Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
612.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aracının 10000 bakımı yaptıranlardan bilgi alabilirmiyiz. servis ücretleri yapılan işçilik vs. Servis zamanı yaklaşan arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz bilgi açısından.
  • arkadaşlar jant alıcam bu ay da size sormadan etmiyim dedim opc jantı düşünüyorum painttede bi similasyon yaptım :) sizce nasıl olmus veya baska tavsiyesi olan varmı cunku kestiremiyorum bizim aurislerde ne hikmetse golf gibi leon veya astra gbi aynı segment olmasına rağmen ne adam gbi yapan oluyo nede parca üretiliyo en fazla etek tampon eki falan filan

auris yazınca direk görsellere modifiyeli aurislerin geldiğini ne zamn görücez :D

bu kasa herseye acık tek yapılması gereken biraz parcaydı ekti bunları cıkartmak inşallah yaparlar

buyurun resim bu

• bu arada yazmayı unuttum jant 18 inc lastıkler 225 40 18 olucak
  • fikrettr61 kullanıcısına yanıt
    Ben de düşünüyorum ama şuan maddi imkanlarım el vermiyor. Amcamda 5*120 BMW jantı var adanalı al kullan diyor ama flanşla fln uğraşmak istemiyorum.

Modifiye konusunda aksesuarları dışında pek bir secenek yok daha araç çok yeni ve eski kasasında çok farklı golf gibi değil. Ankara da fiberciler yaparız diyorlar ama ben pek dokunmak istemiyorum belki orjinal spolierini yaptırabilirm. Ya da scirocco spolieri de yaptırabilirm.
  • güzel olmuş bayaaaa
  • herkese iyi akşamlar.
    d4-4 M/M Auris almak üzereyim.üstelik daha önce yaşanmış olan yağ yakma problemlerini bilmeme rağmen.
    ancak yaptığım geniş araştırmalar bunun çözümü için çalışıldığını ve muhtemelen de yeni kasada çözüldüğü yönünde.
    ilk çıktığı günlerde alıp binen auris sahiplerinin yağ eksiltme yada yağ lambası ile ilgili tecrübelerini öğrenmek istiyorum.
    bu forumu takip eden auris kullanıcılarına çok büyük faydası olacaktır.
  • fikrettr61 kullanıcısına yanıt
    Üstadım jant çalışması çok güzel olmuş.

Sahibinden ilanları arasında şöyle bir araba gördüm jantları bence güzel.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-toyota-auris-1.33-life-barcelona-kirmizi-plus-19-jant-136655278/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drtroy -- 12 Eylül 2013; 23:15:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyn35

herkese iyi akşamlar.
    d4-4 M/M Auris almak üzereyim.üstelik daha önce yaşanmış olan yağ yakma problemlerini bilmeme rağmen.
    ancak yaptığım geniş araştırmalar bunun çözümü için çalışıldığını ve muhtemelen de yeni kasada çözüldüğü yönünde.
    ilk çıktığı günlerde alıp binen auris sahiplerinin yağ eksiltme yada yağ lambası ile ilgili tecrübelerini öğrenmek istiyorum.
    bu forumu takip eden auris kullanıcılarına çok büyük faydası olacaktır.

Rahat rahat alip binebilirsin kadesim.

Yag tuketimi sorunu eski kasada giderilmisti. Yeni kasalarda zaten yok. Sadece 2010 ve 2011 dekilerde tuketim olabiliyor onuda servislere gittiginiz zaman garantisi olmasa dahi garantiden cozuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: drtroy

Üstadım jant çalışması çok güzel olmuş.

