Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
11.114
Cevap
106
Favori
1.119.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

21 gün olmuş hocam sanırım artık

Alıntıları Göster

Şöyle bir bakındım da son mesajlarda 21 gün muhabbeti olmuş. Ben MSB nin 22 Ocaktaki duyurusunu okudum. İnsanlar görüp yanlış anlamasın diye ben de ekleme yapayım. Oradaki bahsi geçen 21 gün muhabbeti şu 1994 öncesi doğumluların 15bin TLye 21 gün yapma durumu aslında. Burada yazan şu:

"Mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındaki yükümlülerden askerliği 2021 yılına ertelenmiş olanlar, 2’nci maddeye göre belirlenen celp ve sevk dönemlerinde 21 günlük temel eğitimlerini yapmak üzere birliklerine sevk edilecek, bunlar da 4’üncü maddede belirtilen esaslara tabi olacaktır."

Açıkça bir şekilde yazıyor "Mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındaki yükümlülerden askerliği 2021 yılına ertelenmiş olanlar" Bu bahsi geçen 55.madde de şu oluyor:

"Geçici Madde 55 – (Ek: 26/7/2018- 7146/2 md.) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiilî askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1994 tarihinden (bu tarih dâhil) önce doğan 1076 sayılı Kanun ile bu Kanuna tabi yükümlüler; istekleri hâlinde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları, 15.000 Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını defaten ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. "

Yani biz 2020 yılında yeni sistemle 35bin veya 37 bin ödeyenlerin bununla alakası yok. Bu durum 2020 yılında 15binlik 21 gün askerliği 2021 e ertelenenler için geçerli.

En başta ben de burda görünce bir merak etmedim değil   Ama tabi hemen bakınca anladım durumu. Bilginiz olsun yani heveslenmeyelim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garnet23 -- 3 Şubat 2021; 10:52:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: garnet23

Şöyle bir bakındım da son mesajlarda 21 gün muhabbeti olmuş. Ben MSB nin 22 Ocaktaki duyurusunu okudum. İnsanlar görüp yanlış anlamasın diye ben de ekleme yapayım. Oradaki bahsi geçen 21 gün muhabbeti şu 1994 öncesi doğumluların 15bin TLye 21 gün yapma durumu aslında. Burada yazan şu:

"Mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındaki yükümlülerden askerliği 2021 yılına ertelenmiş olanlar, 2’nci maddeye göre belirlenen celp ve sevk dönemlerinde 21 günlük temel eğitimlerini yapmak üzere birliklerine sevk edilecek, bunlar da 4’üncü maddede belirtilen esaslara tabi olacaktır."

Açıkça bir şekilde yazıyor "Mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındaki yükümlülerden askerliği 2021 yılına ertelenmiş olanlar" Bu bahsi geçen 55.madde de şu oluyor:

"Geçici Madde 55 – (Ek: 26/7/2018- 7146/2 md.) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiilî askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1994 tarihinden (bu tarih dâhil) önce doğan 1076 sayılı Kanun ile bu Kanuna tabi yükümlüler; istekleri hâlinde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları, 15.000 Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını defaten ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. "

Yani biz 2020 yılında yeni sistemle 35bin veya 37 bin ödeyenlerin bununla alakası yok. Bu durum 2020 yılında 15binlik 21 gün askerliği 2021 e ertelenenler için geçerli.

En başta ben de burda görünce bir merak etmedim değil   Ama tabi hemen bakınca anladım durumu. Bilginiz olsun yani heveslenmeyelim  

Alıntıları Göster

ee hocam adamlar 21 yapıyor şuanda herkes

• quote:

Orijinalden alıntı: redali

Toplu faaliyetlerin hepsi YASAK. Playstation salono, sinema salonu, halı saha filan içerde tümünün kapası kilitli. İçerde sürekli mesafe diye her seferinde uyarıyorlar. Yemekhanede bile biz 8 kişilik masada 2 kişi oturuyorduk 1 kişi bir uca bir kişi bir uca çapraz şekilde. Tek eğlence genelde biz ormana gidiyorduk orada bile herkes mesafeli oturmak zorunda 10 kişi büyük bir cember oluşturup oturduğumuz yerden hırsız polis, vampir köylü filan oynuyorduk başka aktivite yok maalesef

hocam 21 gün durumu kesinmi bi arkadaş 28 hala diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redali -- 7 Şubat 2021; 11:48:21 >
  • yukarılarda yollanan linkteki ilgili madde gayet açık ve net, hadi onu anlayamadınız onun üstüne bir de adam vakit ayırıp gayet net bir şekilde açıklamış başka bir mesajda, bunlara rağmen biri artık herkes 21 yapıyor demiş diğeri muallakta demiş.
    hâlen 21 gün muhabbeti çeviriyorsunuz yahu pes. 

zaten yeni bedelli sisteminde 21 güne düşme gibi bir gelişme olsa tüm forumlar ve sözlükler bu konuyla kaynardı ve illaki duyulurdu. bu sebeple gereksiz boş yapmayın hala şubeyi arayın falan diye ve insanları gereksiz ümitlendirmeyin.

