Şimdi Ara

Yeni anakart işlemci ram sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle donanımhaberin güzel insanları hepinize SELAMUN ALEYKÜM :) 2 Gün önce vatancomputer den AMD A8 5600K (HD 7560D ) işlemci Msi A88X-G43 (Çok serin bir anakart tavsiye ederim alcak olan varsa 15-16 derece z11 ile mükemmel soğutması var ) ve ram olarak bu sefer Corsair vengeance high profil 1600Mhz 4gb ram aldım.Herşey güzel eve geldim yükledim problem yok.Rami 1333 Mhz gördü ondada problem yok onuda hallettim asıl sorunum şu.
    Ram 1333 Mhz de iken windows testi yaptım işlemci 7.2 ram 5.9 oyun performansı 5.7 aldı grafikler 2d masaüstü aero performansı 4.1 disk ise 7.9 aldı. Sonra internetten güncel driver indirdim ram frekansını 1600 e çektim 2. kez puanlama testine tabi tuttum 4.1 olan grafik performansı 4.5 e yükseldi oyun performansı 5.7 den 6.1 e çıktı tamam herşey güzel sonra ram freakansını 1866 ya çektim sonuçlar gene değişti. Oyun performansı 6.5 e fırladı grafikler ise 5.1 e. Ama asıl sorum şu bu grafik puanları a8 5600k için normal bir puanlamamamı ? ve arkadaşlar bir soru daha 4gb daha ram alsam oyunlarda fps açısından fark hissedermiyim 4gb ram anakarttan 768 mb ekran kartı için paylaşıyo yani 3.2 gb kullanıyorum şuan ekran kartım kaç gb ? onu söylermisiniz fotoları atıyorum. oyunlarda o kadar performans alamadım açıkçası Rigorz da 30-55-60 fps arası point blank 60 sabit ara ara 58-57 anlık düşüşler oluyor.Lolde 60 stabil teamfightlarda 35-59 arası düşüyo vede arkadaşlar birşey daha sorucam anakartta 24 pin giriş yeri var bende 400w byron psu var onu kullanıyorum 20 pin girişi var anakartı onla çalıştırıyorum herhangi bir zararı olurmu

Yeni anakart işlemci ram sorunu ? Yeni anakart işlemci ram sorunu ? Yeni anakart işlemci ram sorunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomcry1000 -- 28 Nisan 2014; 0:30:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: doomcry1000

Öncelikle donanımhaberin güzel insanları hepinize SELAMUN ALEYKÜM :) 2 Gün önce vatancomputer den AMD A8 5600K (HD 7560D ) işlemci Msi A88X-G43 (Çok serin bir anakart tavsiye ederim alcak olan varsa 15-16 derece z11 ile mükemmel soğutması var ) ve ram olarak bu sefer Corsair vengeance high profil 1600Mhz 4gb ram aldım.Herşey güzel eve geldim yükledim problem yok.Rami 1333 Mhz gördü ondada problem yok onuda hallettim asıl sorunum şu.
    Ram 1333 Mhz de iken windows testi yaptım işlemci 7.2 ram 5.9 oyun performansı 5.7 aldı grafikler 2d masaüstü aero performansı 4.1 disk ise 7.9 aldı. Sonra internetten güncel driver indirdim ram frekansını 1600 e çektim 2. kez puanlama testine tabi tuttum 4.1 olan grafik performansı 4.5 e yükseldi oyun performansı 5.7 den 6.1 e çıktı tamam herşey güzel sonra ram freakansını 1866 ya çektim sonuçlar gene değişti. Oyun performansı 6.5 e fırladı grafikler ise 5.1 e. Ama asıl sorum şu bu grafik puanları a8 5600k için normal bir puanlamamamı ? ve arkadaşlar bir soru daha 4gb daha ram alsam oyunlarda fps açısından fark hissedermiyim 4gb ram anakarttan 768 mb ekran kartı için paylaşıyo yani 3.2 gb kullanıyorum şuan ekran kartım kaç gb ? onu söylermisiniz fotoları atıyorum. oyunlarda o kadar performans alamadım açıkçası Rigorz da 30-55-60 fps arası point blank 60 sabit ara ara 58-57 anlık düşüşler oluyor.Lolde 60 stabil teamfightlarda 35-59 arası düşüyo vede arkadaşlar birşey daha sorucam anakartta 24 pin giriş yeri var bende 400w byron psu var onu kullanıyorum 20 pin girişi var anakartı onla çalıştırıyorum herhangi bir zararı olurmu

Yeni anakart işlemci ram sorunu ? Yeni anakart işlemci ram sorunu ? Yeni anakart işlemci ram sorunu ?

PSU'nuzda 20+4 pin olması gerekli. Yani 20 pin ayrı bunun yanına takacağınız 4 pin ayrı. Ben öyle biliyorum. Öyle olması gerekli mantık olarak.

Ekran kartınızın bütün özelliklerini Çalıştır'a "dxdiag.exe" yazarak görebilirsiniz.

Son olarak RAM'lere uyguladığınız MHz çoğaltma işlemi bir nevi overclock'dur. Ve ramlerin normalden daha fazla ısımasına sebep olur. Onun için yanında bir de soğutucu kullanmanızı öneririm.

Puanlama içinse daha önce AMD kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.

• İşlemci üzerindeki ekran kartları sistem belleğinin hızından çok etkilenir, 4 GB daha takmanız iyi olur yalnız grafik performansına katkısı fala olmayabilir. Güç içinse uygun pinli PSU kullanmanız iyi olur, eksik güç bilgisayarı yavaşlatır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.