Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
611.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emg23

özür dilerim unuttum bide polen filtresi değişti

öncelikle aracınız kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Bende 1000 bakımına gittiğimde yetkili kişi banada 6 ay sonraya gün vermişmti. aracı ilk alırken 10000 veya senede 1 bakım demişlerdi. sonradan araştırdırm servisi aradım hatta dedim 6 ay bakımı nereden çıktı (KİTAPÇIKTA 6 AYDA YAĞ DEĞİŞİMİ ÖNERİLİYOR.) servis yetkilisi ile görüşmemde 6 ayda toyota bunu öneriyor diyor ama benim aracım benzinli olduğu için size kalmış dedi normali 10000 veya 1 sene bakımı demişlerdi. bu konuyu bence servis ile detaylı olarak konuşmanınızı öneririm. 6 ayda bir yağ değişirsek vay halimize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkapo

Benzinli araçlar için bu 6 ay olayı yok ben en son servisle konustugumda 10 bin veya 1 yılda yağ değişimi dediler ne kadar bu 1 yılda olan yağ dedim 220 civarı dediler onuda yağı kendim alacam konsutum 5-30 yag getir 100 tl ödeyecem üstüne o bile soygun ama yapacak bişey yok.

aynı durum başımıza gelmiş sanırım. servisi arayıp konuşmasak gidecez bayılacaz parayı :) aracınız hangi model acaba ?
  • araca xenon taktıran varmı bi arkadaşımz sipariş vermişti ama taktırdımı acaba ben bugun philip bayisiini aradım sipariş vermek için 6000k beyaz ışık istiyodum mercedestekiler gibi bana mercegimizin halajone göre yapıldıgını xenon için daha yüksek kelvin bi ampul secebilrsin anca dedi min 8000k oda maviye kacıyo biraz isteğin gibi renk almak istiyosan 2000euro falan diyo kitler ooooo dedim hocam orda dur :)

acaba yaptırıp sonuc alan varsa görseller bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrh41

quote:

Benzinli araçlar için bu 6 ay olayı yok ben en son servisle konustugumda 10 bin veya 1 yılda yağ değişimi dediler ne kadar bu 1 yılda olan yağ dedim 220 civarı dediler onuda yağı kendim alacam konsutum 5-30 yag getir 100 tl ödeyecem üstüne o bile soygun ama yapacak bişey yok.

aynı durum başımıza gelmiş sanırım. servisi arayıp konuşmasak gidecez bayılacaz parayı :) aracınız hangi model acaba ?

pardon şunu anlayamadım...hem yağı kendiniz alıp götüreceksiniz, hem de servis ücretini yani 220 TL'yi ödeyeceksiniz...öyle mi?

ben en son yağı orjinal kendim alıp da geitrsem, yine siz doldursanız olmaz mı diye sordum" garanti falan,problem olur" gibi bişeyler mırıldandılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramsesse

quote:

quote:

pardon şunu anlayamadım...hem yağı kendiniz alıp götüreceksiniz, hem de servis ücretini yani 220 TL'yi ödeyeceksiniz...öyle mi?

ben en son yağı orjinal kendim alıp da geitrsem, yine siz doldursanız olmaz mı diye sordum" garanti falan,problem olur" gibi bişeyler mırıldandılar...

Alıntıları Göster
    Merhaba,

arkadaşlar bugün Yaris'im için servise gittiğimde, Yeni Auris sahibi bir beyefendinin 10bin km bakım faturasını gördüm. Tam 412 TL tutmuş. Bilginize sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 16 Eylül 2013; 22:43:08 >

• fikrettr61 kullanıcısına yanıt
    Ampülleri bekliyorum. HIR2 9012 olarak geçiyor. 9012 de 9006 ile aynı ayak ölçüsüne sahipmiş ben de 9006 sipairş ettim 6000K. Mercek te en iyi 6000K duruyor. Ledlere de yakın rengi. Philips HIR2 için Xenon kit satıyor mu ? Kelvin fark etmez fiyat ne istedi ?

Tavan aydınlatmasını değiştirdim harika oldu. Bir ara fotolayacağım.
    Plaka da aynı şekidle diğer kısımlar kaldı.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    400tl normal gibi piyasaya bakıldığında ama bütün piyasa da pahalı.

Bu yağ alıp gitme fln nasıl biri bi aydınlatsın ortalık çok karışmış hiç bişi anlamadım . 220 ne 100 ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alicilik

400tl normal gibi piyasaya bakıldığında ama bütün piyasa da pahalı.