(başka bir yerinden anlayacaklara peşin edit: 30 gün falan savunmuyorum, tabiki 21 olsun, hatta hiç kışla olmasın.)
  • quote:

ee hocam adamlar 21 yapıyor şuanda herkes

Alıntıları Göster

Hocam öyle bir durum yok. 21 gün yapıyorum diyen 15bintl ile bedelliye gidendir. Eğer böyle diyen varsa bir sorun ne kadar ödemiş para olarak, zaten oradan anlarsınız. Açıkçası bu durumu detayıyla anlattığım mesajda da hala anlaşılmıyorsa bir şey diyemiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: garnet23

Hocam öyle bir durum yok. 21 gün yapıyorum diyen 15bintl ile bedelliye gidendir. Eğer böyle diyen varsa bir sorun ne kadar ödemiş para olarak, zaten oradan anlarsınız. Açıkçası bu durumu detayıyla anlattığım mesajda da hala anlaşılmıyorsa bir şey diyemiyorum :)

Alıntıları Göster

hocam ha 21 ha 28 farkı varmı

Anger Management | Arrow | Breakin Bad | Chuck | Da Vinci's Demons | Death Note | Fargo | Fear The Walking Dead | Friends | Game Of Thrones | Gossip Girl | Heroes: Reborn | High Stakes Poker | House M.D. | How I Met Your Mother | Humans | Hunted | Limitless | Lost | Modern Family | Mr. Robot | New Girl | Prison Break | Shameless | South Park | Spartacus: Blood and Sand | Spartacus: Gods of the Arena | Spartacus: Vengeance | Spartacus: War of the Damned | Terminator: The Sarah Connor Chronicles | The Big Bang Theory | The Strain | The Tomorrow People | The Walking Dead | The Whispers | True Detective | Two And a Half Men | Zoo | The Lost Room | Dead Set
  • Bedelli iptal edilip yedek subay olarak gitmek isterseniz yasa gereği gidemiyormuşsunuz. Bu konuda bilgi alıp kesin sonuca ulaşan bilgilendirirse sevinirim
  • Yüksek lisans yapanlar 28 yaşını geçsede bedelli askerlikten yararlanabiliyor mu?n Resmi gazetede bulamadım.

Diğer sorum ise Lisans mezunu olup tekrar açıktan lisans okuduğunuzda bedelli askerlikten yararlanabiliyor muyuz? Yoksa dondurmamız mı gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CLuB4R

Yüksek lisans yapanlar 28 yaşını geçsede bedelli askerlikten yararlanabiliyor mu?n Resmi gazetede bulamadım.

Diğer sorum ise Lisans mezunu olup tekrar açıktan lisans okuduğunuzda bedelli askerlikten yararlanabiliyor muyuz? Yoksa dondurmamız mı gerek

hocam şuan lisans okuyorum yaş 27 kaç yaşında alırlar beni askere bedelli yapcam

Sevk belgenizi askere gitmeden önce istediğiniz gün verebilirsiniz. 15 gün gibi bir istekte bulunamazlar bununla ilgili yargı kararları mevcut.

Intel i7 9700K * Gigabyte RTX 3070 Vision OC * Gigabyte Z390 Aorus Pro * Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz C15 * Samsung 850 Evo 250gb * WD 1TB * Seagate 1TB * Corsair H100i v2 * EVGA 750W P2 * Logitech G810 Orion Spectrum RGB * Zowie EC1-A * Corsair Void RGB * Corsair MM300 * Steam Controller * NZXT S340 Razer Edition *
  • quote:

hocam şuan lisans okuyorum yaş 27 kaç yaşında alırlar beni askere bedelli yapcam

Alıntıları Göster

Kanka bildiğimi söyliyim sana. Eskiden 30 yaşındaysan lisans okuyosan bile kaydını dondurup askere alıyolardı. Geçenlerde öğrendim bu 30 yaşı 28 e çekmişler. Sen garanti olsun diye en yakın askerlik şubesine danış istersen kafan rahat olsun

Orijinalden alıntı: Arciso08

Kanka bildiğimi söyliyim sana. Eskiden 30 yaşındaysan lisans okuyosan bile kaydını dondurup askere alıyolardı. Geçenlerde öğrendim bu 30 yaşı 28 e çekmişler. Sen garanti olsun diye en yakın askerlik şubesine danış istersen kafan rahat olsun

Alıntıları Göster

28 yaşına girer girmezmi alcaklar askere 28 bitincemi ?

• Edevlet sanırım benim tecili otomatik yapmış. 2022 nin 2. ayına kadar tecilli gözüküyor. 2022 ye girdikten sonra başvurursam anladığım kadarıyla 2023'te gidiyorum. Beni bu konuda bilgilendirecek olursa sevinirim. E-devlette yazan tecil süresinin yanlış olma ihtimali yoktur herhalde? Birde bedelliye başvurunca ondan sonraki sene mi gidiyoruz? Tahminen ne zaman başlıyor bu süreçler iş yerine ona göre söyleyeceğim. Mesela ocakta direk bedellileri almaya başlıyorlarmı yoksa yılın ortalarına sarkıyor mu?

