Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar için Full Body Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nerdeyse gezmediğim site kalmadı sporu 10 sene once mecburen bıraktım ve yeniden başlıycam ama görüyorumkü zamanla birlikte programlarda değişmiş. Arkadaşlar lütfen :) tüm vücut programı lazım hocaya sor demeyin sakın hepsi yeni yetme personalworkout tripleriyle squat'a bıle hayır diyorlar. Yani hocalar hoca değil bende baya bişeyi unutmuşum kendime program bile çıkaramadım aslında çıkarırım fakat bu split programların çokluğu ve bana göre anlamsızca ısrar edilmesi kafamı karıştırdı.Bi kaç tüm vücut programı buldum squatla başlıyor ve benim bildiğim benchpress'le başlardık.Herneyse bana tüm vücut programı lazım yardımcı olursanız sevinirim.Eğer bi yerden bulup yapıştıracaksanız kaynak belirtirseniz sevinirim o siteyi takip etmek açısından.Şimdiden teşekkürler herkese bol şans.







  • A-Inc. Bench press,barfiks,dumble shoulder press,barbell curl,triceps press,squat
    B-bench press,cable row,military press,dumble curl,bench dips,deadlife

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NIGHTPULSE kullanıcısına yanıt
    http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=162916931

    Split çalışılmadığı sürece bench pressle başlamak pek tercih edilmemesi gereken birşey. Isınma açısından. Squattan sonra bench press yaparken performans düşmez, ancak bench pressle başlandığında iyi ısınılmazsa sakatlık riski artabilir Tabi kişisel görüşüm bu.
  • 2 farklı program seçeneği ve evde bile yapılabilirlik açısından tavsiye edebileceğim tek sitewww.gencvefit.com dur. Adamlar eğitimli ve gerçekten her soruya cevap vermeye çalışıyorlar. Sayelerinde sıkılmadan yaklaşık 2 senedir devam ediyorum.
  • layneischains,Turbomanlet ve ako07 teşekkürler dikkat ve ilginize.
    Turbo yani emin değilim ama splitte benchle basladığımız zaman sakatlık riski daha az ise neticede split yada full program farketmez ıkısıde baslangıc hareketi yani full de bench sakatlık yapabilir ama split de yapmazmı yani ihtimal dahilinde bile olsa neticede ıkısıde baslangıc programı yoksa hiçbirturlu benchi ilk hareket olarak tavsiye etmiyormusun bunumu anlamalıyım.Teşekkürler ;)
    Ve daha çok bilgi ve cevap olursa sevinirim burayı okuyan bilgisi olan diğer arkadaşlar.Cevap veren arkadaşlar sizede teşekkürler uzun uzun onerilerinizi inceliycem emin olabilirsiniz.
  • NIGHTPULSE kullanıcısına yanıt
    Şimdi split programda bench ile başlanmasının sebebi bana göre şöyle, eğer ayrı bir göğüs gününüz varsa ilk hareket en fazla ağırlıkla, en fazla efor sarfederek yapacağınız hareket olmalıdır. Bunun için de en uygun hareket bench press oluyor. İtme/Çekme gibi bir splitte ise iki farklı itme günü hazırlanıp, birisinde yukarıda anlattığım sebepten dolayı bench, diğerinde ise aynı sebepten fakat omuzlar için overhead press ile başlanması gerektiğini düşünüyorum. Üst vücut/alt vücut splitlerinde ise üst vücuda kesinlikle sırt ile başlanması taraftarıyım sakatlık riskini minimuma indirmek adına. Ancak split denince genelde pazartesi göğüs, salı sırt vb. Gibi programlar anlaşıldığı için yukardaki mesajı yazmıştım.

    Toparlamak gerekirse, hareket sıralamasında en başta enerji seviyemiz maksimum olduğu için en fazla efor sarfetmemiz gereken hareket olması bizim yararımıza olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deadlift, squat yapmayı biliyorsan greyskull, icf 5x5 olabilir.

    şurda incelemeleri varhttp://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-programs/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Toro -- 18 Şubat 2016; 13:26:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.