2010 model A3, 2011 model BMW 1 kullandım (1.5'er sene). Yaklaşık 3 ay önce de yeni 1 serisi aldım. A3 paris otomobil fuarında ve istinye showroomda inceledim.
İçi çok boş geldi bana, mmi konsolu koyacaz diye orta konsolda hiçbir şey bırakmamışlar, araca oturduğunuz zaman orta konsolu görüyorsunuz sonuçta, el freninin oraya 20 tane de tuş koysanız sürüş odaklı yerde olmadığı için esprisi yok. Arkadaşların çakmak olayına katılıyorum, orada tek başında çok çirkin ve manasız duruyor. Tahminimce ilk makyajda orayı düzeltirler tepkilerle :)
Ekranın girip çıkması güzel ama çok ince ve çelimsiz duruyor. Biraz daha oturaklı bir şey beklerdim, girmese de olurdu içeri, neden giriyor ki?
Direksiyon çok güzel. Gösterge paneli çok güzel ama benzin göstergesinin digital olmasını çok yadırgadım, japon arabası gibi o ne yahu? almana hiç yakışmamış..
İç malzeme kalitesi ve işçilik her zamanki gibi çok güzel. Eminim gözümüz alışacaktır ama eski A3'ün içine bindiğimde uçak kokpiti gibi gelirdi her yer ışıl ışıl.. Bu çok çıplak kalmış, etkileyici değil çok sade..
Son olarak dış tasarım bence güzel olmuş ama daha çok makyaj gibi. Daha cesur bi tasarım beklerdim.
Şahsi fikrim yeni 1 serisi içine oturduğunuzda sizi çok daha mutlu ediyor. Özellikle gelişmiş gösterge paneli olan sportline bi 1 serisine bindiğinizde 5 serisinin içine binmiş gibi oluyorsunuz. 8 ileri otomatik ZF şanzıman var ve joystick vites çok güzel tasarımlı ve kullanışlı.
A3 tahminimce fiyatı 1 serisine göre her zamanki gibi daha düşük olduğu için biraz daha fazla satacaktır ama saltanatının bittiğini şimdiden söyleyebilirim. Mercedes A serisinin gerçekten çok gerilerde kalacağını düşünüyorum, V40 ile kapışır. V40 çok güzel olmuş ama volvo olmasından dolayı satışları sınırlı kalacaktır.
a3 ıcın ne zaman on sıparıs verılebılecek
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic
dış resimler resmi foto değil ps,iç mekan rezalet.
sizin arabanız ney acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: streetsoul
Audi markasının imajı üst sıralarda olsada golf 140 hp yeni teknolojili motor (ortalama yakıt tüketimi: 4,7) en üst donanım seviyesi 64 bin audi a3 122 hp eski motor 70 bin üzerinde. İnsan bayağı bir kararsız kalıyor. Marka imajı dışında sunduğu farklar ne olacak diye.
Siz bu arabayı tamamen araştırdığınıza eminmisiniz ? eski motormuş alakası yok aracın ağırlığından kaç kilo gittiğini biliyomusunuz ? Motordan ağırlıklar çıkarıldı şanzımanda aynı şekilde nasıl oluyorda eski motor diyebiliyorsunuz? bazen deli oluyorum insanların araştırma yapmadan konuşmalarına lütfen yanlış anlamayın söylediğim sadece size değil... lütfen ilk önce araştırın golfün teknolojisi iyi olabilir kabul edilir de eski motor değilll bu araçta kullanılan motor audi A3 için yeniden hazırladı tasarladı bilmem ne her neyse ! audi A3 almayı planlamıyorum ya da audi hastası bir adam da değilim daha önce hiç audim de olmadı bana marka savunma demeyin şimdiden söylüyorum sadece biraz araştırma yapın!! Bir sürü yorum okudum çoğu oha bu ne biçim araba böyle arabamı olur hiç yakışmamış berbat olmuş arkadaş siz arabadan ne bekliyosunuz 100 bin lira verip rolls royce mu alıcaksınız ??
Sizden alıntı yapmış olmama rağmen söylediklerimin hepsini size söylemedim lütfen yanlış anlaşılmasın amacımda tartışma başlatmak değil
quote:
Orijinalden alıntı: oyunbitti
quote:
Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam
İçide, dışıda, verileride gayet başarılı... Tasarımı (özellikle içini) gerçekten beğendim, istediğim gibi minimalist tasarımıyla, kaliteli sunulmuş bir sadelik, kullanışlılık, verimlilik ve şıklık... En ciddi problemi, piyasaya göre (Bmw, Mercedes,Volvo v.s.) fiyat olarak 3 kapılı yeni A3 lere bakılırsa olması gerekenden biraz daha pahalı gözüküyor, neticede aracın sınıfı belli... Birazcık donanımla desteklemeleri yahut fiyatı makul hale getirmeleri gerekir diye düşünüyorum...
Audinin tüm modelleri kilitliydi fuarda, nasıl incelediniz?
Rica ettim, beyaz olanı açtılar, kırmızı satılmıştı ve sahibi istemediğinden sürekli kilitli tutuluyordu...
