Şimdi Ara

Yeni Başladım, Beslenme ve Antreman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, ben vücut geliştirme sporuna başlayalı 3 ay oldu ve açıkçası beslenme ve uyku düzenim yoktu, antremanlarım kötü değildi yani teknikleri doğru yapıyordum ve bu zamana kadar ağırlıklar yavaş yavaş arttı. Vücut konusunda da kilom aynı denilebilir ama vücut hatlarım çok az da olsa belli oldu önceki halime göre göğüs kasım falan şekil almaya başladı tricepslerde de gözde görülür bir büyüme var karın kasım hala gözükmüyor yağdan .

Yani şunu diyebilirim antremanlarım sağlam ama düzensiz, beslenme ve uyku düzenim yok. Ama Antremanlarım için program hazırlayacağım sırasına göre yapacağım ve uyku düzenimi oluşturacağım.

Beslenmeme ise şubat ayı ile itibaren şöyle başladım:

(Muhakak aldıklarımı yazacağım tabikide bunların dışında yediklerim de var)
    Sabah Kahvaltıda 2 yumurta, ortalama 50 gram beyaz peynir, 5-10 zeytin, varsa domates salatalık.
    Akşama doğru veya akşam 250 gram tavuk göğsü ve akşam yatmadan 2 bardak süt .
    Proteinleri ortalama değerden hesaplayınca 90 gram falan çıkıyor ve sadece günlük olarak kesin yediklerimi yazdım bunun dışında yediğim yemeklerde falanda protein olabiliyor yani 90 ve üstündedir günlük aldığım protein.

Sorularım şunlar;
    1.Böyle beslenme ile devam edersem ilk 3 aya göre daha iyi bir değişiklik olur mu ?
    2.Protein dışında günlük olarak kesin almam gereken şeyler nelerdir ve neden ?
    3.Squat ve deadlift yapmıyorum. Gereklimidir ve niçin ?
    4.Ne önerirsiniz ? (Herhangi bir konuda olabilir.)
    5.Full Body yapıyorum 1 gün gidip 1 gün gitmiyorum uygun mudur ?

Supplemenlerin doğal olduğunu biliyorum, kullanmıyorum ve kullanmayacağım. Vücudumun neler yapabileceğini görmek istiyorum.
    66 kiloyum(3 aydır aynı ama dediğim gibi kaslarım biraz artıp yağlarım biraz azaldı, çok hafif göbek var serbest bırakınca) 170cm boyum var ve 18 yaşındayım.

Bayağı bir araştırdım bu sporu, geldi bir velet daha demeden önce tecrübeli abilerimden yardımlarını bekliyorum diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk1937 -- 3 Şubat 2017; 19:32:18 >

• Hayvansal Protein alımını biraz daha yükseltebilirsin. Yumurta 4 adet , tavuk göğsü 300 gram civarı daha hoş olur )

Beslenmeni düzene oturttur . Kalorilerini tamamla .

Squat ve deadlift yapsanda olur yapmasanda . Ancak formunu öğrenmek falan kolay iş değil . Öğrenirim diyosan yap , ancak amele formuyla yapcaksan hiç bulaşma , sakatlanırsın :D

Bunların dışında uykun beslenmen düzenli olsun , haftada en az 3-4 antreman yap . Hareketleri doğru yap , çalıştığın kası hisset , kaldırdığın ağırlıkları zamanla yükselt ve bunları uzun yıllar boyunca uygula . Gelişirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevap için teşekkürler. Beslenmeye zaten 3 gündür dikkat ediyorum daha . Squat ve deadlift e de sonra bakarız daha yeniyiz bu kasabada. Ben Fullbody olarak 1 gün gidip 1 gün dinleniyorum her antreman günümde bütün kaslarımı çalıştırıyorum yani haftada şu günler gidiyorum değil böyle kas gelişimi daha iyi olur diye düşündüm iyi düşünmüşmüyüm ? He birde antremanımdan sonra kendimi zorlayacak şekilde kardiyo yapıyorum, vücudum pes edene kadar 1.30 dk zorlayıp 1 dk yürüyorum yağ yakımına etkisi olur mu böyle ?

Gittiğim spor salonu tanınmış bir salon ama hocalar ilgilenmediği için 3 ay sonra foruma yazayım artık dedim. Herkesin milletle uğraşacak zamanı olmadığını bildiğim için genel cevaplar arıyorum.

Antreman + kardiyo 60,70 dk geçmemesini öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nehoo -- 3 Şubat 2017; 21:41:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.