Şimdi Ara

Yeni Aldığım SAMSUNG 48JU7500 CURVED UHD TV - Kıyaslamalarım ve Genel Bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
6
Favori
5.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektronik eşya alırken gereksiz bir stres oluyor bende sizlerde de öyle mi bilemiyorum.... ama biraz teknik elektronik işinden anlayan kişiler eminim strese girerler ( bütçelerin kısıtına göre şiddeti değişir tabi bu stresin ) benim de durumum buydu.. Şükür tercihimi ( 48JU7500 CURVED UHD ) den yana yaptım kurtuldum bundan...

Şimdi de sizlere bu tv seçip alma sürecimi anlatıp aldığım tv hakkında genel araştırmalarımla birlikte bilgilerini paylaşmak istiyorum umarım birilerinin işine yarar veya fikir verir..

öncelikle tv için ayırdığım bütçem maksimum 3.500₺ idi kıyaslamalarda aradığım birkaç özelikler sırası ile şu şekildeydi, Fiyat Aralığı 0 - 3.500 ₺ , Ekran Boyutu 48 - 55 İnç , Smart TV , 3D , 4k , işlemci Sayısı 4 Çekirdek

Bu tv ben Marmara Forum samsung bayinden 3.399 ₺ aldım (55" daha önce almıştım izleme mesafem tam 3 m bana büyük geldi o boyut ve bu yüzden 48" tercih ettim)

İlk başta baktığım karşılaştırma sayfası epey oldu karşılaştırma Linki; ilk sırada çıkan 48JU7500 CURVED UHD oldu teknik puanı %85  Yeni Aldığım SAMSUNG 48JU7500 CURVED UHD TV  - Kıyaslamalarım ve Genel Bilgileri
     Yeni Aldığım SAMSUNG 48JU7500 CURVED UHD TV  - Kıyaslamalarım ve Genel Bilgileri

Ürünü incelemeye başladım Teknik detaylara buradan ulaşabilirsiniz Linki;http://www.epey.com/televizyon/samsung-ue48ju7500t.html
    genel ve teknik detaylarına buradan baktıktan sonra biraz daha derin araştırmak için yabancı sayfalardan araştırma yaptım onlar test ediyorlar her anlamı ile,

testlerini beğendiğim rtings.com sitesine girdim burada 2015 En iyi görüntü kalitesi 46-47-48 inç TV'ler Listesine girdim.
     Yeni Aldığım SAMSUNG 48JU7500 CURVED UHD TV  - Kıyaslamalarım ve Genel Bilgileri
    Kıyaslama listesinde (9000 modelden den sonra) ortalamada en iyi puanı yakalamıştı 8.4 peki nedir bu 8.4 diye araştırmayı derinleştirdim.

Tür: LED , Çözünürlük: 4k , Yenileme Hızı Gerçek : 120 Hz

Tv 4k olduğundan görüntü inanılmaz güzel dikkat çeken ayrıntı testte tv oyun oynamak için iyi yorumu yapılıyor 9.5 Video Oyunları puanı var az çok anlayanlar bilir monitör olarak kullanılan TV'ler hararetli sahnelere tepkide iyi olmalı... bu tv burdan öne geçiyor -"Çok düşük giriş lag ve hareket bulanıklığı" olumsuz yorumda var dikkat çeken o da Bir açıda renk kaybı... biraz daha derine dalalım gelin.

Tasarımı;
    Samsung JU7500 bir orta menzilli kavisli 4k bir tv. Eğer kavisli tv istemiyorsanız burada 7100 modeli sizin için tercih olabilir yorumu geliyor
    tv çerçeve kalınlığı - arka kısım kalınlığı resimlerde mevcut.

Filim izlemede 8.3 puan;
    Karanlık odada 7500 iyi iş yaptığından bahsetmiş ama olağanüstüde değil diyor birkaç model marka söylüyor fakat JU7500 fazlasıyla yeterli oluyor diyor
    Tv Contrast 8.5 Puan ortanın seviyelerin biraz üstünde, Siyah renkte ise 9.3 puan eh işte yeterli bence

Spor puanı 8.4 vermişler ve yoruma şöyle devam etmiş hızlı hareket çok iyidir. Spor izlemek için harika bir tv . ( daha iyisini isterseniz JS8500 veya JS9000 yükseltmeniz gerekir. ) demişler

9.5 puan tepkisine vermişler anladığım kayan yazıya tepki.
    Tepki süresi 8,9 ms , düşüktür diyor bundan önde olanlarda var tabi

Gri Renkte puanı düşük 6.2 orta sıralarda.

Oyun Video mod puanı 9.5 yorum şu Bu gerçekten harika bir oyun tv çok az hareket bulanıklığı var ama tv hızlı oyunlarda gerçekten duyarlı... Oyun moduna alındığında.

