Şimdi Ara

Yeni bilgisayar aldım. Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Lenovo Idepad 310 satın aldım. Özelliklerini sayfanın en sonunda yazarım. Vatanda 10 dakika bir kurulum yapıp cihazı verdiler. Dün gece CS:GO yüklediğimde en düşükte 30fps verdi sistemim. Bunu güncellemelere falan bağladım. Şimdi tek tek neler kurmam lazım, neleri silmem lazım, sistemin daha önce kullanılıp kullanılmadığını öğrenmem için bir program var mı, güvenlik duvarını kapatıp antivürüsü silmelimiyim, güncellemeleri, driverleri nasıl kuracağım yardımlarınızı bekliyorum.

i5 7200u
    GT 920M
    4GB RAM
    1TB HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrikoc61 -- 1 Ağustos 2017; 0:7:22 >

http://pcsupport.lenovo.com/us/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-u-series-laptops/ideapad-u310/downloads

Buradan diğerleri indir indirmediysen cd ile gelenleri kurduysan eksik olan bisey varsa kur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    || AMD Ryzen 5 2600x || Asus Tuf B450 Plus Gaming || Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz || ZOTAC GAMING GeForce RTX 2060 AMP || AOC 24G2U 23.8" 1ms 144Hz || Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe M.2 SSD || Toshiba HDWD110 3.5" 1TB SATA3 P300 HDD 7200 rpm || NZXT H500i Temperli Cam Mid Tower ATX || COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W || COOLER MASTER MasterLiquid ML120L RGB 120mm || Gamepower Warlock Mavi Switch Mekanik Klavye || GamePower Bane Siyah Oyuncu Mause || Gamepower Tinker V2 7.1 Surround Kulaklık
  • Windows'u güncelle GPU driver'ını kur başka yapman gereken hayati bişey yok. Aldığın FPS işlemcine göre çok garip değil. U işlemciler oyun için çöp performans sunar genelde, almadan önce sorsaydın keşke bir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisi olmayıp bilmiş gibi yapan arkadaşları görmezden gelmeni tavsiye ederim. Eski leptopum i5 5200u gt820m di ve cs de low ayarlarda 90-150 fps alıyordum. Sorun driver veya teknik bir şey olabilir. O sistem ile cs go 30 fps falan vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İ5 12400 msi pro z690 3060ti
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugün Lenovoyu aradım. Bir buçuk saattir bilgisayarıma uzaktan bağlantı yapıyorlar. Bir çok driver kurdu, yükledi bazı uygulamaları açılışta devre dışı bıraktı,
    donanım testi yaptı. Şimdi LoL ve CS:GO indirip tekrar test edeceğim.

Orijinalden alıntı: 4InsaneWork

Bilgisi olmayıp bilmiş gibi yapan arkadaşları görmezden gelmeni tavsiye ederim. Eski leptopum i5 5200u gt820m di ve cs de low ayarlarda 90-150 fps alıyordum. Sorun driver veya teknik bir şey olabilir. O sistem ile cs go 30 fps falan vermez.

Onu boşverin, 6 yıllık Samsung R540 laptobum bile zerre kasmıyordu. i5 430m işlemcisi HD 4400 dahili gpu, 3gb ram vardı. Yani iki cihazı yan yana koyunca Samsungun kasmaması, Lenovo gibi 7. nesil bir işlemci, 920m ekran kartının kasmasımı normal
    Yeni bir bilgisayar alıcağım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistemin iyi değil kardeş.
    Gardaş, 1050 sistem alsaydım, niye 1050 aldın 1050ti alsaydın diyecektiniz. Her şeyin bir üst modeli var bunu unutmayın. Benim işimi bu görüyordu, bunu aldım. Almadan önce de testlerini izledim, istediğim oyunlarda istediğim performansı verecek bir cihaz.

Ayrıca i5 430m, HD 4400 dahili gpu, 3GB ramlı bir sistem mi iyi yoksa i5 7200U, GT 920M, 4GB ramlı bir sistem mi? Eski dizüstüm bile kasmadan oynatıyordu, bu mu oynatamayacak?
    Haklısınız. Forumda bazı insanlar var bir türlü memnun olmazlar 1080 li leptop alsanız, bu sefer neden 2x SLI 1080 almadınız diye küçümserler. O leptop gayet iyi bir leptop aksini iddaa edenleri takmayın sırf yorum yapmak için boş yazıyorlar. Bence bi garantiyle görüşün bu sorunu.

gtx 1050'li sistem alsaydın kimse sana bir şey diyemezdi.Çünkü son nesil ekran kartına sahip olurdun.Ha senin işini görüyorsa sıkıntı yok.Kullanmaya devam et.Diyecek bir şeyimiz yok.Para senin sonuçta.

Orijinalden alıntı: ydagli42

gtx 1050'li sistem alsaydın kimse sana bir şey diyemezdi.Çünkü son nesil ekran kartına sahip olurdun.Ha senin işini görüyorsa sıkıntı yok.Kullanmaya devam et.Diyecek bir şeyimiz yok.Para senin sonuçta.

Parası umurumda değil. Giderken aklımda 2300TL'lik 940MX'li Acer vardı. Fakat marka pek güven vermedi, internetten şikayet okuyunca da vazgeçtim, Lenovoyu aldım. Emin olun 1050 alsaydım, link atıp ''şu 200TL daha fazla değer 200TL ver 1050ti al '' diyeceklerdi :)

Haklısınız. Forumda bazı insanlar var bir türlü memnun olmazlar 1080 li leptop alsanız, bu sefer neden 2x SLI 1080 almadınız diye küçümserler. O leptop gayet iyi bir leptop aksini iddaa edenleri takmayın sırf yorum yapmak için boş yazıyorlar. Bence bi garantiyle görüşün bu sorunu.

Bugün Lenovoyu aradım, bilgisayarınıza bağlanalım dediler kabul ettim. 30 günlük deneme sürümü olan antivirüsü kaldırdı, 7-8 tane sürücü güncellemesi yaptı(isterseniz bunları resimle gösterebilirim) bazı programlar windows açıldığında otomatik açıldığı için kapattı onları. Halen arka planda çalışan 45 uygulama var. Şu anda 4GB'lik belleğimin 2.2sini windows kullanıyor zaten 4 veya 8lik bir modül daha ekleyip GTA 5'i indireceğim. Donanım testi falanda yaptık herhangi bir sıkıntı çıkmadı.

Şimdi CS:GO'yu indiriyorum tekrardan. bakalım performansım düzeldi mi yoksa aynı mı. Aynıysa servise vereceğim ürünü yapacak birşey yok.

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    İyi güzel yapmışlar yanlız windows 10 için 2.2 çok değil mi? Benim ilk açılışta 1,6 oluyor en fazla maksimum 1,8

Çok fantazik bir leptop almışsınız hayırlı olsun valla

meğersem ben performansın düzeldiğini sanıyormuşum. Yine 920M i seçtiğimde 40fpsyi gördüm. Hemen alt tab yapıp entegre grafiği seçtiğimde 100fpsye kadar gördüm 50den aşşağıya düşmedi. Sebebi ney acaba? :D

https://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=GeForce+920M&id=3192

dahili grafik daha güçlü o yüzden gtx 1050 almadığına üzülmelisin bencede yok neden gtx 1050 ti almadın diyen çıkacağını sanmıyorum hiç olmazda gtx1050 dahili gpudan daha güçlü

önerimde şu nvidia ayarlarından güç tasarrufu açıksa adaptive yap antialiasing yazan herşeyi off yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 2 Ağustos 2017; 15:56:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.