Bu yağ alıp gitme fln nasıl biri bi aydınlatsın ortalık çok karışmış hiç bişi anlamadım . 220 ne 100 ne ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende servise sordum yağımızı kendimiz getirebiliyormuyuz diye getirebilirsiniz demişlerdi. Fiyat konusunda hiç araştırma yapmadım servisin aracımıza koyduğu yağın fiyatını yüksek tutuyor. Dışardan alıp getirdiğimizde ise daha uygum olduğundan dolayı tavsiyem dışardan alıp getirmeniz. Servis bakımına giden arkadaşlar yapılan işçilikleri paylaşırlarsa daha açıklayaıcı olabilir.

• quote:

arkadaşlar bende servise sordum yağımızı kendimiz getirebiliyormuyuz diye getirebilirsiniz demişlerdi. Fiyat konusunda hiç araştırma yapmadım servisin aracımıza koyduğu yağın fiyatını yüksek tutuyor. Dışardan alıp getirdiğimizde ise daha uygum olduğundan dolayı tavsiyem dışardan alıp getirmeniz. Servis bakımına giden arkadaşlar yapılan işçilikleri paylaşırlarsa daha açıklayaıcı olabilir.

Alıntıları Göster
    Servise gidecek arkadaşlar önceden fiyat alıp, pazarlık yapıp gitsin. Artık hepsi kazıkçı oldu. 15dk lık işleme 1.2 saat işçilik yazmış bana honda. Yağınızı, yedek parçasınızı(garanti dışı bırakmayacak parçalar, balata, filtre vs) vs vs siz alıp gidin. Ödediğiniz ücretin yarısını ödersiniz.
    Auris 10bin bakımı 400tl olduysa toyota servisleri de berbat oldu demektir. Yüksek bakım ödeyenler durumu toyota türkiyeye bildirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Servise gidecek arkadaşlar önceden fiyat alıp, pazarlık yapıp gitsin. Artık hepsi kazıkçı oldu. 15dk lık işleme 1.2 saat işçilik yazmış bana honda. Yağınızı, yedek parçasınızı(garanti dışı bırakmayacak parçalar, balata, filtre vs) vs vs siz alıp gidin. Ödediğiniz ücretin yarısını ödersiniz.
    Auris 10bin bakımı 400tl olduysa toyota servisleri de berbat oldu demektir. Yüksek bakım ödeyenler durumu toyota türkiyeye bildirsin.

Alıntıları Göster
    Bugün sabah ampüller geldi.

9006 sipariş verdim 6000K 55w. İLk başta montajı yaptım ampül oturuyor ama ayaklardan biri kısa geldiği için hafif oynuyor. 9012 ile 9016 arasındaki iki farktan birisi oydu. Bir diğeri de farın soketinin + - uçları tersti.

Sağ fara müdehale daha kolay olduğu için onu söktüm. Ampülü taktım ilk çalıştırdım 6000K cidden çok yakıştı beyaz araca. Öyle ahım şahım bir geçikmesi yok. Sadece ışığın yerine oturması zaman alıyor o da 1sn fln.

Normal yanarken harika görünüyor yanarken sellektör yapınca evlere şenlik. Soğukken sellektör yapınca dediğim gibi ampül %70 verimle yanıyor ama hafif aşağıda kalıyor ışık 1-2sn içinde yerine geçip tam verime ulaşıyor. Ayrıca ısındıktan sonra normal ampülden daha seri yanıp sönüyor.

Foto çekemedim yine

Akşam bir deneyeceğim.

Yalnız aldığım ampül yad a kullandığım balasttan mı bilmem ama hafif bir titreme var. Benim gibi deneme değilde ciddi düşünüyorsanız kaliteli bir 9006 kit ile harika olabilir.

Benim tavsiyem 4350-8000 bandını aşmadan kullanmak 6000K tavsiyem. Önceki aracımda 30.000K violet kullanıyordum 6000K canmış

• quote:

Bugün sabah ampüller geldi.

9006 sipariş verdim 6000K 55w. İLk başta montajı yaptım ampül oturuyor ama ayaklardan biri kısa geldiği için hafif oynuyor. 9012 ile 9016 arasındaki iki farktan birisi oydu. Bir diğeri de farın soketinin + - uçları tersti.

Sağ fara müdehale daha kolay olduğu için onu söktüm. Ampülü taktım ilk çalıştırdım 6000K cidden çok yakıştı beyaz araca. Öyle ahım şahım bir geçikmesi yok. Sadece ışığın yerine oturması zaman alıyor o da 1sn fln.

