Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (333. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
629.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bugün otopark olduğu iddia edilen torpak arazide parktan çıkan araca yol vermek için iyice sağa yanaştığım halde diğer şofer "Buradan çıkarsam çiziliriz" dedi ben de geri vitese takıp giderken sol aynam onunkine değip kapanma yönünün tersine kırıldı.
    Yaşlı amcaya yol verdikten sonra aynayı düzelttim. Düzelttikten sonra farkettim aynanın dış kabı birleşim yerinden ayrılmıştı. Tırnak zoruyla tekrar yerine oturtum ve sorun kalmadı.
    Böyle olması normal mi?
    Eğer dış kaplama esneyip yerinden çıkmasa kırılır mıydı?

Bir kere benim de başıma geldi otoparktan geri geriye çıkarken aynayı hızla demire vurdum. Kapak 2 metre ileri uçtu sinyal lambası aşağı sallandı. O an başımdan aşağı soğuk bir duş almış gibi oldum ama parçaları yerine oturtunca sorun çıkmadı. Tırnaklar yerinden kurtulup kapak serbest kalmasaydı muhtemelen kırılmıştı.
    Hamilton Khaki E.T.O. Chronograph

• quote:

Orijinalden alıntı: highhardware

arkadaşlar merhaba,

bugün bulgaristana gideceğim bazı işler için gitmişken oradaki toyota bayilerinden birisine girip xenon olayını soracağım eğer orjinal ürün bulabilirsem bi dahaki sefere araçla gidip taktıracağım. :) konuyla ilgili ilgilenenleri tekrardan bilgilendireceğim.

Merakla sizden gelecek mesajı bekliyorum. Premium donanım dizel Auris aldık 70 bin verdik ama Xenon yok, bir türlüde orjinal yükseklik ayarı vs ile taktıramadım. 1 Ayda 5000km yolyaptım, yakıt tüketimi muhteşem ama gece bir türlü alışamadım. Arabada yok yok ama Xenon da yok :) Bekliyorum haberlerinizi

Orijinalden alıntı: edysch

quote:

Orijinalden alıntı: highhardware

arkadaşlar merhaba,

bugün bulgaristana gideceğim bazı işler için gitmişken oradaki toyota bayilerinden birisine girip xenon olayını soracağım eğer orjinal ürün bulabilirsem bi dahaki sefere araçla gidip taktıracağım. :) konuyla ilgili ilgilenenleri tekrardan bilgilendireceğim.

Merakla sizden gelecek mesajı bekliyorum. Premium donanım dizel Auris aldık 70 bin verdik ama Xenon yok, bir türlüde orjinal yükseklik ayarı vs ile taktıramadım. 1 Ayda 5000km yolyaptım, yakıt tüketimi muhteşem ama gece bir türlü alışamadım. Arabada yok yok ama Xenon da yok :) Bekliyorum haberlerinizi

Bu xenon gerçekten o kadar önemli bir donanım mı??

• peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    Biraz kişisel olabilir ama benim gece görüs kabiliyetim biraz zayıf olabilir. Yada daha ileri bir nokatyı gormeye calışıyorum sanırım. 2010 dan bu yana Bmw kullanıyorum ve tecrübe ettikden sonra anladım ki, bu sistem gece görüsde ciddi bir avantaj sunuyor. Benim için sürüs güvenlik özelliği, baskası için aksesuar olabilir.

Biraz kişisel olabilir ama benim gece görüs kabiliyetim biraz zayıf olabilir. Yada daha ileri bir nokatyı gormeye calışıyorum sanırım. 2010 dan bu yana Bmw kullanıyorum ve tecrübe ettikden sonra anladım ki, bu sistem gece görüsde ciddi bir avantaj sunuyor. Benim için sürüs güvenlik özelliği, baskası için aksesuar olabilir.

Daha önce xenonlu bir araç sürmedim o nedenle sormuştum. Bizim mercekli farlardan ben memnunum ama çok aşağıda ayar yapmışlar, bakımda yükselttireceğim.

Aralık 2013'te 1.6 Advance Skypack Multidrive S ile arınıza katıldım. Forumda yararlı bilgiler paylaşan herkese teşekkür ederim. Aracı alırken paylaşımlarınızdan yararlandığımı belirtmek isterim. Yeni araç almayı düşünenler hakkında tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Htachback araç düşündüğüm için seçenekler arasında Yeni Auris, Golf 7, i30, Yeni Leon vardı. farklı zamanlarda inceleyerek test yaptım. Citroen c4'ü ilk arabam 307'de yaşadıklarımdan dolayı tercih dışı bıraktım.

