Gani Müjde tarihi "ti"ye aldığını söylediği diziyle ilgili soruları cevapladı...
Senarist ve yönetmen Gani Müjde 'Kahpe Bizans' ve 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin ardından şimdi de 'Deli Saraylı' adlı dizinin senaryosunu kaleme alıyor.
Müjde, yakında çekimlerine başlanacak bu dizi ile tarihi ti'ye alarak eğlenceli hale getirdiğini söylüyor ve ekliyor: Ben hikayeyi aslında afedersiniz, popomdan uydurdum. Daha doğrusu öyle olduğunu sanıyordum...
'Kahpe Bizans', 'Osmanlı Cumhuriyeti' gibi sinema filmlerinde tarihi ti'ye alan Gani Müjde 'Deli Saraylı' adlı dizi ile dönüyor. Tarihi komedi dizisi,1920'de İstanbul'da geçiyor ve işgal altındaki başkentte yaşananlar hicvediliyor. Gani Müjde, önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak ve başrolünde Perran Kutman ve Çetin Tekindor'un rol alacağı diziyi anlattı.
'Deli Saraylı' nasıl bir dizi olacak?
Perran Kutman ve Çetin Tekindor'un başrollerini oynadığı, ismi gibi 'Deli' bir dizi olacak. 1920'de geçecek. İstanbul işgali İstanbul'un üzerinden rüzgar gibi geçerken Ankara, işgalcilerden ve onun işbirlikçilerinden bir havadis alırım umudu ile İstanbul'un göbeğinde sosyete ile içli dışlı olmasını arzu ettikleri bir evi oluşturacaklar. Ve birbirini tanımayan insanların oluşturduğu bu ailenin başında da Deli Saraylı olacak.
Deli Saraylı, saraylı mı gerçekten?
Hayır, hemşire aslında garibim. O cephe bu cephe dolaşıp asker yaralarını sararken bir anda kendini bu tehlikeli işin ortasında buluyor.
Böyle bir ev gerçekten var olmuş mu İstanbul'da?
Ben afedersiniz ama hikayeyi aslında popomdan uydurdum. Daha doğrusu öyle olduğunu sanıyordum. Sonra döneme ait kitapları okurken özellikle sosyetenin ve işgalcilerin içine bazı bilgileri Ankara'ya aktarması için böyle gönüllüler yerleştirildiğini öğrendim. Örneğin Abdülhamit'in torunlarından biri, Atatürk'ün talimatı ile o dönem İstanbul'da yapılan balolara katılıp bilgi toplar; bunları Ata'ya anlatırmış. Müthiş etkilendim okuduktan sonra. Ve ne kadar doğru yere temas ettiğimizi anladım.
O halde vals öğrenmiştir Perran Kutman...
Zaten biliyor. Dünya dans yarışmasında geçen sene vals dalında beşibiryerde kazandı kendisi. Şaka yapmıyorum. Öyle mükemmeliyetçi bir oyuncu ki 'valsi uluslararası düzeyde oynamanız lazım' deyin, çalışır ve gidip dört-beş madalya alıp döner...
Projelerinizde rol alacak isimlere neye göre karar veriyorsunuz?
Her şey önce hikayenin duygusunun kimi çağırdığına bakar. Her yazılan rol, bir oyuncuya yazılan mektuptur. Bazen mektup adresini bulur (Ör: Hayat Bilgisi Perran Kutman) Bazen de yanlış adrese gider ve mektup anlamsızlaşır.
Perran Kutman bildiğim kadarıyla 'Hayat Bilgisi'nden bu yana başka bir iş yapmıyor?
Belki kendisini heyecanlandıracak, yeni bir mektup bekliyordu ve postacı nihayet kapıyı beklediği mektupla çaldı.
Birlikte çalıştığınız isimlerle ilişkiniz hep uzun mu sürüyor?
Hayır yani, hemen her projede vazgeçilmez isimleriniz var...
Var tabii. Bazen uğur yaparız oyuncular üzerinden bazen performanslarından etkileniriz. O yüzden onlarla yeniden çalışmayı arzularız.
Buna rağmen Ata Demirer ile 'Osmanlı Cumhuriyeti'nden bu yana görüşüyormuşsunuz?
Evet görüşmüyoruz çünkü küstüm ona. Bana 'Eyvah Eyvah'ta rol vermedi. Oysa ben onu 'Osmanlı Cumhuriyeti'nde oynatmıştım. (Gülüyor)
Dönem filmleri çok yapılıyor da sizin gibi ti'ye alan yok. 'Kahpe Bizans', 'Osmanlı Cumhuriyeti', 'Deli Saraylı'... Nereden aklınıza geliyor tarihi bu kadar eğlenceli kılmak?
Baktım okullarda tarih derslerinden öğrenciler nefret ediyor. Bari tarihi sevimli hale getirmeye çalışayım dedim...Türk Tarih Kurumu'ndan madalya bekliyorum...
Birkaç sezon oynayan ve çok beğenilen 'Selena' bitti. Çocuklara yönelik yeni projeniz var mı?
İki çocuğum var, gözümün içine bakıyorlar 'bizim için bir şeyler yaz' diye. Pek yakında...
YENİ FİLMDE YENİ STARLAR OLACAK
Hakan Yılmaz, Sinem Kobal, Gökçe Bahadır, Şafak Sezer, Paşhan Yılmazel, Necmi Yapıcı, sizin dizilerinizde rol alıyordu. Onlar şimdi Türkiye'nin çok sevdiği oyuncular. Onlarla ilgili bir şeyler söyler misiniz?
Allah hepsinin yollarını açık etsin. Hep hak ettikleri yerde olsunlar.
Yeni projeler var mı, onlarla yeniden çalışacak mısınız?
Hababam Sınıfı Düşler Okulunda' adlı sinema filminin senaryosunu yazdım. Muhteşem bir komedi oldu. Okurken kendimden geçiyorum bazı sahnelerde. Geçen hafta senaryoyu teslim ettim... Fida Film yapacak yapımcılığını, Kıvanç Baruönü yönetecek ve Türkiye'nin yeni starları rol alacak. Ben de seyretmenin keyfine bakacağım...
İpek DURKAL / Sabah
perran kutman varsa izlerim
Perran KUTMAN diziyi götürür bence
Böyle bir dizi vardı geçen sene güzeldi izliyordum ama kaldırıldı 3-5 bölüm sonra. Bu tarzda olur inş.
Perran Kutman inanılmaz bir kadın. ''Deli'' sıfatını taşımayı hakediyor. Üstüne Çetin Tekindor'un karizması eklenince.
Harika haber.Geniş Aile'den başka dizi yoktu piyasada izlenebilir seviyede.Şimdi bu da gelsin de takip edeceğim 2. dizi olur garanti.
quote:
Orijinalden alıntı: érdem*
Harika haber.Geniş Aile'den başka dizi yoktu piyasada izlenebilir seviyede.Şimdi bu da gelsin de takip edeceğim 2. dizi olur garanti.