Merhabalar herkese. Yeni toplayıp kurulumunu kendim yaptığım bilgisayarım sık sık donuyor ve donmayı hiç bir türlü çözemiyorum. Sadece reset atmak çözüm oluyor malesef :/ Yürlü programlar sadece işletim sistemim(Win7 Pro Türkçe), Anakart diriverım( P8Z68-V LX), Ekran kartı driverım (Asus EAH 6850) ve virüs programım(Norton 360 v6.0) Sorun neden olabilir acaba?
Merhaba,
Sisteminizi Güvenli Modda açarak, güncel bir anti virüs programı ile bilgisayarınızı tam taramaya tabii tutun.
Harddisk veri kablosunu ve portunu değiştirip tekrar cihazı test edin.
Sorun devam ederse, harddiski test etmeniz gerekiyor.
Hd Tune adlı yazılımı bilgisayarınıza indirip kurun.. Program da Error Scan sekmesi altın da Bad Sectör taraması yapın. Sonuçları buraya aktarırken, Healt sekmesindeki S.M.A.R.T. tablosunu da ekleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Merhaba,
Sisteminizi Güvenli Modda açarak, güncel bir anti virüs programı ile bilgisayarınızı tam taramaya tabii tutun.
Harddisk veri kablosunu ve portunu değiştirip tekrar cihazı test edin.
Sorun devam ederse, harddiski test etmeniz gerekiyor.
Hd Tune adlı yazılımı bilgisayarınıza indirip kurun.. Program da Error Scan sekmesi altın da Bad Sectör taraması yapın. Sonuçları buraya aktarırken, Healt sekmesindeki S.M.A.R.T. tablosunu da ekleyin.
HDD'den şüpheleniyorum ben de. HDD'deki temeassızlıktan kaynaklı bu sorun yaşanır mı? Virüsten olduğunu sanmıyorum. Çünkü 2 gün önce de İngilizce olarak kurduğumda aynı sıkıntı yine başımı ağrıtmıştı. Donanımsal olduğunu düşünüyorum. Verdiğiniz programın tam olarak amacı nedir acaba?
Bir de HDD'leri veri kabloları anakartın içerisinden mi çıkıyordu?
Harddisk ile anakart arasına takılan arabirim kablosundan bahsetmiştim.. Farklı yeni bir kablo ile deneme yapabilirsiniz. Ek olarak, farklı bir porta takabilirsiniz.
Hd Tune harddiski test etmek için kullanılan bir yazılımdır.. Bu yazılım ile harddiski test etmeniz gerekmektedir. Ancak harddisk de sıkıntının olup, olmadığını bu şekil de anlarız.
Siz test sonuçlarını resimli bir şekil de tekrar bu konuya aktarın bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Harddisk ile anakart arasına takılan arabirim kablosundan bahsetmiştim.. Farklı yeni bir kablo ile deneme yapabilirsiniz. Ek olarak, farklı bir porta takabilirsiniz.
Hd Tune harddiski test etmek için kullanılan bir yazılımdır.. Bu yazılım ile harddiski test etmeniz gerekmektedir. Ancak harddisk de sıkıntının olup, olmadığını bu şekil de anlarız.
Siz test sonuçlarını resimli bir şekil de tekrar bu konuya aktarın bakalım.
Arkadaşım işlemciyi takarken macun sürdünüzmü ve fanı ii oturtunuza eminmisiniz bu tip donmalar yoğunlukla cpu ısınmasından kaynaklanır
Hocam işlemci soğutucusu sağlıklı olarak çalışıyor. i5 2500k'nın kendi soğutucusu. Üzerine + bir macun sürmedim. Macunu üstünde geliyor zaten. Hdd 32derece normal mi ki :S
İşlemci soğutucusu sağlıklı olarak çalışıyor. i5 2500k'nın kendi soğutucusu. Üzerine + bir macun sürmedim. Macunu üstünde geliyor zaten. Hdd 32derece normal mi ki :S
Bu tip donmalar voltaj sorunlarından da kaynaklanabilir. Power gücünüz yetersiz geliyor olabilir. Ayrıca yeni sistem olduğunu söylemişsiniz. Üzerindeki parçalardan biri arızalı olabilir.
Bunları nasıl test edeceğim. HDD 32 derece doğal mıdır? 650w power var :/
Heatsinki çıkarıp yeniden macunlayıp oturtun. Altında bir temas sorunu olabilir.
disk pio modda kalıyorsa kasıordu eskiden yeni disklerde bu sorun var mı bilmem ama gözden geçir istersen
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme