Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (218. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
628.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: runver

aurisin benzinlisi kaç yakıyor
    birde gözlükleri çıkarın (at gözlüklerini)

12.1 Lt. ile başladım şu an 10 Lt. civarlarında.
    Ama en son Lukoil' den satın aldığım 75 liralık (16 litre) benzin ile ş.içi 110 Km gidebildim.

Kutahya istanbul arasi 100 km sabit hizla 5.4 lt.
    Sehir ici 3000 km lik ortalamam 7.1 lt.
    Iki haneli rakamlari görmek icin ne yapiyorsunuz merak ediyorum doğrusu. Gaz pedali takılı kaliyor olmasin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• keşke foto çekseydim.
    göğsün üst tarafı komple kapak.15 dk da falan söktüler.
    gösterge tablosu yerindeydi.torpido söküldü.
    göğüs sökülü iken teste çıktılar.sonra sesi buldular ve izole ettiler.
    benim ses kaymak asfaltta çok hafif titreşimlerde bile geliyordu.
    asfaltın dalgalı olduğu trafik ışıkları öncesinde falan.dışardan sağa sola bastırarak çözülmüyor.
    sorun içeride bizim ulaşamayacağımız yerlerde
    araç garantide.götürün baksınlar bulsunlar.
    20 dk da falan topladılar.şu an bir ses yok.
  • _____________________________
    '13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz Custom Remap (+30HP)
    LG G5 Gold 32GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

quote:

quote:

Ama en son Lukoil' den satın aldığım 75 liralık (16 litre) benzin ile ş.içi 110 Km gidebildim.

Iki haneli rakamlari görmek icin ne yapiyorsunuz merak ediyorum doğrusu. Gaz pedali takılı kaliyor olmasin:)

Makas atma, ani fren ve hızlanma vs. uğraşıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

quote:

quote:

Diger suruculeri tehlikeye atmadiginiz her sey kendi seciminiz tabi..

• quote:

Orijinalden alıntı: kyn35

keşke foto çekseydim.
    göğsün üst tarafı komple kapak.15 dk da falan söktüler.
    gösterge tablosu yerindeydi.torpido söküldü.
    göğüs sökülü iken teste çıktılar.sonra sesi buldular ve izole ettiler.
    benim ses kaymak asfaltta çok hafif titreşimlerde bile geliyordu.
    asfaltın dalgalı olduğu trafik ışıkları öncesinde falan.dışardan sağa sola bastırarak çözülmüyor.
    sorun içeride bizim ulaşamayacağımız yerlerde
    araç garantide.götürün baksınlar bulsunlar.
    20 dk da falan topladılar.şu an bir ses yok.

Anladim bende bu nedenle sordum.komple sokmuyorlar ise problem olmaz..komple gogus asagi inerse sonradan sikinti cekmeyen gormedim cunku...
    Bende 10000 bakımda gostereyim 8000 e geldim zaten..
    Bilgi için teşekkürler

• quote:

bende benzer sürüş deneyiminde 206 ile 6.8lere çıkıyordum. (1.4 HDi 70HP DV4TD)

Arkadaların bahsettiği yumurta olyını denersem 5li değerlere çok rahat düşüyordum.

Geçen hafta depoyu fulledim. Bir iki kere sabahları 3km yokuş in çık yaptım 7lt değerine çıktı okula gidip geldim şuan 6lt civarlarına düşebildim ama inanın gaza basmamaya çalşıyorum yokuş aşağı viteste gaza basmıyorum düzlükte boşa sallıyorum. Yokuşta 10lt bandını geçmeye çalışıyorum ve kamyon otobüsten çok korna sellektör yiyiroum. Tabiki trafik saatleirne dikkat ediyorum. Şuan 400km oldu depoyu dolduralı daha ibre yarımın üstünde ortalama 6.0.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

quote:

bende benzer sürüş deneyiminde 206 ile 6.8lere çıkıyordum. (1.4 HDi 70HP DV4TD)

Arkadaların bahsettiği yumurta olyını denersem 5li değerlere çok rahat düşüyordum.