Lag puanı 9.7 oyun modu açtığınızda Samsung JU7500 giriş gecikme çok düşük 21.1 ms

Oturma odasında aldığı puan 7.8 :) yorum şu Olağanüstü olmasa da genel olarak, bir oturma odası için iyi bir seçimdir. farklı açılarda biraz renk kaybı var ama normal bence hangi tv yandan bakarsanız bakın biraz kayıp var görüntüde

Yansımalara verdikleri puan 9.5 bu çok iyi bir seviye, Paralaklık 8.6 iyi bir seviye görüş açısına verdikleri puan 5.4 bu kötü bir seviye ben şahsen baktım evimde köşe takımı koltugum var tv karşıdan harika sağa sola kaymalarda çok fark yok ama tam köşelere yaklaşınca kayıp bence normal :) Bir açıda, önemli ölçüde renk deşüm demiş bu ortalarda listede

ses puanı düşük 5.8 yorum şu çoğu tv daha çok bas var mış zaman zaman bozulma oluyormuş seste ben evde açtım ama fazla açamadım test edeceğim

Yazılım ve Girişler
    Akıllı bir tv özelikleri iyi çalışıyor Akıllı İşletim Sistemi : Tizen kumanda akıllı kumanda harika rahat kullanılıyor

Smart TV puanı 9

Tv bağlantı noktalrı yeterli en iyi yanı tv ile birlikte ayrı verdikleri bağlantı kutusu One Connect sürekli tv arkasına eğilmemize gerek kalmıyor

Sonuç yorumları;
    Samsung UHD TV JU7500 gerçekten büyük televizyon olduğunu ve özellikle video oyunları oynamak için bir ekran olarak öne çıkmaktadır. Bu çok düşük bir giriş gecikmesi ve tepki süresine sahiptir. JS8500 nedeniyle daha gri homojenlik , yanı sıra daha geniş renk gamı için oraya atıyor rağmen , aynı zamanda sinema ve spor gibi diğer kullanımlar için çok iyidir fazla paran varsa buna git. biraz daha ucuz ise JU7100 için gidin diyor

benim tercihim bütçeme göre 48JU7500 oldu tv 3.399 ₺ aldım şu an sanırım aldığım yerdeki fiyatı 4.000 ₺ fırsat buldukça kurcalıyorum merek ettiğiniz şeyler olursa cevap vermeye çalışırım tv almış olanlara hayırlı olsun kararsızlar Allah kolaylık versin diyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet88777 -- 12 Kasım 2015; 13:34:41 >

• mehmet88777 M kullanıcısına yanıt
    Emek verilerek paylaşılan bu tür samimi ve ciddi izlenimleri değerli bulduğum için kendi adıma teşekkür etmek istiyorum... Kısa vadede bir TV arayışı içinde değilim, 2016 yaz aylarında yoğunlaşacağım bir konu ve buna benzer paylaşımlar epeyce yol gösterici, fikir verici olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: raymondturkey

Emek verilerek paylaşılan bu tür samimi ve ciddi izlenimleri değerli bulduğum için kendi adıma teşekkür etmek istiyorum... Kısa vadede bir TV arayışı içinde değilim, 2016 yaz aylarında yoğunlaşacağım bir konu ve buna benzer paylaşımlar epeyce yol gösterici, fikir verici olacak...
    Ben teşekkür ederim inşallah daha iyileri sizlere nasip olur saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet88777 -- 12 Kasım 2015; 21:34:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet88777

Ben teşekkür ederim inşallah daha iyileri sizlere nasip olur saygılarımla.
    Ju7500 f/p tv si 48 ekran ı ben de düşünüyorum. N11 de 3.300 den almıştım stok olmayınca iptal oldu şu an 3.500 lerde fiyatı
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Umarım iyi bir fiyata alırsınız tv benim çok hoşuma gitti tavsiyemdir
  • quote:

Umarım iyi bir fiyata alırsınız tv benim çok hoşuma gitti tavsiyemdir
    Hocam hayırlı olsun. Aynı tarihte aynı TV yi almışız Hemen hemen aynı araştırmaları yaparak aldığım 48ju7500 den oldukça memnunum. 4K ve 3d olayları bence oldukça başarılı.
    Aldığınız ürün Samsung Türkiye garantisinde mi? TV nin model numarası 48ju7500TXTK olarak yazılı mı? Eğer öyleyse fiyat olarak çok uygun almışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanadu

Hocam hayırlı olsun. Aynı tarihte aynı TV yi almışız Hemen hemen aynı araştırmaları yaparak aldığım 48ju7500 den oldukça memnunum. 4K ve 3d olayları bence oldukça başarılı.
    Aldığınız ürün Samsung Türkiye garantisinde mi? TV nin model numarası 48ju7500TXTK olarak yazılı mı? Eğer öyleyse fiyat olarak çok uygun almışsınız.

