Şimdi Ara

Yeni aldığım fotoğraf makinemin ccd sinde ölü piksel var!! (Canon S5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum. Şimdi benim şöyle bir problemim var. Cumartesi günü mavibilgisayar firmasından bir Canon Powershot S5 fotoğraf makinesi sipariş etmiştim kampanya dolayısıyla. İstanbulda oturuyorum Siparişim pazartesi saat 15:30 gibi adresime geldi. Geldikten sonra makineyi çalıştırıp incelemeye başladım ve kullandım. Sonra dikkatimi çeken bir durum oldu. Makinenin ccd sinde bir adet ölü piksel var. Bunu biraz geç fark ettim. Şimdi ben bunu Ankaraya değilde Erkayalara götürsem olurmu faturasını alıp. Birde beni uğraştırırlar mı acaba çok ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 1 Ocak 2008; 3:27:36 >

• Konu erkayalar olursa maalesef epey bir ugrasirsin ustat! Allah sabir versin sana diyorum

EDİT; Bana kalirsa degistirmeye degecek bişi degil ve kullanmaya devam et. Zifiri karanlik bir fotoda bile zar*zor belli olan bir sey baskida veya normal renkli ve aydınlık karelerde goze batacagini sanmiyorum bunun. Buyutecle baksan bile zor gorunur bu eminim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 1 Ocak 2008; 11:41:44 >
    Makinanız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,verdiğiniz fotografın iyiki exif bilgileri kaybolmamış. Anladığım Fuji s65000 topiğinde okuduklarınızdan etkilenip 1/20 sn. enstantane ile bir çekim yapmışsınız. Eğer çekiminizi 20 sn gibi uzun shutter değeri ile çeksetydiniz HOTPIXEK diyecektim ama deği aşağıda verdiğim fotoda yaptığım analize göre de Ölü Pixel. Eğer Ankara' da oturuyorsanız hiç gerek yok, Benimde aynı olay A620 makinemde başıma geldi ve tamirat veya sensör değişimi ile değil SENSÖR KALİBRASYONU denilen biy yolla kolayca çözümlendi .Yani yazılımla ışığa hassas pixel dizilişleri yeniden düzeniyor.. Bu işi 2 yolla halledebilirsiniz. Malı teslim alışınızdan itibaren bir hafta içinde aldığınız yerden değişimini veya "Ben beğenmedim" gerekçesi ile iade edebilir (Gerekçe aranmaz yani problemi belirtmeniz gerekmez) (Koşulsuz müşteri memnuniyeti). Veya Faturanızla birlikte Kızılay' da Meşrutiyet Cd. ile Atatürk Bulvarının kesiştiği yaya köprülü kavşağına gelmeden önce:
    ERKAYALAR, Atatürk Bulvarı No:117/13 Tel: 425 47 94
    adresine gidin. Yanınızda faturanız mutlaka olmalı garanti belgesi ile birlikte. Benim size aşağıda verdiğim foto ve kendi çektiğiniz bu fotografı da yanınızda götürün SD kartınıza (Makina ile verilen 32 MB) kaydedin ya da diskete sığacak ölçüye indirip kaydedin. Çünkü bunu yaparsanız gak guk edilmeden sorun anında halloluyor. Ben söylenenlerin aksine çok memnun kaldım Ankara servisinden 4 gün sonra makinemi aldığımda sorun çözülmüştü.
    Önemli bir konu değil.......

quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

Selam arkadaşlar. Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum. Şimdi benim şöyle bir problemim var. Cumartesi günü mavibilgisayar firmasından bir Canon Powershot S5 fotoğraf makinesi sipariş etmiştim kampanya dolayısıyla. İstanbulda oturuyorum Siparişim pazartesi saat 15:30 gibi adresime geldi. Geldikten sonra makineyi çalıştırıp incelemeye başladım ve kullandım. Sonra dikkatimi çeken bir durum oldu. Makinenin ccd sinde bir adet ölü piksel var. Bunu biraz geç fark ettim. Şimdi ben bunu Ankaraya değilde Erkayalara götürsem olurmu faturasını alıp. Birde beni uğraştırırlar mı acaba çok ?

• @pirininfarina,
    Bende yaklaşık 6 ay farkedemedim BS' da. Ne zamanki fotografçıya gidip Bizim hanımla Kızımın çektiğim fotografını tablo yaptırtmaya kalktım şişman Baldo pirinç tanesi gibi sırıtmış bizim hanımın alnının ortasında. Tabi PS ile halletmiş ama Burhaniye'deki fotografçım ama ikaz da etmişti. Tabi aslında sorun çok kolay çözülüyor CCD kalibrasyonu metodu ile ve ben Ankara Sevisinden çok memnun kaldım dı. Ama ben oraya gittiğimde sekretere kaydını yaptırdıktan sonra Teknisyenlerini çağırttım ve Ölü pixel'i karttan gösterttim yani anında tespit yaptırttım ve epeyde bilinçli tüketici havalarıyla belki bir yarım saat konuştum ve CCD kalibrasyonu yoluyla değişmez ise sensör değişimine karar verilirse 2 ay beklenebilirmiş. Kabul etmediğimi ve rapor tutup bana makineye dokunmadan iade edin dedim. Çünkü bu makineler o kadar hassas ki yeniden toplanması sonucunda ilave prb. ler yaşanabiliyor. Arkadaşında bu havadan çalması lazım...
    quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Konu erkayalar olursa maalesef epey bir ugrasirsin ustat! Allah sabir versin sana diyorum

EDİT; Bana kalirsa degistirmeye degecek bişi degil ve kullanmaya devam et. Zifiri karanlik bir fotoda bile zar*zor belli olan bir sey baskida veya normal renkli ve aydınlık karelerde goze batacagini sanmiyorum bunun. Buyutecle baksan bile zor gorunur bu eminim...

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@bykanca,
    Makinanız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,verdiğiniz fotografın iyiki exif bilgileri kaybolmamış. Anladığım Fuji s65000 topiğinde okuduklarınızdan etkilenip 1/20 sn. enstantane ile bir çekim yapmışsınız. Eğer çekiminizi 20 sn gibi uzun shutter değeri ile çeksetydiniz HOTPIXEK diyecektim ama deği aşağıda verdiğim fotoda yaptığım analize göre de Ölü Pixel. Eğer Ankara' da oturuyorsanız hiç gerek yok, Benimde aynı olay A620 makinemde başıma geldi ve tamirat veya sensör değişimi ile değil SENSÖR KALİBRASYONU denilen biy yolla kolayca çözümlendi .Yani yazılımla ışığa hassas pixel dizilişleri yeniden düzeniyor.. Bu işi 2 yolla halledebilirsiniz. Malı teslim alışınızdan itibaren bir hafta içinde aldığınız yerden değişimini veya "Ben beğenmedim" gerekçesi ile iade edebilir (Gerekçe aranmaz yani problemi belirtmeniz gerekmez) (Koşulsuz müşteri memnuniyeti). Veya Faturanızla birlikte Kızılay' da Meşrutiyet Cd. ile Atatürk Bulvarının kesiştiği yaya köprülü kavşağına gelmeden önce:
    ERKAYALAR, Atatürk Bulvarı No:117/13 Tel: 425 47 94
    adresine gidin. Yanınızda faturanız mutlaka olmalı garanti belgesi ile birlikte. Benim size aşağıda verdiğim foto ve kendi çektiğiniz bu fotografı da yanınızda götürün SD kartınıza (Makina ile verilen 32 MB) kaydedin ya da diskete sığacak ölçüye indirip kaydedin. Çünkü bunu yaparsanız gak guk edilmeden sorun anında halloluyor. Ben söylenenlerin aksine çok memnun kaldım Ankara servisinden 4 gün sonra makinemi aldığımda sorun çözülmüştü.
    Önemli bir konu değil.......

quote:

Selam arkadaşlar. Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum. Şimdi benim şöyle bir problemim var. Cumartesi günü mavibilgisayar firmasından bir Canon Powershot S5 fotoğraf makinesi sipariş etmiştim kampanya dolayısıyla. İstanbulda oturuyorum Siparişim pazartesi saat 15:30 gibi adresime geldi. Geldikten sonra makineyi çalıştırıp incelemeye başladım ve kullandım. Sonra dikkatimi çeken bir durum oldu. Makinenin ccd sinde bir adet ölü piksel var. Bunu biraz geç fark ettim. Şimdi ben bunu Ankaraya değilde Erkayalara götürsem olurmu faturasını alıp. Birde beni uğraştırırlar mı acaba çok ?

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız ben İstanbuldayım.