Geçen hafta depoyu fulledim. Bir iki kere sabahları 3km yokuş in çık yaptım 7lt değerine çıktı okula gidip geldim şuan 6lt civarlarına düşebildim ama inanın gaza basmamaya çalşıyorum yokuş aşağı viteste gaza basmıyorum düzlükte boşa sallıyorum. Yokuşta 10lt bandını geçmeye çalışıyorum ve kamyon otobüsten çok korna sellektör yiyiroum. Tabiki trafik saatleirne dikkat ediyorum. Şuan 400km oldu depoyu dolduralı daha ibre yarımın üstünde ortalama 6.0.

Düzlükte vitesi boşa mı aliyorsunuz ? Dogru mu anladım?

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Her yolda her zaman değil tabi. Yolun durumuna göre. Araç motor gücünden etkilenip devir ve hız kesmesin diye boşa alıyorum vitesi. Anlık yakıt tüketimi 1lt civarlarında geziniyor. CUt-OFF olmuyor maalesef ama dediğim gibi motor freninden kurtarıyorum bir nebze.

Her yolda her zaman değil tabi. Yolun durumuna göre. Araç motor gücünden etkilenip devir ve hız kesmesin diye boşa alıyorum vitesi. Anlık yakıt tüketimi 1lt civarlarında geziniyor. CUt-OFF olmuyor maalesef ama dediğim gibi motor freninden kurtarıyorum bir nebze.

Hareket halindeyken vitesi bosa almaniz yakit tuketimini arttir. Aracin ataleti ile olusan kuvveti hareket ederken vitesi boşa alarak motordan aliyorsunuz
    Bu durumda motor rolanti devri icin gereken kayiti tuketecektir. Aracin hizi ve yol durumu onemsiz hale gelecek.araci viteste birakirsaniz atalet ile olusan ku b beti motora ileteceginizden tuketim neredeyse sifir olur (mutlak sifir olamaz ama siz sifir kabul edebilirsiniz)
    Ayrica ani hareketler vs icin hareket halinde boş vites kullanimi uygun olmayacaktir.
    Auriste anlik tuketimi sayisal olarak goremiyorsunuz ama obd ile baglanip yada sayisal gosteren bir aracta bu denemeyi yaparsaniz bos viteste aracin yakit tukettigini goreceksiniz...olcumu dogru yapiyor ise tabi...

Boşta yakıt tüketmiyor demedim ben. Aracın motor freni dediğimiz tepki kuvvetini boşa alıp sonalndırıyorum araca sadece sürtünmeler etki ediyor o şekidle hız kaybediyorum. Çok kez denedim düz yolda belli bir hızla araç rölantide tükettiği yakıtı hızla endeklediği için belli bir seviyede tutuyor keisnlikle sıfır göstermiyor.

Araç CUT-OFF durumudna yani yokuş veya düz ylda gaza basmaz iken sıfır yakıt tüketir. Bunu da ecu ayarlar. Belirli bir rölanti devrinden aşağı indiğinde ecu geri yakıt iletir. Pejoda 1000devir altında yakıt veriyordu.

Pejo elektroniği toyotadan kesinlikle daha gelişmiş bir seviyede her türlü bilgi ulaşımı ve veriler açık. Yol bilgisayarı verileri keisnlikle gerçeğe daha yakın. 45000kmlik tamamen şehir içi kullanımla manuel vites kullanımda bu taktikle tüketimde 4lt bandına düşebildim. Aracı 2bin devir altında gaza basıp yürütmektense rölantide yaksın. Tabi bu denemeler çok düşük hızlarda ortalama 40-70 arasında.

Anlık vites ne olursa olsun tüketim çıldırıyor dizelde. Ha şu olabilir, devriniz yüksektir araca ivme katacaksınızdır turbo devirde olduğundan hafif bir haz hamlesiile araç ivmelenir ama düşük devirde veya boşta ne yaparsanız yapın ivmelendirmek yakıt tüketimini çok artırıyor. Bir de kesinlikle dur-kalk ve yokuş.

