Şimdi Ara

Yeni Bilgisayarımdaki Mavi Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda oyun oynadığımda veya internete girdiğimde 3-4 saatte bir 0x00000101 mavi ekran hatası veriyor.Aynı özelliklerde olan diğer bilgisayarımdan ekran kartı ve ram değişimi yaptım sorun yine düzelmedi.Yani ekran kartı yada ramden kaynaklanmıyor.

Bilgisayara 3 defa furmark ve prime95 i aynı anda çalıştırarak 1 saat test yaptım hata vermedi.ısınma sorunu yok.Bugun silkroad online oyununda 1 saat içerisinde 5 defa reset attı.

Bu bilgisardan elimde 8 adet var birbirine kopya yapıldı.Kesinlikle işletim sistemi ve driver sorunu değildir.Çünkü diğer 6 bilgisayarım sağlam çalışıyor eğer driver sorunu olsaydı diğerlerindede bu sorunu yapardı.

Bilgisayarımın özellikleri:Amd fx6300 işlemci , Asus M5A78L-M LX3 anakart,sapphire 6850 ekran kartı ,G.SKILL Ripjaws X ram,seagate 1 tb hdd,vento 450 watt kasa.

Sizce bu problem neden kaynaklanabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creative52 -- 20 Temmuz 2013; 12:57:25 >

• Dostum amd kartlarda yapar bunu senin yapman gereken framework u guncelle ve suan sisteminde yüklü olan driver dan daha farklı bir driver yükle googlede ati ekran karti driver kökten temizleme aramasi yap adimlari takip et driver Sweeper ilede temizle guzel bir driver yukle sorunun büyük ihtimal çözülecek ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirtmeyi unutmuşum driverdan kaynaklanmadığı kesin aynı bilgisayardan elimde 8 adet var diğerleri sağlam çalışıyor driverden tut bütün programları aynı.Birbirine kopya yapıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Bilgisayarda oyun oynadığımda veya internete girdiğimde 3-4 saatte bir 0x00000101 mavi ekran hatası veriyor.Aynı özelliklerde olan diğer bilgisayarımdan ekran kartı ve ram değişimi yaptım sorun yine düzelmedi.Yani ekran kartı yada ramden kaynaklanmıyor.

Bilgisayara 3 defa furmark ve prime95 i aynı anda çalıştırarak 1 saat test yaptım hata vermedi.ısınma sorunu yok.Bugun silkroad online oyununda 1 saat içerisinde 5 defa reset attı.

Bu bilgisardan elimde 8 adet var birbirine kopya yapıldı.Kesinlikle işletim sistemi ve driver sorunu değildir.Çünkü diğer 6 bilgisayarım sağlam çalışıyor eğer driver sorunu olsaydı diğerlerindede bu sorunu yapardı.

Bilgisayarımın özellikleri:Amd fx6300 işlemci , Asus M5A78L-M LX3 anakart,sapphire 6850 ekran kartı ,G.SKILL Ripjaws X ram,seagate 1 tb hdd,vento 450 watt kasa.

kesinlikle ısınma sorunu dikkatli bir şekilde pcyi açın içindeki tozları temizleyin işlemciyi de sökün termal macunu yenileyin hocam

• Bilgisayar 2 haftalık herhangi bir toz yok ilk kurdugumdan beri çözmek için uğraşıyorum.
  • Güncel
  • Bende bazen mavi ekran veriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mavi ekranın bi resmini koyarsanız bakalım
  • Resim eklenmiştir.
  • Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trydamere87

Bilgisayarda oyun oynadığımda veya internete girdiğimde 3-4 saatte bir 0x00000101 mavi ekran hatası veriyor.Aynı özelliklerde olan diğer bilgisayarımdan ekran kartı ve ram değişimi yaptım sorun yine düzelmedi.Yani ekran kartı yada ramden kaynaklanmıyor.

ekran kartı driverini güncelle ya da eski sürümünü kur

• Şuan en son driver yüklü.Driver sorunu olsaydı diğer bilgisayarlardada sorun vermezmiydi peki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.