlar için kullanılan bir ibaredir. Şoförlerin ticari araç kullanma belgeleri olur ve hatta şimdi biliyorsunuz SRC belgesi edinecekler.

kazadan kacamayacagin durumlar tabiki olacaktir, ama kacabilcegin bi kazadan kacamiyorsan acemilikten kacamiyorsundur. yukardaki msji acele ile yazdigim icin cok detaya girmedim. simdi bastan okudum evt biraz normallere aykiri bi yazi olmus. ama bende sana sunu soruyorum madem kazadan ders alicaz, senin anlattigin durum yani " Kırmızı ışıkta durmuşsun, hem önünde hem sağında hem de solunda da aynı şekilde arabalar durmuş. Arkadan uykusunu alamamış bir adam hızla yaklaşıyor. " adam sana carpti bundan nasil bi ders alicaz? bende anlamadigim icin sana soruyorum.

• İnatla biribirine karıştırmaya devam ediyorsunuz,
    Kaza yapmaktan kasıt durup dururken dangalağın birinin size çarpması değil, eğer öyle olursa o çarpan kişi kaza yapmıştır ve iyi sürücü değildir, sizin şöförlüğünüzle bu olayın alakası yok ki...

Kaza "yapmak" başka, kazaya karışmak başka şey...
  • Güzel kardeşim orada kaza yapan sen olmuyorsun. Sen kazaya karışan oluyorsun. Dolayısıyla ders alması gereken kaza yapan yani kusurlu olan. Sen kusurlu olmadığın bir olaydan ders çkarmazsın zaten.

Saygılar.
  • benim bildigim en iyi sofor en az fren kullanmayı gerektiricek sekilde araba kullanandır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.