Normal yanarken harika görünüyor yanarken sellektör yapınca evlere şenlik. Soğukken sellektör yapınca dediğim gibi ampül %70 verimle yanıyor ama hafif aşağıda kalıyor ışık 1-2sn içinde yerine geçip tam verime ulaşıyor. Ayrıca ısındıktan sonra normal ampülden daha seri yanıp sönüyor.

Foto çekemedim yine

Akşam bir deneyeceğim.

Yalnız aldığım ampül yad a kullandığım balasttan mı bilmem ama hafif bir titreme var. Benim gibi deneme değilde ciddi düşünüyorsanız kaliteli bir 9006 kit ile harika olabilir.

Benim tavsiyem 4350-8000 bandını aşmadan kullanmak 6000K tavsiyem. Önceki aracımda 30.000K violet kullanıyordum 6000K canmış

Alıntıları Göster
    10.000 km'ye zaten 6 ayda ulaşmıyorsak dizel almış olmamız biraz anlamsız kaçıyor sanırım. 10.000'e yakın seviyede iseniz 7.-8. ayda ulaşıp o sırada gidersiniz ve yeni periyot da o gün başlar. Böylece bir sıkıntı olmaz.

Ayrıca Toyota ayda 2 kez zam geleneğine devam ediyor. 54.400 iken 51.500 TL'ye aldığım araç son 600 TL zamla 58.900 TL olmuş.

• Alicilik kullanıcısına yanıt
    merakla görselleri bekliyorum ayrıca iç ve plakalık işiklarınızıda :):)

bu arada fiyatları neydi xenonların begendiğim anda aynı yerden sipariş vermek isterim @Alicilik

bide artık sizden montaj için bilgi almak isterim dediğinz titreme veya otarz bi skinti daha once bizde yasamıstık sanırım amatörlükten oluyo iyi oturtamıyorz veya o tarz bi problemden dolayı siz naptınız titreme olayını halledebildinizmi

yanlız aynı anda sisler içinde sipariş vericem ne kadar bazıları keko desede sis farı acmaya bayılıyorum heleki bu arabada

heleki diyorum cunki sisler farların epey dışında oldugu için muhtesem bi görüntü oluyo (kanımca) araba acayip yere basık gibi duruyo :)
  • fikrettr61 kullanıcısına yanıt
    Bu aralar okullar açıldığından ilk hafta servisi yapıyorum baya yoğunum yarında kendi dersleirmi seçmeye gideceğim.

Ampüllerin dediğim gibi yapısı aynı ampül tabanında 3 tane çıkıntı var bu çıkıntılar duya oturup çevirdiğinizde sıkışıyor ama bizim bu ampülün ayakları eşit boyda oysaki orjinal ampülün bir ayağı uzun.

Bu yüzden stabil bir oturma sağlayamadım bir de üstünkörü denme amaçlı koyduğum için uğraşamadım ama far sökmek daha faydalı olacaktır. Elim çok çizildi.

İlk selektör olayı dediğim gibi %70e yakın bir performans la oluyor. Xenonların yapısı gereği çekirdek yanması frklı yönlerde gerçkeleşince sanki far oynuyor gibi oluyor aksine far sabit ama içi oynuyor :D

İç ışıklandırma sabah belli değil ama gece mükemmel keşke benim gördüğüm görüntüyü çekme ve gösterme imkanım olsa.

Plaka lambası beyaz arabada kar beyazı efsane duruyor. Tavana kullandığım ledden koydum bir önce getirttiğim daha gülüydü ama ledleirn açısı ters kaldığından verim alamadım. 206+ nın parklarına taktım onları kısa hüzme kadar etkili yanıyor.

Titreme olayı esasında bu balastları kullanırken de vardı. ucuz etin yahnisi olayı. Montajla alakası olacağını sanmıyorum ampül sabit iken gçzle dikkat edildiğinde belli olan bir ışık titremesi oluyor .

Yalnız sürekli kalması için bir kapak uydurmak lazım. Ona kafa yorucam birazda orjinallere delik açmak istemiyorum.

Sisler için H16 almanız lazım.

dediğim gibi ya 6000 ya 8000 beyaza gidebilecek en iyi değerler.

Ebaydan alırım belli bir yer olmaz bu tarz şeylere heves ettiğim için ucuz alırım hevesim kaçar sökerim. 20 çift fln ampül var evde xenon için. renk renk :D

Sis farını ben de daimi açık tutuyorum far auto konumudna olduğundan far yandımı siste yanıyor. Bu araba da sis bence açık kalmalı acayip yakışıyor tofaş şahin gibi karşıyı yada öndekini rahatsız edecek bir açısı da yok.

