Şimdi Ara

Yeni Bir Sistem için Yorumlar,Yardımlar,Fikirler !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SorrowOcean arkadaşımızın actıgı " YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN ŞUNLARI UNUTMAYIN " adlı konudan yola cıkarak bir konu actım yardımlarınızı bekliyorum...

- Kullanım amaçım öncelik sırasına göre , pcde günlük yapılan şeyler müzik,yazı,internet,hd dvd divx film vb. daha sonra tabikide oyun önemli ve en son olarak özel program photoshop ve müzik işleme yazılımları reason, cubase sx, adobe audıtıon gibi...
    -1250 max bütçe ve monitor dahil degil (Samsunq 932b+ Plus) sadece kasa olursa yeterli. klavye mouse set cok extreme kullandıklarınınz güzel yonlerini varsa onları yazabilrsiniz.ama onemli degil simdilik logitec kafamdaki marka o konuda...
    -Kesinlikle O.C YAPILMAYACAK...Risk almaya gerek yok.Tatmin etmekde istemiyorum kendimi =)
    -OErdem konusunuda inceledim ve kafamda bir sistem olusturdum onu belirteyim sonra sorularıma geceyim..

INTEL E8400
    GIGABYTE GA-EP35-DS3R (rev. 2.1)
    KINGSTON KVR800D2N5/ 1Gb x 2
    SEAGATE ST3250410AS 3.AAC x 2
    PALIT 8800GT HDMI Sonic 512MB/256bit yada PALIT 8800GT HDMI Süper 1Gb/256bit ? (Bir secenek daha var sparkle calibre p888+ 512mb/256bit) Ekran kartı gördügünüz üzere biraz kararsızlıkta...Yorumlara acık..Fiyatlarda bu aralıkta olursa ...
    COOLER MASTER RC-690 460W

Şimdilik bunlar..

ve kendi yazdıgım sisteme yorumlar ve sorular.
    e8400 işlemci olarak yeterli oldugu düşündüm ve oc yapmıcagım icin 3.0 ghz bana yeterli gibi geldi onun icinde onda kararım net.
    Boarda gelince Raid düşündügüm icin ds3r modeli kafama yattı combo istemiyorum cünkü ddr3 icin daha erken oyle olmasa bile ddr2 yeterlidir. bana
    Ramler Oc yapmcagım icin normal 800 mhz ramlerin yeterli oldugunu düşündüm.
    Hdd de karar kesin ama 2 tane alıp raid 0 yapıp kullansammı yoksa tek 250 alıp yanına harcidi bişeyler alsammı onda kararsızım güven acısından biraz şüphem var raid konusunda korkuyorum acıkcası ama hızda onemli benim icin.yani makine cok yüklenmem arşiv ufaktan bişeyler var.
    Ekran kartıda 8800gt kesin gibi ama marka model karar veremedim fiyatlarda iyice düştügü icin 8800gt suan icin bicilmiş kaftan.yoruma acık.
    Kasa ise oc olmucagı icin yeterli goruyorum genede farklı bi düşünce varsa beklerim fiyat fazla veremicegim icin..

Şimdilik bunlar herkese şimdiden tşkler ederim.Fikirler Yorumlara acıgım güzel yazılarınızı bekliyorum herkesten...

Saygılar..

• fikirlerin kendi yorumlarını cok beyendim gelelim istisnalara..
    Raid 0 yap kesinlikle!!!8800 gt de gercekten biçilmiş kaftan Marka olarak Calibreyi seçebilirsin fanları cok hoş=) sıcaklık degerleri harika sessizlikte cabası...
    Sistemin gayet guzel
  • Tşkler.Bayadır takip ediyorum öyle girer girmez foruma bu pc iyimi demekten hoşlanmıyorum biraz araştırdım kendimce ve fikirler edindim son kez bi danışayım dedim yine pazartesiye kadar vaktim var kredi kartı günü ozaman yeni aya girsin diye bekliyorum işte..
    Yorumların için sagol calibre kafamda var zaten ama digerlerinden bi 30 40 $ daha fazla birazcık o kafamda işte onun yerine bi klavye mouse set logitec olabilr gibi geldi okadar ama fark cok olursa tabiki onu secerim..

