Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (220. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
628.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Maltepe-Kadıköy arası sürekli dur-kalk yapıyorsunuz, spor kullanım da var ve 200 km'ye de çıktınız ve 5.0 lt. ortalama oldu. Yanlış mı anladım ben, yoksa isminiz rumuz da gerçek adınız Demir BÜKEY mi?

Yukarıda yazdıklarımı yaptığınız için tebrik ederim.

Spor kullanırken ve normal kullanırken devirlerinizden, vs. vs. kullanım tarzınızdan ve E-5'te yolun durumundan bahsedebilir misiniz?

Bu son paragrafı cevap alamadığım için yazıyorum: Şaka, dalga vs. amaçla yazmadım, yazmam da. Gerçekten merak ettiğim için yazdım, soruyorum. Diğer arkadaşlar da merak ediyordur. Bilmediğimiz ekstra şeyler var olmalı, burası da o tür paylaşım amaçlı bir site değil mi zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 9 Ekim 2013; 16:38:00 >

Orijinalden alıntı: rcelik73

sıfırlama sadece depoyu doldururum sıfırlarım.evim den e5 e girmek icin rampa cıkarım onlar hepsi dahil dir 90 a fixle sıfırla ben kendimi kandırırm arkadaş yok öyle bişey değer ne ise odur.hadi sıfırladım bak aşağıda makbuzları var onu nasıl sıfırlıcam : ))

1.4 motor uzun yolda fazla şehir içinde az yakar arkadaşlar yanlışınız var.
    resim ekliye miyorum şunu yazayım size depo 50 litre ama 20 km gide bilirsin dediğinde silleme doldururum her seferinde ,aşağıdaki veriler şehir ici maltepe kadıkoy karışık
    29.09.2013 de 32,6 litre yakıt almışım 144,33 tl ye gittiğim km 677 / 21,2 kuruş yakmış
    08.10.2013 de 42.6 litre yakıt almışım 190 tl ye ye gittiğim km 841 / 22,5 kuruş yakmış

Aracı aldım 2. günü agustos ayında o sıcakta full klimalı bagaj dolu memlekete gitim geldim toplam 890 km 110 ve 140 km ortalama 4.6 lt

ben aracımdan cok memnunum.

2 ay önce jetta dsg 7 vardı yolda kaldım kronık mekatronık arızası yuzunden servıs garantısı bıttı 9000 tl ben dısarda yaptırdım 1740 tl ve sattım aracı oda az yakıyordu bı depo ıle 1000 ıle 1160 garantisi vardı. o 55 litre alıyor ama yakıt bitince doldur 55 litre ye doluyordu.

Şu an babamın ve ben,m kullandığımız 2006 sıfır aldığım ford fusion 1.6 tdci var 160.000 km de ve hala orjinal baskı balatası ile kullanıyoruz ve yakıt ortalaması 4.1 ile 4.4 ü asla gecmiyor.uzun yolda 3.8 leri çokkkkkkk gördük ,
    ya siz doğru ölçüm yapamiyorsunuz yada aracı yanlış kullanıyorsunuz

ben 1600 cc 128 bg ve 260 nm torkluk kia venga ile de uzun yolda 100 km sabitte 3,8 leri görüyordum, zuzn yolda her araba az yakar, şehir içinde dur kalk, arkadaki sıkıştırdı hızlan, yokuş çık, in, ışıkta dur, tam hızlanacakken aniden yavaşla falan benim diyen dizel 4 lt yakamaz... ben yakıyorum diyorsanız sizi tebrik ediyorum, zira ben corollamı 0 km almıştım ve yaklaşık 90 bin km de iken satmıştım ve hiç bir zaman şehir içinde 6,5 lt aşağısını görmedim, rahat kullanayım dediğim zamanda 7 leri çok rahat geçiyordu, toyotanın 1.4 dizeli çok güçlü değil, 3 kişi yokuş çıkayım deseniz mecbur yüksek devirde çıkacaksızınız, klima açıksa oda ayrı bir dert...dolayısıyla, şehir içi 6-7 lt gören arkadaşların yakıt tüketimi normal.

• 1,33 auris şehiriçi yakıt tüketimim havaların soğuması ile artışa geçti. sabah 8'de 10km uzaklıktaki iş yerime gidiyorum ve 2 yerde ışık var, 4 yerde de hız kesici mevcut. Tam motor ısınıyor iş yerime ulaşıyorum. Dönüş yolu da aynı. toplamda günde 20-22 km yol yapıyorum. Şu an ortalama tüketim 7,3 bende. Ki sanırım benzinli araçlar içersinde en düşük değerleri de ben veriyordum burada.

ben 41 yıldır istanbulda yaşıyorum : ))

2 tane İstanbul var herhalde...

Orijinalden alıntı: ilcado81

1,33 auris şehiriçi yakıt tüketimim havaların soğuması ile artışa geçti. sabah 8'de 10km uzaklıktaki iş yerime gidiyorum ve 2 yerde ışık var, 4 yerde de hız kesici mevcut. Tam motor ısınıyor iş yerime ulaşıyorum. Dönüş yolu da aynı. toplamda günde 20-22 km yol yapıyorum. Şu an ortalama tüketim 7,3 bende. Ki sanırım benzinli araçlar içersinde en düşük değerleri de ben veriyordum burada.

Keşke bisiklet kullanımı yaygınlaşsa ülkemizde.
    10km gidiş için arabayı kullandığınıza değmez
  • benim yaptığım km ortada maltepe kadıköy demek sürekli dur kalk anlamına gelmiyor ortalama yakıt tır benım bahsettıgım 08.10.2013 de doldurdugum depo budun 2. gun 300 km oldu yakıt ortalamam 4,7lt

ben i30 alacaktım diesal otomatik satan arkadaşım bayisi ortalama 8 lt nin ustunde yakarsın tl olarak 0,35 kurus ben bunu yaktıktıktan sonra diesel almam ki arkadaş benzinli alırım daha iyi .
    akrabamda 2.0 tdi passat var 6.3 ortalama ve o deli gibi araba kullanır.
    sizde yanlış lık var.

hadi benim litre ortalamama bakmayın silin kafanızdan aldıgım yakıt ile gittiğim km yi hesaplayın yaktıgı kuruşu gorun 0,22 kuruş

25 kuruşun üstü diesel yakan araba var ise satın benzinli alın bakım masrafından kurtulun.
    merhaba
  • Valla beyler dur kalk trafikte start stop lu araç bile 5in altına düşmüyor. Heleki yokuş......

İstabul düzlük ve haberlerde gördüğüm eşden dosttan duyduğum kadarı ile geniş ferah yolları var. Okula gitmek için benim 7 kombinasyonum var en kısası 11km en uzunu 35km . Bu yolların en uzunu tamamen düzlük ve çevre yolu. Bırakın 4-5 i tek başıma 3lü değerlere de düşerim ama günlük 24km fazla yapıyorum yakıt aynı anlama geliyor birde aracım fazla km yapmış oluyor buna değmez. Mecbur 11 km olanı en idareli şekilde gitgel yapıyorum.

Odtü mezunu varsa günde en az 3 kere okul içini turluyorum ve enformatik enstitüsüne inip çıkıyuorum. Ben 3 yakarım diyen babayiğit gelsin benim yolumda gitsin 7nin altında yakarsa arabanın anahtarını veriyim ben
  • Ben yarın sabah Alanya'ya yolculuğa çıkacağım. -Allah herkese kazasız belasız yolculuk versin- Aldığım ve harcadığım yakıtı da hesaplayıp burada yazacağım. Yaptığım yolculuktan sonra da bütün bilgileri burada tekrar paylaşacağım. 1.4 diye, dizel aracın uzun yolda, şehir içinden daha randımanlı olup olmadığına bakacağım. Sonra da İstanbul'un nisbeten en rahat yollarına (haftasonu hariç) sahip olan Beykoz civarında belirli -yeterli- km. kullanacağım. Bunu da paylaşacağım. Ardından da nasıl bir kullanımla kullandığımı kimsenin sormasına gerek kalmadan özetle anlatacağım. Lüzumsuz tartışmalara da son vereceğim. Yani dur-kalk, 200le gitme, spor kullanma deyip te bir sonraki mesajımda yolculuğumun büyük çoğunluğunda e5'in rahat zamanlarında kullandığımı itiraf etme gereği duymayacağım.

Ayrıca, 10 gün kadar da bu siteye girmeyeceğimi varsayarak, şimdiden herkese iyi bayramlar ve iyi tatiller diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 11 Ekim 2013; 13:55:34 >
    Sen ne dersen de 200 km hıza cıkmak demek ile 840 km yı 200 le gıtmek demek değildir,maltepe kadıköy dedikten sorna istanbulda yaşıyorsan kucukyalı dan başlayan uzuncayır metrobus duragına kadar durkalkın oldugu trafıgı bilmiyorsan yazdıklarımdan yanlış yorumlar çıkartıyorsan kusura bakma kalaya almıyorum seni yılda 60.000 km yol yapıyorum sen ne yapıyorsun onu yazda karşımda kimle konuştugumu anlayayım.
    size bir şeyi ispat etmek sorunda değilim araç kullanmayı bilmiyorsan insanların yaptıgı yoruma saygı duy inanmiyorum de geç anlarım.Ama benim yazdıklarıma yalan muamelesi yaparsan seni kalaya bile almam.
    yok öyle idi yok böyle idi yok 200 du yok e5 di ben gittiğimi nasıl kullandıgımı şehir içi ortalamamı yazdım

