Şimdi Ara

Yeni Aldığım Corsair VS450 Güç Kaynağı Çalışmıyor. [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bir sorunum var. Paketim bu sabah geldi açtım kurdum ancak çalışmadı. Bilgisayarı açma tuşuna basınca tüm fanlar bir kere dönüyor sonra duruyor o kadar. Ben sorunun uyuşmazlık olduğunu düşünüyorum, anakartımın fotoğrafını atayım:

Bu da güç kaynağımın girişleri:

Güç kaynağı takılı hali:

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Düzenleme: Arkadaşlar güç kaynağının sorunu çözülmüştür, değişim talebinde bulundum ve değiştirdim yenisi çalıştı herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müeyyide -- 22 Aralık 2016; 0:44:45 >

• 4 pin CPU kablosu takılmamış mı yoksa bana mı öyle geliyor ?
  • Hocam cpu kablosunu niye takmiyorsunda bizi heyecanlandiriyorsun

Duzeltme: simdi gordum anakarta hic bi kabloyu baglamadin mi yoksa foto icin mi cikardin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 7 Aralık 2016; 18:24:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 pin cpu fan grişi boşta olduğu için olabilirmi
  • psu 8 pin, anakart niye 4 pin muhabbbeti sanirim.

• quote:

4 pin CPU kablosu takılmamış mı yoksa bana mı öyle geliyor ?

quote:

Hocam cpu kablosunu niye takmiyorsunda bizi heyecanlandiriyorsun

Duzeltme: simdi gordum anakarta hic bi kabloyu baglamadin mi yoksa foto icin mi cikardin?

quote:

4 pin cpu fan grişi boşta olduğu için olabilirmi

Kabloları fotoğraf için çıkardım, anakartın farklı girişi olabilir ve bu giriş güç kaynağıyla uyumlu olmayabilir diye.

quote:

psu 8 pin, anakart niye 4 pin muhabbbeti sanirim.

Evet ben de ondan şüpheleniyorum, güç kaynağında 8 pin var ama iki tane 4lü birbirine takıp ve çıkarılabilir ama yine de olmuyor.

• Anladimda hocam burdan uzaktan soyleyip birseylerin ters gitmesini istemem.

Bilen birine rica edin, iki dakika taksin sizi bu stresten kurtarsin.

Benim tavsiyem sizin fazla mudehale etmemeniz yonunde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Anladimda hocam burdan uzaktan soyleyip birseylerin ters gitmesini istemem.

Bilen birine rica edin, iki dakika taksin sizi bu stresten kurtarsin.

Benim tavsiyem sizin fazla mudehale etmemeniz yonunde.

Anladım sağ olun.
  • Merhaba,

Ekran kartınızın 6-pin PCI ex güç girişini sanırım takmamışsınız - ikinci fotoğrafta o noktaya düşen yerde sadece fanın takıldığı molex kablosunu görebiliyorum. PCI-ex kablosu gözükmüyor.

Sisteminizin çalışmıyor olma ihtimali bu olabilir. 4 pin ya da 8 pin olan işlemci güç girişi sadece 1 tanesi takılmış olsa bile güç kaynağının çalışmasına engel değil. Sadece 4pinlik kabloyu doğru taktığınızdan emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Merhaba,

Ekran kartınızın 6-pin PCI ex güç girişini sanırım takmamışsınız - ikinci fotoğrafta o noktaya düşen yerde sadece fanın takıldığı molex kablosunu görebiliyorum. PCI-ex kablosu gözükmüyor.

Sisteminizin çalışmıyor olma ihtimali bu olabilir. 4 pin ya da 8 pin olan işlemci güç girişi sadece 1 tanesi takılmış olsa bile güç kaynağının çalışmasına engel değil. Sadece 4pinlik kabloyu doğru taktığınızdan emin olun.

