Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için yurt hayatı ve yurda gidecek eşyalar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
318
Favori
325.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canakulker

ben çok geniş masada çalişirim, masami kendim götürsem problem olur mu? Sonra yurtta kalsin dert değil.

hocam evdeki odanı taşı yurda bence dolabını,yatak odasını takımını falan da hatta kamyon tut yurdun önüne çeksin eşyaları

Orijinalden alıntı: FaTaLuA

Okula kayıda gidince kalacağınız yerde belli oluyor zaten kyk yurdu ise tabi.Gider yurda bakarsınız kaydınızı yaparsınız eşyalarınızıda ona göre ayarlarsınız ama Trakya uni kyk yurdunda ben 4 gün kalabildim onu söyleyeyim :) Bir dolap iki gözlü oda ince askeri tipli.İçine 6-7 gömlek en fazla asılır pantolon ceket veya mont saymıyorum.Odalarda priz yok.Yurt girişlerinde tahta ufak dolapların içinde var tel şarj etmek için oda.Tabi ilk gün telefon çalınması vs cabası.Kendi çarşafınızı vs götürebilirsiniz ordakilerin ne olacağı belli olmuyor.Kısacası önce gidin görün kafanıza göre birşeyler götürmeyin.Ben istemeyerek kayıt oldum cüzdan olarak çok daha rahat ederim dedim ama sonra kendime tek kişilik hemen bir ev buldum.

Hocam seni Allah gönderdi Trakya'yı kazancam gibi ve ne Edirne hakkında ne de bu yurt geyikleri hakkında hiçbir bilgim yok.

Bana önce yurt konusundaki tavsiyelerini sonra da üniversiteyi anlatır mısın ?

• takip

Orijinalden alıntı: silvestet

quote:

Orijinalden alıntı: canakulker

ben çok geniş masada çalişirim, masami kendim götürsem problem olur mu? Sonra yurtta kalsin dert değil.

hocam evdeki odanı taşı yurda bence dolabını,yatak odasını takımını falan da hatta kamyon tut yurdun önüne çeksin eşyaları

yatakta yatmayı sevmem, eşyam da azdır :D
    180x75 bi masada çalıştım ben hocam :D
    inan bana yatak falan yalan dolan :D
    yatağı kaldırıp atabilirim problem değil uyumasam da olur :D

• ayakkabı az geldi bana .d tekirdag veya kırıkkalede kalan varmı?

Orijinalden alıntı: PunisherLord

quote:

Okula kayıda gidince kalacağınız yerde belli oluyor zaten kyk yurdu ise tabi.Gider yurda bakarsınız kaydınızı yaparsınız eşyalarınızıda ona göre ayarlarsınız ama Trakya uni kyk yurdunda ben 4 gün kalabildim onu söyleyeyim :) Bir dolap iki gözlü oda ince askeri tipli.İçine 6-7 gömlek en fazla asılır pantolon ceket veya mont saymıyorum.Odalarda priz yok.Yurt girişlerinde tahta ufak dolapların içinde var tel şarj etmek için oda.Tabi ilk gün telefon çalınması vs cabası.Kendi çarşafınızı vs götürebilirsiniz ordakilerin ne olacağı belli olmuyor.Kısacası önce gidin görün kafanıza göre birşeyler götürmeyin.Ben istemeyerek kayıt oldum cüzdan olarak çok daha rahat ederim dedim ama sonra kendime tek kişilik hemen bir ev buldum.

Hocam seni Allah gönderdi Trakya'yı kazancam gibi ve ne Edirne hakkında ne de bu yurt geyikleri hakkında hiçbir bilgim yok.

Bana önce yurt konusundaki tavsiyelerini sonra da üniversiteyi anlatır mısın ?

Valla Kyk yurdunda yani devlet yurdunda da kaldım (4 gün ) :D tek kişilik evde de kaldım. Devlet yurdu düşünüyorsan:Odalar 4 kişilik erkeklerde.Dolaplar tek taraflı ve 3 raflı.Fazla bir eşya saklayamıyorsun.Odalarda priz yok.Odada sadece 2 adet ranza 4 tane dolap bir masa ve 4 sandelye var.Telefon şarj etmek için yurt girişlerinde kutular var orda şarj ediyorsun.Duşlar ve tuvaletler koridorda yani odalarda yok.Her yurt bloğunda kantin var.Birde merkez kantin denilen yer var yurdun yemekhanesi orda hem internet kafe normal yurt yemekhanesi ve bir kaç çeşit yer lahmacun yapan yada hamburger tarzı şey yapan yerler.Onun dışında birde kayıt yaptırcağınız yer olan menza diye bir yer var oda yurt dışında üniversitesinin kampüsünde yer alan yemekhane.