• quote:

Ben Afyon hisar otoya auris ten önceki aracalarimib hepsinin yagini kendim goturuyordum ki ikinci aracim versonun yagini hala kendim goturuyorum. Yaklasik 80 tl yagdan dolayi kazancim oluyor.
    Kesinlikle ürünün kitapçığında belirtilen özellikleri karşılayan yağı kabul etmek zorundalar.Garantiden çıkar derlerse oracıkta Toyota Türkiye yi arayin ve şunu sorun uluslar arası kitapçıgında bu özellikleri taşıyan bir yağı kullanabilirsiniz diye yazarken siz ne hakla bayilerinize garantiden çıkar diye iletin gibi bir direktifte bulunursunuz.Bunu ben 2 sene önce yaptım.
    Toyota Türkiye deki yetkili de hoparlörü açtıgımda bayinin benim getirdigim yağa karisamayacagini herhangi bir motor arizasinda motordan alinan yag örneginin zatem incelenecegini ve degerleri tutuyorsa ve zamaninda yetkili serviste konduysa YAGIN MARKASININ ÖNEMLİ OLMADIĞINI söyledi.
    Sadece kestikleri faturada ve servis kagidinda musteri yagini kendi getirdi diye yazar o kadar.

Şimdideb uyariyorum ben 20 bin e geldim daha once 10 bin km de bana sormadan enjektör temizleyici katmislar ve artik standart oldugunu MECBUREN KATTIKLARINI soyluyorlar.Arkadaslar enjektor temizleyici katin diye bir direktif yok aracin kitapciginda sakin bu oyuna gelmeyin 40 tl ye resmen kendilerine kazanc kapisi aciyor bayiler bastan ozellikle belirtin ENJEKTOR TEMIZLEYICI ISTEMIYORUM. DIYE.

YAGI DA KENDINIZ GOTURURSENIZ ENJEKTOR TEMIZLEYICI ILE BERABER 120 TL TASARRUF EDERSINIZ.

GELELIM SON KALEME, daha onceleri 20 binde degisen kabin hava filtresi idi galiba onu da 10 binde degistiriyorlar. Istemeyin arkadas cunku o filtre 2 bine gore yapili ne degisti de 10 binde bir degistiriyorsunuz. Bunu da dahil edince ediyor size 140 tl tasarruf. HABERINIZ OLSUN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel

quote:

Ben Afyon hisar otoya auris ten önceki aracalarimib hepsinin yagini kendim goturuyordum ki ikinci aracim versonun yagini hala kendim goturuyorum. Yaklasik 80 tl yagdan dolayi kazancim oluyor.
    Kesinlikle ürünün kitapçığında belirtilen özellikleri karşılayan yağı kabul etmek zorundalar.Garantiden çıkar derlerse oracıkta Toyota Türkiye yi arayin ve şunu sorun uluslar arası kitapçıgında bu özellikleri taşıyan bir yağı kullanabilirsiniz diye yazarken siz ne hakla bayilerinize garantiden çıkar diye iletin gibi bir direktifte bulunursunuz.Bunu ben 2 sene önce yaptım.
    Toyota Türkiye deki yetkili de hoparlörü açtıgımda bayinin benim getirdigim yağa karisamayacagini herhangi bir motor arizasinda motordan alinan yag örneginin zatem incelenecegini ve degerleri tutuyorsa ve zamaninda yetkili serviste konduysa YAGIN MARKASININ ÖNEMLİ OLMADIĞINI söyledi.
    Sadece kestikleri faturada ve servis kagidinda musteri yagini kendi getirdi diye yazar o kadar.

Şimdideb uyariyorum ben 20 bin e geldim daha once 10 bin km de bana sormadan enjektör temizleyici katmislar ve artik standart oldugunu MECBUREN KATTIKLARINI soyluyorlar.Arkadaslar enjektor temizleyici katin diye bir direktif yok aracin kitapciginda sakin bu oyuna gelmeyin 40 tl ye resmen kendilerine kazanc kapisi aciyor bayiler bastan ozellikle belirtin ENJEKTOR TEMIZLEYICI ISTEMIYORUM. DIYE.

YAGI DA KENDINIZ GOTURURSENIZ ENJEKTOR TEMIZLEYICI ILE BERABER 120 TL TASARRUF EDERSINIZ.

GELELIM SON KALEME, daha onceleri 20 binde degisen kabin hava filtresi idi galiba onu da 10 binde degistiriyorlar. Istemeyin arkadas cunku o filtre 2 bine gore yapili ne degisti de 10 binde bir degistiriyorsunuz. Bunu da dahil edince ediyor size 140 tl tasarruf. HABERINIZ OLSUN.

