Şimdi Ara

yeni aveoda direksiyondan ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni aveo aracım var. direksiyonu tam çevirince direksiyondan bir ses geliyor. benzer sorun yaşayan var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

yeni aveo aracım var. direksiyonu tam çevirince direksiyondan bir ses geliyor. benzer sorun yaşayan var mı.

Normal birsey bu aynısı tüm Cruze ve yeni aveolarda var. tam sag Yada sol yaparsanız hafiften bir ses gelir. Bizim Cruze da da geliyor Opel Chevrolet servis müdürünün söylediğine gore tüm Cruze yeni Aveo, insignia ve Astra da aynı şekildeymis sistem gereği yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

yeni aveo aracım var. direksiyonu tam çevirince direksiyondan bir ses geliyor. benzer sorun yaşayan var mı.

Normal birsey bu aynısı tüm Cruze ve yeni aveolarda var. tam sag Yada sol yaparsanız hafiften bir ses gelir. Bizim Cruze da da geliyor Opel Chevrolet servis müdürünün söylediğine gore tüm Cruze yeni Aveo, insignia ve Astra da aynı şekildeymis sistem gereği yani

yeni basladı daha önce yoktu. arıza yok yani.
  • Direksiyon hidroliğinden geliyodur muhtemelen. Tam sağ veya tam sol yapınca, gelen uğultu sesi, eski aracımda ben de dikkat etmiştim.
  • hocam sadece durduğu yerde çevirdiğinizde mi oluyor?

bilmyorum tam olarak sesi ama
    benim eniştenin aracında durduğu yerde çevirdiğimiz zaman konsoldan ses geliyordu. ama sadece durduğu yerde cevirince geliyordu. sağ ön amortisör arızalıymış ondan yapıyormuş sesi.
  • quote:

quote:

quote:

Dikkat etmemissinizdir Yada belki sonradan olmuştur

Ama dediğim gibi tam sag Yada sol yapınca hafiften sürtünme sesi gibi bı ses geliyosa bunu az da olsa direksiyonda hissediyosaniz normal bı durum hidrolik den gelir sorun yok aracinizda

Fakat bunun harici bir ses varsa servise gösterin belki bir sorun vardır.

Bana servis müdürü tam sag Yada tam sol yapmanın zararlı oldugunu bilmemneleri asindirdigini söylemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 28 Mayıs 2012; 12:42:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dikkat etmemissinizdir Yada belki sonradan olmuştur

Ama dediğim gibi tam sag Yada sol yapınca hafiften sürtünme sesi gibi bı ses geliyosa bunu az da olsa direksiyonda hissediyosaniz normal bı durum hidrolik den gelir sorun yok aracinizda

Fakat bunun harici bir ses varsa servise gösterin belki bir sorun vardır.

Bana servis müdürü tam sag Yada tam sol yapmanın zararlı oldugunu bilmemneleri asindirdigini söylemişti

park yerine girerkenbazen öyle yapmam gerekiyor.
    ikinci sorun damotor sesinin yüksekliği. 1000 kmde araç sesi çok hissediyorum son günlerde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Motordan Gelen Garip Ses?
    5 yıl önce açıldı
    CRDi motordan gelen tuhaf ses
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tam sağ yada tam sol yapıldığında, direksiyon hidroliğinden dolayı "inceden" bir ses geliyor ise Normal...
  • hangi modeli tam olarak, onu da yazın bari, bazı modellerde elektrikli direksiyon kullanılabilirken, bazılarında hidrolik destekli direksiyon kullanıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

hangi modeli tam olarak, onu da yazın bari, bazı modellerde elektrikli direksiyon kullanılabilirken, bazılarında hidrolik destekli direksiyon kullanıyor...

yeni aveo 1.4 ltz at
  • benim eski daevoo da da vardı direksiyonu tam sağ yada sol yapınca tıkırtı oluyordu.usta 12 sene önce bilmem ne körüğü değişecek demişti.bende aracı sattım.
  • quote:

quote:

hangi modeli tam olarak, onu da yazın bari, bazı modellerde elektrikli direksiyon kullanılabilirken, bazılarında hidrolik destekli direksiyon kullanıyor...

yeni aveo 1.4 ltz at

tam emin olmamakla birlikte sizinkinin hidrolik olma olasılığı yüksek, 1.3 75lik dizeller elektrikli direksiyon ...

hirolik sıvısı koymak için yeri varmı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 28 Mayıs 2012; 13:12:15 >
  • quote:

quote:

quote:

yeni aveo 1.4 ltz at

tam emin olmamakla birlikte sizinkinin hidrolik olma olasılığı yüksek, 1.3 75lik dizeller elektrikli direksiyon ...

hidrolik diye biliyorum. çok da bakmadım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yeni aveo 1.4 ltz at

hidrolik diye biliyorum. çok da bakmadım.

açık bi alanda direksiyonu sona dayayın, hafif serbest bırakıp o noktada sabit tutup aracı döndürün, bakın yine ses geliyor mu, eğer geliyorsa sorun yürüyendedir direksiyonda değildir,

sabit dururken direksiyonu en sağdan en sola, en soldan en sağa bi kaç kere çevirin, çevirirken, engellerle karşılaşıyorsanız, katırtı kuturtu gibi mekanik sesler geliyorsa sorun direksiyon sistemindedir,

kaldırıma sürtmeler, aşırtmalar, kaldırıma ani çıkışlar, çok derin çukurdan hızlı geçişler, bunlara dikkat etmiyorsanız ön düzene arıza verdirmeniz doğaldir...

• Dostum elektrikli hidrolik pompasından geliyo o ses.

Bu vesileyle herkese Aman! diyorum hidrolik direksiyonlarda hiçbir zaman tam sağa veya tam sola dayamayın direksiyonu yoksa pompayı bi zaman sonra elinize alırsınız pek de pahalı bi merettir...

Ülkemizde malesef turbo gibi elektro-hidrolik direksiyon kullanımı konusunda bilgisizlik var ve otomobil üreticileri bu konuda etkili bir bilgilendirme yapmıyor, tabii işlerine geliyor.
  • Servise götürün baksınlar,yeni nesil araçlarda direksiyon sistemlerinde bu tür sorunlar sıkça çıkabiliyor.Gm grubunda daha da sıkıntılı bu direksiyonlar. Eps direksiyon kullanan modellerinde arıza giderildiği halde sorun devam eden,direksiyon değiştiği halde yine de aynı sorunu yaşayanlar var.Umarım sizin ki sadece bir kere uğraştırır sürekli,sürekli uğraşmak çok can sıkar.
  • Konu "direksiyondan gelen ses", bu konuda yorumunuz/bilginiz varsa paylaşınız, konu dışı yorumlara girmeyiniz....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • O ses tum hidrolik direksiyon araclarda gelir ama bizim chevylerde daha bariz duyuluyor sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

O ses tum hidrolik direksiyon araclarda gelir ama bizim chevylerde daha bariz duyuluyor sanirim.

sizde de var mı. tam çevirince mi oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

O ses tum hidrolik direksiyon araclarda gelir ama bizim chevylerde daha bariz duyuluyor sanirim.

sizde de var mı. tam çevirince mi oluyor.

Var hocam servise sormustum normal dendi. Daha sonra insigniaya bindim ayni ses vardi. Direksiyonu sonuna kadar cevirmemek lazim hidrolik hortumu sikisiyor cunku.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.