Yurt'a istemeyerek kayıt olmuştum babam eve sıcak bakmadığı için.Ancak dediğim gibi 4 gün kalabildim.Pazar yerleştim perşembe bizim bölüm dersleri bitiyordu o gün yurttan çıktım ve apart daireler var öğrenciler için ona yerleştim. Okulun nerede bölüm neresi ona göre zaten yurtta kalıp kalmamanda önemli çünkü devlet yurdu şehrin dışındaki ana kampüste yer alıyor.4 yıllıkların çoğu ve yurt orada.Mühendislik fakültesi otogarın yanında.Hangi akla hizmet oraya yapılmış anlamak mümkün değil.İki yıllıklarda dağınık şekilde.Merkezde olanda var şehir dışında ilçelerde olanda var.

Sosyal imkanlar olarak soruyorsan Edirne gayet güzeldir ufak bir şehirdir başı sonu 7-8 km vardır anca.İstanbuldan gidiyorsan alışmakta sıkıntı çekersin boş çünkü :) Ayşekadın kampüsü şehrin içindedir ve karşısında öğrenciler için cafeler ve publar vardır.Akşamları canlı müzik vs.Öğrenciler sürekli partiler düzenler her akşam nerdeyse.geceliğin rahat bir şekilde dolaşabilirsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PunisherLord
    quote:

Valla Kyk yurdunda yani devlet yurdunda da kaldım (4 gün ) :D tek kişilik evde de kaldım. Devlet yurdu düşünüyorsan:Odalar 4 kişilik erkeklerde.Dolaplar tek taraflı ve 3 raflı.Fazla bir eşya saklayamıyorsun.Odalarda priz yok.Odada sadece 2 adet ranza 4 tane dolap bir masa ve 4 sandelye var.Telefon şarj etmek için yurt girişlerinde kutular var orda şarj ediyorsun.Duşlar ve tuvaletler koridorda yani odalarda yok.Her yurt bloğunda kantin var.Birde merkez kantin denilen yer var yurdun yemekhanesi orda hem internet kafe normal yurt yemekhanesi ve bir kaç çeşit yer lahmacun yapan yada hamburger tarzı şey yapan yerler.Onun dışında birde kayıt yaptırcağınız yer olan menza diye bir yer var oda yurt dışında üniversitesinin kampüsünde yer alan yemekhane.

Yurt'a istemeyerek kayıt olmuştum babam eve sıcak bakmadığı için.Ancak dediğim gibi 4 gün kalabildim.Pazar yerleştim perşembe bizim bölüm dersleri bitiyordu o gün yurttan çıktım ve apart daireler var öğrenciler için ona yerleştim. Okulun nerede bölüm neresi ona göre zaten yurtta kalıp kalmamanda önemli çünkü devlet yurdu şehrin dışındaki ana kampüste yer alıyor.4 yıllıkların çoğu ve yurt orada.Mühendislik fakültesi otogarın yanında.Hangi akla hizmet oraya yapılmış anlamak mümkün değil.İki yıllıklarda dağınık şekilde.Merkezde olanda var şehir dışında ilçelerde olanda var.

Sosyal imkanlar olarak soruyorsan Edirne gayet güzeldir ufak bir şehirdir başı sonu 7-8 km vardır anca.İstanbuldan gidiyorsan alışmakta sıkıntı çekersin boş çünkü :) Ayşekadın kampüsü şehrin içindedir ve karşısında öğrenciler için cafeler ve publar vardır.Akşamları canlı müzik vs.Öğrenciler sürekli partiler düzenler her akşam nerdeyse.geceliğin rahat bir şekilde dolaşabilirsin

Tıp fakültesine geleceğim, o dediğin eğlencelere ne derece katılırım bilemiyorum. Yoksa trakya kızlarını merak etmiyor değilim

Devlet yurtları hakkında da çok kararttın be içimi. Gidip göreceğim yine ama sanırım özel bir yurtta kalacağım. Özel yurtlar hakkında bilgin var mı ?

