Şimdi Ara

yeni başlıyorum yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba vücut geliştirmeye başlamak istiyorum bu konuda çok bir bilgim yok internette paralı programlar vardı ama bakınca her yerde bedavaya aynısını kendin forumlardan bulabilirsin yazmışlardı yaşım 15 kilom 82 boyum 1 88 yağ oranımda 14 yakınımda 1 tane spor salonu var içinde gerekli olan çoğu şeyin olduğunu düşünüyorum program yaparken nasıl yapmalıyım nasıl beslenmeliyim vb. her şeyi anlatırsanız sevinirim gerek olursa vücudumun fotoğrafını atabilirim ayrıca haftada 3 gün kickboxa gidiyorum en az 3 günde spor salonuna gidebilirim

• aşağıdaki programı öneririm ilk 6 ay için (haftada 3 gün full body):

squat (5 set 5 tekrar)
    deadlift (1 set 5 tekrar)
    barfiks (5 set 5 tekrar)
    bench press (5 set 5 tekrar)

boş barla başla. barfiks dışında makina kullanma. barfiksi muhtemelen çekemeyebilirsin başlarda, makina yardımıyla az kiloda yaparak başla.

kiloları her çalışma günü 2.5 kg arttır. yani sağa ve sola +1.25'er kilo koy. barfiks makinasında bu mümkün olmuyor. bu nedenle tekrar sayısını her antrenman günü 1 arttır. 5 set 10 tekrar yapınca ağırlığı arttır, 5 set 5 tekrara geri dön, sonra bu sefer yeni ağırlıkta 10 tekrara ulaşmaya çalış. böyle devam et.

eğer kaldıramazsan 10 kg aşağıya düşür, ordan yine 2.5 kg artışlara devam et.

bench press yerine 2 günde bir shoulder press yap.

squattan önce 20 kere çömel zıpla, bu hareketle ısınma yap.

enerjin kalırsa mekik çek, mide çalış.

3. aydan sonra chest dips ekle yine aynı mantık 5 set 5 tekrar.

bu programla 6 ay güç kasarsın, daha sonra bölgesele geçmen lazım. 2. program da haftada 4 gün tüm vücut 2 günde bir çalışacak, haftada 2 kez çalışmış olacak. burdaki tekrarlar da 3 x 8,10,12 diye gidiyor. ama önce güç kasman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 18 Temmuz 2018; 20:45:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.