SEN İSTER İNAN İSTER İNANMA.BENİ BAĞLAMAZ.
    GİT GEL İSTERSEN 10 LİTRE YAK ARABA SENİN PARA SENİN

BENİM YORUMLARIMADA CEVAP YAZMA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik73 -- 11 Ekim 2013; 15:35:04 >
  • 175 günde 9940km yol yaptıktan sonra bugün 10bin bakımına soktum arabayı ve 345 tl tuttu. 8li park sensörü takılırken sol direk kapağı tam oturtulamamıştı, onu düzelttiler. Bir de şehir öküzleri sol ön çamurluğu yaklaşık 10cm kadar çizmişlerdi, o kısma da rötuş yapıldı. Bunlardan ücret alınmadı. Bir de güzelce iç ve dış temizliği yapmışlar. Oh mis. Araba ramazan arifesinden beri yağmur suyu hariç su görmemişti :)

108 lira işçilik alınmış, 230kadar da parça tutmuş arkadaşlar. Bir kutu enjektör temizleyici verdiler, onu da yakıt alırken pompacı koyacak.

Gayet memnun ayrıldım servisten.

175 günde polen filtresinin hali de ekte. 6 ayda bir bakım mı olur diyordum ama maşallah 6 ayda 10bini gördüm. Polen filtresinin halini görünce de iyi ki girmişim diyorum.

• Arkadaşlar bugün bu forever kartı almak için servise uğradım yağ deişimi hakkında konuştum yağı kendim alabileceğimi söylediler 5-30 yağ al dediler ancak bir fikrim yok ne almalıyım tam sentetik yarı sentetik hangi marka önerilerinizi bekliyorum saygılarımla
    Arkadaslar ben aracimi 1 ekimde alarak araniza katildim. Arac dizel m/m advance paket. Daha 540 km arac sehirler arasi hic kullanma firsatim olmadi. Bursa inegolde yasiyorum sabahlari motor tam isinmadan araci kapatmis oluyorum 15-20 km sabahlari suruyorum. Aksamlarida hevesimvar diye sakin sakin sehir icinde turluyorum. Arac yeni diye yuklenmememe ve huz sinirlarina dikkat etmeme ragmen ort. Tuketimim 7 litre izleniyor. 4-4.5 litre sehir ici yakiyorum diyen ya cevre yollarinda ilerliyor ya da kotu niyet ile yorum yapiyor. Benim arabam ile ayni guzergahta eger arac yeni oldugu icin fazla yakmiyor ise 6 litreyi bile gormek mumkun gozukmuyor.
    Aractan yakit disinda simdilik cok memnunum. Alacak arkadaslara advace skypack arac almalarini oneriyorum. Anahtarsiz calistirma harika kullanim kolayligi sagliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orhan Hoca,
    Sen ne dersen de 200 km hıza cıkmak demek ile 840 km yı 200 le gıtmek demek değildir,maltepe kadıköy dedikten sorna istanbulda yaşıyorsan kucukyalı dan başlayan uzuncayır metrobus duragına kadar durkalkın oldugu trafıgı bilmiyorsan yazdıklarımdan yanlış yorumlar çıkartıyorsan kusura bakma kalaya almıyorum seni yılda 60.000 km yol yapıyorum sen ne yapıyorsun onu yazda karşımda kimle konuştugumu anlayayım.
    size bir şeyi ispat etmek sorunda değilim araç kullanmayı bilmiyorsan insanların yaptıgı yoruma saygı duy inanmiyorum de geç anlarım.Ama benim yazdıklarıma yalan muamelesi yaparsan seni kalaya bile almam.
    yok öyle idi yok böyle idi yok 200 du yok e5 di ben gittiğimi nasıl kullandıgımı şehir içi ortalamamı yazdım

SEN İSTER İNAN İSTER İNANMA.BENİ BAĞLAMAZ.
    GİT GEL İSTERSEN 10 LİTRE YAK ARABA SENİN PARA SENİN

BENİM YORUMLARIMADA CEVAP YAZMA.

Bu nasıl bir uslup arkadaş kulhanbeyliler gibi medeni insanlar gibi yazışamıyormusunuz.

• ozknbyrktr O kullanıcısına yanıt
    Aynı aracı kullanıyoruz hocam. Benimde en dikkatli şeklimde 6.1 gördüm. 8100km oldu şuanda. 9000den sonraa 10000 olmadan bakıma götüreceğim.

İlk bakımda bakalım ne çıkacak ona göre ikinci bakımda alışkanlıkları değiştiririz.