• KYK yurtlarında yerlerde bi halıflex,halı vb. yok.eğer kyk yurdu çıkarsa evden kilim götürcem
  • Tıp fakültesi ana yerleşkede yani kyk yurdunun olduğu yerde.Kayıt yaptıracağın yerde hemen.Valla devlet yurdu benim için öyleydi ama kendi analizimi yapacak olursam ben çok rahat birisiyim öyle şeylere katlanamıyorum.Her sabah duş alan birisiyim yurtta bu biraz zor oluyor.Odada 4 kişi birlikte kalıyorsun tanımadığın insanlar herşeyin orada.En sevmediğim olayı tuvalet ve banyo imkanıydı o yüzden çıktım diyebilirim.Özel yurtlar bulabilirsin.Benhttp://edirneyurt.com/giris.html burda kalmıştım çıktıktan sonra.Kendi eşyalarımı götürmüştüm ve 250 tl kira ödüyordum elektrik ve su için ise 20 tl veriyordum ortalama evde ps3 notebook tv vs. vardı.Kız erkek karışıktı daha sonra sadece kız olarak kalıyordu.Oralarda tekrar bakabilirsin.Fiyatlar şu anda yaklaşık 300-350 tl arasıdır diye tahmin ediyorum.Evler ise genellikle 300 tl civarı ve yakıt olarak ısınma için merkezi sistem kullanılıyor ortalama 150 tl alıyorlar 3+1 daireler için.Yurt'a başvur kayıt olurken zaten belli oluyor çıkıp çıkmadığı bakarsın gidip beğenirsen veya benim gibi denerim dersen kalırsın bir iki hafta beğenmezsen çıkarsın apartlara yada arkadaş arayanlar illaki oluyor.Yurt çıkmasa bile kayıt olduğun zaman git incele bulursun güzel yerler.

• KYK da / özel yurtlarda duş alma olayı nasıl oluyor? Belli bir süre kısıtlaması var mı ayrıca günün istediğiniz saatinde duş alabiliyor musunuz? Yoksa hamam yolu mu gözüküyor

Bilgisayar Mühendisliği
  • güzel konu

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

KYK da / özel yurtlarda duş alma olayı nasıl oluyor? Belli bir süre kısıtlaması var mı ayrıca günün istediğiniz saatinde duş alabiliyor musunuz? Yoksa hamam yolu mu gözüküyor

Süre kısıtlaması falan yok tabii ki. Girdiğin zaman istediğin kadar kal. İstediğin zaman da banyo yapabilirsin.

Ama şöyle bir şey var: Özellikle de KYK'ya bağlı genel yurtlarda, sıcak su her zaman olmayabiliyor. Kış günleri buna hazırlıklı olmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Bu sene ilk defa yurtta kalıcam/kalıcaz. bilgi sahibi akradaşlar yurt hayatı ve yurda götürülmesi gerekenler hakkında bilgi verirse memnun olurum.

GİYİM

1. 5 Pantolon + 5 diğer tip pantolonlardan(keten,kargo vs.)
    2. 3 Eşofman altı +1 pijama + 1 eşorman üstü ceket
    3. 2 Tane ceket
    4. 1 Tane Mont
    5. 20 Boxer-Kilot(bu kelimeyi yazarken kendimden iğrendim )
    6. 20 Çift çorap
    7. 2 Ayakkabı + 1 tane bot kışlık + halı saha ayakkabası + krampon + basket ayakkabası vs. (ben futbol oynamdığım için 2 ayakkabı + 1 kışlık bot yeterli bana)
    8. 1 banyo terliği + 1 yurt koridoru terliği + 1 yurt odası terliği
    9. 1 Bornoz + 1 büyük havlu + 1 el havlusu + 1 saçları kurulamak için havlu
    10 . 10 tane atlet + 5 tane fanila tarzı uzun kollu atlet
    11. Gömlek
    12. Prezanbl biriyseniz,veya resmi günler için Takım elbise ama yok takım elbise falan sizide benim gibi bayırorsa gerenk yok

Kişisel Temizlik ve Bakım

1. Tırnak makası
    2. Saç kurutlma makinası/fön makinası
    3. Tıraş makinası / Tıraş bıçağı
    4. Tıraş köpüğü/Sabunu
    5. 1 Kalıp sabun
    6. Sıvı sabun(acil durumlar için)
    7. Susuz el temizleme jeli 1 Paket
    8. 100 lü büyük boy ıslak mendel
    9. Selpak
    10. Normal peçete(kare peçete)
    11. Deodorant
    12. Parfüm
    13.Traş sonrası Losyonu
    14. Roll on veya stricker
    15. Dudak çatlaklarını önleyici lip stick yada dudak kremi
    16. Jole(gerçi ben kullanmıyorum)
    17. Biryantin(bunuda kullanmıyorum
    18. Etek traşı için jilet
    19. Diş macunu diş fırcası
    20. Duş jeli

