Şimdi Ara

Yeni Bilgisayarda Hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler 2 gün önce yeni bir bilgisayar topladım
    INTEL CORE2DUO E6750
    GIGABYTE GA-P35-DS3L
    2*1 GB PC6400 800MHZ OCZ RAM
    MSI 8800GTS EKRAN KARTI

    Bilgisayara xp kurarken kernell32.dll hatası veriyo hatayı yoksay denince kurulumu tamamlıyor fakat daha sonra bilgisayara sp1 sp2 avast nero gibi şeyleri yüklemeye çalışınca hepsinde hata veriyo(hem cd den hem hd den denedim yüklemeleri) elimdeki XP cd sinin bozuk olduğunu düşünerek arkadaşın XP cdsiyle denedim değişen birşey olmadı.
    Çözüm için yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler



  • muhtemelen cd den kaynakılı yada uyumsuz aygıt

    bi araştırma yaptım

    kernel32.dll Windows çekirdeğinin kütüphane dosyasıdır.
    Windows başlatılırken,korumalı hafıza bölümüne yüklenir. Giriş/Çıkış operasyonlarından ve hafıza yönetiminden sorumludur. (Benim bildiklerim bu kadar muhtemelen başka işlere de yarıyodur.)
    Problemine gelince,yaptığı iş çok olunca hatayı anlamak zorlaşır tabi,ama hata kodunu not edersen micro$oft'un sitesinden(ya da google'dan) daha geniş bilgi alabilirsin.


    bu dosya windowsun tüm hata mesajlarını içeren bir dll ve tüm programlar ilk başlangıçta kernell32.dll den faydalanıyor hatta o olmadan windows da yüklenmiyor ama tam olarak ayrıntısını bilmiyorum programcı olmadıgım için ama söledigin hata mesajının bir sürü sebebi olabilir çünki bi program hata ürettiginde kernll32 den veriyo hata mesajını yani hatayı veren bu dll degil aslında baska bi programın ürettigi bir hata bunun sebebide bir donanım uyumsuzlugu yada hatalı yüklenmiş sürücü olabilir yada çakışan programlardan da kaynaklanabilir.Kolay Gelsin.


    biosu resetleyip birkezde öyle deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 29 Eylül 2007; 4:29:16 >




  • cevap için teşekkürler.
    zaten ilk kurulumu arkadaş yaptı o zaman herhangi bir sorun olmamış sonra bi anda xp göçmüş tekrar format denemelerinde başladı sorunlar.Anakartın ve ekran kartının drivelarını sorunsuz yüklüyorum onlarda sorun yok
    hatta sorunun hd kaynaklı olduğunu düşünüp arkadaşın hdyle denedim değişen bişey olmadı.Biosu resetlemek mantıklı ama nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum?
  • biosuda resetledim faydası olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.