• quote:

Boşta yakıt tüketmiyor demedim ben. Aracın motor freni dediğimiz tepki kuvvetini boşa alıp sonalndırıyorum araca sadece sürtünmeler etki ediyor o şekidle hız kaybediyorum. Çok kez denedim düz yolda belli bir hızla araç rölantide tükettiği yakıtı hızla endeklediği için belli bir seviyede tutuyor keisnlikle sıfır göstermiyor.

Araç CUT-OFF durumudna yani yokuş veya düz ylda gaza basmaz iken sıfır yakıt tüketir. Bunu da ecu ayarlar. Belirli bir rölanti devrinden aşağı indiğinde ecu geri yakıt iletir. Pejoda 1000devir altında yakıt veriyordu.

Pejo elektroniği toyotadan kesinlikle daha gelişmiş bir seviyede her türlü bilgi ulaşımı ve veriler açık. Yol bilgisayarı verileri keisnlikle gerçeğe daha yakın. 45000kmlik tamamen şehir içi kullanımla manuel vites kullanımda bu taktikle tüketimde 4lt bandına düşebildim. Aracı 2bin devir altında gaza basıp yürütmektense rölantide yaksın. Tabi bu denemeler çok düşük hızlarda ortalama 40-70 arasında.

Anlık vites ne olursa olsun tüketim çıldırıyor dizelde. Ha şu olabilir, devriniz yüksektir araca ivme katacaksınızdır turbo devirde olduğundan hafif bir haz hamlesiile araç ivmelenir ama düşük devirde veya boşta ne yaparsanız yapın ivmelendirmek yakıt tüketimini çok artırıyor. Bir de kesinlikle dur-kalk ve yokuş.

Son paragrafinizi zaten dikkate alan arkadaslar yuksek yakit tuketimlerini oldukca dusurecektir..heleki istanbulda dusuk yakit tuketimi ile araba kullanmak sanattir diyorum:)

Valla Ankranın da hiç farkı kalmadı. Hiç olmazsa İstanbul daha düz. Ankara in çık hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alicilik -- 4 Ekim 2013; 21:04:15 >
    '13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz Custom Remap (+30HP)
    LG G5 Gold 32GB
  • Bugün 10bin bakımı için servise fiyat sormaya gittim. 350-360 tutar dendi. Hazır orada iken dedim kış lastiği ne takıyorsunuz, alsak kaça olur. Ve şok oldum. Lassa sonoways era+'ı 250'ye veriyorlar. Lassa kendi bayisinde o lastiği 205'e veriyor. İnsan düzülür de bu kadar olmaz! Yav git japonya'da bile bilinmeyen lastiği getir türkiye'ye, ve öyle b,r yıka yağla ki o fiyata çak, biz de farkına varamayalım. Ama sen kalk bu ülkede üretilen ve her tarafta satış yeri olan bir lastiğe bu fiyatı çek... Oha!

Orijinalden alıntı: ilcado81

Bugün 10bin bakımı için servise fiyat sormaya gittim. 350-360 tutar dendi. Hazır orada iken dedim kış lastiği ne takıyorsunuz, alsak kaça olur. Ve şok oldum. Lassa sonoways era+'ı 250'ye veriyorlar. Lassa kendi bayisinde o lastiği 205'e veriyor. İnsan düzülür de bu kadar olmaz! Yav git japonya'da bile bilinmeyen lastiği getir türkiye'ye, ve öyle b,r yıka yağla ki o fiyata çak, biz de farkına varamayalım. Ama sen kalk bu ülkede üretilen ve her tarafta satış yeri olan bir lastiğe bu fiyatı çek... Oha!