Bir arkadaş yukarıda sormuş lisans 29, yüksek lisans 35 yaşına kadar tecil yapılıyor ama bu bedelli de de bu şekilde mi geçerli bilemiyorum. Sanırım askerlik şubesine sormak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 15 Şubat 2021; 6:34:50 >
  • Hocam başvurular hangi yıl içerisindeyseniz o yılın sonuna kadar alınıyor. 2022 de başvurduğunuzda 2023 yılında kesin olarak gidiyorsunuz. Zaten başvuru yaparken size 2023 yılı için ay sıralaması yaptırıyor. Orada diğer seneye ait 12 ayı da görüyorsunuz. Normalde ocaktan başlıyor ama genelde ocak celbi bedellide pek olmuyor şubat ve marttan itibaren almaya başlıyorlar. Yılın her ayı bir celp oluyor.

Tabi şundan da bahsetmek gerekirse, çoğu kişiye tercih sıralamasında başlara yazdığı aylar gelmeyen mevcut. Yani siz mesela planınızı yapıp ona göre atıyorum haziran temmuz ağustos diye ilk 3 e bunlar olacak şekilde bir sıralama yaptınız mesela ama ekim son sıralarda, gidip ekime de verebilirler. O yüzden burada çoğu kişi plan yapamıyor o kötü bir durum. Ama benim ilk tercihim haziran ayıydı mesela haziran geldi. Tabi benim gibi olan 100kişi de 1 kişi vardır belki.

Sonuç olarak başvurduğunuz yıl içinde kesin olarak gitmiyorsunuz diğer yıl gidiyorsunuz. Zaten hangi ayda gideceğiniz, başvurduğunuz yıldan sonraki yılın ocak ayında belli oluyor.

Bir ekleme de yapacak olursam, bedelli ücreti ocak ve haziran olmak üzere yılda 2 defa zam yiyor. Sanırım ocakta açıklanan ücret 39 700 civarı, bu ücret haziran ayında değişecek, eğer hazirandan sonra başvurursanız yeni zamlı ücretten başvuracaksanız demektir. O ücrette yine sonraki yılın ocak ayında tekrar zamlanacak. Böyle böyle gidiyor. Ama görünen o ki,, büyük bir ihtimalle 1-2 yıla kalmadan 50bine dayanır gibi görünüyor. Ben ekim 2020 de 37binden başvurdum. 2700 zamlandığını düşününce bir hayli çabuk artacak.

Ama şu da bir ülke gerçeği, her seçim zamanı yaklaştıkça bu sistem değişir. Bunu bilmeyen yoktur :) O yüzden ya ücret daha fazla artmadan yapılmalı ya da risk alınıp ertelenebiliyorsa seçime kadar ertelenebilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garnet23 -- 15 Şubat 2021; 15:31:28 >

• gideceğim yer tarih falan belli gitmeden önce şubeye gitmem gerekiyor mu acaba belge falan almak için.

Dediğiniz gibi tercih ettiği ayda gidemeyenler olmuş ama sizin gibi gidenler de olmuş. Başvuru yılı olarak adlandırabiliriz. Bedelli ücreti her sene 6 bin lira kadar artıyor gördüğüm kadarıyla. Şuan 40 bine dayanmış seneye 46 bin olacaktır. Seçime doğru neler olur belli olmaz belki kışla şartı kalkar, belki fiyat düşer, belki de zorunlu askerlik 3 aya falan düşer :) Ne olacağı belli olmaz artık bir karar verip iyi kötü sonuçlarına katlanmak lazım.

Benim tecili e-devlet otomatik olarak yapmış bunun hakkında fikrin var mı? Çünkü bir sıkıntı çıkarsa bedelli hakkını kaybediyormuşsun. E-devlette şuan 2022 ye kadar tecilli gözüküyor diye şubeye gitmek istemiyorum ama en doğrusu bir ara gidip sormak. Çünkü genelde askerlik şubesi ile e-devletin tecil tarihleri farklı olabiliyormuş.

2021 yılını örnek vermek gerekirse, nisan-mayıs-haziran-ağustos-eylül-ekim-kasım ayları celp/sevk dönemleri olarak belirlendi.

ilk 3 ay yok mesela ve arada temmuz ayı ve sonda aralık yok, hadi son ay belki diğer yıla kalmasın diye düşünülmüştür de diğerleri neye göre belirlendi acaba ?

tercih aşamasında bu olmayan ayları koymasalar daha mantıklı olurmuş, ama gerçi akıl ve mantığın olmadığı bir döneme denk geldiğimiz için ne desek boş sanırım.

her neyse, sonraki yıllar için tercih yapacaklar 2021'de belirlenen ayları belki göz önüne alabilir diyeceğim ama yine belli olmaz ne zaman ne olacağı,

2020 yılı ayları hakkında bilgisi olan varsa yazabilir, daha genel bir karşılaştırma yapılabilir belki.

kolay gelsin.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.