Şöyle bir bakındım da son mesajlarda 21 gün muhabbeti olmuş. Ben MSB nin 22 Ocaktaki duyurusunu okudum. İnsanlar görüp yanlış anlamasın diye ben de ekleme yapayım. Oradaki bahsi geçen 21 gün muhabbeti şu 1994 öncesi doğumluların 15bin TLye 21 gün yapma durumu aslında. Burada yazan şu: "Mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındaki yükümlülerden askerliği 2021 yılına ertelenmiş olanlar, 2’nci maddeye göre belirlenen celp ve sevk dönemlerinde 21 günlük temel eğitimlerini yapmak üzere birliklerine sevk edilecek, bunlar da 4’üncü maddede belirtilen esaslara tabi olacaktır."Açıkça bir şekilde yazıyor "Mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındaki yükümlülerden askerliği 2021 yılına ertelenmiş olanlar" Bu bahsi geçen 55.madde de şu oluyor: "Geçici Madde 55 – (Ek: 26/7/2018- 7146/2 md.) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiilî askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1994 tarihinden (bu tarih dâhil) önce doğan 1076 sayılı Kanun ile bu Kanuna tabi yükümlüler; istekleri hâlinde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları, 15.000 Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını defaten ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. "Yani biz 2020 yılında yeni sistemle 35bin veya 37 bin ödeyenlerin bununla alakası yok. Bu durum 2020 yılında 15binlik 21 gün askerliği 2021 e ertelenenler için geçerli. En başta ben de burda görünce bir merak etmedim değil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garnet23 -- 3 Şubat 2021; 10:52:34 > |