Sahibinden ilanları arasında şöyle bir araba gördüm jantları bence güzel.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-toyota-auris-1.33-life-barcelona-kirmizi-plus-19-jant-136655278/detay

Cok guzel olmus fakat bence 19 cok buyuk. Bu aracta en fazla 18 kullanilmali. En ideali 17 maliyet acisindan

• kyn35 kullanıcısına yanıt
    D-4D MM aracı 6 aydır kullanıyorum 7100km de şuan. Rutin olarak her hafta sonu yıkar ve yağ su değerleirne bakarım 6 ay giib bir süreçte yeni bir motor için yağ ekisltmesi normal seviyede çubuk biraz acayip ama yağ seviyesi geçen haftasonu 3 çeyrekden fazlaydı. 206+ aracım 2500km ilk bakıma götürdüğümde yarım lt yağ eksiltmiş çubukta baya belli ediyordu kendini.
  • isomania kullanıcısına yanıt
    BEn 19u bu kadar beklemiyordum bence 18den daha tatlı durmuş. Eğerki yasız böyle duruyorsa ben hemen para biriktiriyorum jant velastiğe :D

Yalnız bu jant beyaz araçta daha bir tatlı durur.
  • Bizim araç 10000 oldu sayılır
    Biraz önce bakım için 1-2 (d.dere - sonkar)servisi aradım 400 tl dediler.
    Aramızda bakım yaptıran oldumu?
    MM DİZEL için Fiyat normalmi?

Not:5-30 yağ koyacaklarmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

D-4D MM aracı 6 aydır kullanıyorum 7100km de şuan. Rutin olarak her hafta sonu yıkar ve yağ su değerleirne bakarım 6 ay giib bir süreçte yeni bir motor için yağ ekisltmesi normal seviyede çubuk biraz acayip ama yağ seviyesi geçen haftasonu 3 çeyrekden fazlaydı. 206+ aracım 2500km ilk bakıma götürdüğümde yarım lt yağ eksiltmiş çubukta baya belli ediyordu kendini.

Aracinda DPF sistemi oldugu icin yag eksiltme yerine jenerasyon durumuna gore yag seviyesi yukselmesi olabilir. Belli sureden sonra rejenerasyon tamamlandiginda seviye dusebilir.

Bu araclarda motor karterinde 2 sensor vardir. Biri dusuk yag seviye sensoru biride yuksek yag seviye sensoru. Bu seviyeler arasindaki her durum normaldir. Eger aracta anahtar seklinde bir lamba yanarsa yagini kontrol edin eger yag seviyesi ust cizginin yarim veya bir parmak uzerindeyse ve servise basvurmakta fayda var. DPF rejenerasyon yapmiyor olabilir.
    Aka bu durum cok nadir olur. O yuzden rahat rahat binin. Aracin bakimlarini gecirmeyin DPF li motorlarda yag onemli zamaninda degismesi gerekli.

• Geçen gün corca c yağ ışığı yandı baktık yağ bayağı eksilmiş zaten bakımı da gelmişti. Yol üzerinde bir benzinlikte durduk. Basit bir yerdi dükkana girdik (bakkal tadında) abi dedim 5/40 var mı yok 5/30 var mı yok. E dedim siz yağ satmıyormusunuz satıyoruz.

Deidm niye 5/40 yok aracın ne dedi dedim 1.3 dizel o zaman 10/40dır dedi hayır 5/40 kullanıyorum dedim. Emindim en son edge Turbo dizel 5/40 koyduk. Yok öyle bir yağ nerden buldunki dedi dedim bi git işine çıktım . Opette her çeşit vardı yarım litre koydurduk miss gibi oldu. Haftaya bakım vakti düzelir.

Yağa çok dikkat edeirm kendi aracımda muhakkak her hafta kontrolünü yaparım. Genelde aynı seviye de tutuyor. Dalgalanmaya şahit olmadım.

Bu arada arkadaşlar sizden bir ricam var 3. kez isiyorum ama :D

Bir arkadaştan ricam eğer vakti ve zamanı olursa kaput altının fotolarını çekebilir mi ? Benim kaput değiştirği için kaput altındaki o yalıtım malzemesinin alt kısmı açıkta gibi duruyor orayı karşılaştırmam lazım.

Bir de araç rölantide duruyor iken cam ile baktığınızda kaputun size bakan ucunda titreme oluyor mu ?