Bu elektromagnetik park sensörü ile ilgilenmeye başladım. Sonradan takılan o absürt sensörlerden istemiyorum. Tamponun ahengini bozuyor. Hatta şu tampon köşelerine ve kapı kenarlarına araç rengi trimlerde bu halinden sonra çirkin duruyor. Okulda bir araçta var adam nerdeyse çevresini fiber kaplatcak :D advance her hali ile çok tatlı.

Yalnız ailedeki ilk ve tek manuel dışı şanzuman ve anahtarsız araç. Ben dışında birisi kullan istediğinde bir brifing vermem gerekiyor o sıkıntı oluyor :D Bayramda ilgilenebilirsem hazır kış geleden şu davlumbaz kaplama işine giriyim diyorum.

Orijinalden alıntı: ilcado81

175 günde 9940km yol yaptıktan sonra bugün 10bin bakımına soktum arabayı ve 345 tl tuttu. 8li park sensörü takılırken sol direk kapağı tam oturtulamamıştı, onu düzelttiler. Bir de şehir öküzleri sol ön çamurluğu yaklaşık 10cm kadar çizmişlerdi, o kısma da rötuş yapıldı. Bunlardan ücret alınmadı. Bir de güzelce iç ve dış temizliği yapmışlar. Oh mis. Araba ramazan arifesinden beri yağmur suyu hariç su görmemişti :)

108 lira işçilik alınmış, 230kadar da parça tutmuş arkadaşlar. Bir kutu enjektör temizleyici verdiler, onu da yakıt alırken pompacı koyacak.

Gayet memnun ayrıldım servisten.

175 günde polen filtresinin hali de ekte. 6 ayda bir bakım mı olur diyordum ama maşallah 6 ayda 10bini gördüm. Polen filtresinin halini görünce de iyi ki girmişim diyorum.

Bayramdan sonra 24 bin km de 20 bin bakimina gircem.yagi kendim goturuyorum gereksiz yere de enjektor temizleyici de istemiyorum dedim.200 tl odeyip cikicam. Normalde 20 bin bakim 430 tl imis.Arac 21 bin km dir lpg li sorun yok

• Arkadşlar bende şu anda 2 tane yeni auris var. İlkini Şubat ayında aldım. 1.6 Active Multidrive S. Şu anda 12.000Kmde ve servise bu zamana kadar 3 defa girdi. Birincisi 1000km bakımı, ikincisi 10.000km bakımı ve 3. olarak ta arka tampon hasarı. Ne bir gacırtı var ne de tıkırtı. Fren balatası sorunu da hiç yaşamadık bu zamana kadar. Aracımı sadece ben yıkarım ve dökülen de hiç bir parçasını görmedim. Bu kadar memnun kalınca ve 2. araç ihtiyacı olunca da yine Auris Active aldım ama bu sefer düz vites olanını. Bu aracım da şu anda 800km'de ve bunda da şimdilik hiçbir sorunum yok.

Araçlar bence gerçekten çok iyi. Ben bir daha araba alacak olsam ya auris ya da corolla alırım.

Şimdi gelelim yakıt tüketimi konusuna. Yavaş kullanmam...

Multidrive S olan şehir içi ortalama 8.5lt şehir dışı ortalama 6.5lt yakıyor.
    Manuel olanı şehir içi 7.5 yaktı ilk depoda. Uzun yola hiç çıkmadım onu da paylaşırım.

Her arabada sorun olabilir. Önemli olan çözümlenip çözümlenmediğidir. 1995 yılından bu yana toyota kullanıyoruz. Sadece 2000 model corollamızda yağ eksiltme sorunu oldu. Aracın garantisi bittikten 1 ay sonra sorun fark edildi ve servis görevlileri bu 1 ayda olacak bir sorun değil bizim hatamız dedi ve aracı takiba aldılar. aracın garantisi 27 haziran 2003 yılında bitmiş olmasına rağmen 2004 nisan ayı sonunda yarım blok değişimi yapıldı.

Yine toyota aldım bir daha da toyota alırım hemde düşünmem. Çünkü bir sorunum olduğunda ilgileniyorlar. Servisin bir kusuru olmuşsa merkez sorunu çözüyor.

Yeni auris alanlar bilir. aracı almadna önce ve aldıktan sonra bayi ve merkez tarafından kaç defa arandınız? Bakım yapıldıktan sonra kaç defa merkez ve servis tarafından arandınız. Bu aramalr bile bir kalite göstergesidir.

Tekrar yazıyorum her araçta sorun olabilir. Önemli olan bunların çözülüp çözülmediğidir.

• Erdemmani E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum buda benim 3 . toyotam aracın tasarımı konforu herşeyi tartışılır ancak sorunsuzluğu ve sağlamlığı bence kesinlikle piyasanın en iyisi

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.