Alıntıları Göster
    Evet Samsung servis kurulumunu gerçekleştirdi Avrupa Elektronik samsung yetkili satıcısı ürünler samsung garantisinde TV nin model numarası UE48JU7500TXTK teşekkürler daha iyisi isteyenlerin olsun inşallah kampanyayı yakaladık son iki kaldı dediler paketle dedim kısmet marmara forum samsung mağzadan aldım tv ertesi gün teslim ettiler 2 saatte servis kurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet88777 -- 9 Aralık 2015; 9:19:16 >

• quote:

Evet Samsung servis kurulumunu gerçekleştirdi Avrupa Elektronik samsung yetkili satıcısı ürünler samsung garantisinde TV nin model numarası UE48JU7500TXTK teşekkürler daha iyisi isteyenlerin olsun inşallah kampanyayı yakaladık son iki kaldı dediler paketle dedim kısmet marmara forum samsung mağzadan aldım tv ertesi gün teslim ettiler 2 saatte servis kurdu
    Akıllı telefonla TV'yi kontrol etmeyi başarabildiniz mi? Eski 40c650 TV yi kontrol edebiliyordum fakat bunu yapamadım. Sizde durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanadu

Akıllı telefonla TV'yi kontrol etmeyi başarabildiniz mi? Eski 40c650 TV yi kontrol edebiliyordum fakat bunu yapamadım. Sizde durum nedir?

Alıntıları Göster
    hocam hiç ihtiyaç duymadım kumandası evsene zaten her şeyi yapıyorsun youtube olayı harika telde arama yaptını bir tıkla tv gönderiyorsun kumanda uygulaması iphone bulamadım denerim
  • quote:

hocam hiç ihtiyaç duymadım kumandası evsene zaten her şeyi yapıyorsun youtube olayı harika telde arama yaptını bir tıkla tv gönderiyorsun kumanda uygulaması iphone bulamadım denerim

Alıntıları Göster
    telefonun düzün video çekmiyor resimde attım kalite biraz düşük iphon4 5mp tv testlerinden beyaz ve siyah renkleri çektim görmek isteyenlere arkadaşlar. daha kliteli makina olasa daha iyi olurdu özür idare edin...

birinci resim beyaz renk test videyodan resim
    ikinci resim siyah renk test sol altta bir yeşillik var o teledünya receiverı.

[album][/album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet88777 -- 17 Aralık 2015; 13:20:35 >

• quote:

telefonun düzün video çekmiyor resimde attım kalite biraz düşük iphon4 5mp tv testlerinden beyaz ve siyah renkleri çektim görmek isteyenlere arkadaşlar. daha kliteli makina olasa daha iyi olurdu özür idare edin...

birinci resim beyaz renk test videyodan resim
    ikinci resim siyah renk test sol altta bir yeşillik var o teledünya receiverı.

[album][/album]
    Merhaba Peki 3dyi denediniz mi bende bir alt modeli ile bunun arasında kaldım.
    6570 ile 7500 arasında sadece subwoofer ve 3D farkı var. 400 lira fark var.
    400 liraya da gayet iyi bir soun bar alınır subwoofer farkı kapanır hatta daha iyi ses olur. Fakat 3d yi düşünüyorumç

yani 3d şuan galiba pek kullanılmıyor. zaten 3d 4k değil fullhdmiş. gerçi farketmez şimdilik.

Sesi nasıl? bas bir soundbar kadar var mı? yoksa woofer konmuş olmakiçin mi konmuş?

• quote:

Orijinalden alıntı: trexmilennium

Merhaba Peki 3dyi denediniz mi bende bir alt modeli ile bunun arasında kaldım.
    6570 ile 7500 arasında sadece subwoofer ve 3D farkı var. 400 lira fark var.
    400 liraya da gayet iyi bir soun bar alınır subwoofer farkı kapanır hatta daha iyi ses olur. Fakat 3d yi düşünüyorumç

yani 3d şuan galiba pek kullanılmıyor. zaten 3d 4k değil fullhdmiş. gerçi farketmez şimdilik.

