Şimdi Ara

Yeni araç tavsiyesi(Clio 4-208-Rio) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2009 model Volvo S40 dizel kullanmaktayım ancak hem değişiklik olsun hemde aracı yenileyelim diye ailece karar verdik.

Bu kararı vermemizde yeni clio 4'ün etkisi büyük.Bugüne kadar çok araba değiştirdim ancak daha önce hiç reno marka almadım ön yargılarımdan dolayı...Ancak bugün gidip aracı incelediğimde bütün fikirlerim değişti :)
    Hem yakıt tüketimi hem de emisyon'u çok düşük gerçekten.

Renault Clio 4
    Peugeot 208
    Kia Rio

Hepsini dizel olarak bakmaktayım,benzinli araç düşünmüyorum.Bugün Clio4 kırmızı renk + jant paketli ve iç döşemelerini de kırmızı alarak 75lik motor için 41.500Tl fiyat aldım.

208 ise dışı çok küçük geldi,içi geniş ancak bu sebeple de olsa benim için 2.planda...

Bu şartlar altında sizlerin tavsiye ne olur? Volvo'dan clio'ya geçmek mantıklı olur mu?
    Bana yardımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspento -- 6 Ekim 2012; 18:13:56 >

• rio
  • clio yada 208 derim..
  • Arkadaşlar teşekkür ederim de,gerekçeleriyle söyleyebilirseniz neden o modelleri tercih ettiğinizi,ona göre kafamda netleştirmeye çalışayım bende.
  • Rio iyidir. En boş modelinin bile donanımı fena değil: http://www.kia.com.tr/rio/rio-donanim-listesi.php

Genişlik olarak diğerlerinden çok farklı değil ve tasarımı da çok hoşuma gidiyor şahsen. Biraz da ondan sempatim var.

Birkaç ay sonraki Clio istilasını da düşünürsek şu sıralar yollarda çok da görülmüyor, fark edilirsiniz hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elente -- 6 Ekim 2012; 20:52:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elente

Rio iyidir. En boş modelinin bile donanımı fena değil: http://www.kia.com.tr/rio/rio-donanim-listesi.php

Genişlik olarak diğerlerinden çok farklı değil ve tasarımı da çok hoşuma gidiyor şahsen. Biraz da ondan sempatim var.

Birkaç ay sonraki Clio istilasını da düşünürsek şu sıralar yollarda çok da görülmüyor, fark edilirsiniz hemen.

Hocam yakıt tüketimi ve co2 emisyonu clio'ya göre fazla geldi,yeni vergi sisteminde dezavantaj olacaktır bu.
    Peki iç malzeme kalitesi nasıldır sizce? Donanım olarak güvenlik ekipmanları standart ancak diğer şeylerde clio yine önde.
    Birde orta modelinden sizce ne kadar indirim alabilirim?

• Cli4 alın derim içlerinden ama 90 BG olanı alın. 90lık 42 gibi alınmıyor muydu en fulü zaten? Sedan olacaksa yeni aveo da en fulü olabilir. Ama volvodan sonra kesmez sizi. Yerli üretimi desteklemek adına clio diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia Logan 1.4 benzinli tavsiye
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam bugün hem 208i hem clio4ü test ettim. rioyu test etmedim. çünkü tasarımı beni soğuttu. üç araç da donanım olarak yeterli ve muadillerinden. iyi konumdalar. clio fiyat, hacim olarak iyi konumda iken 208 konfor ve direksiyon hissiyatı ile daha iyi konumda. ancak 208 ve dizel almanız büyük bir mazcera olur. çünkü fiyat çook yüksek ve 68 beygir. benzinlisi ise eski teknoloji olması yönünden çok yakıyor. clionun yerli üretim olması avantaj.
  • rio
  • 208 berbat bir araç. Bugün inceledim, biraz da kullandım. İç mekan geniş diyorsanız, Rio ve Clio için devasa dersiniz herhalde. 208 çok ama çok ufak bir otomobil. Ayrıca konsol baştan aşağı berbat, ergonomi özürlü bir konsol. Abartmıyorum; son yıllarda gördüğüm en kötü iç ve dış tasarıma sahip araç. Ayrıca malzeme kalitesi olarak ben Rio, Clio, 208 şeklinde yaparım sıralamayı. Rio'nun Fancy ve Sporty paketleri harika. Dopdolu araçlar ve motorları da çok iyi. En genişleri Rio. En kalitelileri de Rio. En çok donanımı sunan da Rio. Fiyat olarak da Clio ve Rio, sunduklarına göre 208'in yanında nur nimet diyebilirim.

Rio ve Clio yeterince sessiz araçlar. 208 de fena değil. Lakin malzeme kalitesi çok kötü diğer iki araca göre. Uzun vadede sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Manuel test ettim ben. Sıkıntı yok hiçbir araçta.