• quote:

Geçen gün corca c yağ ışığı yandı baktık yağ bayağı eksilmiş zaten bakımı da gelmişti. Yol üzerinde bir benzinlikte durduk. Basit bir yerdi dükkana girdik (bakkal tadında) abi dedim 5/40 var mı yok 5/30 var mı yok. E dedim siz yağ satmıyormusunuz satıyoruz.

Deidm niye 5/40 yok aracın ne dedi dedim 1.3 dizel o zaman 10/40dır dedi hayır 5/40 kullanıyorum dedim. Emindim en son edge Turbo dizel 5/40 koyduk. Yok öyle bir yağ nerden buldunki dedi dedim bi git işine çıktım . Opette her çeşit vardı yarım litre koydurduk miss gibi oldu. Haftaya bakım vakti düzelir.

Yağa çok dikkat edeirm kendi aracımda muhakkak her hafta kontrolünü yaparım. Genelde aynı seviye de tutuyor. Dalgalanmaya şahit olmadım.

Bu arada arkadaşlar sizden bir ricam var 3. kez isiyorum ama :D

Bir arkadaştan ricam eğer vakti ve zamanı olursa kaput altının fotolarını çekebilir mi ? Benim kaput değiştirği için kaput altındaki o yalıtım malzemesinin alt kısmı açıkta gibi duruyor orayı karşılaştırmam lazım.

Bir de araç rölantide duruyor iken cam ile baktığınızda kaputun size bakan ucunda titreme oluyor mu ?

Senin kaput altinin resimleri varmi. Varsa resmi koy hir bakayim
    Normal olup olmadigini soyleyim. Normalde o kaput izolatorunu tutan klipsler tek kullanimliktir. Eskisi kullanildiysa hafif o yuzden bosluk yapmis olabilir

Teşekkür edeirm hocam. Çok kaliteli olmasa da bir tane var.

Alt kısımda döşemenin üstüne bir parça çıkıyor. Şuan yalıtım malzemesinin o parçanın uç kısmında sabitlendiği bir yer yok. O parça tutuyor gibi. ama enteresan gelen döşemenin o kısmıdna sanki daha önceden klips varmış gibi delik ve sıkışma izi var. Yarın daha net bir foto çekmeye çalışırım.

• quote:

Teşekkür edeirm hocam. Çok kaliteli olmasa da bir tane var.

Alt kısımda döşemenin üstüne bir parça çıkıyor. Şuan yalıtım malzemesinin o parçanın uç kısmında sabitlendiği bir yer yok. O parça tutuyor gibi. ama enteresan gelen döşemenin o kısmıdna sanki daha önceden klips varmış gibi delik ve sıkışma izi var. Yarın daha net bir foto çekmeye çalışırım.

Ekledigim resimdeki kismi diyorsun sanirim uretimi oyle normal bir durum.

Teşekkür ederim aynen bu şekilde. Ben de şaşırdım yeri delik izi var arkasında uygun biryer yok.

Peki bu titreme olayı var mı sizde ?

Rölantide camdan baktığımda kaputun ben orta bana bakan kenarı titriyor
  • quote:

Teşekkür ederim aynen bu şekilde. Ben de şaşırdım yeri delik izi var arkasında uygun biryer yok.

Valla benim yeni aurisim yok. Eski kasa var

Belki kaput dayanma takozlari ayarsiz olabilir. Bu konuyu inceleyim tespitlerimi yazarim sana. Ama simdiye kadar rastlamadim boyle bir olaya

Belkide normaldir cok az titresim. Bakalim

• quote:

Orijinalden alıntı: isomania

quote:

Valla benim yeni aurisim yok. Eski kasa var

Belki kaput dayanma takozlari ayarsiz olabilir. Bu konuyu inceleyim tespitlerimi yazarim sana. Ama simdiye kadar rastlamadim boyle bir olaya

Belkide normaldir cok az titresim. Bakalim

En yakın zamanda size de nasip olur inşallah.

Belki de dedğiniz gibi normaldir. Çevremde benden başka kimse de yok anca servise gidip test araçlarına bakabiliyorum o da yolum düşerse. Yarın bir uğramaya çalışayım curcuna olmazsa.

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.