Şimdi Ara

Yeni AURIS Dizel M/M veya Benzinli A/T

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nişanlımın 2006 Opel Astra 1.6 EasyTronic aracını değiştirmeyi düşünüyoruz. İşin aslı opel'in 20 bin km de bir balata yakan easytronic şanzumanından çok çektik, devamlı masraf açtı bize. neyse bir şekilde 90bin km tepe tepe kullandık artık değiştirme vakti geldi, bu arada bu araç ortalama 9lt benzin yakıyor 100km de şehir içinde.Toyota'nın MultiMode şanzumanı ile ilgili pek güzel şeyler okumadım. Arkadaşımın 1,6 benzinli M/M 2010 model Auris'ini test ettim şanzumanı sevdim, henüz o da bir problem yaşamamış. Bu arada Toyota Auris artık benzililerde M/M şanzuman satmıyor, 4 iler normal otomatik'e geçmişler sadece dizellerde M/M var.

    Tecrübesi olan arkadaşlara sorum şu;

    1.4 Dizel M/M Comfort Extra (45bin TL) veya 1.6 Benzinli A/T (41,5bin TL) arasında kaldık.
    İki aracın da donanımı aynı, bizim gönlümüz dizelden yana (ama araç yoğun trafikte kullanılacak şanzumandan korkuyoruz).

    Yakıt tüketimi fabrika verilerine göre dizel M/M için 4,8 lt mazot, benzinli A/T için 7,1 lt benzin (benzin tüketimi hiç inandırıcı değil o şanzuman ve kasaya göre). Benzinli otomatik auris ile 7,5 lt civarında bir tüketimi yakalamak şehir içinde İstanbul'da gerçekten mümkün müdür, bu motor o kadar iddialı mı? Siz olsanız tercihiniz hangisi olurdu?

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Şanzumandan korkup benzinden korkmuyorsanız tabi ki 1.6 Benzinli A/T

    Ancak yakıt ekonomisi de olsun derseniz 1.4 Dizel M/M Comfort Extra

    M/M vites hakkında yokuşta bazen çekmeme problemi dışında başka şikayet hemen hemen yok gibi.
    Bahsettiğiniz opel'in 20 bin km de bir balata yakan easytronic şanzumanındaki gibi bir problem en azından yok!

    Tam tersine M/M kullanıp çok zevkli olduğundan bahsedip bu şanzumandan vazgeçemeyenler çok...

    Ama easytronic ten ağzınız yanmış yakıt çokta problem değil diyorsanız tabiki kendini kanıtlamış sorunsuz uzun ömürlü A/T seçmeniz daha mantıklı... Tercih sizin...
  • surus zevki diyorsaniz benzinli a/t
    yakit tasarrufu diyorsaniz dizel m/m

    dizel m/m aurisim var. acikcasi dizel motor benzinlideki zevki vermiyor. ayni ataklik yok.
    ama yakit tuketimi cok cezbedici. fabrika verisi 4.8lt. 3-4kisi yukle, klima acik 130km civarinda giderken aldigim ortalama deger tam 5lt. ozellikle uzun yollar icin birebir. artik her tatile arabayla gidiyorum, ustune tatil bolgesinde o kadar dolasiyorum, otobus yada ucak masrafindan daha az yakit harciyor.

    yogun istanbul trafiginde gelirsek tuketim 6.5lt 6.7 civari.
    benzinli arabayla sehir icinde hele istanbul trafinde 7.5 yakalamak hayal olur. 9 9,5 civarina gelir tahminim.

    m/m sanzumani soruyorsaniz.
    bayirlarda devir kaybi bayilma var dogru. E modunnun yakit tasarrufu icin motor devrini olabildigince dusuk tutmasindan kaynaklanan bir durum. gerekli yerlerde Es moduna gecerseniz motor daha devirli caliscagi icin bir sorun cikmiyor. duruma gore cok dik yerlerde manuel olarak birinci yada 2inci vitesdede kullanilabilir.
    saglamligi icin gonul rahatliyla alabilirsiniz diyebilrim. simdiye kadar hic sorun yasmadim.
    acikcasi bende ortada toyota markasi olmasa guvenip hem dizel hemde tiptronik almazdim.




  • kesinlikle kia venga yı incele derim
    5 bin tl karın olur ve daha iyi bir araca binersin her açıdan..
  • KIA ile TOYOTA'yı mukayese etmek...
  • Selamlar,
    mmt dizel kullanıcısıyım ve tavsiye etmem. yoğun trafikte sorun yaşamayanlara gıpta ile bakıyorum. çünkü benimki sürekli sorun çıkarıyor ve toyota çözüm bulamıyor. konuyla ilgili kazanılmış davalar olduğunu da hatırlatırım. opel şanzımanı ile ilgili dava var mı?
    bence mmt yi sürekli trafiğe ve hemde yokuş yukarı yoğun trafiğe sokarsanız değil 20 bin 5 bin gitmez.
    ben yoğun trafikten akçtığım halde her 2000 km de bir mmt kalibrasyon yaptırıyorum. diken üstündeyim araç beni yolda bırakacak diye.. tavsiye etmem.. AT daha iyidir yolda bırakmaz en azından..
    saygılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.