Sporty donanım bence abartılı derecede donanımlı. En azından 17 inç jantları gereksiz görüyorum. Fancy gayet güzel. Ben Rio diyorum. Fakat dış tasarım olarak Clio hepsinden daha fazla dikkat çekiyor.

Gidip test sürüşü yapın.

• Aile içi ve sizlerin anlattıklarınız sebebi ile 208'i elemiş bulunuyoruz.
    Şimdi Clio4'mü-rio fancy'mi onun denklemini kurmaya çalışıyoruz :)

İkisi de fiyat olarak aynı olacak zannedersem ancak clio'da navigasyon,kırmızı iç kaplama ve daha güzel dış dizayn var ve satarken kia'dan daha az zararla satılır düşüncesindeyim.Gerçi bu aracı alırsam satma gibi niyetimiz yok en fazla 2.araba alırım yanına.

Test sürüşü için randevu aldım çarşamba günü test edeceğim iki aracıda kısmetse.

Ancak herşeye rağmen clio 4 ağır basıyor gerek yakıt tüketiminin daha düşük olması ve dış dizaynın albenili olması sebebiyle :)

Birde clio'da 75'lik ve 90'lık arasında yakıt olarak fark yok sizce 2.000TL fark vermeye değer mi?
  • Hocam 4 ay araç aradım hepsini denedim. en sonunda yeni megan3 extrem aldım. tamam rioda herşey var ama iyiki var yoksa tahta gibi.208 küçük clio4 ise 2013 dediler ama iyiki Megane aldım. size tavsiye clio4 1lt turbo benzinli test et beğenirsen onu al. gerçekten çpk az yaktığı söyleniyor. Yeni Trent Turbo benzin.
  • c'yi satıp b'ye binmeyin derim.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_66530196/tm.htm
    dizel extrem 45 bine alırsınız inanın bende hepsine baktım. ancak dizel kadar az yakan clio4 90 hb benzinli mükemmel makina
  • Gorunusleri hos gelebilir ama, bence hic kimildamayin veya c sinifi baska bir araca bakin. Bence ciddi hata olur. Ha illa 3 unden biri dersen, ilk defa bir renoya vaybe diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megan önerisinde bulunan arkadaşım,inan düşünmüyorum,dizaynı vs. hiç hoşuma gitmiyor zaten o sebeple daha önce hiç renault araç almadık ama ilk defa bu araç çok hoşuma gitti.

Birde C'den B'ye geçmeyin önerisi var,ilk başta bu soru benim de kafamı kurcaladı ancak donanımı benim arabam kadar ve hatta belli yerlerde daha fazla donanıma sahip bir B sınıfı araç alacağım için sınıfın çok da bir önemi kalmıyor.
    Genişlik konusu problem değil çünkü zaten ufak bir arabaya geçmeyi planlıyoruz,şehir içi sedan araba ciddi zorluk,hele ki benim gibi çok sık en yoğun şehir içi trafiğine maruz kalıyorsanız.

Kararı verdik gibi ama bir de test sürüşü yapıp netleştireceğiz.
    Renk konusuna gelince kırmızı + içi kırmızımı yoksa sarı rengi mi tavsiye edersiniz? +'ları -'leri ne olur acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biz

http://forum.donanimhaber.com/m_66530196/tm.htm
    dizel extrem 45 bine alırsınız inanın bende hepsine baktım. ancak dizel kadar az yakan clio4 90 hb benzinli mükemmel makina

Benzinli düşünmüyoruz hocam.
  • Rio ve Clio 4 arasında kalan biri olarak benim için + ları belirteyim.

İleride nakit ihtiyacım olabileceğinden 2.elde daha hızlı ve daha az zarar ile satılabilir. ( Clio + )

Servis ve yedek parça kolaylığı ( Yerli üretim Clio + )

Kişiselleştirme ( Clio + )

Turbo Motor ( Clio + , benzinli araç düşünüyorum. Rio 1.25 motorda Turbo yok diye biliyorum )

Marka değeri ( Clio +)

Kaporta ve iç döşemelerdeki kalite ( Rio + )

Donanım Fancy ( Rio + )

Genişlik ( Rio + )

Araç ve renk sıkıntısı var ( Clio - ve Rio - )

Yakıt tüketimi benzinli ( Rio + )

Rio bana biraz daha sportif görünümlü , Clio biraz daha oturaklı geldi.

Çok alakası yok ama bugün Ford B max bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erensan -- 7 Ekim 2012; 11:31:42 >
  • Clio nedenini sizde biliyorsunuz çünkü sizin de seçme nedeniniz(aşk)

• Aşk otomobili mi mantık otomobili mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.