Tşkler...Sagolasın
  • Raid anakart alıyorsun elbette raid yapmalısın güvenlik konusuna gelince 2 tane 250gb lık raid 0 yapıp yanına bir tane harici yada dahili depo koyarsın arşivini depoda saklarsın. Sistem zaten üst konu sistemi söylenecek tek şey
  • Yanlız benim bi fikrim var bi turlu atamam kafamdan her konuda solerm Ati 4000 serisini beklemicekmisin almıyacaksan bile fiyat indirimleri sozkonusu?
  • Raid teki tek endişem öyle hiç beklenmedik bir anda raid çöktü diye bişey karşılaşırsam zamanım olmuyor önemli bişey olmasada okadar cok yinede yeniden toparlamk icin üşenirim kalır öyle biliyorum kendimi..Evde durdugum vakitler kısıtlı o vakitleri hızlı güvenli saglam vakit gecirmek icin kullanıcam boyle raid uctu yeniden yap onu düzelt ugrasmak istemediigm icin ama tabiki hız icin degecek gibi herhalde..Yanınada 250 gb bir harici olursa cok süper olur gibi geldi banada bakalım..

Genede başka bi secenek varsa beklerim yani güvenlik icin soyle bi oneri gibi dedigim gibi cok yüklenmem makineye ancak oyunlar ve birazcık film arşivi okadar.
  • Hmm o zaman hiç kasma kendini Seagate 500 Gb 32 Mb cacheli HDD al..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sisteme öneriler neler ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama bu seferde raid 0 daki o anlatılan oyunlarda pc acılısındaki ve farklı kullanımlardaki süper hızı görememiş olcam ama dedigim gibi 32 mb cache olanda arasında fazla fark yoksa oda düşünülebilir tabi..

Ekran kartına gelince zaten yazdıgım kartlar 199 gibi bir fiyata ben onları daha ucuza alıcam bir haftayı bulsa almam sistemi zaten ozaman gene birazcık düşer kalkıpta 150 dolar hic bir zaman olmaz gibi geliyr
  • Ekran kartı konusunda haklısın ben calısıp kazandıım paradan alcaım için(ogrenciyim) her kurus değerli=)=)
    Raid 0 dedigin gibi cok yuksek performans ancak solediğim hdd de cok ovuluyo yane sen pek urasamam dediğin için dedim
  • Aynen bende öğrenciyim ama bizim bölüm biraz farklı oldugundan Konservatuvarda okuyorum yani okul ile iş hayatı aynı anda başlıyor bizde ondan extralar falan oluyor onlardan kopardıkca bişeyler yapıyoruz halk oyunları bölümü okuyorum ben yaz geldi otellerde işler iyi bu ara extralar arttı gösteriler ama dinlenmekde eglenmekte bırakmamak lazım elden ne zamandır icimde bir oyun aşkıdır devam ediyor zaten eski oyunculardanım bende cok zaman harcadık zamanın şimdide bi mazi yapalım dedik işte herneyse fazla uzatmayım..Aynı durumdayız yani.Her kuruş degerli =)

Evet Seagate 500 32 mb ncq olanda bu ara iyi gibi duruyor düşünülebilir aslında ama o oyunlardaki loading bolum beni bitirir bi yerde gordum bu raid 0 larda baya bi aşmışlar o olayı ondan yani işte boyle durumlar =)
  • yane 160 gb lik 8 mb lik bi HDD deilki iki saat loading etsin(Benim HDD XDXD)
  • Ya şuanki makineden sonra ne alsam uçak gelcek bana eminimde işte psikolojik bazı şeyler şimdi 5400 rpm samsunq 80 gb bişey var oyle fx5200 ekran kartı 1.7 p4 işlemci falan 128 rd ram eskilerden falan bunun üstüne ne alsam iyi gelir ama işte dedigim gibi psikolojik olarak etkileniyor insan:D
  • ya sadece HDD değil diğer bileşenlerinde cok guzel onlarında hızda katkısı var
  • Banada oraya gidince artık elde ne varsa satıcını kalitesine kalmış güzel bir konuşmayla beni 500 gb olana ekran kartındada calibreye yoneltir gibi geliyr ellerinde o mevcut sanırım yer izmir vatan pc ...Bilemiyorum artık nolcak =)
  • bende izmirden=)=) vatan guzel guzel ohh ama uzaktı dimi metroylamı ne gidiliyodu:D
  • Aynen ben ücyolda oturuyorum metroya atlıyom 20 dk ya max. yakın sayılır aslında cankayada cok yer varda ne bileyim güvenemiyorum ya vatan pahalı gibi duruyor ama 5 ay taksitli fiyatları cok iyi normalde bütün fiyatlar pesin fiyatlar hesaplıyor herkes taksite vurunca kimse bilimyor ne cıkıyor fiyatlar bence normal yani bazı parcalarda pahalı ama genelde aynı paraya denk geliyor hep toplucaklar falan ondan iyi seceneklerden biri suan icin
  • Up =)
  • cala işteydim kardeşim simdi geldim eve bence cankaya iyi bi secenek vatandan once oraya bak cok iyi fiyatlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.