Herkese Merhabalar, Yaklaşık 3 yıldan beridir kullandığım bir bilgisayarım var. Ben yazılım sektöründe çalışmaktayım fakat donanım konusunda sizler kadar bilgili değilim. Bu konuda sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Aşağıda görsellerde şu anki kullandığım bilgisayarın özellikleri mevcut. Yaklaşık 17 18 bin tl civarı bir bütçem var. Burada beni sıkıntıya sokmayacak oynadığım fps oyunlarında yüzümü kara çıkarmayacak bir sistem toplamak istiyorum. Oynadığım oyunlar genelde apex, cs, lol, pubg tarzı oyunlardır. Öncesinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyordum. Çünkü tam bilmediğim için yanlış parça vb alıp uyumsuz olmasından korkuyordum. Sizlerinde etkin bilgisiyle acaba sisteme en uygun parçalar hangisi olur, en sağlıklı nasıl kullanabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiden teşekkür ederim. |
Yeni bilgisayar için tavsiyeler

-
-
işlemci ve ekran kartını upgrade yaparak sistemini daha 2 3 yıl rahat kullanırsın , 5600x ve 6700 xt yada 3070 örnek olarak , amd konusunda daha bilgili arkadaşlar daha net öneriler verecektir
-
teşekkürler bu sisteme tam olarak öneriniz varmı peki?
-
Hemen 2 uygun parçayı önerelim. Bu arada ssd varmı. Bi de poweriniz kaç watt nEtiketinden marka ve modeli okuyabilirmisiniz.
-
Ryzen 5600 işlemci
+
RX 6700 Sapphire Radeon RX 6700 Pulse 10GB GDDR6 160 Bit Ekran Kartı, 11321-02-20G (sinerji.gen.tr)
yeterli olur
-
sisteminizde zaten 1600 ün af olan modeli var yani 12 nm olan sürüm rtx 4070 almaya bak 17 bine filan
sonra rx 570 i sat 2500 bandına rahatça gider
2500 ün 2000 bandına 32 gb 3600 mhz ram al
ramleri satıcaksın 650 e satarsın
sonra kalan parayada 5500 veya 5600 işlemci alıp geçiceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 2 Mayıs 2023; 12:50:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X