Yeni Leon;

aracı benden çok arkadaşım inceledi, forumlarda ve çevresinde kullanıcılardan takip etti. 1.6 tdi dsg + ek donım düşünüyorduk. ilk başta f/p gayet iyi görünse de bir kaç ay sonra kullanıcılardan gelen şikayetler araçtan soğuttu. Arkadaşım bir üst kalite kabul edilen Golf 7'yi incelemeyi önerdi.

+dizayn olarak güzel. yeni a3'ten esintiler göze çarpıyor. golf'e göre fiyat ve donanım daha uygun.
    +alt yapı, motor, şanzıman golf ile aynı
    -iç malzeme kalitesi iyi değil.. özellikle golf'le karşılaştırınca görünüm olarak bir kalite aşağısı
    -göğüs kısmı yeni auris'in çok eleştirilen göğüsü gibi dik inişli.. burada kişisel beğeni öne çıkıyor..
    -işcilik zayıf..leon formlarında paylaşımlar mevcut..

i30;

en süt donanım dizel ve benzinli motorlar için;

+kasa ve iç dizayn güzel
    +donanım olarak gayet bonkör
    +yanlış bilmiyorsam sınıfında en güçlü dizel motor 128 hp
    +yol tutuş yeterli
    +sorunsuz otomatik vites

-dizel motoru gücünü yola tam aktaramıyor. 128 hp ve torkunu hissedemedim.
    -otomatik viteste yakıt çok fazla. dizelde 8-9, benzinde 10-11 lt. verdiiğim rakamlar çevremde kullanan kişilere ait.
    -benzinli motor sıralı lpg'ye çok uyumlu değil (15-20 % tasarruf), gdi motor için sıvı sistem çok pahalı (6500-7000tl civarı)
    -marka değeri.. her ne kadar hyundai yükseliş içinde olsa da yeterli hissetmiyorum.
    -iç dizayn olarak çok fazla plastik kullanılmış.

yakıt sorun değilse tercih edilebilir.

Golf 7;

1.2 tsi ve 1.4 tsi dsg için;

+aracın ön kısmı çok hoş, iç dizayn olarak gördüklerimin arasında en iyisi
    +düşük devirde yüksek tork'tan dolayı sürüş keyfi
    +Koltukları rahat, iç aydınlatması, göstergeler, yol bilgisayarı kullanışlı. 1.2 tsi alınırsa vergi avantajı var.
    +DSG vites geçişleri gayet başarılı. sadece 1-2 arası geçişlerde hissettiriyor.
    +Benzinli motorlarının verimli olması..
    +marka değeri

-aracın arka kısmı çok yuvarlak kaplumbağa gibi.. golf 6'da arkadan görünüm daha iyiydi
    -teorik veriler güzel görünse de pratikte yakıt fabrika verilerden çok farklı (şehiriçi) çevremde bir çok golf kullananlar için şehiriçi en az 1.5lt fazla
    -DSG en büyük sıkıntısı.. kullanırken zevkli ama arızası da bir o kadar başa bela.. benimle aynı zamanda araç alan arkadaşımın mekatronik arıza vermesi düşündürücü
    -LPG uyumu yok..sıvı sistemler belirttiğim gibi 6500-700 tl civarı fiyattan dolayı avantaj kalmıyor. dizel alınması daha mantıklı.
    -Dizel motoru bildiğim kadarıyla en düşük motor. (105 hp).. psa grubunun hala kullandığı 1.6 90 hp kullanımda, onunla karşılaştırınca yakıt verimsizliği var
    -fiyatı çok pahalı.. highline model bile alınsa birçok donanım eksik.. donanımlar eklenince fiyat uçuyor..

Yeni Auris;

İlk çıktığında reklamlar gördüğüm kadar aşinaydım, hala gösterimde olan reklamdan dolayı olumlu bakmıyordum. Hyundai'nin karşısında yer alan Toyota plazaya eşimin isteği üzerine gittim. Şunu belirmeden geçmeyeceğim gezdiğim tüm firmalar arasında müşteriye ilgi en iyi Toyota'da vardı. Aracı yakından görünce ön yargılarım tamamen geçti. i30'la karşılaştırınca iç aksam daha kaliteli geldi.(özellikle plastik aksam). Daha sonra paylaştığınız bilgilerden olumlu olumsuz yönlerini okuyarak almaya karar verdim. 1.6 CVT için;

+Donanım olarak güzel. (i30 kadar dolu değil, golf kadar da bomboş değil)
    +Paketler arası fiyat farkı çok fazla değildi. sanırım 2500 tl civarındaydı.
    +marka değeri ve toyota'nın sağlamlığı
    +Muazzam vites geçişleri. sıfır sarsıntı.sıfır şanzıman sorunu.
    +Rakiplerine göre düşük yakıt tüketimi.
    +CVT'nin de etkisiyle son derece sessiz iç kabin.
    +LPG uyumu.. bence en büyük kriterlerden
    +Aracın dış dizaynı son derece spor ve çekici