Alıntıları Göster
    O zaman yağ tavsiyelerini alalım

Edge 0-30 a ne dersiniz ?

• quote:

Ben kendim 5-30 mobil kullaniyorum.
    Dizeller bildigim kadariyla yari sentetik kullanililyor hala. Ben eski corolla dizel aracima tam sentetik koydugumda yakitta cok net olmasa da motor sesinde ve genel olarak performansa zorladigimda yola adapta olmasinda bir artis hissediyordum.

Şimdiki aklim olsa dizel aracima yari sentetik kullanilabilyorken tam sentetige bosa para harcamazdim.Neticede 150 bin km kullanip satan biriyim ki corollami 50 bin km deyken satmistim.
    Çok uygun fiyata castrol ve mobil in yari sentetik yaglarini bulursunuz.
    Sizin bahsettiginiz yaga gelince kullandim onu da hem verso da hem corolla da kullandim artilarida yukarida bahsettigim gibi oldu.

• Yanliş anlasilmasin ben olayin illaki para boyutunda degilim ama toyota markasini saglamligindan dolayi tercih ediyorum.Her alanda da bu saglamliga guvenerek sartlari zorluyorum.Gerek lpg olsun gerek bakimda kullanilan yag da olsun.
    Herkese iyo forumlar saygilarimla.

• quote:

Yanliş anlasilmasin ben olayin illaki para boyutunda degilim ama toyota markasini saglamligindan dolayi tercih ediyorum.Her alanda da bu saglamliga guvenerek sartlari zorluyorum.Gerek lpg olsun gerek bakimda kullanilan yag da olsun.
    Herkese iyo forumlar saygilarimla.

bu linkteki ampulleri takarsam xenon görüntüsü elde edebilirmişiz peki bunlar bizim araçlara uyumlumu yoksa eski kasa aurisler içinmi?

• quote:

bu linkteki ampulleri takarsam xenon görüntüsü elde edebilirmişiz peki bunlar bizim araçlara uyumlumu yoksa eski kasa aurisler içinmi?

Alıntıları Göster
    birde bu var aynısımı pek anlamadım ama

• quote:

quote:

Ben kendim 5-30 mobil kullaniyorum.
    Dizeller bildigim kadariyla yari sentetik kullanililyor hala. Ben eski corolla dizel aracima tam sentetik koydugumda yakitta cok net olmasa da motor sesinde ve genel olarak performansa zorladigimda yola adapta olmasinda bir artis hissediyordum.

Şimdiki aklim olsa dizel aracima yari sentetik kullanilabilyorken tam sentetige bosa para harcamazdim.Neticede 150 bin km kullanip satan biriyim ki corollami 50 bin km deyken satmistim.
    Çok uygun fiyata castrol ve mobil in yari sentetik yaglarini bulursunuz.
    Sizin bahsettiginiz yaga gelince kullandim onu da hem verso da hem corolla da kullandim artilarida yukarida bahsettigim gibi oldu.

Hocam bilgileri guncellemek lazim Toyota nin suanki butun dizellerinde 5w30 premium tam sentetik yag kullaniliyor. O yuzden servis fiyatlari artti. Yari sentetik 10w40 yag 2012 oncesi euro4 dizel ve dual vvti benzinlilerde kullaniliyor. Valvematicler de 5w30 premium tam sentetik yag kullanir.

Bakim olayinda da az kullanilan araclar icin 6 ay veya 1 senede sadece yag ve filtre degisimi onerilir. Cunku yag kutusundan acildiktan sonra hava ile oksitlene yaparak ozelligini yitirebilen bir madde. Senede 3 bin 4bin 5 bin km gibi az yol yapan araclarin senede bir kere yag degistirmesinde fayda var

Iyi bir koruma ve yakit tasarrufu icin 0w20 orjinal toyota yagi onerilir ama maliyeti arttirir. Bence 5w30 tam sentetik yag ulkemiz kosullarinda kafidir.

Kendiniz yag goturebilirsiniz. Tavsiyem servis notlarina aldiginiz yagin markasi ve vizikozite ozelliklerini servis danismanina yazdirin. Allah korusun belki bir sorum olur motor ile ilgili servis kayitlarinda bu bilgilerin bulunmasi garanti acisindan faydali olacaktir. Servisten yag almadiginz zMan aracin bakim gecmislerinde yag gozukmez.

Butun bakimlara enjektor temizleyici ve kabin hava filtresi eklendigi icin ayriyetten parcalara zam geldiginden dolayi fiyatlar artti maalesef. Diger markalarla kiyaslama yaparsaniz normal duzeyde oldugu meydana cikiyor.

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.