• @bykanca,
    "Şimdi ben bunu Ankaraya değilde Erkayalara götürsem olurmu faturasını alıp. " diye işin içine sokunca bende Ankara'da olduğunuzu düşünmüştüm. Yine de bir konuda tereddüte düştüm Makineyi Ankara Mavi BS aldınızda mı İstanbul' a döndünüz orasını çıkartamadım. Ayrıca Fatura konusu da muallakta kaldı
    quote:

• quote:

@bykanca,
    "Şimdi ben bunu Ankaraya değilde Erkayalara götürsem olurmu faturasını alıp. " diye işin içine sokunca bende Ankara'da olduğunuzu düşünmüştüm. Yine de bir konuda tereddüte düştüm Makineyi Ankara Mavi BS aldınızda mı İstanbul' a döndünüz orasını çıkartamadım. Ayrıca Fatura konusu da muallakta kaldı
    quote:

Şimdi ben internetten kargo ile sipariş ettim 18 aya %10 indirim kampanyası dolayısıyla. Yani Ankaraya hiç gitmedim. Faturasıda ürün ile birlikte geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bence cok can sıkıcı bı durum degıl..eger cok buyuk cıktılar almıycaksan...sonucta oda cok rahat fotoshoplana bılır..normal boyutlarda zaten gorunmesı ımkansız...sıkıntı etmeye degmez...benımkındede cok zoomlayınca kucuk bı nokta gordum ama resımlerde kesınlıkle bellı olmuyor..
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

hocam bence cok can sıkıcı bı durum degıl..eger cok buyuk cıktılar almıycaksan...sonucta oda cok rahat fotoshoplana bılır..normal boyutlarda zaten gorunmesı ımkansız...sıkıntı etmeye degmez...benımkındede cok zoomlayınca kucuk bı nokta gordum ama resımlerde kesınlıkle bellı olmuyor..
  • quote:

Ancak çok kolay düzeltilebiliyor. Üstelik makineye müdahale de edilmiyor.
    Bence düzelttirin derim.
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

hocam bence cok can sıkıcı bı durum degıl..eger cok buyuk cıktılar almıycaksan...sonucta oda cok rahat fotoshoplana bılır..normal boyutlarda zaten gorunmesı ımkansız...sıkıntı etmeye degmez...benımkındede cok zoomlayınca kucuk bı nokta gordum ama resımlerde kesınlıkle bellı olmuyor..

Teşekkür ederim bilgiler için. Peki bu düzeltme işlemi nasıl ve ne kadar zamanda yapılıyor. Bilgi verirseniz sevinirim

• İşin aslını sorarsanız çok basit bir işlem, ancakAnkara'da tek Tek. olduğu için bana 4 gün sonra teslim ettiler. Olayı diskete format atmak gibi düşünün Boz yeniden düzenle ve sensörden gelen bilgileri işlemcinin anlayacağı şekilde yeniden düzenle mantığı.
    quote:

Teşekkür ederim bilgiler için. Peki bu düzeltme işlemi nasıl ve ne kadar zamanda yapılıyor. Bilgi verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Ocak 2008; 22:46:59 >
  • Digital fotograf makinelerinin hemen hemen hepsinde hot piksel bulunur yalnız üretici firmelar satıştan hemen önce ramapping(haritalama) yaparak hotpiksellerin bir yanlarındaki pikselin değerini göstermesini sağlarlar. Bu sayaede çekilen fotolardan istenmeyen parlak pikseller oluşmaz. ancak bir süre kullanımdan sonra yeni ölü pikseller oluşabilir. bu durumda haritalama işleminin tekrarlanması gerekir. Mesela Sony DSLR a100 modelinde tarihi herhangi bir ayın ilk gününe getirdiğinizde bu işlemi otomatik olarak yapar. Canonlar da da benzer bir yöntem olması mümkün. İnternetten özellikle yabancı sitelerden araştırmanızı öneririm. Özellikle canon makinalar için firmware hack çok sık rastlanan bir durum. Hatta zamanında canon 300d serisi fotograf makinaları rus yardım sever arkadaşlar tarafından bir üst model olan 10d ye çevrilmişlerdi.
  • fotoğraf makinan hayırlı olsun bykanca
  • Fotoğraf makinem için değişim kararı alınmıştı. Bir haftalık sıkıntıdan sonra bugün elime ulaştı. Ölü piksel sorunu da yok. İnşaallah başka sorunlar çıkmaz. Herkese yorumları için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 9 Ocak 2008; 13:57:58 >

Orjinalden alıntı: KaLiHoRas_song

iyi bari ugrastırmadan cozum bulmuslar. tekrar hayırlı olsun makınenız.

Teşekkür ederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.