Şimdi Ara

yeni başlayana ekipman önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 bin tl civarında bütçe ayırabilirim ekipmanlar için. ayakkabı- mont- eldiven-pantolon ve kask dahil bu fiyata. sanırım en büyük değişken kask. arai 7v kask beğendim bir tane 8 bin tl

    ürünler yaz-kış giyebileceğim şekilde bakmaya çalışıyorum. belki çok soğuk kış günleri için kış montu alabilirim ancak onu da kasım ayında düşünürüm. hangi markaları tavsiye edersiniz ?



  • Dainese, alpine, shoei, agv

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baştan aşağı gidelim,
    kask:
    8bin lira çok fazla bir kask için. Hele ki yeni başlıyorsan. Çünkü ufak tefek düşme yaşayabilirsin, 8bin liralık kaska zarar verirsin.
    Tavsiyem 2-3 bin liralık bir kask al. SHOEI marka alabilirsin Japon malı ve üst kalite bir kask markasıdır. Ben Shoei NXR kullanıyorum memnunum.
    mont:
    Mont işi çok çeşitli. Dainese, Revit, Held, Cloveri Alpinestars markalarına bakabilirsin. 10bin liralık bütçenden kurtarabilirsen 1-2 bin lira, kışlık monta saklarsın kışın bi mont alırsın. Ben Held Zelda kullanıyorum Ekim'de aldım hala kullanıyorum. Kışın içime polar üst, hırka vb giyip üstüne bu motor montunu giyiyordum sıcak tutuyordu. Deri mont alırsan yazın biraz pişirebilir ama sadece durduğun yerde pişersin. Seyir halinde zaten serin oluyor rüzgardan dolayı. Eğer sırt koruması yoksa montun, kendin ayriyeten sırt koruması süngeri alırsın, darbe emici sert malzemeler oluyor ondan alıp takarsın mis. File mont alırsan sadece sıcak havalarda kullanabilirsin, çünkü sogugu anında geçirir içinden. Olayı zaten sıcak havada esinti alıp seni serin tutmaktır. Dediğim gibi naçizane tavsiyem file olmayan yazlık mont alman.
    eldiven:
    Eldivenler mevsim olarak kışlık/yazlık diye, uzunluk olarak da uzun/kısa diye ayrılır. Uzun eldiven daha güvenlidir. Çünkü bileği de kapatır. Tavsiyem paranız da var madem, uzun eldiven almanız. Benim eldivenim pek iyi değil tavsiye edemeyeceğim. Revit Mosca kullanıyorum. Rahat ama koruması zayıf.
    pantolon:
    Riderdenim, Tech90'ın kot pantolon görünümlü korumalı pantolonları var onlara bakabilirsin. Ama yok eğer kot gibi görünsün istemiyorsan başka pantolon bir sürü var. Denemeden alma. Bazı pantolonlar kışlık+yazlık oluyorlar içlerinde çıkabilen astar oluyor vs vs. Ben Riderdenim Zifiri kullanıyorum. Bundan önce de dizlik kullanıyordum. Dizlik bir kere düştüm parçalandı. Görevini yerine getirdi. Ama dizlikle uğraşmak çok eziyet geliyor bana. Çıkar, tak, taşı, bi de kaza anında gevşeyip dönme ihtimali var ondan bıraktım.
    ayakkabı:
    Ayakkabı işi de çeşitlidir. Uzun ve kısa botlar vardır. Bazıları normal ayakkabıya benzer converse gibi tipleri vardır. Kısa bot pek önermem. Bende uzun yarış botu var. Pek rahat değil ama ben yarış botunun verdiği güveni seviyorum, görüntüsü de hoşuma gidiyor. Dainese Torque D1 var bende hoşuna giderse alabilirsin. Ama dediğim gibi, başka bir sürü bot var daha uygun daha farklı. Kısa bot önermememin sebebi kaval kemiğinin ayak bileğine doğru olan kısmını korumaz.

    Başka sorun varsa yazabilrisin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.