Elektornik Eşya

1. Laptop
    2. Laptop şarj cihazı
    3. Cep telefonu
    4. Cep telefonu şarj cihazı
    5. Cep telefonu yedek pataryası
    6. 100 lü Boş DVD veya CD
    7. 4 GB veya 8GB+ USB Flash bellek
    8. Memory stick hafıza kartı
    9. mp3/mp4 player ve kulaklığı
    10. Yedek kulaklık
    11. Cep telefonu kulaklığı
    12. PSP vs. oyun konsolları(gerçi benim yok)
    13. Saat(Masa saatimi yoksa kol saatimi bilmiyorum bunu ? )

Eğitim ve Kırtasiye Araç gereçleri
    1. Yeterince Defter. Kare vey çizgili, ben telli defter tercih ediyorum
    2. Boş zamanlarımızda okumak için Kitap
    3. Ders kitapları
    4. 2 Tane uclu kalem + 2 tane kurşun kalem + 2 tane pilot kalem + 1 tane tükenmez kalem
    5. 2 Tane silgi
    6. 1 Tane kalemtraş
    7. Uhu veya japon yapıştırıcısı veya derby

Gözlük + Gözlük kutusu + Lens kutusu + Lens + Gözlük temizleme spreyi -- bunlar gözlük / lens kullananlar için

Eksik birşey varmı? Yapmam gereken hazırlamam gereken şeyler neler?

yeni tavsiyeler yapıldı onlar :

1. Yedek 3lü priz (tabi bu yurda göre değişir. mesala yurt odasında priz yetersiz gelebilirmiş)
    2. Nevresim Takımı-Çarşaf vs. (Yurda göre değişiyormuş )
    3. Askılık(kıyafetlerimizi,ceketimizi asmak için) + yurttaki odamızdaki dolabın içinde gömlek-takım elbise asıcaksak onun içinde askılık gerekli)
    4. Çatal-Bıçak-Tabak-Tencere-Tava-Mixer(manuel olanlardan) + derin bi kap vs. ( bu yurda göre değişir, yurtta kendi yemeğimizi yapmak istiyorsak götürmemiz lazımdır herhalde)
    5. Dolap kilidi(çalınma olaylarına karşı)

Değerli eşyalarımızı çok lazım değilse ilk seferde götürmeyelim. Ortama bakalım. Pek tekin-güvenli biryer değilse riskli olur. çalınabilir.

Kırmızı ile yazılanlar gidilen şehirde alınabilir. Boşu boşuna ağırlık yapmasın götürürken. Liste kalabalık gibi duruyor ama biraz mıymıntıyım sanki

adam olucaksın mubarek sankı amerıkaya gıdıyor 4 yıllıkgına =D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SAYGI SAYGI!! Adam üşenmemiş yazmış paylaşmış sana ne ister amerikaya ister yurda gider

Konu kaliteli eline sağlık. Takipteyim..

Orijinalden alıntı: Dopamin.

SAYGI SAYGI!! Adam üşenmemiş yazmış paylaşmış sana ne ister amerikaya ister yurda gider

Konu kaliteli eline sağlık. Takipteyim..

sanane kardes ısıne bak
  • Beyler ilk senenizse ve gram aklınız varsa 20 kiloluk falan bir kornfleks tarzı bozulmayan kuru gıda alın kenara koyun mümkünse ek bişeye ihtiyaç duyulmadan yenilecek birşey olsun yani ben kornfleks dedim ama süt lazım biz sütsüz de yedik biraz kabız yaptı ama aç kalıp ishal olmaktan iyiydi.Bunu mutlaka yapın hele ki ilk senenizse ama bokunu çıkarmayın tadını beğenmediğiniz bişey olsun ki siz beş kuruşsuz kalıncaya kadar kimse elini sürmesin buna sizde dahil.Beni 2 defa falan ölümden döndürdü yoksa ölmüştüm açlıktan 3 kişi takılıyoduk 3x2 =6 hayat kurtardı.
  • Yurt düşünen, arkadaslariyla eve çikacak olan veya başka şehre gidecek arkadaslar bence bir an önce alaturka tuvalete yapma anrenmanlarina başlasinlar, hele dışardayken tuvaletiniz gelir, alafranga bulamazsiniz bulsanız leş gibidir, otobus mola yerinde falan gelir kalırsınız öyle. Tavsiyem body salonunda leg press ve squat hareketlerini özellikle yapin. 3 yaşından beri alaturkaya alışmış arkadaşlarin böyle bir derdi yok tabi ohh ne güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cem Şancı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.