Anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 12sinde katılış yaparım, bir avantajı olmadığı için erken gitmenin bir manası yok. Siz yaptıysanız vermek istediğiniz bir tavsiye var mıdır? |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (524. sayfa)
-
-
Sevk belgesi, kimlik ve banka / kredi kartı (mümkünse 2 adet temassız olsun) getirmeyi kesinlikle unutmayın. Kartsız alışveriş olmuyor.
İçlikler ve çorap olarak hazırlıklı gidebilirsiniz.
Malum yaz, pudra, güneş kremi, mantar kremi vb şeyler getirirsiniz. Bot için vatka ve ufak siyah boya getirebilirsiniz. Bot ilk başlarda vurabilir, onun için vatka kullanırsınız.
Tıraş takımınızı ve kişisel temizlik malzemelerinizi ufak çantada getirirsiniz.
26-27 gün birlik dışına özel durumlar hariç çıkamayacaksınız. Sivil çok birşey getirmenize gerek yok. İhtiyacınız olan hemen hemen herşey veriliyor. İçlik ve çorap adet olarak az oluyor, onu da uyardım.
Bağır çağır yüksek ses çok olabilir. Kişisel algılamayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Solcu GazetetwitterSolcu Gazetehttps://twitter.com/solcugazete/status/1687165982714839062?s=61&t=ki6CzJWDdb9isYVWL3gJjQ
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
istanbulda uygun fiyata askerlik malzemesini nerede bulabiliriz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bakırköy meydanda askerî malzemeler satan bi pasaj var. Abartmadan al ne alacaksan fazla fazla bir şeyler satmaya çalışıyorlar.
Mobil hat kısıtı olayını soran yaptıran var mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam haberi görünce ben attım. Operatör bayiisinden yaptırabilirsiniz yazıyor detayını bilmiyorum.
Selam bu sene kura olur mu sizce resmî gazete de güncelleme yaptılarda yine bakaya ve kaçaklar başvurabilecek. Birde kura çıkmayan kişiler istediği kadar başvuru yapabilecek mi kaçak olsa bile
kura çıkmama diye bişi yok, şimdiye kadar hep kuralıydı çıkmayan duymadım
-
ne bileyim öyle de şey diyor ilgili birliklerin kontenjanı aralık sonuna kadar bildirilecek diyor. Umarım kura ile karşılaşmayız.
selam herkese umarım başvuran herkese bedelli çıkar. geçen sene yüksek başvuru olmasına rağmen kurasız başvuran herkese bedelli çıktı. Bu senede yüksek başvuru olsa bile kimse mağdur edilmeyecektir diye düşünüyorum.
Ben bugün başvurumu yaptım. Bazı geçmeyen sağlık sorunlarım var bu hastalıkların beni askerliğe elverişsiz yapmayacağınu düşünüyorum ama tabi emin değilim. yarın aile hekimine gideceğim. Hastalıklarımı kendisine de söylerim. Eğer aile hekimi askerliğe elverişli raporu vermezse süreç ne kadar uzar? tecilim aralık ayında bitiyor o zamana kadar yetişir değil mi?
Ayrıca ocakta kura olur da bedelli çıkmazsa kısa dönem askerlik mecburi mi? yoksa seneye tekrar kura hakkımız oluyor mu? (tecilim aralıkta bitiyor)
teşekkürler
-
https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/2022%2520Y%25C4%25B1l%25C4%25B1%2520Faaliyet%2520Raporu(2).pdf
2022 yılı msb faaliyet raporuna bakınız.
Geçen yıl 228.277 kişi başvurmuş 16 milyar TL'den fazla gelir elde edilmiş.
Bu sene 300 bin başvuru olur muhtemelen. Gerekirse seneye 200 bin er alırlar (2021de 400 binden fazla er alınmış) yine de kuraya gitmezler. Hem seçim var hem de paraya ihtiyaç var. 2022de de 350 binden az er alınmış, belli ki kapasite dolduğu için kısıntıya gidilmiş. 6 ay erler ile bedelli sayısını bir şekilde dengelemeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla.
@Can-75146
Aile hekiminin boyunu aşan bir durumda hastaneye sevk eder. İlgili doktor(lar) bakıp karar verilir. 1 hafta da sürebilir 1 ay da sürebilir.
Sonuçta 3 ihtimal var. Ya muafiyet alırsınız ya 1 yıl erteleme alırsınız ya askerliğe elverişli kararı verilir.
Askerliğe elverişli çıkarsanız hizmet tercihinden bedelli seçer, ilgili bankaya parasını yatırırsınız.
Olaki kurada çıkmadınız, 2024 ocak - temmuz dönemi güncel ücret üzerinden tekrar başvurabilirsiniz.
Bedellide mevcut uygulamada iki durumda bedelliye geri dönüş yok.
1- 6 ay er / 12 ay yedek olarak birliğe katılış yapmak
2- bedelli sınıflandırması belli olduktan sonra bedelliden vazgeçip ücreti geri almak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sevgili arkadaşlar, e-devletteki askerlik durumu ne zaman değişiyor acaba? 6 ağustos terhis tarihimdi. Şu an baktığımda hâlâ silah altındasınız diye ibare çıkıyor.
Benimki 2-3 ay sonra askerlik görevini tamamladınız diye güncellenmişti
Beyler olası bir kura durumunda kışlasız diye Twitter’dan bastıralım bakarsın yaparlar belli olmaz. Zaten kura yerine kışlasız yaptır daha iyi elalemin planlarını ne diye bozuyorsunuz?
Gbt gibi olaylarda sorun çıkmaz herhalde di mi?
Arkadaşlar bedelli askerlikte ankesörlü telefonla konuşma ücretleri ne kadar? Ona göre tuşlu telefon alıp almamaya karar vereceğim. Lütfen bilen arkadaşlar cevap verebilir mi
Arayacağınız hattın dakikası varsa çaldır kapat yapın onlar arasın, 4 TLlik kartla 1 ayı etmiştim. Ankesörlüler dışarıdan aranabilir. Gittiğiniz ilin alan kodu neyse onunla başlayan bir numara görünüyor ekranda.
teşekkür ederim hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X