Şimdi Ara

yeni aldığımız saati iade edebilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün arkadaşımla saat almaya gittik (O daha önceden sipariş vermişti bugün gelmiş) fakat saatin arka kapağında çizik olduğunu böyle kabul etmeyeceğimizi söyledik başka bir saat buldu onunda arka kapağında çizik vardı biraz tartıştık iade edemeyeceğimizi söyledi. İnternetten biraz araştırdım herkes bir şey söylüyor kimi görüp aldığı için iade edemeyeceğini kimi de koşulsuz 1 ay içinde iade hakkının olduğunu söylüyor bunun hangisi doğru. daha doğrusu böyle bir hakkımız varsa onu yazdırıp o adama götürmek istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

• 7 gun içinde herhangı bır gerekce gostermeden iade edebılırısn dıye bılıyorum ama sen genede arastır yanlıs yönlendırmeyelım
    http://www.hukukrehberi.net/Details.aspx?Status=Link&id=19
  • saolasın hocam ben biraz daha bakınayım en son böyle bir şey buldum paylaşayım onuda

quote:

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
    Kabul Tarihi: 6 Mart 2003
    Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 14 Mart 2003 - Sayı: 25048

Ayıplı Mal

MADDE 4.- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Alınan hizmet ya da malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, malı teslim aldığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içinde satıcı firmaya geri vererek, değiştirilmesini, ödediği bedelin iadesini veya ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini ya da ücretsiz olarak tamir edilmesini talep edebilir. Tüketici bu taleplerden herhangi birini tercihte serbesttir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

• Hocam önce den istediğiniz saati sipariş ederken parasını da mı verdiniz ki mağazada çizik olmasına rağmen satın aldınız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dhqwer

Hocam önce den istediğiniz saati sipariş ederken parasını da mı verdiniz ki mağazada çizik olmasına rağmen satın aldınız ?

evet ilk başta çiziği fark etmedik işte etsek almazdık. daha sonra gittik yeni bir saat daha getirtti onda da çizik vardı bir kaç yere telefon etti ellerinde yokmuş falan filan...... haftaye yeni saatlerim gelicek büyük ihtimal bu modelden de gelir dedi.. hani iade hakkımız 1 hafta falansa o süreyi geçirmeden bir şeyler yapmak istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.