Bakımın içeriğinde ne var acaba? Bu kadar tutması ilginç.
    Bir hava ve yağ filitresi birde yağ olmalı ilk bakımda. Bu fiyata nasıl çıkyorlar acaba merak ediyorum.
  • arkadaşlar bizim araç için türkiyede pek parça aksesuar yokta bu e bay da cok güzel şeyler var yanlız fiyatlar ucuyo pahalı değil tam bi kazık bi çogu arada cok az var mantık çerçevesinde mesela şu sinyal lambası cok hoşuma gitti almaya kalsak nası alırız acaba bileninz varmı şu cok hoşuma gitti mesela

http://www.ebay.com/itm/MIT-TOYOTA-AURIS-2013-LED-door-mirror-turn-signal-light-pilot-courtesy-lamp/110992444395?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1779592603668942171%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D281099647528%26

• Yeni Auris'in son 3 aydaki fiyatları:

26.08.2013'te aldığım ekran görüntsü:

14.09.2013'te aldığım ekran görüntsü:

06.10.2013'te aldığım ekran görüntsü:

NOT: Son iki resmin altında, "fiyatların 01.09.2013 ten itibaren geçerli" olduğu yazıyor, ama fiyatlar farklı.

• Değerli arkadaşlar merhaba. Öncelikle değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim oldukça faydalı oluyor. Sizlere sormak istediğim bir sorum dikkate alıp cevaplarsanız sevinirim. İlk defa Auris aracımda otomatik klima kullanıyorum. Yazın soğutma sistemini sıkıntısız kullandım. Ancak havaların soğuduğu şu günlerde ısıtma sistemi ile ilgili kafama takılan bir şey var. Sistemi AUTO ya basıp açtığımda derece 28 de olmasına rağmen AC (Klima) ışığı da yanıyor. Her seferinde düğmeye basıp kapatıyorum. Birde bugün ilk defa ön camım buzlandığı için ön cam buz çözücü düğmesini kullandım ancak düğmeye basınca yine AC ışığı yandı. Ön cam buzunu çözmek için Klimanın devreye girmesi ne alaka anlamadım? Ben bir şeyleri yanlış mı yorumluyorum her seferinde AC devreye girecek ben mi düğmesine basıp devre dışı bırakacağım? Yoksa klima devrede mi olmalı (bana saçma geliyor) ? Yorumlarınızla yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler dilerim..

• arabamı okdr cok sewiyor beğeniyorum hatta etrafımdan insanlarda inceleyip beğenince dahada sewiyorum arabamı ama bugun okdr sogudum ki cok moralim bozuldu ya
    2 arkadaşımla bi ew arıyoduk aradıgımz yerde biraz bayır inişli cıkışlı yerlerdi ya gaza basıyorum gitmiyo araba ya dip gaz yap gene aynı rezil oldum özellikle kalkışta acayıp bi yıgılma oluyor oda balatayı yakarak kalkarsam, aksi halde stop ediyo, hep böyle oluyo zamnla acılırmı bilmiyorumda bu işe çok moralim bozuldu turbo tam kaçta acılıyo bilmiyorumda keşke birazdaha önde acılsa

diğer moralimi bozan şeyde şehir içi normal kullanımda 7 lt altına düşüremiyorum(genellikle 7.3), ha düşüyo şöyleki bi kaç arkadaşımın dediği gibi yumurta iter gibi gaza basıyorum kalkışlarda kasislerde falan devir fazla yukseltmiyorm bu seferde acayıp bi vasatlık oluyo hatta kornaya basanlar oluyo arkadan benzinli kullanan bi kaç arkadaş da 4.9 lt ye kdr düşüyo demiş şehir içinde de ya bu nası bi sakin kullanım da bu kdr düşüyolar anlam veremedm benm aracm diesel uzum yolda 4,5 yakıyo(100km ort ile)

bide sormak istediğim bu TRC tuşu var tam olarak nası bi işe yarıyo esp gibi bişeymi esp yok sanırım bizim araclarda ama

keske ülkemizde vergi bu kdr yuksek olmasada bizde 2.0 2.2 motorlularına binebilsek aurisin off tadından yenmez yeminle :(

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.