Sesi nasıl? bas bir soundbar kadar var mı? yoksa woofer konmuş olmakiçin mi konmuş?
    merhaba ses bence yeterli sesi iyi değil diyorlar ama zaten kökleyip kullanmıyoruz bence gayet güzel sesi ben sorun yaşamadım birkaç şarkı dinledim ses sonuna dayamadım hiç

2. 3d henüz denemedim sebebi gözlük almadım. ama 3d bir özeliktir yani olması bence +

birde siz demişsiniz ki sadece 3d farkı var benim bildiğim sizin söylediğiniz modelde akıllı kumanda yok akıllı kumanda için bile değer bence çok güzel ve kullanışlı oluyor akıllı kumanda yoksa işkence olur nette gezinmek sadece bunun için bile 7500 derim ben....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet88777 -- 4 Ocak 2016; 12:16:11 >

• quote:

merhaba ses bence yeterli sesi iyi değil diyorlar ama zaten kökleyip kullanmıyoruz bence gayet güzel sesi ben sorun yaşamadım birkaç şarkı dinledim ses sonuna dayamadım hiç

2. 3d henüz denemedim sebebi gözlük almadım. ama 3d bir özeliktir yani olması bence +

birde siz demişsiniz ki sadece 3d farkı var benim bildiğim sizin söylediğiniz modelde akıllı kumanda yok akıllı kumanda için bile değer bence çok güzel ve kullanışlı oluyor akıllı kumanda yoksa işkence olur nette gezinmek sadece bunun için bile 7500 derim ben....
    Cevap için teşekkürler.

Kumanda da fark yok galiba. 7500 deki TM1580A, 6570deki TM1560A.

Samsungun akıllı kumanda sayfasında ikisi sanki aynı modellermiş gibi aynı sayfada yer alıyor.

ikisinin karşılatırması şöyle;
    http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/25521-25557/samsung-ue48ju6570_samsung-ue48ju7500t/

yani burada 3d ve Subwoofer farkı var gibi geldi. Tabi ufak tefek başka bazı farklarda var meseal 7500de usb3.0 var. CI+ var (o ne ise?). Birde ekran yenileme teknolojileri farklı 7500 clear motion, 6570 PQI(picture quality index), birde7500ün oyunda ki lagı düşük anlaşılan.

Buradan anlaığım kadarıyla şuan fark 500ün üzerinde pek kararsız kaldım. 6570+Sound bar alıcam galiba. artık pek 3d içerik de yok dye düşünüyorum

• trexmilennium T kullanıcısına yanıt
    kardeş linke bakıyorum en atta kumanda yok gibi algılıyorum akıllı kumanda kısmında işaret oluyor normalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet88777 -- 4 Ocak 2016; 17:15:51 >
  • quote:

kardeş linke bakıyorum en atta kumanda yok gibi algılıyorum akıllı kumanda kısmında işaret oluyor normalde
    iki satır aşağısına bakarsan Başına sadece akıllı kumanda dememiş tm1560A var.

• trexmilennium T kullanıcısına yanıt
    sormakta yarar var özelden attım bilgileri samsung bayi ( marmara forum avm den aldım ) arayıp sorun isterseniz
  • quote:

sormakta yarar var özelden attım bilgileri samsung bayi ( marmara forum avm den aldım ) arayıp sorun isterseniz
    merhaba bazı televizyon modelerinin sonunda txttk var bunun anlamı nedir ju7500 ile ju7500txttk farklı bir özelliği mi var
    bir de tv nin üretildiği yeri nereden anlıyoruz bazıları güney kore bazıları slovakya üretim felan oluyor
  • quote:

merhaba bazı televizyon modelerinin sonunda txttk var bunun anlamı nedir ju7500 ile ju7500txttk farklı bir özelliği mi var
    bir de tv nin üretildiği yeri nereden anlıyoruz bazıları güney kore bazıları slovakya üretim felan oluyor
  • njt68 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeş. bildiğim kadarı ile nerede üretildiğinin yanı sıra tv genel ayarları için kodlar önemli Türkiye için ayarlı geliyor diye biliyorum.. tam hakim değilim konuya ürünün kutusunda birde arkasında siyah etiketinde yazıyor üretim yeri
  • quote:

Merhaba kardeş. bildiğim kadarı ile nerede üretildiğinin yanı sıra tv genel ayarları için kodlar önemli Türkiye için ayarlı geliyor diye biliyorum.. tam hakim değilim konuya ürünün kutusunda birde arkasında siyah etiketinde yazıyor üretim yeri
    Hocam selam,

Bende 7500 serisinde karar kıldım fakat aklıma takılan bir kaç nokta var yardımcı olabilirsen sevinirim.

1 - Samsung UE48JU7500TXTK ve Samsung 48JU7500 arasındaki fark nedir ?

2 - Fiyat aralığı 3.670 ve 4.000 tl arası bu fiyatlar verilir mi ? Yeni tv ler için birazdaha beklemek mantıklımı?

3- En uygun fiyat aşağıdaki sitede bu siteye güvenebilir miyiz? Işık sızması vs. var mı bu cihazlarda?

http://www.onlineportakal.com/48-ju7500-7-serisi-smart-curved-uhd-tv-ue48ju7500t?ref=Cimri&utm_source=Cimri&utm_medium=Cimri&utm_campaign=Cimri-fiyat-karsilastirma

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.