Yeni A3 alan yok galiba? Ya da alan varsa forumla işi olmuyor sanırım.
Araçlar teslim edilmedi diye biliyorum. Ama yanılıyorda olabilirim. Bu arada bir sorum olacak. Suan A3 1.4 tfsi 122 hp olarak satılıyor. Otohaberin geçmiş aylardaki bir sayısından yeni golfte olan 1.4 tfsi 140 hp'lik versiyonu da gelicek yazıyordu. Suan almanya sitesine baktıgımda öyle bir motor gozukmuyor. 140hp'lik motor için bir açıklama var mıdır?
Merhaba arkadaşlar. Yeni a3 sportback Turkiyede ne zaman satışa sunulacak, ne zaman sipariş verebiliriz? Birde sizce 1.4 TSİ baz modeli eski kasaya göre fiyat olarak ne kadar fazla olur?
Bugün kartal doğuşta audi bölümünde sordum sportback için mayısta gelecek dediler. Yalnız yan taraftaki vw bölümündede kasım başında fuar öncesi yeni golf 7 ne zaman satışa başlayacak diye sormuştum, aralık ortası fiyatlar açıklanacak ama 2012 model olarak gelmeyecek ocak sonu gibi 2013 model olarak gelip satışa başlayacakkk demişlerdi. Bu sorumdan 1-2 hafta sonra cayır cayır golf 7 ler satılmaya başladı.
1.4 TFSI Sportback S-tronic kaç olur beyler 3 kapılıya göre 2.000 TL koysak 68.000 üzerinden eski kasadakinin çeyreği bile indirimleri görme ihtimalimiz var mıdır ;))
Bugün NTV de yeni A3 Sportback tanıtılıyordu, Audi Türkiye Pazarlama Müdürü Mart sonunda Türkiye pazarında satışa sunulacağını söyledi...
Arkadaşlar fiyat alan var mı aranızda? Ambition Stronic ile baz 1.16'nın liste fiyatları aynı. A3'un daha avantajlı olacagını dusunuyorum.
eskisi ile yenisi arasında ne gibi fark olucak motor dısında sadece iç dizaynı vede dıs far sistemi değişik sizce değermi eskisini satıp yenısını almak
Yeni Audi Sportback 1.6 TDI S-tronic donanım paketi açıklanmayan bir 34.000 € fiyat bilgisi var... Ocak sonunda talep toplamaya başlayacaklar, Mart içerisinde yeni araçlar gelecekmiş... yalnız 1.6 TDI motorlarla ilgili şöyle bir gelişme var, şu an satılan 1.6 TDI 105 HP motorlar eski nesil dizeller, bu motorların yerini mekaniği ve yazılımı yenilenmiş 110 Hp 1.6 TDI motorlar alacak... Tabiki bu bilgi sadece A3 için değil Golf, Leon, Octavia, Passat gibi aynı 1.6 TDI motoru kullanan diğer VW grubu araçlar içinde geçerli...
Gaziantep audi ye gelen ambition 1.6 tdi stronic 86.000 tl istenen aracı inceledim arka stoplar gerçekten aracı zayıf göstermiş, ön taraf desen uzaktan a4, a5, a6 dan ayırmak çok zor. ben hala tek kapı 8L kasanın efsane model olduğunu düşünüyorum
Fiyatı gayet iyiymiş. Ben haftasonu bir araç oluşturdum. 1.4tfsi s-tronic ambition+xenon+advance paket+panoramik tavan+metalik renk = 85000 tl cıktı biras zorlasm az daha duserler. Kırmızı aracın artıları (benım olusturdugum aractan farklı) 18jant+tdi olması. 86000 guzel bir fiyat olmus.
quote:
Orijinalden alıntı: Twixmars
Fiyatı gayet iyiymiş. Ben haftasonu bir araç oluşturdum. 1.4tfsi s-tronic ambition+xenon+advance paket+panoramik tavan+metalik renk = 85000 tl cıktı biras zorlasm az daha duserler. Kırmızı aracın artıları (benım olusturdugum aractan farklı) 18jant+tdi olması. 86000 guzel bir fiyat olmus.
xenon panoramik tavan bu araçda var
quote:
Orijinalden alıntı: garin
quote:
Orijinalden alıntı: Twixmars
xenon panoramik tavan bu araçda var
Benim oluşturdugum aracın üstüne ek olarak 18jant ve tdi. Ama bu araç 2012 heralde. Benim sipariş 2013 model olacak. Fiyat farkı bundandır heralde. Bu arada Scuba mavi mi yoksa füme mi güzel durur? 2si de hosuma gıdıyor.
Silindir kapama teknolojili 140 Hp 1.4 Tfsi motorlarla ilgili haber var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam
Silindir kapama teknolojili 140 Hp 1.4 Tfsi motorlarla ilgili haber var mı?
Sportback ile geleceğini okumuştum otohaber'in bir sayısında. Bence dirket 140 hplik getirmeleri lazımdı. 122 hp az gibi.