Merhaba, ekran kartının 6-pin PCI ex güç girişi ve 4 pinlik kablo takılı ama nedense çalışmıyor hiçbir şekilde. Sadece bilgisayarı açma tuşuna bastığımda tüm fanlar bir kez dönüyor o kadar ayrıca güç kaynağı takılıyken bilgisayarın içindeki işık da yanıyor. Güç kaynağında sorun olsa fanlar dönmeyip ışıklar da yanmaz diye düşünüyorum. Aldığımdan beri güç kaynağı duruyor öyle.

• Müeyyide M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Mümkünse bilgisayarınızın bileşenlerini kasanın dışarısına çıkartıp uzay montaj olarak çalıştırmayı deneyebilir misiniz?

Güç kaynağınızı, anakartınızı ve ekran kartınızı kasadan dışarı çıkartıp güç bağlantılarını öyle takın ve sisteminizi açmayı deneyin. Sürücülerinizi bağlamanıza gerek yok, sadece monitör ekran kartına takılı olsun görüntü alınabilinsin yeter. Sistemin bu şekilde açılıp açılmayacağını bir kontrol edelim.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağını değiştirme talebinde bulundum değiştirdiler ve yenisi çalıştı. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • bilgisayara uygun olmadıgı için olabilir
  • Benim Corsair VS-450 modeli de 26 ay sonunda iflas etti. Aldığım yer İnventus'a gönderdim fakat Corsair'in Türkiye distribütörü bu işten çekilmiş. Şimdi Corsair Türkiye'den e-mail bekliyoruz ki boğaziçi servisine gönderme iznimiz olsun deniyor. Yine tüketici mağdur anlayacağınız. Bakalım bizim sorunumuz ne zaman çözülür. Belki de çözülmez bile.
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Güç kaynağının ithalatını gerçekleştirmiş olan distribütör iflas etmiştir. Bu şartlar altında ürünün direk olarak Corsair'e RMA ticketı açılarak yurt dışına gönderilmesi ve RMA işlemlerinin Corsair'in kendisi tarafından yapılması gerekmektedir. Bu noktada son kullanıcının ürünü yurt dışına gönderirken kargo maliyetini karşılaması ve geri dönüşte de gümrükte oluşabilecek maliyetleri karşılaması gerekmektedir.

Bu yöntemi uygulayarak son kullanıcıyı mağdur etmemek için Boğaziçi Bilgisayar ile teknik servis anlaşması yapılırken iflas etmiş olduğu distribütörün ürünlerinin RMA işlemlerine de bakması maddesi eklenmiş ve ürün arızalanması durumunda seri numarası kontrol edilip iflas eden distribütörün ithalatı olduğu teğit edildikten sonra Boğaziçi Bilgisayar yönetimine arıza kabul departmanının ürün gönderildiğinde kabul etmesi geri göndermemesi için bilgilendirme maili atılmakta. Arıza kabul departmanı bilgilendirildikten sonra da Mağazaya ürünün gönderilmesi talimatı verilmektedir.

Boğaziçi Bilgisayar'ın sisteminde ürün kayıtlı olmadığından bu işlemler yapılmaz ise ürün kabul edilmeyip direk geri gönderileceğinden bu adımları uygulamak zorundayız. Yine Gray ürünlerin iflas etmiş distribütörün ürünüymüş gibi gönderilmesinin de bu şekilde önüne geçmekteyiz. Türkiye'de yetkili servisler sadece Türkiye'ye resmi yollarla ithalatı gerçekleştirilmiş ürünlere bakmakla ( kendi ithalatını gerçekleştirdiği ürünler ) yükümlüdür. Bunun haricindeki diğer bütün ürünlerin RMA işlemleri Corsair'in kendisi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Onay maili çok kısa bir zamanda Ğİnventus'a gönderilmiş olur.

• Bilgilendirme için teşekkürler. Ürünümün seri numarası elimde olmadığı için boğaziçi servisinde ki durumunu da takip edemiyorum. Bir dünya çetrefilli iş süreci yüzünden 20 iş günü süresi dolmadan ürüne kavuşmamız mümkün olmayacak herhalde. Daha öncesinde ürünün İnventus da beklediği süre ile birlikte bir ay bilgisayarsız kalacağız sanırım. Bir Türkiye klasiği daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.