-İç ışıklandırmalar led olabilirdi
    -Toyota touch video desteği verebilirdi... bu arada navigasyon için istenen ücret çok en son 1440tl demişlerdi
    -Göstergeler vasat.. Sınıfının gerisinde kalmış..premium paket de biraz da iyi olsa da vasatı aşamıyor
    -Yakıt gösterimi grafiksel.. birkaç çeşit alternatif olabilirdi. (golf de 3 alternatif var diye hatırlıyorum)

Eksi gördüğüm yönler genelde iç tasarım ve genelde ufak görülebilecek aksamlar. Motor 0-50 arası ağırbaşlı olmasına karşın 50-100 ve sonrası için tam bir canavar. 132 hp'nin hakkını 130-140km hızlarından sonra görebiliyorsunuz.aracım şuan 7500 km oldu. şehir içi ağırlıkta kullanıyoruz. ortlama uzun süre 7.5/7.6 lt civarında gezdi. eşim acemiliğini araçta çıkardığı için bazen 8lt olduğunu gördüm. 1500km önce prins lpg montajı yaptırdım. araç sürmek daha da keyifli oldu :) Cam tavan vb. konu da şimdiye kadar çok şükür sorun yaşamadım.

merak ettiğiniz bir konu varsa sorabilirsiniz.

teşekkürler

iyi günler

• MeT.. M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın dediğiniz gibi bütün araçların bazı özellikleri iyi bazı özellikleri kötü.Ancak bir tespitiniz kesinlikle yanlış olmuş i 30 ve auris ikisine de sahip oldum kullandım iç malzeme kalitesi bariz şekilde i 30 da daha iyi auriste ise direksiyonu daha hisli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

quote:

Daha önce xenonlu bir araç sürmedim o nedenle sormuştum. Bizim mercekli farlardan ben memnunum ama çok aşağıda ayar yapmışlar, bakımda yükselttireceğim.

Yükseltmek işe yarayabilir tabii ki. Servisde ayarlayacaklardır. Ben gecen ay sağda reflektörsüz giden bir traktörü ve sağdan giden bisikleri çok gec gördüğüm için 2 ciddi tehlike atlattım. O nedenle tekrar BMW ye döndüm. Aracım satılık, bir kac defa burada da paylaştım. İlgilenen arkadaş olursa diye tekrardan paylasayım. "http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-2-aylik-kusursuz-premium-donanim-cam-tavan-171000469/detay/"

• mrkapo kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.. herkes kazasız belasız kullanması dileğiyle.. hyundai'den sonra toyota'ya girince bana öyle gelmişti..kişiden kişiye zevkten zevke değişen öznel değerlendirmeliler bizimkisi..
  • Cumartesi 50 TL' lik benzin almıştım Opet' ten.
    Bugün 68,8. Kilometrede tekrar ışık yandı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Cumartesi 50 TL' lik benzin almıştım Opet' ten.

Nasil araba suruyosun be abi anlamadim kaza videonda gormustuk sacma sapan bi sollama kavsakta son gaz yakar tabi dizel araba bile cok yakar oyle ben en kotu kullanimda 50 tl ile sehir ici rahat 100 km gidiyorum sat su arabayi git golf al da gor golf forumunu cileden cikar biraz da

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 15 Temmuz 2014; 17:43:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gastan

quote:

Cumartesi 50 TL' lik benzin almıştım Opet' ten.

Nasil araba suruyosun be abi anlamadim kaza videonda gormustuk sacma sapan bi sollama kavsakta son gaz yakar tabi dizel araba bile cok yakar oyle ben en kotu kullanimda 50 tl ile sehir ici rahat 100 km gidiyorum sat su arabayi git golf al da gor golf forumunu cileden cikar biraz da

Sanki sürekli dip gaz gitmiş gibi. Gaz pedalına yanlış basma ve yanlış fren kullanımı.
    Bence sizin 1-2 saatlik sürüş eğitimine ihtiyacınız var.

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    1. Resim normal o suruse gore 100 km en az gitmeniz lazim ikinciyi anlamadim 5 dk dan fazla dipgaz gitmeniz lazim

• Geneli sport mode kullanım
    Ama normal mode kullansam sonuç aynı ki daha önce brnzer değerleri paylaşmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gastan

Sen geneli sport kullan sonra sikayetci ol yakittan allah askina yazma bidaha yakit hakkinda

Okumazsın bilader sana mı yazyoruz

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.